Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


GUMBIRA PAGI INI

Posted: 18 Jul 2016 07:50 PM PDT


GUMBIRA

PAGI DENGAN 

ADINDAMalay girl's big voice hits right note in China

 | July 19, 2016
11-year-old Adinda from Taiping wows judges and audience on TV reality show in Hunan and is a YouTube sensation.

INI LOJIK NOH OMAR

Posted: 18 Jul 2016 07:16 PM PDT

LETAK KASUT

PADA MUKA

NAJIB

Noh: Hina JAIS sama dengan menghina sultan S'gor

  Pengerusi Umno Selangor, Noh Omar mencabar PKR untuk mengambil tindakan terhadap naib presidennya, Darell Leiking kerana didakwa menghina institusi agama di negeri itu, yang sama dengan menghina sultan Selangor.
  Noh berkata kenyataan Leiking mempersoalkan khutbah di Selangor sama dengan mempersoalkan sultan Selangor, dengan menegaskan bahawa baginda bertanggungjawab dalam hal ehwal Islam di negeri itu.
  Oleh itu, beliau mencabar PKR, menteri besar ( Azmin Ali), dan presiden PKR (Dr Wan Azizah Wan Ismail) yang juga seorang ADUN di 

  LOJIK NOH
  lelaki ini letak kasut
  pada muka najib
  pemimpin melayu islam
  mengikuit lojik noh omar 
  letak kasut menghina
  semua melayu islsm
  jadi bila nak dakwa
  melayu islam dihina
  saje suka tanya tanya
  takut lupa gambar ini

  KAH KAH KAH


  ------------

  KARUT MARUT

  Posted: 18 Jul 2016 06:30 PM PDT
  MUFTI NI

  BUKAN NABI

  KENTUT PUN

  BUSUK JUGA
  Lindungi institusi mufti dari dipertikai masyarakat, saran Mahmood Zuhdi

  Sudah tiba masanya institusi mufti perlu dilindungi daripada terdedah dengan isu-isu yang menjadi pertikaian masyarakat Islam dan bukan Islam di negara ini, kata Pengerusi Majlis Dakwah Negara (MDN) Mahmood Zuhdi Abdul Majid.
  Beliau berkata, kenyataan Mufti Pahang sebelum ini berkaitan tuduhan 'kafir harbi' ke atas pemimpin politik bukan Islam dan penyokong ahli parti itu adalah sesuatu yang tidak seharusnya berlaku dan menjadi perdebatan ramai pihak di media massa.


  WOIT

  BILA MUFTI

  MAKAN PETAI

  KENCING 

  HARING TAK?

  KAH KAH KAH

  BILA MUFTI

  JILAT KUIH

  APAM BALIK

  MENGERANG TAK

  SAJE TANYA

  JANGAN MARAH  ------------

  FITNAK SUKMO

  Posted: 18 Jul 2016 06:00 PM PDT
  BISUL 3 BIJI
  Jangan begitu tuan2 sekalian. Tak perlu kita menuduh Tuan Guru ke tahap itu. Berdosa besar memfitnahnya. Kembalilah bertaubat. Tuan Guru manusia suci. Suci daripada taik dan boleh menyucikan taik. Sedangkan beliau sedang beronline dgn tuhan dan masih belum menerima apa2 arahan tuhan lagi. 

  Beliau tekun dan bersabar menunggu arahan tuhan. Mungkin disebabkan beliau ada berbuat kesilapan kecil, tuhan menangguhkan jawapan atau arahan. 

  Tunggulah Jibril datang membawa wahyu untuk Tuan Guru. Dan slps itu baru Tuan Guru akan bercakap. Tuan Guru tidak akan bercakap melainkan hanya wahyu tuhan belaka. Dalam keadaan biasa, beliau tidak mampu berkata2. Ini disebabkan Tuan Guru sedang kena sakit bisul di keliling dubur dia 3 biji. 

  Berat benar sakit bisul Tuan Guru kali ini. Hampir 2 tahun bisul2 ni berubah2 tempat. 4 biji yg tumbuh bawah dan tepi kerandut tu dah dekat nak lega, naik pula tepi lubang dubur 3-4 biji lagi. Berpusing2 beralih2 tempat silih berganti. Berdoalah semoga tuhan cepat on AMARAN JANGAN FITNAH
  Publish | Delete | Spam
  Anonymous
  on 7/19/16

  --------

  APA MAKNA BERITA INI

  Posted: 18 Jul 2016 06:00 AM PDT


  APA MAKNA

  BERITA INI?

  maknanya ekonomi
  lebih kuat dari agama
  maknanya  carma - cari makan
  lebih penting dari parti

  Semua 13 wakil rakyat PAS S'gor tampil sokong Tuan Ibrahim

  Tiga belas wakil rakyat PAS di Selangor tampil menyatakan sokongan terbuka terhadap tawaran 'gencatan senjata' pembangkang yang dibuat timbalan presidennya  Tuan Ibrahim Tuan Man.
  Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan parlimen (MP) itu menyatakan sokongan kepada Tuan Ibrahim dan naib presiden Datuk Iskandar Abd Samad, yang mendukung kenyataan itu, setelah penelitian dan perbincangan mendalam.

  "Maka ADUN dan MP Pas Selangor akan menyerahkan suatu surat kepada pimpinan pusat yang di sokong dan di tandatangani oleh kesemua ADUN dan MP Pas di Selangor," kata mereka dalam kenyataan bersama.

  Dalam kenyataan itu, mereka risau terhadap perkembangan politik Selangor yang dimenangi bersama gabungan dengan PKR dan DAP pada 2008
  .
  WOIT 

  BUKAN HANYA

  13 ORANG YB

  ADA 500 CARMA

  DI SELANGOR

  TON TON PORN

  JADI JURU DOA

  TON TON PORN

  BERHENTI

  SELANGOR XDA

  TALIAN  DOA

  DENGAN YANG

  MAHA ESA

  KAH KAH KAH
  -------------

  JENG JENG JENG

  Posted: 18 Jul 2016 05:21 AM PDT  YA AMPOOON

  YA MAULANA

  JENG JENG 

  JENG


  TMJ: Rasuah 30 tahun FAM dalam 'pendrive' ini

  Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim hari ini mendakwa berlaku amalan rasuah berpanjangan dalam FAM, sehingga 30 tahun.
  Beliau mendakwa mempunyai butiran lanjut, termasuk ketirisan penjualan tiket perlawanan akhir Piala FA dan Piala Malaysia, pengambilan duit kelab dan laporan audit yang didakwa "merepek"
  "Apa yang pelik adalah anda semua boleh terima selama ini dan sanggup mempertegakkan 30 tahun korupsi dalam Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM)," katanya.
  "Ini adalah 'pendrive' diberikan kepada saya oleh sahabat-sahabat saya yang berkedudukan tertinggi di Kuala Lumpur berkenaan maklumat dan aktiviti dalam FAM, ketirisan penjualan tiket perlawanan akhir Piala FA dan Piala Malaysia, orang-orang media yang FAM selalu gunakan termasuk bekas-bekas pemain di Malaysia, duit-duit kelab yang diambil oleh FMLLP ( Usahawan Liabiliti Terhad Bola Sepak Malaysia ) dan diberikan kepada FAM serta laporan audit yang merepek."
  WOIT

  SAPA TAK LEH

  TIDO NYENYAK

  KJ APA CERITA

  SAJE TANYA

  MANA TAHU

  NAK TUNJUK

  GEDEBE

  KAH KAH KAH


  --------------

  KENTUT HINA SEMUA AGAMA

  Posted: 18 Jul 2016 04:32 AM PDT

  KENTUTKAN RAJA SAUDI
  Salah tu!! Kalau kentut kat muka raja saudi, sama macam hina agama islam dan kristian dan semua jenis agama atas muka bumi. on INI SUDAH BERAT
  Publish | Delete | Spam
  Anonymous
  at 6:26 PM
  ----------

  CARI DURIAN

  Posted: 18 Jul 2016 02:00 AM PDT


  DURIAN 

  KAMPONG

  --------------------
  pagi ahad  kelmarin
  gua  melintas genting perah
  dalam perjalanan ke jelebu
  untuk cari durian kampong  tengah tengah gunung
  melintasi kampongan orang asal
  penuh dengan petai
  penuh dengan durian  genting perah yang indah
  udara nyaman sejuk
  dibawah bukit dan gunung
  kampong chennah
  durian kampong  terbaik


  ------------

  AMARAN JANGAN FITNAH

  Posted: 18 Jul 2016 01:00 AM PDT  AMARAN

  JANGAN FITNAH

  BETUL INI GAMBAR HADI
  TAPI BUKAN GAMBAR HADI
  CARI 
  TUAN IBRAHIM TUAN MAT


  -----------

  LAWAK BODOH HADI

  Posted: 18 Jul 2016 12:00 AM PDT  LAPORAN

  MALAYSIAKINI  Hadi jangka bukan Islam pilih syariah Islam lepas pindaan Akta 355

  Abdul Hadi Awang menjangka selepas Akta 355 diperluaskan dan dilaksanakan, orang bukan Islam akan mula memilih syariah Islam kerana melihat undang-undang itu dijalankan secara adil.
  Katanya, situasi itu sangat digeruni oleh mereka yang membantah rang undang-undang (RUU) ahli persendirian untuk meminda Akta Mahkamah Syariah (bidang kuasa jenayah) yang juga dikenali sebagai Akta 355, bagi memperluaskan bidang kuasa mahkamah syariah.

  WOIT

  SAPA BUAT 

  LAWAK BODOH

  HADI ATAU

  MALAYSIAKINI

  SAJE TANYA

  SAMPAI KENTUT

  GUA KETAWA

  KAH KAH KAH  -----------

  APA ITU NAKBA

  Posted: 17 Jul 2016 11:00 PM PDT


  NAKBA

  nakba malaysia ialah sebuah negara yang kaya hasil bumi masih jauh di belakang sebuah negara kerdil yang tiada apa apa seperti singapura...nakba ialah bila rakyat dihambakan oleh sekumpulan manusia bergelar pemimpin negara untuk kepentingan dan kekayaan mereka sendiri...nakba ialah majoriti rakyat melayu islam mengaku sembahyang lima waktu masih menganggap rasuah itu halal...

  nakba ialah seorang kanak-kanak yang berusaha belajar dengan cemerlang masih tidak dapat menjadi seseorang yang diimpikan... nakba ialah pendatang asing lebih mewah hidup dari orang tempatan yang membayar cukai dan segalanya...nakba ialah penguatkuasa undang undang ada dua set undang undang untuk pemerintah dan pembangkang...

  nakba ialah rakyat melayu islam masih sokong perasuah perogol dan pengkhianat negara...nakba ialah melayu yang amat mudah lupa jasa tun dr mahathir yang mengangkat melayu selama 22 tahun...nakba ialah tiada tindakan terhadap pengedar dadah maksiat mesin judi walau pun berleluasa setiap tempat on PENCERAHAN MALAPETAKA BERMULA
  Publish | Delete | Spam
  Anonymous
  on 7/18/16


  ----------

  ALTANTUYA DARI MONGOLIA

  Posted: 17 Jul 2016 10:30 PM PDT

  JENG JENG 

  ALTANTUYA

  DARI MOGOLIA

  KAH KAH KAH

  Rafizi Ramli - Masih ingat dengan pelaburan strategik SRC... | Facebook

  https://ms-my.facebook.com/rafiziramli.../a.../937369586297549/

  Translate this page
  Masih ingat dengan pelaburan strategik SRC International (sebuah anak syarikat 1MDB) membelilombong arang batu di Mongolia? Pelaburan itu gunakan ...


  SSK dengan 1MDB ←

  chedet.cc/?p=1457

  Translate this page
  Sep 10, 2014 - (Penchen Fund)Wang $2 billion ini di gunakan untok membeli Lombong arang batu di Mongolia dan Indonesia.Kenonnya arang batu ini ...

  PM: 1MDB tak boleh dedah butiran pinjaman RM4 bilion - Malaysiakini

  https://www.malaysiakini.com/news/336729

  Translate this page
  Malaysiakini
  Apr 6, 2016 - "Pihak 1MDB mempunyai amalan standard di mana hanya maklumat ... 1MDB mengenai pelaburan ke atas lombong arang batu di Mongolia.

  Keuntungan pelaburan KWAP jatuh

   | July 18, 2016
  KWAP menjangkakan dividen lebih rendah untuk tempoh masa panjang.


  PETALING JAYA: Kumpulan Wang Persaraan (KWAP) berkata ia menjangkakan pulangan lebih rendah pada tahun ini, dan merancang membeli bon dengan tempoh matang 10 tahun atau lebih sebagai perlindungan daripada pemotongan kadar faedah, lapor Bloomberg.
  KWAP, dana persaraan negara kedua terbesar berjumlah RM120 bilion, juga mempertimbangkan menurunkan pulangan sasaran minimum 5% disebabkan ekonomi dunia yang tidak menentu, kata Ketua Pegawai Eksekutifnya, Wan Kamaruzaman Wan Ahmad.
  "Tidak pernah sebegini sukar bagi sebuah institusi pelaburan menerima pulangan sedemikian, tetapi bagi saya, ini satu perkara baru," beliau dipetik Boomberg sebagai berkata.
  Bank Negara Malaysia baru-baru ini menurunkan kadar dasar semalaman (OPR) sebanyak 25 mata asas kepada 3.00%.

  APA JADI

  NAJIB CAKAP

  SEMUA OKAY

  BERAPA BILION

  KWAP LABOR

  DI MONGLIA 

  BUAT LOMBONG 

  ARANG BATU

  SAJE TANYA

  TAKUT LUPA
  -------------

  MEMECAH MITOS TERANG BULAN

  Posted: 17 Jul 2016 10:00 PM PDT   APA DIA

  TERANG

   BULAN  Pierre-Jean de Béranger (1780-1857)  LIMA PULUH TAHUN TAHUN 

  TERANG BULAN TERBARAI


  KAH KAH KAH ! Semuanya sedang terbarai. Retak, pecah akhirnya terbarai. Ketika saya menulis ini muzik latar yang mengiringi ketikan jari saya di lap top ialah putaran muzik Memula Moon versi paling terbaru. Ini versi rap rock parodi counter culture yang cool lagi menggiurkan. Tiga helai bulu ari dan tiga helai janggut untuk anak muda yang merekonstruksi Memula Moon.

  Memula Moon a. k.a Terang Bulan a. k.a Negaraku a. k.a Negara Kuku kini menjadi top hit yang hampir mencecah satu juta pendengar dan puluhan ribu memberi komen. Angka-angka ini kelihatan terus melonjak. Ratusan ribu Mak Cik Felda dan Pak Cik Teksi, di seluruh negara; dari Perlis hingga ke Mersing yang tidak "connected" sedang tertanya-tanya - Negara Kuku itu apa? Tiga helai lagi bulu ari untuk Namewee.

  Saya telah lupa entah berapa kali saya telah menulis tentang lagu Terang Bulan ini. Semenjak saya di Universiti Malaya dalam tahun 70an lagi saya telah menulis dan menerangkan apakah dia si Terang Bulan ini. Saya tidak akan lupa bagaimana Concorong Republik Indonesia Bung Karno telah memainkan lagu Terang Bulan ketika Konfrontasi (1963-64).

  Terang Bulan dimainkan di concorong. Concorong? Apa jadahnya concorong ini? Untuk mereka yang lahir pada zaman Firaun concorong adalah perkataan Melayu untuk radio. Perkataan ini telah saya pelajari sebelum saya belajar sains dan maths dalam Bahasa Inggeris.

  Bung Karno memainkan lagu Terang Bulan di Radio Republik Indonesia untuk memperlekehkan Tengku Abdul Rahman seorang budak suruhan Inggeris yang tidak berupaya membuat lagu kebangsaan sendiri. Memang tepat anggapan Bung Karno ini. Bagaimana sebuah negara yang mengelar diri mereka "merdeka" tetapi lagu kebangsaan pun di ciplak.

  Kah kah kah. Selama 50 tahun penjiplakan ini telah disorok di bawah kopek United Malays National Organisations. Betapa besar pun kopek Rafidah dan kopek Sharizat, penjiplakan ini akhirnya diketahui umum. Memula Moon akhirnya tertonjol keluar apabila kopek-kopek United Malays National Organisations yang semakin mengecut.

  Pada satu ketika dahulu lagu Terang Bulan opps… Negara-ku ini dimainkan di panggung wayang. Ini pun ketika saya belum belajar sains dan maths dalam Bahasa Inggeris. Awalnya Terang Bulan dimainkan sebelum filem bermula. Kami kanak-kanak seperti biasa dibuli agar bangun berdiri "kunoon" sebagai contoh rakyat patriotik. Kemudian, entah apa berlaku Terang Bulan dimainkan apabila filem selesai diputar. Akhirnya hingga ke hari ini satu hampeh pun tidak ada lagi. Warga satu Malaysia telah bosan dengan Terang Bulan.

  Sebenarnya pada ketika itu dalam panggung wayang tidak sesiapa yang ambil pot apabila Terang Bulan berbunyi dan bendera Star and Stripes opps salah lagi… apabila bendera Tanah Melayu berkibar. Kami anak-anak sekolah sahaja yang berdiri kerana takut (sic) kalau-kalau cik gu ada sama di dalam panggung. Pak Cik, abang dan kakak langsung tidak ambil pot apabila Terang Bulan berbunyi.

  Semua ini berlaku ketika beberapa tahun sesudah British meninggalkan Tanah Melayu. Ini di era Firaun belum menjadi MahaFiraun. Ini di zaman surat beranak Mahathir masih di tulis son of Kutty. Ini sebelum Razak Hussein dapat berkenalan dengan Sarimah. Ini pada zaman adanya joget lambat selepas perkahwinan anak wakil rakyat Pas.

  Zaman yang saya katakan ini ialah zaman sebelum kita semua boleh menggoogle. Zaman sebelum Mahazalim dan Mahafiraun menjadi santapan bacaan. Zaman sebelum blog wujud dan menyusahkan Utusan Malaysia dan RTM.
  Kini kita telah memasuki zaman pasca moden. Semuanya boleh. Naratif induk tentang dunia ini di wujudkan oleh tuhan dalam masa tujuh hari telah dipersoalkan. Meta naratif tentang Adam dan Hawa kini boleh dibincang dan dilihat sebagai metafora.

  Semua naratif boleh di persoalkan. Semua naratif telah berkecai dan terbarai. Tidak wujud lagi pemusatan hegemoni naratif yang menjadi ikutan umat manusia. Kita semua telah "connected" - manusia pasca moden hanya perlu menggoogle untuk mengetahui apa sahaja maklumat dalam dunia ini.

  Kerana itu saya dapat mengetahui bahawa Terang Bulan, Negara-ku, Negara Kuku berasal dari lagu Memula Moon. Jika tidak percaya apa yang saya tulis sila google perkataan Memula Moon. Tidak percaya lagi? Sila google perkataan Negara-ku. Masih was was, sila lawati YouTube. Di sini dapat dilihat bukti-bukti sahih tentang asal usul Negara Kuku. Bukti ini boleh kita semua dapati tanpa perlu berhubung dengan Ghani Patail atau merasuah sesiapa untuk mendengar alunan gesekan biola Memula Moon.

  KAH KAH KAH. Lima puluh tahun Projek Malaysia telah terbukti semakin gagal. Apa yang sedang kita semua lihat dan baca hari ini adalah manifestasi dari kegagalan Projek Malaysia. Projek Malaysia ini tidak bertiang, tidak berpaksi dengan kebenaran. Projek Malaysia tidak berdiri di atas fakta sejarah. Projek Malaysia berdasarkan kong kali kong dan klentong demi klentong. Tutup lubang gali lubang.

  BUKTI PERTAMA – Malaysia BUKAN 50 tahun. Hari Malaysia BUKAN 31 Ogos. Projek Malaysia bermula pada 16 September 1963. Sila google untuk kesahihan fakta ini. Jika TIDAK percaya sila pergi tanya Mat Sabah atau Minah Serawak. Dua wilayah ini memasuki Malaysia pada 16 September 1963 BUKAN 31 Ogos 1957.

  BUKTI KEDUA - Tuntutan MERDEKA adalah projek dan tuntutan Persatuan Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM). Merdeka BUKAN projek United Malay National Organisations. Projek United Malay Organisations ialah HIDUP Melayu. (macamlah Tanah Melayu tak ada oksigen)

  BUKTI KE TIGA - Kemerdekaan di capai tanpa tumpah darah. BOHONG. Penyokong dan anggota Parti Komunis Malaya, PKMM, Angakatan Pemuda Insaf (API), Angkatan Wanita Sedar ( AWAS), Hisbul Muslimin, Malayan Democratic Union adalah di antara ribuan anak bangsa yang telah mengangkat senjata melawan penjajah British.

  BUKTI KE EMPAT – Lagu Negara-ku bukan lagu hasil ciptaan warga Tanah Melayu. Lagu ini adalah ciptaan penyair dan komposer Perancis yang bernama Pierre Jean Berager yang lahir pada kurun ke 19. Beliau yang menulis muzik lagu Memula Moon a. k.a Negara-ku.

  BUKTI KE LIMA - Warna bendera Malaysia yang wujud hari ini tidak ada sangkut paut dengan budaya dan asas bumi ini. Bendera yang ada pada hari ini adalah ciplakkan dari bendera Amerika Syarikat. Bendera Langkasuka tamadun Melayu di Lembah Bujang ialah Merah Putih. Warna merah putih ini berkibar sebagai bendera negara Indonesia, Singapura dan di pakai oleh United Malays National Organisations sendiri.


  Kah kah kah. Semuanya terbarai kerana kita semua boleh menggoogle, membaca, menulis dan menonton laman-laman web tanpa disaring oleh hegemoni daulah. Terima kasih Ronald Reagan yang telah menghadiahkan internet kepada dunia. Tiga helai bulu ari untuk arwah Ronald Reagan.

  Justeru jangan hairan kenapa bendera Malaysia hari ini tidak berkibar. Di rotan, di paksa dan disaman pun orang ramai TIDAK ambil pot. Rakyat telah muak dengan pembohongan demi pembohongan. Projek Malaysia yang penuh dengan klentong telah kelihatan gagal. Naratif Malaysia kini sedang di cabar oleh maklumat- maklumat yang bergantang-gantang keluar dari internet.

  United Malays National Organisations yang terus bersikap esklusif dan possesive tentang Merdeka kelihatan terpencil bersendirian. Mereka memukul gendang maka mereka sahajalah yang berjongeng. Sikap dan perangai United Malays National Organisations yang eksklusif dan tidak demokratik ini pasti akhirnya akan membosankan rakyat Sabah dan Serawak.

  Tidak menghairankan satu ketika nanti rakyat Sabah dan Serawak akan menghidupkan kembali cita-cita asal perjuangan mereka untuk menubuhkan negara merdeka Kalimantan Utara – penyatuan Sabah Serawak dan Brunei. Fakta Kalimantan Utara ini juga telah cuba disurukkan di bawah kopek. Tetapi dengan wujudnya internet semua fakta akan muncul dengan bantuan Pak Cik saya yang bernama Lebai Google bin Mat Yahoo.

  Bila rap Terang Bulan terus berputar di lap top saya tersenyum puas. Saman? Tangkap anak muda yang mengkonstruk Memula Moon? Rotan dia? Masukkan dalam penjara? Poorah. Hanya seorang sahaja yang berhak menyaman iaitu manusia yang bernama Pierre Jean de Beranger. Saman dari kaum keluarga Jean Beranger wajib disampaikan kepada sesiapa sahaja rakyat Malaysia yang masih menganggap lagu Memula Moon ini sebagai lagu Negara-ku.

  Apakah saya seorang pengkhianat bangsa kerana menulis perkara-perkara ini? Apakah saya tidak patriotik? Sila google dan baca apa kata Mark Twain tentang patriotik. Pengkhianat bangsa? Dalam negara yang penuh dengan kelentong, lebong, torak , penipuan dan pembohongan bercakap benar adalah satu tindakan yang revolusioner.(TT)

  Nota:
  Tulisan ini telah pernah disiarkan
  pada tahun 2007 - ianya bebas di ambil
  untuk memecah mitos dan memajukan
  fikrah melayu.

  --------------------

  BILA NAK DAKWA?

  Posted: 17 Jul 2016 09:30 PM PDT
  Noh: Hina JAIS sama dengan menghina sultan S'gor

  ANAK MUDA

  PIJAK KEPALA

  NAJIB PEMIMPIN

  MELAYU

  LOJIK NOH OMAR

  MAKNANYA PIJAK

  KEPALA MELAYU

  NAPA X DAKWA

  SAJE TANYA

  JANGAN MARAH
  -----------

  SUARA RAKYAT

  Posted: 17 Jul 2016 09:00 PM PDT
  Suara Rakyat adalah blog yang paling banyak buat fitnah dan penyambungnya juga adalah diketegori sebagai pengfitnah. Najib tidak pernah kata begitu. Jangan biarkan diri kita dikencing oleh SR dan TT. on NAJIB TERUS KELENTONG
  Publish | Delete | Spam
  Anonymous
  on 7/17/16

  ---------

  SIAPA DIA TUAN IBRAHIM

  Posted: 17 Jul 2016 08:38 PM PDT


  GUA SUDAH

  TERANGKAN

  SAPA SOSOK

  INI
  Tuan Ibrahim: 'Gencatan senjata' pendapat peribadi saya

   Timbalan Presiden PAS Tuan Ibrahim Tuan Man berkata seruan "gencatan senjata" sesama pembangkang dan menggembleng tenaga bersama untuk menumbangkan BN merupakan pendapat peribadinya sendiri.
   Katanya, pendapat itu dikeluarkan memandangkan parti lain dalam pembangkang menyerang PAS dengan menyatakan parti itu bersekongkol dengan BN sebelum ini, sedangkan ia tidak benar sama sekali.
   TUAN IBRAHIM

   SAKI BAKI

   PENYOKONG

   SETIA NIK AZIZ

   PASTI AKAN 

   DITENDANG

   TAK CAYA KE

   TUNGGU & LIHAT   ---------------

   BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT