Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


[LIVE][280216] Peristiwa Akhir Zaman -Ust Aswad •Ust Aiman •Ust Ferdaus •Ust Abdullah Khairi

Posted: 28 Feb 2016 05:20 AM PST

JAM 930 MALAM INI.


DULU DI KEDAH, KINI SUDAH MEREBAK KE JOHOR

Posted: 28 Feb 2016 02:21 AM PST

Satu-satunya pemimpin UMNO yang ternampak masih rasional dan berani mengakui wujudnya cabaran besar berikutan penggantungan jawatan Timbalan Presiden UMNO, Muhyiddin Yassin ialah Menteri Besar Johor, Khaled Nordin.
Saya akui keputusan itu menjadi cabaran besar bagi kami di Johor dan saya percaya UMNO perlu bekerja lebih keras, katanya lagi.

Sementara yang lain masih khayal dengan kenyataan-kenyataan  ampu, bodek dan puji yang menggambarkan sudah "kenyang termakan dedak"  atau dengan harapan diberikan lebih banyak lagi "tambahan dedak" berbanding mahu melihat realiti yang sebenar di depan mata.Hanya beberapa hari setelah penggantungan Muhyiddin, tanda-tanda cabaran besar yang dibimbangi Khaled itu sudah muncul di Johor dan dipercayai akan terus membesar dari semasa ke semasa.

Jika sebelum ini pengguguran Mukhriz Mahathir menyebabkan banyak lambang BN diterbalikkan di Kedah sebagai tanda protes, sekarang ini perkara yang sama sudah berlaku juga di Johor.
Sama seperti Kedah, perubahan mungkin semakin sukar dielakkan di Johor. Dengan pembangkang sudah mempunyai 18 daripada 56 kerusi DUN, segala-galanya tidak mustahil berubah dalam pilihanraya akan datang ekoran ketidakadilan yang dimangsakan terhadap Muhyiddin. (SH 28/02/2016).

Ucapan Dato Husam Musa : Ceramah Perdana Pengkalan Chepa 12 Feb 2106

Posted: 28 Feb 2016 12:50 AM PST

Walauun kena hazam ni....
Modul baharu JPA rugikan bakat muda negara

Posted: 28 Feb 2016 12:38 AM PST


yeo_bee_yin
KUALA LUMPUR 28 FEB: Kerajaan UMNO BN digesa menyemak semula keputusan Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) yang menukar modul biasiswa kepada pinjaman boleh ubah jika peminjam bekerja di sektor kerajaan mahupun syarikat berkaitan kerajaan (GLC).
Menyifatkan ia tidak masuk akal, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Damansara Utama, Yeo Bee Yin, berkata tindakan JPA yang hanya membenarkan 100 peratus pinjaman penuh dikecuali jika seseorang itu bekerja dalam sektor kerajaan, merugikan bakat tenaga muda.
"Peranan sektor swasta sama penting dengan sektor kerajaan. Untuk keluar dari kepompong gaji-kelas pertengahan, ekonomi Malaysia harus pantas berubah kepada pengetahuan-intensif dan ekonomi berteraskan inovasi.
"Mengikut sistem baharu JPA, kita akan membiarkan pelajar JPA yang berbakat, yang mungkin melakukan penyelidikan hebat dan membolehkan ia dikomersial, terpaksa membayar balik biasiswa itu disebabkan dia memulakan perniagaan, bukannya bekerja di sektor swasta," katanya.
Mengikut model baharu itu, pelajar yang bekerja di sektor kerajaan 100 peratus pengecualian bayaran balik pinjaman, manakala mereka yang bekerja di sektor GLC perlu membayar 50 peratus manakala yang bekerja di sektor swasta terpaksa membayar keseluruhan pinjaman.
Bee Yin berkata, model itu harus disasar kepada graduan yang mencapai prestasi baik dari segi akademik mahupun bukan akademik kerana ia lebih efektif dan adil berbanding sistem baharu itu, malah tidak merugikan wang pembayar cukai.
"Mengikut polisi baru JPA, pelajar yang memperoleh CGPA 2.8 tetapi tidak bekerja di sektor swasta, dan hanya menunggu untuk sektor kerajaan dapat pelepasan tetapi pelajar yang memperoleh CGPA tinggi tetapi bekerja dalam sektor swasta, terpaksa bayar semula.
"Terma dan syarat pinjaman boleh ubah itu tidak wajar kerana ia akan mengakibatkan wang pembayar cukai digunakan untuk menanggung pelajar tidak berpotensi," katanya pada kenyataannya hari ini.
Beliau berkata, kewujudan agensi kerajaan, Talen Corp yang melaksanakan program Scholarship Talent Attraction and Retention (STAR) bercanggah dengan tanggungjawab JPA, sekaligus mengakibatkan pembaziran dana kerajaan.
"Sukar dibayangkan, Talen Corp melakukan sebaliknya. Melalui program STAR membantu pelajar tajaan kerajaan untuk bekerja di syarikat sektor swasta "sebagai cara untuk menyumbang balik kepada kerajaan".
"Tetapi mengapa pula JPA mewajibkan pelajar tajaannya bekerja di sektor kerajaan sedangkan STAR melakukan sebaliknya? Kenapa buat dua kerja? Kenapa rugikan wang pembayar cukai untuk Talen Corp sedangkan JPA boleh melakukannya," katanya.
Justeru, beliau menggesa kerajaan menyemak semula keputusan itu untuk memastikan setiap bakat muda diberi hak saksama untuk mencapai potensi mereka.
"Untuk Malaysia menjadi berdaya saing di arena antarabangsa, kita harus segera menguruskan bakat yang ada dengan baik," katanya.

Cybertrooper Umno ubah artikel Forbes fitnah Guan Eng

Posted: 28 Feb 2016 12:35 AM PST


LKS
KUALA LUMPUR, 28 FEB: DAP yang sering kali dijadikan sasaran fitnah oleh media milik UMNO BN, kali ini sekali lagi menjadi mangsa berikutan penyebaran fitnah terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang tersenarai kononnya antara 50 individu terkaya di Malaysia.
Mengutuk keras penyebaran fitnah yang jelas berniat jahat itu, Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang berkata, ia dipalsukan daripada senarai yang disiarkan majalah Forbes dan diubah secara tidak bertanggungjawab untuk memburuk-burukkan Ahli Parlimen Bagan itu.
"Saya melakukan carian pantas dan mendapati ia diubah dari artikel Forbes, 50 Individu Terkaya di Malaysia, dan kesemua senarai itu betul, kecuali di kedudukan ke-22, bukannya Guan Eng, tetapi Lim Wee Chai," katanya pada kenyataan media semalam.
Menurutnya, Guan Eng tidak tersenarai pun dalam kedudukan itu, malah beliau bukan antara 500 atau 5,000 atau 50,000 orang terkaya di Malaysia, tetapi cybertrooper UMNO sanggup merendahkan martabat mereka sendiri untuk mencipta fitnah keji tersebut.
Malah, katanya, fitnah mereka sama seperti pembohongan kononnya Israel memberi derma RM1.5 bilion kepada DAP untuk membina pangkalan tentera laut di Port Dickson, kononnya ada resolusi DAP untuk menjadikan Malaysia "negara Kristian", dan kononnya beliau (Kit Siang) berada di Kuala Lumpur dan mengetuai perarakan 13 Mei 1969 – yang mana semua itu tidak berasas dan palsu belaka.
Sehubungan itu, Kit Siang membidas Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) yang didakwa mengamalkan dwi-standard dengan tidak menghiraukan penyebaran bahan palsu seumpama itu walaupun ia jelas satu fitnah yang tidak berasas.
Sedangkan, kata beliau lagi, portal berita The Malaysian Insider (TMI) yang mengeluarkan artikel atau berita yang sahih berkaitan salah laku yang dilakukan pemimpin tertinggi UMNO BN pula dikenakan tindakan keras sehingga menyaksikan laman itu disekat aksesnya.
"Pengalaman DAP dengan SKMM sering mengecewakan, walaupun banyak laporan sudah dibuat kepada SKMM terhadap penyebaran berita fitnah dan berbahaya oleh media milik UMNO, tidak ada sebarang tindakan diambil agensi itu," katanya.
Mengulas lanjut mengenai sekatan terhadap TMI, Ahli Parlimen Gelang Patah itu berkata, kerajaan seharusnya meraikan kebebasan bersuara dan tidak menyekat amalan demokrasi di negara ini.
"Kerajaan UMNO BN tidak sepatutnya mengambil tugas dengan menentukan untuk rakyat Malaysia apa yang betul, separuh betul, fitnah dan pendapat untuk membuat pengadilan sendiri, sebaliknya harus terus jujur dan setia terhadap jaminan hak Perlembagaan untuk setiap rakyat Malaysia," katanya. – Roketkini.com

Ulama TULEN Ni Dia Tak KONDEM Orang..Dia RESPECT Orang - Ustaz Shamsuri Terbaru

Posted: 28 Feb 2016 12:31 AM PST

HUSAM SERTAI KEMPEN ‘SELAMATKAN MALAYSIA’

Posted: 28 Feb 2016 12:25 AM PST

REFORMASI TOTAL: ‘MUHYIDDIN CONTOHILAH ANWAR’ – RAFIZI

Posted: 28 Feb 2016 12:22 AM PST


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


PROGRAM PENCERAHAN

Posted: 28 Feb 2016 07:23 PM PST

SEMUA 

DIJEMPUT
 PROGRAM PENCERAHAN

RADIO BANGSAR
AKAN MEMBUAT
SIARAN LANGSUNG

--------

PAKAI DUIT 1MDB

Posted: 28 Feb 2016 06:50 PM PST

MENGIKUIT

FAKTA DUIT

DUIT 1MDB 

DUIT KELEPET

JADI APA HUKUM

PERGI AJI GUNA

DUIT 1MDB?

150 imam, pengerusi JKKK Sarawak dipilih sertai program haji 1MDB

Sebanyak 150 imam dan pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) dari Sarawak akan dipilih bagi menyertai Program Khas Haji Yayasan 1Malaysia Berhad (1MDB) tahun ini, kata Najib.
Mengumumkan perkara itu semasa melawat Masjid Jamek Saratok hari ini, perdana menteri berkata mereka yang dipilih itu nanti terdiri daripada 75 imam dan 75 pengerusi JKKK.
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=TM9vLmN0lPFEEVU3V%2FkXeAinGRXuHiUXZ%2BYJracoBjk6XnIb1Rt4aQRd1PZ%2BcWfSirMTz6nIPzL9tuY553QoetAvUVU4R7AvTaGxNJERYBWECowQDauPG5%2BnsudarIrqxvlu5kgFkq3vU19V0BObyT6nqlwlfQ%3D%3D&b=5#sthash.IzCdenNv.dpuf


KAH KAH KAH

saje tanya

para mufti

para imam

jangan marah

nanti tercabut

janggut saudi

KAH KAH KAH

TAK DA FAKWA FAKWI KE?

-------------

SEMINAR PENDIDIKAN NEGARA

Posted: 28 Feb 2016 06:10 PM PST


SATU 

JEMPUTAN
------------

DAH NAK MATI

Posted: 28 Feb 2016 05:30 PM PST

FACE BOOK


Ini telah di post dalam satu grup MALAYSIA BERANI BERSATU - hakikat individu yang buat posting itu telah menolak segala kemungkinan UMNO dapat diselamatkan selagi semua yang ada - yang menjadi barisan Najib Razak termasuk Zahid Hamidi Hishammuddin Hussein dan angkatan kabinet seperti Azalina Othman - Nazri tidak dicampak kuar dari UMNO. Mereka memberi indikasi seolah-olah usaha menyelamatkan UMNO dalam keadaan mendesak Najib Razak untuk melepaskan jawatan tidak akan berlaku. Ini kerana alasan sayangkan UMNO akan dijadikan sandaran untuk tidak menolak Najib. Ini mereka lakukan

----------------

MARI BERSAMA

Posted: 28 Feb 2016 05:00 PM PST

MENGALANG

BARISAN

BERSATU YANG

MAHA LUAS

SELAMATKAN

MALAYSIA


Amanah sahut seruan Dr Mahathir, perlu bersatu selamatkan Malaysia

Selepas PKR, Amanah hari ini turut menyokong kenyataan bekas perdana menteri  Mahathir Mohamad yang menyeru parti politik agar mengenepikan perbezaan agar Malaysia dapat diselamatkan.
Naib Presiden Amanah  Dr Mujahid Yusof Rawa menyeru rakyat Malaysia supaya mengambil serius seruan pimpinan Pakatan Harapan selama ini untuk membawa harapan politik baharu agar reformasi instituisi negara secara menyeluruh dapat disegerakan termasuk kebebasan bersuara dan pilihan raya yang bersih.
"Saya menyokong seruan  Mahathir Mohamad untuk meninggalkan sementara kepentingan parti dan kelompok supaya dapat menumpukan kepada meletakkan tanda noktah ke atas kepincangan kepimpinan perdana menteri hari ini.
"Ia bukan sekadar usaha menggantikan perdana menteri dari meneruskan kepincangannya tetapi juga memperkenalkan pakej reformasi berstruktur secara menyeluruh melalui institusi penting negara yang gagal dilakukan pemerintahan Barisan Nasional (BN) hari ini," katanya dalam kenyataan hari ini.
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=PaDV0kVlMN%2BMR6K4z5HrrxPGBoDvVx6QK883L%2BYTl5PO3nXDF0Q5l7ddKhStHCllTGApdkpKwD1RksWT3MVa8T8OBMDHZ2v%2BfJyt0O0pqWd7CSrTqqjfBo1mkWyii6kVGz00MryEsWNdDKp9458Xig%3D%3D&b=5#sthash.07YopEWE.dpuf


KAH KAH KAH
woit
kita tidak ada pilihan
ditahap ini
ketika ini
kita wajib mendirikan
barisan bersatu yang luas
untuk selamatkan malaysia

MARi BERSAMA

--------------

DARI TIM SAHABAT MAT SABU

Posted: 28 Feb 2016 05:00 AM PSTTERIMA KASEH

petang ini

28/02/16

telah cecah

RM100,088

tapi

masih jauh lagi

sahabat mat sabu
meminta 
semua pembaca tukar tiub
untuk terus menyumbang
dan beri tahu
kawan kawan lain
untuk menyumbang sama
sekali lagi 
terima kaseh

MAY BANK

5642 5857 6644-----------

SATU LAGI CARA

Posted: 28 Feb 2016 03:30 AM PST

DARI MAKLUMAT

DITERIMA 

PEMBACA 

INSIDER

BERTAMBAH

SEMENJAK 

DILARANG

satu lagi cara 
untuk membaca
the malaysia insider

FACE BOOK
https://www.facebook.com/themalaysianinsider.bahasa/


Laman web alternatif www.themalaysianoutsider.com danwww.themalaysianinsider.wordpress.com tidak boleh diakses buat masa ini.
Ikutilah Facebook kami (themalaysianinsider.bahasa) untuk berita terkini.
Anda juga boleh ikuti Twitter (@tmi_bahasa) dan Instagram (@themalaysianinsider) kami untuk maklumat terkini.------------

SOTONG SUDAH BERCAKAP

Posted: 28 Feb 2016 02:00 AM PST
INi CAKAP

MAT SOTONG

SKREW DAH

TERCABUT

DI iSTAMBUL?Hadi tak akan sertai himpunan anti-Najib

Presiden Pas,  Abdul Hadi Awang berkata beliau tidak akan menyertai sebarang himpunan bagi mendesak supaya Najib melepaskan jawatannya.
"Saya anti Umo tetapi tidak (anti) orang Umno, orang Umno tidak, orang Umno kita (Pas) hendak berbaik. Ada pun parti Umno sudah banyak (buat) kesilapan. (Oleh itu) saya tidak mahu terlibat dalam himpunan (anti-Najib) itu," katanya
KAH KAH KAH
woit 
ini payah bercakap
dengan orang bangang
lagi bebal tambah ngok
tukang jual agama
dah biasa putar alam
dah selalu kelentong
cakap berputar putar 
cakap berkelintau
bersilat lidah 
kah kah kah

woit
nak bodek ampoo najib
nak jilat najib
kah kah kah

woit
tolong beri tahu
kepada mat sotong ini
27 march ini ialah seminar
27 march ini berbincang
27 march ini bercakap
dalam dewan orang ramai
bukan demo
bukan tunjuk perasaan
hang datang ke tak datang
tak ada sapa ambil pot
kah kah kah
mat sotong ini sudah berat
ada wayar dah putus
ada skrew dah tercabut

iSKETAMBUL

-------------

BUAT KERJA BODOH

Posted: 27 Feb 2016 11:56 PM PST 

BUANG MASA 

JANGAN JADI 

BANGANG

berita utusan malaysia

sokong sekat malaysian insider

gwa baca dari 

portal the malaysianinsider

yang boleh direntas pecah

melalui lama portal ini:

http://www.unblockaccess.com/


Utusan Malaysia sokong Putrajaya sekat The Malaysian Insider

Meskipun pernah disaman beberapa kali dan kalah di mahkamah kerana menerbitkan artikel berunsur fitnah, Utusan Malaysia hari ini menasihatkan The Malaysian Insider membuat kajian sebelum melaporkan berita.

 - See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=04DVuNmrL9RWziXYYlpJK7NONy4eoaG7I343uU9sTt7dUfgDqAZ38zBQtFmr%2Br%2FTy3L9iURu8eBPpgBIOtE0XYv1De1q8bRHJMdJPZS0ueTC3kIi%2Fbon6n4TYuUvV9ET4EVPINMzEigztp0%3D&b=5#sthash.VhIo7Vko.dpuf


KAH KAH KAH

gwa tergolek dog

kah kah kah

semua buat 

kerja bangang

kerja bodoh

BiNCAAAATLAA

------------

SINDROM POLIS PENCEN

Posted: 27 Feb 2016 11:00 PM PST
KOMENTAR
gwa telah beberpa kali
menulis tentang
sindrom polis pencen
ini lahir dari pemerhatian
lahir dari pengamatan

ketika jadi polis
mamat tak tahu sarang pelacur
dia tak tahu tan seri terlibat dadah
dia tak tahu datuk tokan dadah
datuk bawa masuk dadah
dia tak tahu taiko dan tokan dadah
tak tahu towkay lendir

tapi bila pencen
mamat ini akan bercerita
yang dia tahu semua
dia tahu tan seri gengster
dia tahu datuk tokan dadah
dia tahu tan seri tokan lendir
malah dia tahu polis mana
dibayar gaji oleh tan seri dadah
lalu persoalan timbul
masa jadi polis kenapa
tidak buat sesuatu
bila dah pencen mahu nak cakap

kes muhyiddin
kes anwar ibrahim 
pun sama 
masa berkuasa senyap 
menikus malah menentang
segala agenda rakyat
bila dah pencen tertiba
baru sedar akan REFORMASI 
sedar akan lembaga daulah
ini namanya sindrom polis pencen

NOTA
kita tunggu dan lihat
apa muhyiddin akan lalukan
biasanya tak ada apa apa
dia kan terus jadi polis pencen
ketika kenduri kahwin
ketika kenduri cukur anak
ketika kenduri bersunat
dia akan sampai dan buka cerita
Muhyiddin: Tuntut perubahan, bukan sekadar desak PM berundur

Muhyiddin Yassin berkata episod hitam yang berlaku di negara telah mematangkan rakyat dan menggesa mereka bersedia bersama menuntut perubahan jika mahu malihat Malaysia kembali sebagai negara yang dihormati dan rakyat hidup lebih sejahtera.
"Saya fikir, episod hitam yang berlaku di Malaysia sedang mematangkan kita.
"Jika kita mahu melihat Malaysia kembali menjadi sebuah negara yang dihormati dan rakyat menikmati kehidupan yang lebih sejahtera, maka kita mestilah bersedia untuk bersama-sama menuntut perubahan.
"Ia bukan sekadar mendesak perdana menteri supaya berundur, tetapi menolak institusi politik yang telah gagal dalam memenuhi aspirasi rakyat.
"Ketepikan sentimen kaum, agama dan ideologi untuk membentuk suatu konsensus atau muafakat rakyat ke arah mewujudkan sebuah kerajaan yang adil, amanah dan berintegriti," katanya.
Muhyiddin menegaskan demikian dalam satu kenyataan selepas Majlis Tertinggi Umno menggantungnya daripada jawatan timbalan presiden Umno kerana kritikannya terhadap Najib.
TAK LAMA

LAGI AKAN

RAMAI POLIS

PENCEN

KAH KAH KAH
--------------

JANGAN SEBAT FITNAH

Posted: 27 Feb 2016 10:38 PM PSTBETUL TEPAT

HENTIKAN

SEBAR FITNAH


Rosmah kecewa Internet disalahguna

Isteri perdana menteri Rosmah kecewa dengan pihak yang gagal memanfaatkan kebaikan Internet, sebaliknya dijadikan medium menyebarkan berita palsu, fitnah dan hasutan untuk mengganggu ketenteraman negara. 

- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=2dtjrvhM5DrbUqsLmhcNy4CY3rd0%2Fs5G9Fd4UwMRbXeFdnQzp2qox9oFfQM65%2FFPLSWwPc8VQJeT70Z10ctNrg0t9LF6KrOl0dUdhz98QV92&b=5#sthash.7jH46TJS.dpuf

INI GAMBAR2

FITNAH DARI

INTERNET

HENTIKAN!


MUKA MAK DATIN
MACAM CIBAI MASAM


MAK DATIN JELAS
NAMPAK BOTAKMAK DATIN YANG
BOTAK  SEDANG DI BOTOXJANGAN 
TERGOLEK DOG 
KETAWA

---------

TERIMA KASEH

Posted: 27 Feb 2016 09:39 PM PST

TERIMA KASEH

saorang pembaca TT

telah memberi maklumat

cara  memintas pecah

semua laman dan portal

yang telah disekat dizalami

caranya layar gunakan ini:

http://www.unblockaccess.com/

untuk membuka semua

laman dan portal

saperti the malaysianinsider

saperti sarawak report
----------------------
-------------------

PERANG MEREBAK

Posted: 27 Feb 2016 09:09 PM PST
JENG JENG JENG

PERANG MAKIN

MEREBAK BUKAN

DI SYRIAUmno Pagoh tolak keputusan MT gantung Muhyiddin

Umno Bahagian Pagoh menolak keputusan Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) Umno yang menggantung jawatan  Muhyiddin Yassin sebagai timbalan presiden parti itu.
Umno bahagian itu berkata keputusan tersebut tidak mengikut saluran berperingkat seperti yang termaktub dalam perlembagaan parti itu.
"Umno Bahagian Pagoh yang bermesyuarat pada hari ini, 27 Febuari 2016 yang dipengerusiakan oleh Timbalan Ketua Umno Bahagian Pagoh memutuskan menolak keputusan MT menggantung  Muhyiddin Yassin," kata Umno bahagian tersebut dalam kenyataannya hari ini.
KAH KAH KAH

i have natin'

to add mi lord

kah kah kah

tergolek dog

KAH KAH KAH
-------------

SI KONTOT MULA MARAH

Posted: 27 Feb 2016 08:18 PM PSTJENG JENG JENG

APA SUDAH JADI

PERANG JOHOR?Hishammuddin sangkal dakwaan buat keputusan gantung Muhyiddin 

Naib Presiden Umno Hishammuddin Hussein hari ini menyangkal dakwaan timbalan ketua Umno Bahagian Pagoh yang beliau bertanggungjawab membuat keputusan menggantung jawatan  Muhyiddin Yassin sebagai timbalan presiden parti. 
Beliau berkata sebaliknya, keputusan itu dibuat secara bersama semua ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno dengan bersandarkan kepada pendirian parti.

berita ini melalui portal ini:
- See more at: http://www.site2unblock.com/service/page.php?u=2dtjrvhM5DrbUqsLmhcNy4CY3rd0%2Fs5G9Fd4UwMRbXeFdnQzp2qox9oFfQM65%2FFVKyW1PcpVXpaU4185j8NNvQM%2B9vlqZry7w9UfyzVuVUU68PwGGMRDTsZNuvsrCwCM6d61bj0%2FLGdcDrUy&b=5#sthash.4fzlNjCy.dpuf


mat lidah kontot

pasti naik marah

pasti rasa jaki 

tak dilantik

ganti muhyidin

kah kah kah

TERUSKAN LAGi

--------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT