Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


MINAH BOTAK SEDANG BOTOX

Posted: 28 Jan 2016 07:15 PM PST







FACE BOOK
18 mins
 
Idola ku sedang rawatan apa tu?





































MINAH BOTAK 

SEDANG BOTOX


-------------

SOTONG BERI NASEHAT

Posted: 28 Jan 2016 06:36 PM PST





INI TEATER

WAYANG ATAU

SANDIWARA

Nik Abduh isytihar 'perang', GST tetap salah

PETALING JAYA: PAS membidas kenyataan Najib kononnya perlaksanaan cukai barangan dan perkhidmatan (GST) berkat serta menguntungkan rakyat.
Ketua Pemuda PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz menyifatkan kenyataan Najib itu sebagai alasan untuk membolehkan kezaliman.
"Kalau dia (Najib) kata isu GST ini berkat maknanya harga minyak kita jatuh itu berkatlah (merujuk kepada kejatuhan ekonomi negara).

KAH KAH KAH

woit
ni perang apa pulak ni
kah kah kah
cakap macam ini
sotong tahu ke?
kah kah kah
nanti dilibas sotong
baru kempunan
kah kah kah
sotong kata beri nasehat
bukan mulakan perang
nanti fulusikom tak masuk
kah kah kah

NASEHAT MAT

SOTONG


-----------

MUSTAHIL LAWAN TOWKAY

Posted: 28 Jan 2016 05:45 PM PST





SAORANG HAKIM
YANG JUJUR
YANG BERANI
CAKAP BENAR


Tiada Peguam Negara yang akan dakwa Perdana Menteri

PUTRAJAYA: Tiada Peguam Negara yang akan mendakwa Perdana Menteri memandangkang mereka dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong atas nasihat Perdana Menteri, kata bekas Hakim Mahkamah Rayuan, Mohd Noor Abdullah.
"Hakikatnya Peguam Negara adalah calon daripada Perdana Menteri. Misalnya katakanlah Perdana Menteri lakukan kesalahan, adakah anda rasa Peguam Negara akan mendakwanya?
"Beliau boleh, tetapi Perdana Menteri akan bertindakbalas dengan menasihati Agong agar memecatnya dan melantik Peguam Negara baharu," katanya dalam sidang media di Bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), hari ini.
Mohd Noor adalah ahli panel bebas khas SPRM yang turut dianggotai bekas Ketua Polis Negara  Musa Hassan.


KAH KAH KAH
woit
jelas tegas tuntas
gani dibuang kerana
berani nak dakwa najib
lantik yang baru
maka mustahil dakwa najib
kah kah kah
mustahil lawan towkay
mustahil berani
blum apa apa dah
masuk tabung haji
kah kah kah

TiPU LAGi








-----------

MANA TAHU

Posted: 28 Jan 2016 05:00 PM PST







FACE BOOK



















NOTA
balasan neraka ni
nak sedapkan hati
jangan terus melawan
bila dah mati
mana tahu 
kena atau tak kena

----------

DAKWA NAJIB SEKSYEN 403

Posted: 28 Jan 2016 05:18 AM PST






MAHATHIR KATA

najib curi duit

sprm kata ada kes

untuk dakwa najib

rakyat kata najib

wajib undur

serta merta sebelum

ekonomi malaysia

hancur musnah


SEKSYEN 403:

SALAH GUNA HARTA

DENGAN CURANG

2 panel penasihat mahu SPRM terus bincang dengan peguam negara


Dua panel penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mahu badan itu terus berbincang dengan peguam negara ekoran keputusan tidak ada sebarang tindakan ke atas Najib Razak. 


Ahli tetap panel penilai SPRM, Musa Hassan memberitahu pemberita selepas mesyuarat itu, dia tidak mahu membuat sebarang ulasan samada kertas siasatan itu dikira ditutup atau tidak.
"Kita meminta mereka berbincang (enggage) dengan peguam negara," katanya.


Bekas peguam negara, Abu Talib Othman bagaimanapun mempertikaikan arahan itu dengan berkata, "Peguam negara hanya ada kuasa untuk memula, menjalankan dan menghentikan sebarang prosiding (jenayah), tetapi tidak ada bidang kuasa mengarahkan sebarang agensi siasatan menutup kertas siasatannya." 
Ketika diminta mengulas lanjut apa yang mereka maksudkan dengan nasihat, Musa berkata, "Sebenarnya ada beberapa perkara yang mereka perlu berbincang lagi."
Apabila ditanya sama ada ini bermakna bahawa fail tidak ditutup, beliau berkata ia bukan tugas mereka untuk mengatakan sama ada fail ditutup atau dibuka.

"Mereka perlu bincang perkara ini, kita tidak boleh mengatakan sama ada terbuka atau tertutup," katanya.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/2-panel-penasihat-mahu-sprm-terus-bincang-dengan-peguam-negara#sthash.b9L00SnW.dpuf



KAH KAH KAH

woit
jelas SPRM
mahu najib di dakwa
jelas mengikut SPRM
ada kes yang jelas
mengikut SPRM
ada tiga tuduhan
salah guna harta dg curang
seksyen 403

TANGKAP 




-----------

SATU PANDANGAN

Posted: 28 Jan 2016 04:30 AM PST







SATU PANDANGAN

tentang apa krisis

yang sedang berlaku

Is something very ugly brewing in the Persian Gulf that will dramatically push oil prices up later this year? Is a real shooting war between Shi'ite and Saudi Wahhabi oil states brewing? Until now it has been a proxy war in Syria primarily. Since the execution of the Shi'ite cleric and Iranian storming of the Saudi Embassy in Teheran, leading to a break in diplomatic ties by Saudi and other Sunni Gulf Arab states, the confrontation has become far more direct.

 Dr. Hossein Askari, former adviser to the Saudi Finance Ministry, stated, "If there is a war confronting Iran and Saudi Arabia, oil could overnight go to above $250, but decline back down to the $100 level. If they attack each other's loading facilities, then we could see oil spike to over $500 and stay around there for some time depending on the extent of the damage."


KITA LiHAT

DAN TUNGGU

--------------

NEGARA MAKIN CEKAI

Posted: 28 Jan 2016 04:00 AM PST




NEGARA 

CEKAi



Pejabat AG enggan gugurkan tuduhan terhadap gadis belon

Bilqis Hijjas didakwa menghina Najib dengan melepaskan belon kuning dengan tulisan 'demokrasi'.

SOHEH & SAH
malaysia ini negara
dunia ke tiga yg cekai
kes bunuh razak baginda
tidak ada  ulang bicara
kes rembat duit lembu 250 juta
tak ada  ulang bicara

terbaru  kes najib 
salah guna harta 
dengan curang 
tidak ada dakwaan
dibawah seksyen 403

TERGOLEK DOG

Sumber: SPRM cadang 3 pendakwaan pada Najib ...

https://www.malaysiakini.com/.../328467
Translate this page
Malaysiakini
19 hours ago - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dikatakan mencadangkan tiga pendakwaan terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib ...
You visited this page on 1/27/16.




-------------

INI DIA MUKA PM BARU

Posted: 28 Jan 2016 02:47 AM PST




RAKYAT NAK 

PM BARU




HADI AWANG 

PERASAAN



AKHIRNYA PM

BARU SAMPAI


KAH KAH KAH


-------------

INI PEKARA 30 JUTA

Posted: 27 Jan 2016 10:30 PM PST






BIASA?
biasa apa?
tak pernah terjadi
pm malaysia
akan didakwa
kerana salah laku
belum pernah terjadi
ertinya bukan biasa
kalau tiap petang
kalau tiap pagi 
akau tiap bulan berlaku
maka ianya BIASA



Tindakan rujuk keputusan AG kepada PPO amalan biasa
SHAH ALAM - ‎ Pengarah Komunikasi Strategik Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)  Rohaizad Yaakob berkata adalah menjadi kebiasaan untuk merujuk sesuatu kes kepada Panel Penilaian Operasi (PPO).

Katanya oleh itu, keputusan Peguam Negara, Tan Sri Mohamed Apandi Ali yang mengarahkan SPRM agar menutup kes SRC International dan dana RM2.6 bilion akan dirujuk kepada PPO  adalah amalan biasa.

KAH KAH KAH

woit
maknanya mengikut SPRM
ada kes
mengikut kajian SPEM
boleh didakwa
itu maknanmya
kah kah kah
ini bukan pekara biasa
ini pekara 30 juta
kah kah kah
30 juta rakyat malaysia
mahui najib di dakwa
kah kah kah

TANGKAP



------------

BERSIH BERTANYA

Posted: 27 Jan 2016 08:30 PM PST







BERSiH HANYA

BERTANYA



Inline image 1

Pertanyaan-pertanyaan baru mengenai skandal RM2.6 bilion

Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) amat terperanjat dengan pengumuman Peguam Negara  Mohamed Apandi Ali yang memutuskan bahawa Najib  bebas dari sebarang salah laku rasuah dalam skandal pengubahan wang terbesar di Malaysia.

Umum sedia maklum tentang drama 'derma' RM2.6 billion ini yang telah berlanjutan sekian lama. Bermula daripada pendedahan akhbar Wall Street Journal, pelbagai soalan telah diajukan, dan tidak dijawab. Dengan pendedahan hari ini, timbul lebih banyak persoalan yang harus dijawab oleh Najib : 

1.     Jika RM2.03billion telah dipulangkan kepada penderma Arab, ke mana pergi baki berjuta-juta ringgit? Di manakah duit ini telah dibelanjakan dan untuk kegunaan apa? Mungkinlah, wang ini digunakan untuk membeli PRU-13, seperti yang didakwa oleh Wall Street Journal?

2.     Kenapa  Gani Patail perlu dipecat daripada jawatan Peguam Negara jikalau RM2.03billion telah dipulangkan dan tiada salah laku?

3.     Kenapa Najib Razak tidak bertindak menyaman Wall Street Journal jikalau beliau tidak menyalahgunakan dana 2.6 billion yang masuk ke akaunnya seperti yang dilaporkan WSJ?.

4.     Kenapa bekas Timbalan Perdana Menteri dipecat apabila beliau menyoal isu RM2.6 billion. Kenapa rombakan kabinet dilakukan dan menggugurkan mereka yang lantang bersuara mengenai aliran tunai ini. Apakah terlalu susah untuk menerangkan transaksi ini?

5.     Kenapa Najib  mengambil masa yang terlalu lama untuk menerangkan isu ini dan pelbagai cerita direka sebelum ini. Dari satu penderma, kepada lebih dari satu penderma. Dan kini, Peguam Negara mengatakan bahawa RM 2.03 billion telah dipulangkan. Siapa yang bercakap benar?

6.     Kenapa akaun peribadi Najib Razak di Ambank dilupuskan jikalau tidak ada apa-apa transaksi yang meragukan?

7.     Di manakah bukti-bukti pembayaran semula RM2.03billion? Apakah perlu lagi setahun untuk menunjukkan bukti tersebut?
8.     Najib Razak dilaporkan telah memulangkan semula RM2.03billion kepada penderma Arab pada tahun 2013. Namun, beliau menerima RM42 juta pada 2014/2015. Kemudiannya Najib Razak berkata beliau tidak pasti atau sedar bahawa RM42 juta itu datang dari RM 2.6 billion atau tidak. Apakah Bank Negara Malaysia gagal mengesan transaksi sebesar ini?

9.     Adakah sebarang permohonan dibuat kepada Bank Negara untuk menghantar, menghantar semula atau menerima wang dalam jumlah yang amat besar ini? Adakah aliran wang dalam jumlah yang amat besar dari sumber asing ini tidak melanggar apa-apa undang-undang pengubahan wang? 

Persoalan-persoalan ini harus dijawab segera oleh Najib Razak. Pada masa yang sama, Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia dan Bank Negara juga harus tampil kehadapan dan mendedahkan apa sebenarnya hasil siasatan mereka yang tempoh hari dikembalikan oleh Peguam Negara; adakah dapatan siasatan tersebut berbeza atau tidak lengkap?

BERSIH 2.0 juga ingin mengetahui siapa sebenarnya yang terlibat dalam rentetan peristiwa ini? Apakah nama penderma yang baik budi itu tidak dapat didedahkan? Mungkin si penderma boleh membantu Tabung Haji yang didakwa sedang mengalami masalah kewangan.

Sepertimana kebebasan pejabat Peguam Negara dikompromi pada bulan Julai tahun lalu, BERSIH 2.0 bimbang bahawa siasatan Jawatankuasa Kira-kira Wang Awam akan turut menghasilkan natijah yang sama, selepas Najib Razak menyusun semula komposisi Ahli Parlimen di dalam Jawatankuasa tersebut. BERSIH 2.0 menggesa PAC menjalankan siasatan secara terperinci dan bebas ke atas 1MDB supaya orang ramai diberikan jawapan yang sepatutnya.

-----------

WALL STREET MELEDAK LAGI

Posted: 27 Jan 2016 07:57 PM PST





SEKARANG

11.57 pagi

3 jam tadi

wall street meledak

bila ianya ditutup



US stocks fall after the Fed




-----------

SAUDI INI APA?

Posted: 27 Jan 2016 07:37 PM PST






SANDIWARA 

TOK ARAB

duit bukan dari saudi
duit bukan dari raja
duit dari dana 1MDB


Arab Saudi akan siasat jika benar Najib pulangkan AS$620 juta, kata laporan


Arab Saudi berkata akan menyiasat dakwaan Najib pulangkan kepada keluarga Diraja Saudi sebanyak AS$620 juta daripada AS$681 juta (RM2.6 bilion) yang dimasukkan ke dalam akaun bank peribadinya pada 2013, lapor The Sydney Morning Herald. - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/arab-saudi-akan-siasat-jika-benar-najib-pulangkan-as620-juta-kata-laporan#sthash.Q4SfYsqP.dpuf
KAH KAH KAH
woit
tak payahlah nak siasat
saudi ini bukan negara
saudi ini pengekalan tentera
srang tentera amerika 
sarang soldadu zionis 
pusat CIA timur tengah
kah kah kah
mana ada jabatan kerajaan
mana ada dakwa dakwi
tanya arab saudi
zaman nabi ada raja ke?
apa itu saudi?
kah kah kah

POOOORAH
------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT