Nuffnang

Pengikut

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Tambah sorang lagi ...

Posted: 05 Jan 2016 06:29 AM PST


Image result for abu kassim sprm
"Saya tidak akan tunduk kepada tekanan-tekanan daripada mana-mana pihak pun dan saya tidak akan undur diri.."

Wahh...bunyi nya sangat tegas dan menakutkan siapa saja yang mendengar, tapi boleh kah Tan Sri nak lawan dengan tangan ghaib??!

Cerita Ketua SPRM nak berhenti (atau nak diberhentikan @ nak diterajang keluar) telah keluar sebaik saja SPRM selesai menyerahkan laporan kertas siasatan terhadap SRC International dan derma 2.6 billiun yang dimasukan kedalam akaun Najib (olih seorang tok arab 'gila' kata Tun Mahathir..kahkahkah..)

Pada tahun 2015 Abu Kasim ini pernah cuti MC sampai 3 bulan sebab sakit belakang. Jadi menurut maklumat, Abu Kasim akan di'terajang' keluar dari SPRM dengan menggunakan alasan kesihatan beliau tidak mengizinkan dia meneruskan tugasnya sebagai Ketua SPRM. (aikk? lebih kurang macam Ghani Patail punya kes saja nii..?)

dollah yankee -
Siapa yang nak kena? Abu Kasim atau tangan ghaib? Nampak gaya macam Abu Kasim akan ikut jejak Ghani Patail untuk 'join' KOKP ..(kelab orang kena penerajang...KahKahKah..) 


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


KETAWA JANGAN TAK KETAWA

Posted: 05 Jan 2016 07:21 PM PST
LAWAK 

PAGI RABUPeguam negara janji tiada pilih kasih siasatan RM2.6 bilion, SRC

5 Jan — Peguam Negara Mohamed Apandi Ali hari ini berkata keputusannya terhadap hasil dapatan siasatan mengenai RM2.6 bilion yang ditemui dalam akaun bank peribadi  Najib  dan SRC International, akan dibuat mengikut saluran…


KAH KAH KAH

kah kah kah
kah kah kah
i rest my case
after my laugh
mi lord

KAH KAH KAH
---------------

DI MANA SAKSI DIHILANGKAN

Posted: 05 Jan 2016 06:49 PM PST


TAK PERLU RAMAL

SATU DUNIA 

SUDAH TAHU

SAKSI

DIHILANGKANMahathir ramal Peguam Negara tolak kes SRC dan RM2.6 bilion

 | January 5, 2016
Bekas Perdana Menteri yakin Peguam Negara ketepikan kes dikemukakan SPRM berhubung isu 1MDB selepas perkara sama dilakukan terhadap Bank Negara.

PUTRAJAYA: Tindakan Peguam Negara,  Mohamed Apandi yang menolak laporan Bank Negara Malaysia (BNM) berhubung isu 1MDB telah menghilangkan kepercayaan  Mahathir Mohamad.
Mahathir berkata, beliau tidak menolak kemungkinan perkara sama juga akan berlaku mengenai laporan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung isu SRC International dan kontroversi wang derma RM2.6 bilion ringgit.
"Saya percaya dulu Bank Negara Malaysia (BNM) juga hantar laporan. BNM ini bukanlah satu badan yang tiada peraturan. Mereka buat penyelidikan secara terperinci dan mempunyai bukti-bukti yang mana kes ini perlu dibawa ke Mahkamah. Tetapi peguam negara tolak (ketepikan kes) bulat-bulat.
"Jadi, saya tidak akan berasa pelik kalau peguam negara tidak tolak. Saya ingat dia (Peguam Negara) akan menolak (laporan SPRM mengenai siasatan SRC International dan juga RM2.6 bilion)," katanya .
Bagaimanapun, dalam satu wawancara eksklusif bersama FMT di sini, bekas Perdana Menteri yang telah berkhidmat selama 22 tahun itu menegaskan bahawa itu hanyalah satu ramalan beliau.
"Ini ramalan saya sahajalah. Saya fikir dia tidak akan bawa ke mahkamah kerana sebab-sebab tertentu," ujarnya.
Pada 31 Disember, Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Mohd Shukri Abdull berkata, badan itu turut mengemukakan beberapa cadangan dan tindakan bagi kedua-dua kes yang melibatkan tiga kertas siasatan untuk tindakan Peguam Negara.


KAH KAH KAH
woit
tak perlu pakai nujum
tak perlu ramal teka
peguam negara kena berhenti
ganti dengan yang baru
mustahil yang baru
akan buat sama saperti
yang telah kena buang
kah kah kah
sapa bos disini?
kah kah kah
tak caya? tak caya juga?
kah kah kah

PUKRAAK LAH

---------------

AL-FATIHAH

Posted: 05 Jan 2016 06:18 PM PST

Journalist Ruqia Hassan murdered by Isis after writing on life in RaqqaIslamic State militants murdered a journalist who wrote about daily life in occupied Raqqa, having accused her of being a spy, activists have confirmed.
Ruqia Hassan, 30, was killed in September, but news of her death became widely known this week after Isis claimed on social media that she was still alive.
Writing under the pen name Nissan Ibrahim, Hassan's posts described life for residents of Raqqa, Isis's Syrian stronghold, and the frequent coalition airstrikes against the group.-------------

SULTAN MELAKA

Posted: 05 Jan 2016 05:39 PM PST
APA SALAH

PADUKA BAGINDA

SULTAN MELAKA?


Raja report, Rani Kulup diangkut ke balai


GOMBAK - Raja report, Abdul Rani Kulup Abdullah ternyata tidak kebal daripada tindakan undang-undang apabila beliau sendiri 'diangkut' pihak polis kerana anugerah Datuk Paduka Mahkota Melaka yang diterimanya, baru-baru ini.

Abdul Rani atau lebih dikenali sebagai 'ayahanda' pada mulanya mahu memberi keterangan kepada Polis Melaka Tengah di sebuah restoran India muslim di sini, 
bagaimanapun dibawa ke Balai Polis Gombak.

Beliau yang dibawa menaiki sebuah kenderaan polis jenis Proton Preve berwarna perak diiringi sebuah lagi kenderaan sama.

Sebelum ini, Abdul Rani menerima anugerah membawa gelaran Datuk Paduka Mahkota Melaka daripada ahli perniagaan, Raja Noor Jan Shah Tuah yang mengakui dirinya Sultan Melaka.

KAH KAH KAH
woit
apa salah datuk paduka?
apa salah ayahanda beta?
datuk paduka mahkota melaka
ini derjah kebesaran hebat
apa salah menerimanya
kah kah kah
kenapa salah?
kenapa tak boleh?
jadi bodoh bukan jenayah
buat bodoh bukan jenayah
bodoh bukan jenayah
kah kah kah

NGANG NGOK-------------------

MALAM INI DI DEWAN CHINA

Posted: 05 Jan 2016 05:09 PM PSTMALAM INI

DI DEWAN CHINA

----------------

BUKAN KERANA SIREH BANGLA

Posted: 05 Jan 2016 04:30 PM PST

MERAH BUKAN 

KERANA AIR 

SIREH BANGLA


KEADILAN Mengecam Kenyataan Kuantan Port Consortium, Dakwaan Pencemaran Di Pelabuhan Kuantan Adalah Benar

Biro Alam Sekitar KEADILAN merasa kecewa dengan dengan kenyataan yang dibuat oleh Ketua Pegawai Operasi Kuantan Port Consortium (KPC) Datuk Khasbullah A Kadir yang dilihat sebagai cubaan untuk mengelakkan diri daripada tanggungjawab syarikat tersebut dalam isu pencemaran laut dan sungai di sekitar Pelabuhan Kuantan akibat daripada aktiviti perlombongan bauksit.
 
KPC dalam kenyataannya cuba untuk melepaskan tanggungjawab dengan membuat dakwaan bahawa sungai yang mengalir ke laut di kawasan Pantai Balok dan Pantai Batu Hitam tidak bersambung dengan Sungai Pengorak. Namun, ini tidak bermaksud pencemaran tidak berlaku di kawasan Pelabuhan Kuantan, malahan di Sungai Pengorak.

Maka, saya melampirkan bersama gambar yang diambil di Pelabuhan Kuantan dan mencabar pihak KPC memberi penjelasan tentang keadaan yang berlaku di dalam gambar ini. Adakah pihak KPC berpendapat bahawa keadaan pelabuhan yang digambarkan di bawah ini tidak mencemarkan air laut di sekitar Pelabuhan Kuantan?


Saya turut ingin mengingatkan pihak KPC bahawa pendedahan telah dibuat pada bulan Oktober dimana air cucian sekitar Pelabuhan Kuantan yang mengandungi bauksit dibiarkan mengalir ke dalam laut dengan begitu sahaja. Bukan kali pertamanya pencemaran berlaku di pelabuhan dan adalah amat tidak bertanggungjawab bagi pihak KPC membuat rumusan bahawa pencemaran di Pantai Balok bukannya berpunca daripada pencemaran di sekitar pelabuhan.


Saya juga ingin menuntut penjelasan KPC tentang laporan kandungan merkuri setinggi 0.0224 di Sungai Pengorak yang dilaporkan sebelum ini. Seandainya perlombongan bauksit bukan puncanya pencemaran logam berat di sungai ini, apakah punca sebenar yang mengeluarkan sisa toksik ke dalam Sungai Pengorak?

Adakah ini bermaksud terdapat industri lain atau aktiviti lain yang sedang mencemarkan laut dan sungai di sekitar Kuantan tanpa disedari kita? KPC wajib menjawab kemusykilan ini dengan segera.

KEADILAN menegaskan bahawa semua segala aktiviti perlombongan perlu dihentikan dengan kadar segera sebelum keadaan menjadi lebih teruk. Kami juga mendesak Menteri Besar Pahang Adnan Yaakob yang kelihatan membisu dalam isu bauksit supaya menyelesaikan isu ini dengan segera. Rakyat Pahang malahan seluruh Malaysia masih menanti-nantikan jawapan daripada MB Pahang yang masih membisu sehingga sekarang ini.

Lee Chean Chung
Ketua Biro Alam Sekitar KEADILAN
Ketua Penerangan AMK Pusat
ADUN Semambu----------------

BURSA SAHAM MERUNDUM LAGI

Posted: 05 Jan 2016 08:58 AM PSTKELMARIN BURSA 

SAHAM CHINA

DITUTUP KERANA

MELEDAK JATUH


HARI INI SEMUA

JATUH LAGIDow Plunges 276 Points in First Trading Day of 2016 - WSJ

www.wsj.com/.../stocks-fall-sharply-on-china-slowd...
The Wall Street Journal
18 hours ago - Asian markets tumbled on the first day of trading in 2016, with declines... "Whatever traders were planning to do today as far as 2016—I think  ...

Asian Stock Market News | Reuters.com

www.reuters.com/finance/markets/asia
Reuters
Reuters.com for the latest news on the Asia markets.

Asia to open lower as China market rout, trading halt, Saudi ...

www.cnbc.com/.../asia-to-open-lower-as-china-market-rout-tradin...
CNBC
9 hours ago - "Considering [the ASX] managed to hold up far better than most marketsyesterday, its underperformance compared to the rest of Asia today  ...-------------

CERITA TAK HABIS LAGI

Posted: 05 Jan 2016 05:18 AM PST


Malaysia's Leader, Najib Razak, Faces U.S. Corruption Inquiry


  The embattled prime minister of Malaysia, facing mounting political turmoil and a parade of inquiries at home and abroad into a sovereign wealth fund that he oversees, is now coming under the scrutiny of American investigators as well.

  A federal grand jury is examining allegations of corruption involving the prime minister, Najib Razak, and people close to him, according to two people with knowledge of the investigation.


  KAH KAH KAH
  woit
  cerita tak abis lagi
  cerita belum tamat
  cerita bersambung lagi
  kah kah kah

  BERSAMBUNG

  ------------

  RAYANI AIR SUDAH HANTAR SURAT

  Posted: 05 Jan 2016 04:30 AM PST


  SILAP RAYANI

  AIR TELAH

  HUBUNG


  Rayani Air belum hubungi saya, kata Haron
  SHAH ALAM - Haron Din menyatakan pihak syarikat penerbangan Rayani Air Sdn Bhd masih belum menghubunginya mengenai hasrat menjadikannya penasihat kepada syarikat itu.

  Menurutnya, tidak mengetahui sebarang kedudukan mengenai hasrat Rayani Air itu dan tidak mahu mengulas panjang.

  "Memang banyak orang yang bertanya. Tetapi tidak ada sebarang usaha untuk mereka (Rayani Air) hubungi dan apa sebenarnya hasrat mereka. Tidak akanlah benda yang saya tidak tahu mana letaknya saya akan komen.

  "Tidak ada mana-mana pihak berkenaan (Rayani Air) menghubungi saya. Saya tidak tahu kedudukan, yang saya dengar kata jadi Penasihat Syariah. Jadi, tidak tahu yang mana sebenarnya," katanya, semalam.

  Beberapa hari lalu, Pengarah Urusan Rayani Air, Jaafar Zamhari berkata akan melantik Haron sebagai penasihat yang akan berperanan menasihati Rayani Air tentang bagaimana melaksanakan konsep patuh syariah yang sebetulnya mengikut lunas Islam


  KAH KAH KAH

  rayani air

  guna makhlok

  halus & jin

  sebagai

  posman

  KAH KAH KAH


  -----------

  SILA KLIK IKLAN

  Posted: 05 Jan 2016 04:00 AM PST  DERMA DAPUR 

  JALANAN  iKLAN
  jika anda lihat 
  ada iklan
  sila klik iklan itu
  iklan dalam blog ini
  tanpa pembaca klik
  ianya menjadi iklan percuma

  duit dari iklan 
  dihadiahkan kepada
    dapur jalanan


  -----------

  BODOHKAN MELAYU LAGI

  Posted: 05 Jan 2016 12:30 AM PST  BODOHKAN 

  MELAYU LAGi
  LAWAK GILA
  Ini cerita lawak yg lebih lawak daripada lawak tt .. lawak di tivitigo malam tadi, yang tetiba buat gwa terpancut-pancut .. mungkin pembaca beritanya gadis cun kot. Berita tu mengatakan .. daripada kajian pakar, didapati laut dan sungai yang jadi merah di Kuantan dan Balok, tidak langsung ada kena mengena dengan aktiviti lombong boksit .. ha cam mano pulak tu. on SATU JEMPUTAN - KAH KAH KAH
  Publish | Delete | Spam
  panglimo potaseh
  on 1/5/16


  KAH KAH KAH

  laut terkencing

  dakwat merah

  kah kah kah

  KAH KAH KAH  --------------

  RIBU RIBU HILANG KERJA

  Posted: 04 Jan 2016 09:39 PM PST
  NASiB BAIK

  MINSIDER ADA

  KALAU TIDAK

  SEMUA MATi

  DALAM GELAP

  KOMENTAR
  berita hilang kerja ini
  tidak dilapor oleh tv
  tidak dilapor oleh rtm
  tidak oleh utusan
  tidak tidak tidak
  nasib baik kita ada
  portalmalaysian insider
  portal malaysiakini
  kalau tidak kita
  buta maklumat
  kita dalam kegelapan
  peranan portal berita
  memberi pencerahan


  20,000 hilang kerja tahun lepas, kumpulan majikan ramal 2016 lebih perit


  Lebih 20,000 pekerja pelbagai sektor diambil secara berlebihan setakat September tahun lalu, kata Persekutuan Pekerja Malaysia (MEF), petanda cabaran bagi syarikat besar pada tahun ini.
  Tanpa petanda peningkatan ramalan ekonomi suram, Pengarah Eksekutif MEF  Shamsuddin Bardan berkata, trend itu menunjukkan ia akan berterusan sehingga 2016, dengan lebih banyak pekerja diberhentikan dan syarikat gulung tikar.
  Sebagai perspektif, dilaporkan lebih 10,000 pekerja diberhentikan pada 2014.
  - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/selepas-pemberhentian-pekerja-berganda-2015-kumpulan-majikan-ramal-tahun-me#sthash.crQTR4mx.dpuf

  KAH KAH KAH
  woit
  ramai hilang kerja
  selama ini kita tak tahu
  tak ada berita langsung
  dengar juruterbang MAS
  hilang kerja
  kalau hilang kerja
  ertinya hilang pencarian
  ertinya tak ada duit
  ertinya hidup susah
  woit
  tahun 2016 ini dah mula
  makin terok lagi kut
  kah kah kah

  HiLANG KERJA

  -----------

  SATU LAGI KES BARU

  Posted: 04 Jan 2016 08:38 PM PST


  LAGI KES BESAR

  pada 31 disember

  1MDB kata

    china railwaya

  bayar

   RM7.41 bilion


  kelmarin di bursa

  saham hong kong 

  china railway

  buat kenyataan

  syarikat ini bayar

  RM5.28 bilion


  mana hilang duit

  RM2.13 bilion


  -------------

  MAMPOOOS MELAYU

  Posted: 04 Jan 2016 07:49 PM PST  CHiNA 

  PEGANG 60% 

  ERTiNYA

  HARTA 


  MILiK CHINA

  KOMENTAR

  china pegang 60% saham
  maka bandar malaysia 
  adalah milik china 
  kuala lumpur ini
  dilihat pekan china
  kini ditambah lagi
  dengan china dari china
  hancur melayu
  kena jual oleh
  parti ketuanan melayu
  China Railway dakwa bayar kurang RM2.1 bilion bagi pegangan Bandar Malaysia


  Satu usaha sama syarikat China-Malaysia berkata ia membayar RM5.28 bilion bagi pegangan 60% dalam Bandar Malaysia, iaitu kurang RM2.13 bilion berbanding jumlah yang didakwa penjualnya, syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Bhd (1MDB).
  China Railway Group Limited berkata usaha samanya dengan Iskandar Waterfront Holdings Bhd (IWH) membayar nilai berkenaan dalam satu makluman kepada Bursa Saham Hong Kong hari ini.
  1MDB pada 31 Disember mengumumkan urus niaga itu bernilai RM7.41 bilion dan syarikat usaha sama itu sudah membayar deposit 10%.
  - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/china-railway-dakwa-bayar-kurang-rm2.1-bilion-bagi-pegangan-bandar-malaysia#sthash.D6h7wS25.dpuf


  KEMANA 

  HiLANG

  2.13 BILiON RM

  ------------------

  BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT