Nuffnang

Pengikut

Komentar Kini

0
sumber :-

Komentar Kini


Kita tidak kenal musuh sebenar?

Posted: 31 Mar 2016 05:24 PM PDTProfesor Dr Ridhuan Tee Abdullah, pada rencana kolum Isnin akhbar Sinar harian bertajuk Kenalilah musuh sebenarnya.

Penulis berani buat kesimpulan, memang kita tidak mengenali musuh sebenar kita. Atas sebab ini kita sering ditipu dan tertipu.

Bukan setakat itu sahaja, malah kita sangat mudah ditipu dan kena tipu, termasuk habis harta benda dan jadi muflis.

Rencana Profesor Dr Ridhuan Tee Abdullah ditulis berdasarkan pas yang sering terperangkap kes kena tipu atas sebab tidak kenali musuh sebenarnya.

Oleh itu, beliau sangat sangat mengharapkan pas kenalilah musuh sebenarnya dan meminta mempertahankan kerusinya, malah patut menambah lagi kerusi sedia ada dalam PRU14.

Sesiapa pun pasti marah apabila kita berkata saudara tidak kenali musuh sebenarnya saudara.Apatah lagi dengan pucuk kepimpinan pas yang rasa diri masing masing bagus.

Kalau kita mengenali musuh sebenarnya mana mungkin boleh melakukan korban apa sahaja, termasuk mengadakan kerjasama dengan DAP anti Islam itu.

Agama Islam melarang kita  tolong orang orang kafir sebaliknya kita gemar dan cenderung menolong orang kafir.

Pada hal Allah SWT sudah beritahu dengan jelas dan nyata bahawa orang orang kafir adalah musuhNya. Musuh Rasulullah SAW dan musuh Islam.

Allah Larang kita duduk bersama sama dengan orang orang kafir, tapi kita bekerjasama dengan partinya atas nama kalau sendirian tidak boleh menang dalam pilihanraya.

Bukan setakat itu sahaja, malah dibuat kenyataan terbuka menerusi media massa, boleh berkawan dengan yahudi dan kristian tidak memusuhi kita.Kita tidak rugi bekerjasama dengan DAP

Pada hal Allah SWT sudah nyatakan dengan sejelas jelasnya bahawa Orang orang Yahudi dan Nasrani sekali kali tidak akan bersetuju dan suka dengan Nabi Muhammad SAW.

Jikalau Nabi Muhammad dibenci. Apatah lagi dengan kita sebagai manusia biasa ini yang tidak pernah bebas dengan berbuat dosa.

Sah, bahawa kita memang tidak kenali musuh sebenarnya kita. Kalau kita kenali musuh sebenarnya kita, mana mungkin kita berbuat suatu yang dilarang Allah yang telah dinyatakan didalam Al Quran.termasuk matlamat menghalalkan cara.

Allah SWT larang kita jangan jadi macam kafir dan jangan sekali kali ikut kafir.Tapi hari ini kita telah, sedang dan akan jadi macam kafir dan ikut kafir.Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


BERITA BARU MASUK

Posted: 31 Mar 2016 07:00 PM PDT
BETUL KE

JAMES COMEY

PENGARAH FBI

AKAN 

DIPiNDAHKAN

KE PMO
SAJE TANYA 

JANGAN MARAH

BACA DISINI:
http://swk.global.ssl.fastly.net/2016/03/first-1mdb-arrest-former-senior-fund-manager-faces-us-extradition-request-in-abu-dhabi-exclusive/
--------------

BERITA GEMPAR DARI HOLYWOOD

Posted: 31 Mar 2016 06:30 PM PDT
GEMPAR

SEMUA CABUT

MALAON INI

SUDAH KENA

TANGKAP
GEMPAR

DIMANA AZIZ

&

 JHO LOW

SAJE TANYA

JANGAN MARAH


BACA DISINI:
http://swk.global.ssl.fastly.net/2016/03/first-1mdb-arrest-former-senior-fund-manager-faces-us-extradition-request-in-abu-dhabi-exclusive/
------------

FBI TELAH SAMPAI

Posted: 31 Mar 2016 06:00 PM PDTBERAPA RAMAI

TIM FBI

TELAH DATANG

KE MALAYSiA

SAJE TANYA

JANGAN MARAH


First 1MDB Arrest - Former Senior Fund Manager Faces US Extradition Request In Abu Dhabi EXCLUSIVE!


The first 1MDB related arrest has taken place at the request of the United States, in a move that will send shock waves and shivers through the Malaysian political establishment and also in related businesses in Hollywood and Las Vegas.


Sources close to Department of Justice officials in the United States have confirmed to Sarawak Report that the former CEO of Aabar, Mohamed Al Husseiny (top right), has been detained by the authorities in Abu Dhabi, who are now processing an extradition request by the US Department of Justice, relating to charges concerning 1MDB.

Al Husseiny, who originated from Kenya, holds US citizenship, despite having moved to Abu Dhabi.

This is the first outward move in an investigation that has been ongoing in the United States and other jurisdictions for several months, into the disappearance of billions of dollars from the Malaysian development fund.


BACA DISINI:
http://swk.global.ssl.fastly.net/2016/03/first-1mdb-arrest-former-senior-fund-manager-faces-us-extradition-request-in-abu-dhabi-exclusive/
--------------

TER HOTT TERKINI TER NOWW

Posted: 31 Mar 2016 11:23 AM PDT

TER HOTT

TER KINI

TER NOWW

FACE BOOK


Saorang yg dlm gambar dah ditangkap dan dlm proses extradisi ke USA.
Tangkapan seterusnya hrp dlm masa terdekat!
BACA DISINI:
http://swk.global.ssl.fastly.net/2016/03/first-1mdb-arrest-former-senior-fund-manager-faces-us-extradition-request-in-abu-dhabi-exclusive/
---------------

MAHAREMBAT KENA SAMAN

Posted: 31 Mar 2016 06:00 AM PDTJENG JENG JENG

MAHAREMBAT

KENA SAMAN
Saman Mahathir akhirnya diserah pada peguam Najib

Saman RM2.6 bilion oleh  Mahathir Mohamad terhadap Najib akhirnya disampaikan kepada peguam perdana menteri hari ini.
Pengurusan kes di hadapan timbalan pendaftar Erry Shariman Nor Aripin ditetapkan pada 20 April.
Peguam Mahathir, Mohd Haniff Khatri Abdulla mengesahkan bahawa salinan writ saman, pernyataan tuntutan dan notis menghadiri pengurusan kes diterima oleh tetuan Hafarizam Wan & Aisha Mubarak.

KAH KAH KAH

TERBAIK

TERBEST

TERNOWW

TERKINI

PERANG MAKIN

MEREBAK

KAH KAH KAH
-------------

MAHAREMBAT BUAT LAWAK

Posted: 31 Mar 2016 05:30 AM PDT

MAHAREMBAT

PANDAi BUAT

LAWAK BERDIRI


Rafizi gesa Najib jangan buat lawak

KUALA LUMPUR - "Jangan buat lawak tidak bertempat. Ia tidak membantu menyelesaikan masalah negara dan rakyat".
Demikian kata Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli ketika diminta mengulas kenyataan Najib yang mengatakan salah satu punca utama tekanan kos sara hidup ialah kelulusan pendidikan yang masih di peringkat rendah.

Rafizi berkata, mengikut rekod, dalam tempoh 10 hingga 15 tahun, bilangan rakyat yang mendapat pendidikan tertinggi semakin bertambah setiap tahun.

"Kalau perdana menteri kata bahawa tekanan kos sara hidup adalah sebab tidak mempunyai pendidikan tertinggi, perkara itu berlawanan dengan fakta sedia ada.

"Masalah orang yang berpendidikan tinggi ini adalah perlukan wang yang banyak untuk segulung ijazah. Bila habis belajar tiada kerja dan perlu bayar hutang. Itu yang menyebabkan tekanan," katanya pada sidang media di lobi Parlimen, hari ini.

Ahli Parlimen Pandan itu berkata, Najib seharusnya memfokuskan kepada perkara yang lebih penting dan bukannya mengeluarkan kenyataan yang boleh mengundang kemarahan rakyat.

"Saya gembira bila Najib terus membuat kenyataan kurang cerdik seperti itu kerana dia akan terus membuat orang makin marah kepadanya," katanya

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

i rest my case

------------

TEPAT DAN SENDAT

Posted: 31 Mar 2016 05:00 AM PDTSAH BETUL

TEPAT KETAT

LiGAT SENDAT


Mahathir, pembangkang bersubahat dengan media Yahudi jatuhkan Najib- Tajuddin
Tajuddin mendakwa Mahathir yang pernah menentang Israel sebelum ini nampaknya bersubahat dengan mereka ekoran mereka berkongsi matlamat yang sama iaitu untuk menyingkir Perdana Menteri.

KUALA LUMPUR: Bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad dan pembangkang didakwa membentuk hubungan berasaskan faedah apabila bertindak bekerjasama dengan media kawalan Yahudi.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Tajuddin Abdul Rahman membuat dakwaan itu turut menggambarkan kedua-dua pihak itu seakan 'berkahwin' atas niat menjatuhkan kepimpinan Najib.

"Mahathir yang pernah menentang Israel sebelum ini nampaknya bersubahat ekoran mereka berkongsi matlamat yang sama iaitu untuk menyingkir Najib.

"Agenda Mahathir adalah untuk menurunkan Najib dan pemimpin yang bersamanya. Saya diberitahu dia menggunakan media asing dan anda semua sedar bahawa, sesetengah media (asing) dikawal oleh Yahudi," kata Tajuddin mengulas tentang serangan media asing ke atas Najib.

KAH KAH KAH

woit
bukan saje media yahudi
ini media geng anwar ibrahim
geng tian chua
geng mat sabut
geng husam musa
geng chin tong
geng ambiga
mereka bersubahat
anti pemimpin islam
anti pemimpin melayu
kah kah kah
mereka dengi
mereka cemburi 
kah kah kah
tapi mana pukida?
mana pukisa?
mana zul nordin?
mana beras jati?
mana hasan ali
mana jaringan melayu
mana NGO islam?
kenapa semua senyap
kenapa jadi tikus basah
tidor dalam dedak ke?
kah kah kah
PUkRAK NURAK


-------------

PURTAN TIDAK MELAWAK

Posted: 31 Mar 2016 02:21 AM PDT

INI BUKAN

LAWAK

MARI BELaJAR

ILMU LOJIK

PURTAN | March 31, 2016
azalina ABC
Pihak terlibat semakin terdesak untuk menjatuhkan Najib Razak sehingga sanggup menggunakan media antarabangsa untuk membuat tuduhan tidak berasas. More

KAH KAH KAH

lojik purtan jika

terus diserang

tak bersalah

kah kah kah

jika tak diserang

ertinya salah

kah kah kah

hubaya hubaya

purtan bersabda

kah kah kah

PURTAN MURTAN
--------------

MAT SAID ADA RAHSIA

Posted: 31 Mar 2016 12:00 AM PDT
APA RAHSiA

NAJIB DALAM

TANGAN 

AHMAD SAID?

www.freemalaysiatoday.com/.../s...
Translate this page
Free Malaysia Today
Mar 9, 2016 - Saya simpan rahsia besar Najib – Ahmad Said. Mohamad ... Ahmad-Said-najib-crack ... "Jangan main-main, ada benda, takut orang malu.

Saya Simpan Rahsia Besar Najib Ahmad Said - Babab.Net

babab.net/.../saya-simpan-rahsia-besar-najib-ahmad-sa...
Translate this page
Bekas Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said mendakwa beliau ... Mat Said Nak Bocorkan Rahsia Najib Dah Banyak Kali Duk Kata Ada Rahsia Tak ...

Bila Mat Said Nak Bocorkan Rahsia Najib Dah Banyak Kali ...

babab.net/.../bila-mat-said-nak-bocorkan-rahsia-najib-...
Translate this page
Bila Mat Said Nak Bocorkan Rahsia Najib Dah Banyak Kali Duk Kata Ada Rahsia Tak Dak Juga ... Ada Dalang Di Belakang Ahmad Said Kata Mb Terengganu.

[JANGAN MAIN-MAIN] Saya simpan RAHSIA BESAR Najib ...

celahgelegar.blogspot.com/.../jangan-main-main-saya-...
Translate this page
Mar 9, 2016 - "Jangan main-main, ada benda, takut orang malu. Saya korbankan ...Ahmad Said: Kalau Undi Tidak Percaya Perlu Notis 14 ... Ahmad Maslan ...

Ahmad Said Simpan Rahsia Besar Najib | Perak Today

peraktoday.com.my/.../ahmad-said-simpan-rahsia-besa...
Translate this page
Mar 9, 2016 - "Jangan main-main, ada benda, takut orang malu. ... Berikutan rahsiayang disimpan itu, kata Ahmad Said, beliau telah berjuang ...

 
Kes Ahmad Said: Umno enggan terburu-buru

SHAH ALAM - Umno tidak akan tergesa-gesa dalam mengenakan hukuman terhadap Adun Kijal, Datuk Seri Ahmad Said yang sebelum ini mengusulkan undi tidak percaya terhadap Menteri Besar,  Ahmad Razif Abd Rahman.

Ketua Penerangan Umno, TAnnuar Musa berkata, parti itu perlu menunjukkan kebijaksanaan yang lebih tinggi dalam sesuatu perkara bagi meningkatkan keyakinan orang ramai.

"Dalam kes Ahmad Said, beliau membuat tindakan sedemikian bukan kerana Umno namun berikutan tidak berpuas hati dengan Menteri Besar dan pada saya kita hanya perlu selesaikan bahagian itu sahaja,"katanya.


KAH KAH KAH

mat said  cakap

dia ada rahsia

tunggu masa

untuk bocor

kah kah kah

apa rahsia itu?

ada album ziana?

kah kah kah

BOCORKAN

-------------

SPRM STRIKES BACK

Posted: 30 Mar 2016 10:20 PM PDT


BETUL KE

BERITA INi?

KALAU BETUL

TAHNiAH SPRM
31 Mac 2016
PUTRAJAYA - Lima ahli perniagaan direman selama tujuh hari bagi membantu siasatan berhubung penyelewengan pinjaman wang Majlis Amanah Raya (Mara) membabitkan RM2.5 juta.
Reman itu dikeluarkan oleh Majistret Nik Isfahanie Tasnim Wan Ab Rahman bermula hari ini.

Perintah tersebut dibuat mengikut Seksyen 117 Kanun Acara Jenayah.

Kesemua lelaki berkenaan ditahan jam 9 malam semalam dan akan disiasat di bawah Seksyen 18 (a) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009.

Menurut sumber, kesemua suspek disyakki terlibat dengan rasuah, penyelewengan dana pembiayaan dan pemalsuan dokumen sokongan melibatkan sembilan syarikat sehingga Mara terpaksa menanggung kerugian.

Sehingga kini, sebuah Ford Ranger dan Harley Davidson disita.

Pembelian hartanah di Australia patuhi tatacara perolehan ...

www.astroawani.com/.../pembelian-hartanah-di-austral...

Translate this page
Jun 24, 2015 - Pengerusi Mara Tan Sri Annuar Musa berkata urusan perolehan hartanah Dudley International House di Australia oleh ... kerana didapati beberapa subsidiari Mara, termasuk Mara Inc, tidak mematuhi beberapa peraturan. ... meluluskannya," katanya di satu sidang media di Bangunan Mara di sini, hari ini.


Bangunan MARA Di Australia: Pembelian Ikut Prosedur ...

www.mykmu.net/.../bangunan-mara-australia-pembeli...

Translate this page
Jun 24, 2015 - Bangunan MARA Di Australia: Pembelian Ikut Prosedur, ... Anuar Musa yang yang dihubungi MYKMU menyatakan pembelian ini tiada kena ... Namun kita prihatin mengenai dakwaan ada rasuah dan penyelewengan dalam .... Kenapa takbuka Pekung Richard Towle deals dgn kerajaan Australia nak ...


KAH KAH KAH

annuar musa

kata semua

ikut syarat

tak ada rasuah

takda putar alam

kah kah kah

pasal apa ada

kena tangkap?

kah kah kah

ANUAR MUSANG

---------------

USTAZ BUAT LAWAK ROTI JALA

Posted: 30 Mar 2016 09:39 PM PDT


LAWAK ISLAM
Ustaz tak kasi orang islam buat lawak .. tu sebab mereka sering kutuk pelawak .. tapi uztas boleh buat lawak walaupun gelak sampai nak gugur jantung. Orang Islam kalau bohong, lepas tu buat umrah selesai masalah seksa neraka. Si kapir macam DAP bohong atau tak cakap bohong tetap kena bakar di neraka. on LAGI LAWAK DARI RAJA LAWAK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/30/16SEMPOi MEMPOi

ROTi JALA


NAJIB DISERANG WSJ LAGI

Posted: 30 Mar 2016 09:09 PM PDT


58 JUTA RM$$

BERSHOPING

JELAS PROJEK

SINGKIR NAJiB

DITERUSKAN 

LAGiNajib spent RM60m on holidays, shopping and jewelleries, reports WSJ


More details of startling revelations regarding Prime Minister Najib Razak's multi-million-ringgit spending on luxury goods emerged today.
According to The Wall Street Journal, Najib spent a total of US$15 million (RM58.8 million) on holidays, shopping and jewelleries. The spending involved stores in the United States, Malaysia, Italy and elsewhere.
Malaysian investigation documents show that Najib's credit card was charged US$130,625 (RM512,194) to exclusive fashion store Chanel in Honolulu two days before he teed off with US President Obama on Christmas Eve of 2014.
Read more: https://www.malaysiakini.com/news/335950#ixzz44VdNrLaV

KAH KAH KAH

apa lagi WSJ mau

tak habis habis

tak sudah sudah

kah kah kah

selagi najib ada

selagi lum berhenti

selagi belum dijil

WSJ akan terus

kempen anti najib

kah kah kah

bila nak saman?

kah kah kah

entan entah ini

kerja anwar

kah kah kah

SAMANLAH WSJ
--------

BUMI KITA SEMAKIN PANAS

Posted: 30 Mar 2016 08:39 PM PDT


BUMi SEMAKIN

PANAS

TELOK INTAN

SEDANG 

TENGGELAMSea levels set to 'rise far more rapidly than expected'

Sea levels could rise far more rapidly than expected in coming decades, according to new research that reveals Antarctica's vast ice cap is less stable than previously thought.
The UN's climate science body had predicted up to a metre of sea level rise this century - but it did not anticipate any significant contribution from Antarctica, where increasing snowfall was expected to keep the ice sheet in balance

-


-------------

MAHAREMBAT

Posted: 30 Mar 2016 08:00 PM PDT


INI SABDA

MAHAREMBAT
Najib ingatkan orang kata 'dia' maha zalim, maha firaun

"Di mana duduknya Mahathir  sekarang...dia tidak duduk sebaris UMNO lagi, dia tidak duduk dengan pejuang yang setia dengan perjuangan.
"Dia duduk dengan orang yang dahulu dia cakap rasis, cauvanis, komunis, anti-Islam dan anti-Melayu. Apa kita nak kata dia sekarang. Kita pertahankan dia selama 22 tahun. Orang kata dia maha zalim, maha firaun...bukan saya kata, mereka kata. Saya menyambung apa yang mereka kata.
"Sekarang, dia duduk sebaris (dengan mereka)...di mana letak maruah diri. Kalau kita tidak ada apa-apa, sekurang-kurangnya kita ada maruah," kata perdana menteri sambil menegaskan bahawa rakyat tidak lagi terpengaruh dengan usaha menjatuhkan kerajaan tanpa melalui pilihan raya umum.
MAHAREMBAT

rembat harta

negara

rembat harta

rakyat miskin

berbilion bilion

sampai negara

bangkrap

kemudian jadi

mahaputar

memunah negara

MAHAREMBAT--------------

SABTU PETANG JAM DUA

Posted: 30 Mar 2016 07:30 PM PDT

SABTU PETANG 

JAM DUA
-------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT