Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


ALAAAA MAK APA NI?

Posted: 17 Nov 2016 07:47 PM PST







APA SUDAH 

JADI?

PELIK TETAPI

BENAR




Abang Kucing cabar Jamal bertinju

BUKIT CHANDAN - Tindak-tanduk kumpulan baju merah diketuai Jamal Md Yunos yang kerap mencetuskan provokasi menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan masyarakat.

Merasakan tindakan kumpulan tersebut semakin melampau, seorang aktivis masyarakat, Sharul Nizam Ab Rahim, 37, melontarkan cabaran terbuka kepada Jamal dalam laman sosial.

Dia yang menggelarkan dirinya 'Abang Kucing' mencabar Jamal supaya bertinju di dalam gelanggang sekiranya Pengerusi Gabungan NGO Malaysia itu benar-benar berhasrat menunjukkan kekuatannya.

Menurutnya, setakat ini, seramai 22 peninju dari seluruh Malaysia menghubunginya dan meminta slot bertarung dengan Jamal dalam gelanggang

KUCING LAWAN

IKAN TONGKOL

ANJING SENYUM

TERGOLEK DOG

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH



--------------

BUAT FORUM PUN DILARANG

Posted: 17 Nov 2016 07:08 PM PST







BUAT FORUM PUN DILARANG
Oh , macam Forum Nothing 2 Hide? Tapi boss Kera Jantan dah pi menikus entah mana pada hari tu. Tanya sikit di media Tv radio , kena pecat Tanya dalam di Parlimen , kena tendang keluar Tanya sikit dalam bolog , komputer kena masok lokap Tanya lagi , kena OSA pulak. 

Tanya sikit dalam dewan unibersiti , lampu dan leterik kena padam Tanya lagi , terus Sarawak Report kena sekat. 

TT dan Ah Pua nak tanya jugak, pasupoto terus di sekat..kakaka, tak di benar keluar negara. Boleh tak Encik Oxfart rekomen forum ape ? Aku tau Forum Seks tidak disekat. on SATU CADANGAN HEBAT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/18/16


Forum Nothing To Hide DIBATALKAN!Penganjur dakwa salah peg. pm ...

mforum.cari.com.my › Forum › Semasa › Isu Semasa

Translate this page
Jun 5, 2015 - 25 posts
Orang ramai di forum bertajuk 'Nothing to hide' di Pusat Dagangan ... Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tentang 1MDB dibatalkan.


'Forum Nothing To Hide dibatalkan bukan arahan daripada Najib ...

newshangat.blogspot.com › Tempatan

Translate this page
Jun 5, 2015 - 'Forum Nothing To Hide dibatalkan bukan arahan daripada Najib ... insiden yang tidak diingini pada majlis bertajuk 'Nothing To Hide' itu.

--------------------

BUNUH PEMBAWA BERITA

Posted: 17 Nov 2016 06:48 PM PST






MEMBUNUH

PEMBAWA 

BERITA

BILA BERITA

YANG DIBAWA

ADALAH

KEBENARAN



Pengasas Malaysiakini diheret ke mahkamah siber hari ini

 | November 17, 2016
Mereka didakwa selepas diserbu SKMM berkenaan video seorang bekas pemimpin Umno menggesa peguam negara meletak jawatan.





PETALING JAYA: Pengasas Malaysiakini akan didakwa esok berhubung 2 video yang dimuatnaik laman video portal itu Julai lepas yang memaparkan bekas naib ketua Umno bahagian Datuk Khairuddin Abu Hassan.
Malaysiakini melaporkan Ketua Pegawai Eksekutif Premesh Chandran dan Ketua Editor Steven Gan, yang juga pengarah di syarikat KiniTV, akan didakwa di bawah Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, di Mahkamah Khas Siber yang ditubuhkan di Kuala Lumpur baru-baru ini.
Gan, dalam ucapannya kepada kakitangan berkata Malaysiakini akan mencabar pendakwaan itu, dan menambah mereka "hanya menjalankan tugas sebagai wartawan.

APAKAH M'KINI

AKAN DIKORBAN

SAMA MACAM

M'SIAN INSIDER?

SAJE TANYA

GUA  TAKUT

MISS SORO 


---------

DARI ARKIB SEJARAH

Posted: 17 Nov 2016 06:28 PM PST






DARI ARKIB

SEJARAH


BERSiH2





BERSiH5

MEMBUKA 

SEJARAH


-------------

KENAPA TURUN KE DATARAN MERDEKA

Posted: 17 Nov 2016 06:08 PM PST






KENAPA

DATARAN


baca disini:

http://www.malaysiakini.com/columns/363070



-------------

TURUN ESOK TURUN

Posted: 17 Nov 2016 05:46 PM PST






TURUN










------------

PANTUN SELOKA PAGI INI

Posted: 17 Nov 2016 05:30 PM PST






PANTUN SELOKA


khairi jamaludin nah pantun 

menteri ini namanya K.J 
budak rembau kuat dan sihat 
apa makna namanya K.J 
kalau bukan si Kaki Jilat

 kakakakakakakakkaakkakakaka.....lagi menang banyak punya pantun.....kakakakakakaka on SATU CADANGAN HEBAT
DIDI KOTA BELUD
on 11/17/16

SIAP PUKUL AKU


solidariti untuk jamal... nah pantun... 

senja senja sudah terpaku 
geng dia panggil hanya satu 
call tag line siapa pulis pukul aku 
kalau bukan jamal pak tungkul

hhhhhaaaaaaaakakakakakakakakaka...menang banyak......kakakakkaak on DARI FACE BOOK
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 11/17/16







-----------------

ESOK PAGI MASIH NEGARA

Posted: 17 Nov 2016 05:00 PM PST





ESOK

PAGI

MASJiD

NEGARA




-----------

ESOK PAGI

Posted: 17 Nov 2016 04:22 PM PST






ESO

PAGI

LRT 

BANGSAR





-----------------

TRUMP TAK ADA HALUAN POLITIK

Posted: 17 Nov 2016 05:00 AM PST





TRUMP TAK ADA HALUAN POLITIK
Trump itu bisnesman, bukan ahli politik yang ada haluan. Fasisme itu ideologi politik, Trump tidak tahu menahu dunia politik. Yang dia tahu berniaga kerana sejak akil baligh, fokusnya kepada mencari kekayaan melaui bisnes. 

Apa yang dia tahu adalah hukum asas ekonomi perniagaan iaitu konsep permintaan dan penawaran. Rakyat US ramai menganggor, sudah muak dengan perang kat tanah Arab, sudah muak jadi pak guard Jepun dan Korea, sudah muak dengan perlambakan barangan import, sudah muak dengan bayar cukai besar, sudah muak dengan pendatang tanpa izin, sudah muak dengan towkay besar tutup kilang pindah ke China dan Amerika Latin. 

Dalam terjemahan ekonomi, ini namanya peluang atau permintaan. Sebagai bisnesman, Trump menawarkan khidmat sebagai calon presiden untuk menyelesaikan segala isu yang disuarakan rakyat US. Itu namanya strateji bisnes yang betul: Where there is a demand, that is where we fulfill the supply. Sama ada dia berjaya menyelesaikan masalah itu tidak penting bagi Trump, yang on TEORI UNITED FRONT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/17/16





--------------

MAO HU TANG CARI ALONG

Posted: 17 Nov 2016 04:30 AM PST






LIS ALONG 

BERDAFTAR:

BANK DUNIA

ASIA BANK

BANCO LIBRO

I.M.F

BANK OF CHINA


Ringgit down more than 1pct to near 10-month low
Malaysia's ringgit extended losses by more than 1 percent to hit a near 10-month low as concerns grew over potential capital controls, hurting government bonds.
The ringgit fell 1.1 percent to 4.3920 per dollar, its weakest since Jan 20.
Malaysia's government bond prices slid with the 10-year yield, hitting 4.227 percent, the highest since Jan 11.
The central bank has demanded that foreign banks make a written commitment to stop trading offshore non-deliverable forwards in its latest move to protect a weakening currency, banking sources said.- Reuters
Read more: https://www.malaysiakini.com/news/363218#ixzz4QJyoxwOv

MAO HU TANG

MAO CIN CIN

MAO LA LEE

MAO TEM BAM

MAHU JUMPA

ALONG LAGI

INALIL LAH

MALAYSIA INI



--------------

SATU CADANGAN HEBAT

Posted: 17 Nov 2016 04:00 AM PST




APA MAKNA 

BERITA INI?


KOMENTAR
maknanya ramai
anak muda akan bersama
justeru menteri
buat kenyataan
kalau anak muda
tak ambil pot
maka menterti
tidak akan buat kenyataan

Belia diminta tidak sertai Bersih 5 
Sabtu ini

SIEM REAP - KEMBOJA. Golongan belia diminta untuk tidak menyertai perhimpunan Bersih 5.0 yang dirancang diadakan di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur pada Sabtu ini.

Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin berkata perhimpunan itu tidak mendatangkan faedah selain dikhuatiri bertukar menjadi perhimpunan yang agresif.

"Belia perlu elak demonstrasi, bukan kerana (kerajaan) ingin sekat kebebasan tetapi kita telah lihat perhimpunan Bersih 3.0 sebelum ini mencetuskan keadaan agresif

"Sepatutnya perhimpunan itu (Bersih) tidak diadakan, jika ada tuntutan atau apa sahaja, ia boleh disampaikan melalui pelbagai forum dan cara lain," katanya.


BUAT FORUM

KAH KAH KAH

SATU CADANGAN 

TERBIJAK TAK

PERNAH KITA

TERFIKIR DULU

HEBAT HEBAT

KAH KAH KAH

NASIB BAIK ADA

MENTERI OXFART

DAPAT IDE BAIK

KAH KAH KAH

BAGAIMANA 

KALAU HANTAR

MEMEMO?

BOLEH TAK?

kah kah kah

---------------

I REST MY CASE

Posted: 17 Nov 2016 01:30 AM PST




roketkini.com

Baju Merah tak perlu risau 'lapar', banyak gerai jual makanan – Hishamuddin Rais



KUALA LUMPUR, 17 NOV: Peserta gerombolan Baju Merah yang lapar pada 19 November ini boleh mendapatkan makanan dan minuman yang banyak dijual gerai-gerai berdekatan.
Menurut Ahli Jawatankuasa BERSIH Hishamuddin Rais, berdasarkan pengalaman himpunan aman BERSIH 1,2,3 dan 4 yang lalu, penyokong Jamal tidak akan mempunyai masalah untuk mendapatkan bekalan makanan.
"Saya fikir jika penyokongnya (Jamal) lapar, ada banyak warung pada hari itu. Ini pengalaman BERSIH 1, 2, 3 dan 4.
"Tak ada masalah untuk dapatkan air, nasi kandar atau nasi bungkus," kata beliau pada sidang media di pejabat Bersih hari ini.
Hisham berkata demikian sebagai mengulas kenyataan ketua geng Baju Merah, Datuk Seri Jamal Yunos semalam.
Jamal dilaporkan berkata beliau tidak dapat memberi jaminan sebarang tindakan pengikutnya yang 'lapar' semasa menghadiri protes menentang BERSIH5 pada Sabtu ini kerana pihaknya tidak menyediakan makanan kepada pengikutnya. – Roketkini.com


---------------

SOKONG PENIAGA GERAI JALAN TAR

Posted: 17 Nov 2016 12:00 AM PST




DEMO BERSIH

BAWA REZEKI

PADA PENIAGA

GERAI SEKITAR

DATARAN 

UNTUNG

LIPAT GANDA






Baju Merah lapar? Banyak gerai makanan, kata BERSIH

Peserta demonstrasi gerakan Baju Merah perlu bimbang mereka akan "berlapar" ketika mengahdiri perhimpunan balas menentang BERSIH di Kuala Lumpur pada Sabtu ini, kerana terdapat banyak gerai makanan sekitar.
Ahli Jawatankuasa BERSIH, Hishamuddin Rais berkata demikian ketika mengulas kenyataan pemimpin Baju Merah, Datuk Seri Jamal Md Yunos semalam yang berkata, beliau tidak dapat menjamin tindakan pengikutnya yang 'lapar' semasa perhimpunan BERSIH5 pada Sabtu ini kerana pihaknya tidak menyediakan makanan.
"Saya fikir jika penyokongnya (Jamal) lapar, ada banyak warung pada hari itu. Ini pengalaman BERSIH 1, 2, 3 dan 4.
"Jadi tidak ada masalah untuk dapat air, nasi kandar atau nasi bungkus," kata Hishamuddin pada sidang media hari ini di pejabat BERSIH.
Beliau berkata, Baju Merah yang kelaparan boleh membeli air atau makanan semasa perhimpunan tersebut.
SOKONG GERAI

NASI CAMPUR

ULAM PETAI

SOKONG GERAI

JALAN TAR



---------------

DARI FACE BOOK

Posted: 16 Nov 2016 11:30 PM PST







FACE BOOK

Adinda Adindaku sekalian...terimalah kartun abang Pendekar Jamban hidung berdarah...

Suka? share











-------------

DUA HARI LAGI

Posted: 16 Nov 2016 11:00 PM PST







DEUX JOURS

 DE PLUS


DUA HARI 

KE  DATARAN




-------------------

PERTAHANKAN HAK

Posted: 16 Nov 2016 10:00 PM PST




TERUSKAN PERJUANGAN
Sahabat, kau teruskan perjuangan kamu pertahankan hutan. Jgn sesekali kau undur daripada manusia tamak yg berselindung di balik jubah dan serban. 

Biarpun bercawat mendedahkan aurat namun pertempuran kamu lebih mulia berbanding manusia berjubah berserban yg kononnya berhajat nak tegakkan hukum tuhan tapi rakus musnahkan hutan. on BANGUN DAN TERUS LAWAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/16/16




----------------

APA USTAD INI KATA

Posted: 16 Nov 2016 09:30 PM PST








FACE BOOK


Dalam wacana keamanan baru2 ini, yang melibatkan panel Dr Mazlan dari penganut islam, Uthaya Sankar SB dari penganut hindu dan Calvin Ohseydari penganut Kristian, solusi yang kami dapat adalah;

1. Semua agama menolak keganasan dan menyeru kepada keamanan.

2. Wacana dan dialog wajar diperhebatkan untuk wujudkan sifat saling mengenali dan elak prejudis. Justeru, jika hari ini rakan2 dari penganut agama hindu dan kristian hadir ke surau, akan datang penganut islam akan ziarah rumah2 ibadat non Muslim pula (hari ini, saya ke gereja di kelana Jaya)

3. Agama yang bawa keamanan semestinya keluar dari kerangka bias kepentingan kepolitikan dan kuasa, sebaliknya perlu kepada bias kemanusiaan. Ini Kerana, semua peperangan dan pertumpahan darah berlaku ekoran kepentingan politik dan kuasa.

4. Pengamalan dialog dan wacana keamanan ini, hakikatnya bukan perkara baru. Malahan di Malaysia, TGNA telah cuba melaksanakannya, di negara arab, ia telah diamalkan Syaikh Bin Bayyah.

5. Jika hari ini, kita berwacana berdasarkan anutan agama untuk mencari keamanan, di masa akan datang, atas semangat saling kenal mengenali (anjuran Quran) kita perlu ada wacana dan dialog bangsa dan kaum.

6. Alhamdulillah, bersama dengan pihak Madrasah Tarbiah, wacana keamanan ini dianjurkan bersama dengan AIRI (Anwar Ibrahim research Institute) dan Sekolah Pemikiran asy-Syatibi.
Wallahu 'Alam.




















------------------

REGU SUDAH PECAH

Posted: 16 Nov 2016 09:00 PM PST








APA SUDAH

TERJADI

TIM SUDAH

PECAH
Jamal jangan jadi jaguh, pesan Ali Tinju
 | November 16, 2016
Ali Tinju berkata, jika Jamal ada otak, dia akan mengikut arahan ketua polis negara supaya tidak mengadakan perhimpunan haram.
PETALING JAYA: Mohd Ali Baharom sekali lagi memberi kata dua kepada musuh ketatnya,  Jamal Yunos hari ini supaya tidak menjadi jaguh dengan mengadakan perhimpunan balas terhadap Bersih 5, pada Sabtu ini.
Presiden Pertubuhan Pembela Nasib Melayu Malaysia itu yang lebih dikenali sebagai Ali Tinju berkata, provokasi amat berbahaya dan tidak baik untuk negara kerana ia hanya akan menghuru-harakan Malaysia.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

ALI TINJU TANYA

MAT TONGKOL 

ADA OTAK KE?

WOW WOW WOW

INI SATU MACAM




------------------

SIAPA KEKANDA INI?

Posted: 16 Nov 2016 08:30 PM PST



SIAPA KEKANDA

YANG 

BERANI INI?


Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT