Nuffnang

Pengikut

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Lindungi 'penyamun' pun akan ada akta ...

Posted: 12 Feb 2016 09:08 PM PST

Pada 6 Feb, laporan temubual eksklusif sebuah akhbar berbahasa Cina memetik Mohamed Apandi sebagai berkata Pejabat Peguam Negara sedang meneliti pindaan OSA dan mempertimbang meningkatkan hukuman ke atas mereka yang terlibat membocorkan rahsia kerajaan dan negara, termasuk penjawat awam, orang awam dan pengamal media yang melaporkan berita tentang rahsia berkenaan.

Peguam Negara itu berkata hukuman yang sedang dipertimbangkan adalah penjara seumur hidup dan 10 kali sebatan untuk pesalah sementara pengamal media yang didapati melindungi atau enggan mendedahkan sumber maklumat yang diperoleh boleh dikenakan hukuman itu.


Makcik,Pakcik kat hujung-hujung kampung dalam penempatan-penempatan felda pun boleh rasa yang cadangan untuk meminda akta itu lebih menjurus kepada usaha untuk melindungi pesalah laku dan penyeleweng-penyeleweng yang merembat harta-harta negara dan harta kita semua.

Apakah jika maklumat tentang salah laku dan penyeleweng dalam perkara tender-tender besar, rasuah, penipuan, perniagaan yang tidak ikut peraturan dan sebagainya yang berkaitan itu didedahkan ianya boleh menyebabkan keselamatan negara terjejas?!... (apa punya kartun !!!)

Tidak tahu kah AG bahawa jika rakyat-rakyat dibawah tidak puas hati dengan akta yang nak dipinda ini, rakyat boleh bangun dan bangkit memberontak sebab ianya lebih kepada mahu melindungi peyamun dan penyangak?

Gurkah-gurkah politik di'port' berani bertaruh potong tangan yang rakyat bawahan pasti akan bangun dan bangkit untuk memberontak jika akta ini dipinda dan diluluskan sebab mereka semua tidak akan puas hati dan dipermainkan pihak pemerintah.

dollah yankee -
sipembocor maklumat akan dihukum penjara seumur hidup sebab membocorkan maklumat tentang ahli politik yang rembat berbiliyiun ringgit harta negara ...
Kah..Kah..Kah.. memang kartun lahhh...!!! 



WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


KETUA-KETUA CAWANGAN UMNO ANTI NAJIB RANCANG USUL SINGKIR PM

Posted: 12 Feb 2016 02:12 AM PST

Ramai pelarian di Malaysia, mengapa bawa masuk 1.5 juta warga Bangladesh?

Posted: 12 Feb 2016 01:58 AM PST


YB Kula 1
KUALA LUMPUR 12 FEB: Naib Pengerusi DAP Kebangsaan, M Kulasegaran mempersoal tindakan kerajaan Persekutuan membawa masuk 1.5 juta pekerja Bangladesh ketika ramai pelarian di negara ini, mahu bekerja.
"Kenapa bawa masuk 1.5 juta pekerja dari Bangladesh jika sejak sekian lama satu per sepuluh bilangan mereka di negara ini dari kalangan pelarian?" katanya pada pertemuan Kaukus Parlimen mengenai pelarian Sri Lanka di Parlimen baru-baru.
Dua hari lalu, kerajaan Bangladesh meluluskan memorandum persefahaman (MoU) untuk menghantar 1.5 juta pekerja Bangladesh ke Malaysia untuk bekerja dalam beberapa bidang selain perladangan seperti sektor pembuatan, perkhidmatan dan pembinaan.
Kaukus Parlimen itu dipengerusikan Ahli Parlimen Sungai Petani, Datuk Johari Abdul bersama beberapa pemimpin tempatan dan I-Tran, sebuah badan antarabangsa untuk pelarian.
Kulasegaran meminta kerajaan bersikap lebih praktikal dan bertimbang rasa dengan membenarkan pelarian di negara ini bekerja untuk menyara kehidupan dan bukannya membawa masuk lebih ramai pekerja asing.
Berdasarkan data United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR), Malaysia ada sekurang-kurangnya 150,000 pelarian, pencari suaka dan pendatang asing yang berdaftar di bawah badan itu.
dengan membenarkan pelarian ini bekerja, Ahli Parlimen Ipoh Barat itu, berkata, nasib mereka lebih terjamin dari dihantar pulang ke negara asal dengan kemungkinan berhadapan dengan diskriminasi, penindasan dan penganiayaan.
Beliau berkata, rancangan kerajaan untuk membawa masuk 1.5 juta pekerja dari Bangladesh dan menempatkan lagi 5,000 pelarian Syria di negara ini menimbulkan beberapa isu layanan berpilih.
"Kita ada ramai pelarian, ada warga Bangladesh, Rohingya, Tamil, Myanmar, Pakistan dan sebagainya yang mahu bekerja. Kenapa tidak beri mereka bekerja dan bukan membiarkan mereka hidup dalam keadaan terdesak.
"Kita perlu berikan ihsan dengan membenarkan mereka bekerja," katanya sambil mendesak Malaysia menandatangani Konvensyen Pertubuhan Bangsa Bersatu (PBB) Berkaitan Status Pelarian.-Roketkini.com

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


SOLIDARITI DARI BALI

Posted: 12 Feb 2016 07:17 PM PST








FACE BOOK 


solidariti buat gagalist.... tidak semua single itu gagal. ada juga yg dah berkapel juga yang gagal. Percayalah tidak semua single itu gagal, staying single itu adalah pilihan yg harus kita hormati.  apa hubungan dgn gambar? entahlah tak penting pun, its saturday anyway. 







------------

BUKAN SOTONG

Posted: 12 Feb 2016 06:00 PM PST






BUKAN SOTONG

BUKAN ISU
Hek eleh.. Ini bukan isu bro. Tak payah la nak menghasut org benci kat TGHH sedemikian rupa. Ko ingat semua tu dia makan ke? Ko dah takde modal ke? Ini personal attack! Character assassination.. dengan mengulang2 mengejek, menggelar, melabel org...sikit2 sotong..sotong..sotong..sotong..sotong.. Dah jd mcm utusan la pulak... Mmg propaganda lu dah sampai tahap Geobbles la.. on AMANAT MAKAN
Publish | Delete | Spam
laskarfajar
on 2/12/1





---------------

GAGALIS BESATULAH

Posted: 12 Feb 2016 10:00 AM PST




JAM 2:00 PAGI
baru pulang
dari 118 jalan klang lama
soiree sebelum gagalis
kami bersama harimau
kami bersama johnny
johnny dari scotland
kami bersama mekong
mamat dari bangkok
malam penuh kenangan
hanya yang hadie tahu
betapa enaknya dunia ini





FACE BOOK


td beria2 nk ke party pra-gagalist by pak isham - Tukar Tiub! tup2 ada kecemasan.. gamaknya tuhan nk selamatkan aku dr tercalon kot haha




--------------

UNTUK SEMUA KEKASIH

Posted: 12 Feb 2016 05:08 AM PST








YA MUSTAFA

DITUJU KHAS

UNTUK 

SEMUA KEKASIH



BERITA EKONOMI HARI INI

Posted: 12 Feb 2016 04:30 AM PST







BERITA EKONOMI

HARI INI 

JUMAAT 12 FEB 16

DI ATHENS DEMO

BERTERUSAN

SATU MINGGU



There are remarkable scenes in Athens right now, as farmers protesting against pension cuts and austerity measures clash with riot police.
After weeks of protests, which closed motorways, the farmers have decamped to the Greek capital for a mass rally.
More than 300 famers have made the trip from Crete, to urge Alexis Tsipras's government not to impose reforms to social security system.

Japanese market suffers biggest weekly fall since 2008

Over in Tokyo, traders are catching their breath after riding out the worst week in over seven years.
Today's 4.8% plunge means that the Nikkei has shed 11.1% this week, the biggest weekly drop since October, 2008.
Recession fears stalked the markets.



----------------

SEBAB MUSABAB

Posted: 12 Feb 2016 04:00 AM PST






SEBAB MUSABAB

KENAPA USTAD

TONTON FILEM

PORNO JERMAN

YA USTAD
Ustad tak cukup ilmu nak kaji bintang di angkasa. Jadi dia beraleh mendalami kajian bintang porno di Jerman. Tak perlu guna teleskop, cuma guna tangan saja. Tapi perlu ingat, di angkasa sana ada black hole. Di Jerman pun ada black hole. Juga ada arse hole. on USTAZ TAK LEBONG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:36 PM




----------

MUKA MUKA TERSENARAI

Posted: 12 Feb 2016 03:30 AM PST






BAKAL

TIGA EKOR

GAGALIS

MUKA GUMBIRA



---------------

USTAZ TAK LEBONG

Posted: 12 Feb 2016 01:01 AM PST







BERITA

MACAM INI

AMAT SUSAH 

BANI MELAYU

NAK FAHAM

URTV & MASTIKA

TIDAK LAPOR 

USTAZ AZAHAR

TAK LEBONG
















Gravitational waves announcement: Scientists confirm detection of ripples in spacetime

Gravitational ripples in the fabric of spacetime, first predicted by Albert Einstein 100 years ago, have now been detected by scientists who believe the discovery opens new vistas into the "dark" side of the Universe.
Physicists around the world confirmed they had detected unambiguous signals of gravitational waves emanating from the collision of two massive black holes 1.3 billion light years away in deep space.
As the two black holes spiralled together in a violent collision that was over in 20 thousandths of a second, immense amounts of matter - equivalent to the mass of three suns - were instantly converted into energy.
This sent shock waves travelling through space for 1.3 billion years until they were picked up by gravitational-wave instruments on Earth on 14 September last year.





-----------

AKTA ZAMAN PENJAJAH

Posted: 12 Feb 2016 12:27 AM PST







AKTA 

HASUTAN 1948

ADALAH AKTA 

BAGINDA

QUEEN



Selepas Azmi, NGO tuntut semua dakwaan Akta Hasutan digugurkan

Selepas dakwaan mengikut Akta Hasutan 1948 ke atas pensyarah undang-undang Prof Madya Dr Azmi Sharom dibatalkan hari ini, Gerakan Hapus Akta Hasutan (GHAH) menggesa peguam negara menggugurkan semua pertuduhan berkaitan akta tersebut.
Selain itu, ia juga mengulangi tuntutan mereka selama ini supaya akta itu dimansuhkan, kata Penyelaras GHAH Amir Abdul Hadi.
"GHAH juga berharap agar semua tuduhan hasutan lain turut dikaji semula serta digugurkan sama sekali.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/selepas-azmi-ngo-tuntut-semua-dakwaan-akta-hasutan-digugurkan#sthash.k3RoObVt.dpuf




------------

BERITA BARU MASUK

Posted: 11 Feb 2016 09:39 PM PST







MINYAK 

MINYAK 

MINYAK 


Russia Warns Gulf Intervention in Syria Risks World War
By Agencies
February 11, 2016 "Information Clearing House" - "Daily Star" -   MUNICH, Germany: Moscow warned Thursday that any move by Gulf nations to send in troops to support the rebels in Syria would risk a "new world war." It also said that it had made a "quite specific" cease-fire proposal for Syria as foreign ministers gathered in Munich, hoping to revive a floundering peace process amid warnings of a "new world war."

Meanwhile, a Saudi source said a new Saudi-led coalition to fight "terrorism" in Islamic countries will gather in the kingdom next month for its first publicly announced meeting.

This development came days after the kingdom, which backs some of the rebels that Moscow is helping to defeat, has floated the idea of sending ground troops to help the U.S. effort against Daesh (ISIS).

This was criticized by Russian premier Dmitry Medvedev, who said, "The Americans and our [Arab] partners must think hard about this: Do they want a permanent war?" he told Germany's Handelsblatt daily.

"We made propositions for a cease-fire that are quite specific," Russian Foreign Minister Sergey Lavrov said as he sat down for talks with U.S. counterpart John Kerry.

baca disini:
https://www.dailystar.com.lb/News/Middle-East/2016/Feb-12/336852-russia-warns-gulf-intervention-in-syria-risks-world-war.ashx

- See more at: http://www.informationclearinghouse.info/article44188.htm#sthash.Zk8BrmDA.dpuf


PERANG

perang dunia pertama
kerana minyak
perang dunia ke dua
kerana minyak
perang yang sedang berjalan
sekarang juga kerana minyak

perang bukan kerana bangsa
perang bukan kerana bahasa
perang bukan kerana agama
perang ialah merebut harta
merebut punca ekonomi

bangsa
bahasa 
agama hanyalah alat
untuk mengolah persetujuan
orang ramai agar masuk pernag
dibelakang perang ialah
towkay dan cukong
penjual senjata
penjual makanan

hukum perang semenjak azali
tidak berubah ubah
manusia akan menggunkan
fikrah yang terbaik
untuk membuat kerja terjahat
inilah namanya perang

perang juga memberi peluang
kepada tenaga baru
kepada kumpulan baru
untuk memdirikan  dunia baru

perang dunia pertama 
melahirkan revolusi rusia
perang dunia ke dua
melahirkan  blok sosialis
juga melahirkan republik china
membuka  jalan kemerdekaan
untuk wilayah tanah jajahan 
asia afrika dan amerika latin
bangun merdeka

perang kali ini?
kita wajib bersedia
untuk melahirkan dunia baru
yang merdeka dan demokratik
yang menglupuskan kapitalisma






---------------------

AMANAT MAKAN

Posted: 11 Feb 2016 09:09 PM PST





FACE BOOK 

 Sila pastikan betul2 kenapa hj hadi suka kambing bukan sotong!!



























INI NAMANYA

AMANAT MAKAN
------------

BERITA TERKINI - KANCAH PERANG

Posted: 11 Feb 2016 08:20 PM PST




KOMENTAR
laman tukar tiub
tidak menyokong perang
laman tukar tiub
saban hari melapor hal perang
ini untuk memberi ingatan
kepada pembaca
kepada warga

ketika ini sistem ekonomi kapitalis
sedang  nazak nyawa nyawa ikan
bursa saham jatuh melambak
harga minyak jatuh mendadak
ekonomi dunia mengecut
kacau disana sini

perang di ukraine
perang di afghanistan
perang di pakistan
perang di palestine
perang di iraq
perang di syria
perang di nigeria
perang di somalia
perang di yamen

perang perang ini
disusun dan diatur
untuk tujuan yang lebih besar

dari sejarah
dari pengalaman lalu
dalam suasana sademikian
maka kaum pemodal
elit ekonomi dunia
elit politik global
akan merancang perang
untuk menyelamatkan diri
untuk meraih untung

perang jadi agenda penyelamat

perang dunia pertama
perang dunia kedua
memiliki latar yang sama
saperti yang berlaku sekarang
malah yang berlaku sekarang
lebih menakutkan

awas dan waspada!
jika senjata nuklear digunakan
dalam perang dunia ke 3
maka dalam perang dunia ke 4
kita akan berperang menggunakan
tombak dan panah

tukar tiub berpendapat:
jika perang dunia pecah
kita wajib bersedia
kita wajib mengambil peluang
untuk mewujudkan dunia baru

dunia baru yang lebih adil
dunia baru yang lebih demokratik
dalam sistem ekonomi  baru
dimana kesejahteraan umat
menjadi jurumudi
bukan keuntungan maksima


Moscow warned Thursday that any move by Gulf nations to send in troops to support the rebels in Syria would risk a "new world war." 


Saudi Arabia Makes "Final" Decision To Send Troops To Syria 

"Their victory in Aleppo is not the end of the war. It's the beginning of a new war," 


Are We on the Eve of War?
Is the US Leading Saudi Arabia Down the Kuwaiti Invasion Road?

Except this time the aerial bombardment will come from Russian forces and the mop up crew will consist of Iranian and Hezbollah forces.

Rumors of War
The Pentagon has requested an unprecedented budget. What threatens the United States and its allies the most? 


-----------------

SENARAI GAGALIS

Posted: 11 Feb 2016 07:50 PM PST








SIAPA GAGALIS

ANTA SURAT INI



Sure ke name aku dah terkeluar tahun ni?
Sejak senarai gagalist diperkenalkan name aku x pernah miss setiap tahun..


------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT