Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


PILIHAN RAYA TIPU

Posted: 26 Oct 2016 08:00 PM PDT







PILIHAN RAYA

TIPU

WAJIB TONTON

APA KATA 

BEKAS CALON 

PRESIDEN




MAKIN RAMAI

RAKYAT AMERIKA

MULA SEDAR

PILIHAN RAYA

PROJEK TIPU

APA KHABAR NST?

Posted: 26 Oct 2016 07:30 PM PDT









apa koba

n.s.t


ada baik?








--------------

RAMAI NAK GULINGKAN NAJIB

Posted: 26 Oct 2016 07:00 PM PDT




DOJ NAK GULINGKAN NAJIB
bukan bersih dan mp2 pakatan harapan je nak gulingkan kerajaan, malah DOJ, wall street, bsi, swiss bank, pelakon leo dicpario pun nak jatuhkan najib..semuanya dengki dgn najib sb punyai suami bernama rosmah..

pasal tu nak gulingkan najib kemudain di steamroll kan dgn rosmah..baru la sebati seperti jalan yg baru di tar, baju merah akan digunakan sebagai bendera merah mengawas lalu lintas duit peruntukkan..

peruntukkan sudah keluar, monyet2 najib sedang memekik berteriakkan tanda terima kasih..bunga kuning jd sasaran monyet2 kabinet najib ni..oi oit..kerja oi..duit budget sudah masuk.. on SATU JUTA KE JALAN RAYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/26/16






-------------

SELAMAT MAKAN TIKUS

Posted: 26 Oct 2016 06:30 PM PDT









Tikus terbaring di atas roti, Komugi minta maaf, tutup bakeri



KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH 

YA AMPOOON




----------------

NAK PELIK APA

Posted: 26 Oct 2016 06:00 PM PDT







YB PKR INI

BETUL BEBAL

ATAU BUAT BUAT

TIDAK TAHU

ATAU SENGAJA

NAK KACAU PAS

MUSTAHIL 

TIDAK  BACA

DI MEKAH PUN

ADA PENJUAL

INIKAN PULA

DI SERAMBI 

LAGI BANYAK

ADA PERMINTAAN

ADA PEMBEKAL



DUN Kelantan 'panas', wakil PKR dakwa ditawar seks di KB

KOTA BARU, 26 Okt — Persidangan Dewan Undangan Negeri Kelantan hari ini "panas" apabila seorang anggotanya mendakwa aktiviti pelacuran masih berlaku di bandar ini walaupun setelah lebih 20 tahun PAS memerintah Kelantan dengan dasar Membangun Bersama Islam.
Mohd Roslan Puteh (PKR-Guchil) mendakwa aktiviti itu masih berlaku di Jalan Hamzah di sini selepas beliau ditawarkan khidmat seks apabila kenderaan yang dinaikinya didekati sekumpulan wanita.
Beliau berkata wanita berkenaan, yang menaiki sebuah kereta, berbuat demikian sejurus beliau membayar bil telefon bimbitnya menggunakan mesin layan diri pada 12.45 tengah malam tadi.
"Masih ada wanita tawar perkhidmatan tak sepatutnya walaupun dah lebih 20 tahun (PAS memerintah Kelantan). Ada empat wanita (yang tawar khidmat seks).
"Saya terserempak (dengan mereka) selepas bayar bil telefon," katanya ketika sesi perbahasan Bajet 2017 Kelantan pada persidangan dewan itu di Kompleks Kota Darul Naim di sini, hari ini.


Prostitution in the Holy Land (?) | Republika Online

www.republika.co.id › English › En
Translate this page
Republika
Nov 18, 2013 - Saudi Arabia certainly attracted because it has Mecca and Madinah. Strictly speaking, there were located The Grand Mosque Masjid al-Haram ...

Nigerian Prostitutes Flood Mecca | P.M. NEWS Nigeria

www.pmnewsnigeria.com/2011/08/28/nigerian-prostitutes-flood-mecca/
Aug 28, 2011 - Nigerian Prostitutes Flood Mecca | First with Nigeria News – Nigerian leading evening Newspaper 

Trafficking: How Northerners Are Turning Mecca Into Prostitution N ...

www.nairaland.com/626534/trafficking-how-northerners-turning-mecca
Mar 19, 2011 - 1 post - ‎1 author
a response to cyborg who claims only igbos are bringing shame to nigeria. While thousands of Muslim faithful from Nigeria, travel to Saudi ...

Saudi Arabians have treated Nigerian women like prostitutes on the ...

www.osundefender.org/?tag=saudi-arabians-have-treated...prostitutes...mecca
here was a fire outbreak in the hotel housing about 200 Gombe pilgrims in Makkah on Wednesday, Daily Trust can report. It was gathered that the fire broke out ...

Ghanaian Women Prostitute In Mecca

SOME GHANAIAN female pilgrims have joined their Nigerian counterparts to engage in prostitution in Saudi Arabia, a country where such a pastime is punishable in line with strict Islamic law.
The women, who flew to the kingdom ostensibly to perform the annual pilgrimage, go to jewelry shops and others where they seduce owners into engaging them in sexual acts.
At the end of the exercise, they are said to receive handsome rewards in the form of jewelries and cash. A woman said to have been found in the act by her colleagues when they went there to shop could not contain the anomaly.
They pulled her away from the man and rained insults on her for disgracing Ghanaian womanhood, a man who narrated the story to DAILY GUIDE said.
Other Ghanaian women who reside in a Meccan slum called Shar Mansur are said to be engaging in such acts to augment their earnings. A Bengalese resident told a Ghanaian friend: "Plenty of Ghana and Nigerian women sell themselves for money. You have money, you get them


-------------

UCAPAN SELAMAT DEWALI

Posted: 26 Oct 2016 10:30 AM PDT






f.b

HAPPY DEEPAVALI TO ALL MALAYSIANS



























-----------------------

LAYARI SEKARANG RADIO BANGHSAR

Posted: 26 Oct 2016 05:30 AM PDT





 LAYARI 

SEKARANG

RADIO

BANGSAR

UNTUK WARGA K. LUMPUR
JEMPUT DATANG KE STUDIO
MENDENGAR  TEMUBUAL
DI 52c JALAN KEMUJA
BANGSAR UTAMA
UNTUK WARGA
DIMANA SAJA BERADA
BOLEH IKUT RADIO BANGSAR







-------------

BILA NAK AMBIL TINDAKAN

Posted: 26 Oct 2016 04:30 AM PDT




SAMPAI SEKARANG

TAKDA APA

MUKA NAJIB

KENA PIJAK



Bung: Apa dosa Rosmah, dia rampas harta awamkah?

Bung Mokhtar, yang menyifatkan perbuatan itu sebagai amat jahil dan biadap, merujuk kepada insiden ketika peserta BERSIH 4 meletakkan penyapu di gambar Rosmah dan Najib..
"Sebagai seorang pemimpin, kita harus menghormati.
Beliau turut meminta ketua polis negara mengambil tindakan terhadap mereka.



KAH KAH KAH

CAKAP BESAR

SATU HABUK

TAK ADA

MUKA NAJIB 

KENA KASUT

---------------

KU LI JANTAN TAWARIKH

Posted: 26 Oct 2016 01:30 AM PDT



TAWARIKH TANAH MELAYU
Ku Li adalah satu watak dalam tawarih politik Tanah Melayu. Dia tak macam King yang lain yang main sabun atas karpet. Ku Li pada seluruh riwayat hidupnya berkubang di Wilayah Ulu, tempat jin bertendang, balak membatang .. balak yg akhirnye dikasi PAS pada Cina SingaPORE. 

Anak raja ini bergaul dengan Orang asal .. orang asal ini bukan sembarangan, mungkin telah wujud sebelum Adam lagi. Monyet, ungka, koro, cipan, tenok, rimau, gajah, pelandok di Gua Musang semuanya kenal anak raja ini .. begitulah lamanya Ku Li didalam hutan Ulu Kelantan. 

Pada 1987 kalau tidak kirne Chedet dgn nakalnya off kan lampu masa kira undi, dah tentu Ku Li jadi PM .. dah tentu Gua Musang jadi ibu negara. Ini bukan auta sebab gwa masa tu 1980 terlibat ngan kajian utk jadikan Gua Musang lebih besar dari Kota Bharu. 

Nasib tak bersama Ku Li .. dan dalam politik Ku Li tak sepintar Chedet yg ada darah keling, Kuli pon tak pandai main suwis lampu .. tapi kedua mereka ini jauh LEBIH BERSIH drp isteri Badak. Jom Bersih on YA AMPOOON KU LI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 10/25/16




-------------

GEROMBOLAN MAKIN RABAK

Posted: 26 Oct 2016 12:30 AM PDT







GEROMBOLAN

MAKIN RABAK

KU LI  MASIH

MAIN TEATER


'Waktu menegur tamat, kini waktu keluar Umno'
 | October 26, 2016
Bekas ketua cawangan Umno berkata parti Melayu itu tidak boleh diselamatkan lagi seperti yang diharapkan Tengku Razaleigh.





PETALING JAYA: Sudah terlewat untuk ahli Umno mendisiplinkan pemimpin parti yang dilihat menyimpang daripada perjuangan parti itu, kata seorang bekas ketua cawangan Umno.
Naib Presiden Gerakan Ketua Cawangan Umno Malaysia (GKCM), Rushdan Mohamed mengulas kenyataan Tengku Razaleigh Hamzah semalam yang menggesa ahli Umno bertegas mengingatkan pemimpin parti kembali menggerakkan negara mengikut visi pengasas negara.
"Masa menegur sudah berlalu, sudah terlambat. Sekarang waktu untuk ahli meninggalkan Umno," katanya ketika dihubungi FMT.
Beliau berkata kritikan yang disuarakan sejumlah pemimpin akar umbi kepada pimpinan tertinggi, terutama  Najib , sebelum ini dibalas dengan tindakan disiplin.

YA AMPOOON

BILA KU LI

NAK MENCECAH

IBU DULI 

SAJE TANYA

RAMAI KANFUSE


-----------------

MUNCUL PEJUANG BANGSA..

Posted: 25 Oct 2016 11:30 PM PDT






JUJUR IKHLAS

TANPA DEDAK

WAJIB TONTON


TEORI DAN PRATIK JALAN RAYA

Posted: 25 Oct 2016 10:30 PM PDT



MENYUSUN DAN MENGHASUT
 KE  JALAN RAYA

Mungkin ada pembaca yang terlupa bahawa BERSIH adalah organisasi yang ditelur, dieram dan menetas atas tapak tangan parti politik. Parti PKR, DAP dan PAS bertanggung jawab melahirkan Bersih pada tahun 2007. Ketika itu Bersih dipimpin oleh Syed Shahir - dari Parti Keadilan Rakyat. Sosok ini juga adalah pemimpin Kesatuan Buruh - MTUC.

Sejarah meramkamkan bahawa Bersih dilahirkan atas keperluan parti politik yang mahukan pilihan raya bersih dan adil dijalankan. Slogan dan tuntutan Bersih dari awal lagi ialah  pilihan raya yang adil dan bersih.

Satelah berpuluh tahun ditipu, diputar dan dikelentong oleh Surahanjaya Pilihan Raya (SPR)  parti politik mula mendapat pencerahan. Parti politik yang selama ini hanya terbabit dalam pilihan raya mula berfikar apakah ada jalan lain untuk mendapat kuasa selain dari pilihan raya?

Parti politik mula yakin  - mula melihat bahawa kemenangan United Malaya National Organisation bukan kerana parti ini kuat tetapi kerana perancangan licik SPR.

Selama berpuluh-puluh tahun SPR telah menyusun dan mengatur perjalanan pilihan raya umum dan pilihan raya kecil. SPR dengan pelbagai tipu helah yang licik telah berjaya menjalankan projek  memastikan kemenangan parti Ketuaan Melayu.

Parti-parti politik pembangkang telah digunakan sebagai 'prop' atau ' pelakun tambahan' untuk memperlihatkan bahawa di Malaysia ini ada demokrasi. Demokrasi di Malaysia sehat dan subur kerana ada pilihan raya. Di Malaysia ada lembaga Suruhanjaya Pilihan Raya sebagai bukti. Ini mantra United Malays National Organisation.

Sayugia dingatkan bahawa ahli lembaga SPR yang dikatakan dipilih oleh Parlimen itu sebenarkan adalah bengolan-bengolan yang ditunjuk dan dilantik oleh United Malays National Organisation. Ini kerana parti gerombolan yang berkuasa. Dengan kuasa ditangan mereka maka mereka memastikan kuasa ini tidak akan terlepas. 

Cara terbaik dan teruji sepanjang zaman untuk terus berkuasa ialah melantik 'geng sendiri' untuk menjalankan pilihan raya. Ini samalah saperti Imam melantik Tok Kadzi dan Tok Kadzi melantik Imam. Khalas.

Kalau kita membaca tentang SPR - bunyinya memang sedap. SPR adalah sebuah lembaga  yang bebas mengendalikan pimilihan ahli parlimen dan ahli dewan negeri  di Malaysia. Tetapi   bukti  semakin menonjol  bahawa SPR hingga ke hari ini ini adalah budak suruhan gerombolan United Malays National Organsition.

Adalah mustahil - tidak masuk akal - ahli-ahli lembaga SPR yang dilantik oleh United Malaya National Organisation akan berani melawan towkay. Ini tidak pernah terjadi. Malah mustahil ada lembaga-lembaga daulah yang bebas  dalam negara Dunia Ketiga saperti Malaysia.

Apabila kita telah memahami  semua hakikat ini maka ada lagi beberapa syarat dan hukum yang wajib kita difahami. Hukum dan syarat ini amat-amat penting untuk difahami sebelum  mengambil garis politik jalan raya.

Sebelum saya menghuraikan apakah syarat dan hukum itu adalah wajib  untuk saya menerangkan beberapa latar belakang dan fakta untuk memahami  dengan tuntas konsep dan teori politik jalan raya.

Pertama: Wajib disedari bahawa parti United Malays National Organisation walau pun mengklim memiliki 3 juta ahli sebenarnya adalah sebuah parti politik yang semakin kosong dan lompong.  Gembar gembur 3 juta ahli ini adalah karut. Ini samalah saperti anjing yang terus menyalak untuk menakut-nakut kita.

Hakikatnya parti Ketuanan Melayu ini menang dalam pilihan raya  bukan kerana sokongan rakyat. Bukan kerana ada organisasi massa. Bukan kerana ampoh dengan penyokong. Bukan kerana mendapat dan memiliki simpati dari orang ramai. Tidak. Tidak. Tidak.

Kekuatan gerombolan Ketuanan Melayu ini  bergantung kuat dengan jentera daulah atau ajensi-ajensi kerajaan. Jentera daulah saperti lembaga kepolisan, lembaga  kehakiman, lembaga agama, lembaga pendidikan.  Gerombolan ini juga dibantu kuat oleh pelbagai ajensi  kerajaan saperti  Kemas,  Jasa, RTM, Jakim, Jais, Jawi. Ajensi-ajensi ini dibayar  gaji oleh  cukai rakyat tetapi secara jahat bekerja untuk memastikan gerombolan Ketuanan Melayu ini akan terus bekuasa.

Ajensi-ajensi kerajaan ini akan bersekongkol bersama lembaga SPR untuk menipu dan membelit perjalanan pilihan raya untuk memastikan parti Ketuanan Melayu ini terus menang. Justeru - kepala taik yang mengepali penipuan pilihan raya ini ialah lembaga SPR.

Hakikatnya United Malays National Organsiation telah lama nazak. Lihat perkembangan politik tahun  2016 dengan kemunculan Parti Bersatu dan parti Warisan Sabah. Dua buah parti ini adalah pecahan dari United Malays National Organisation. 

Kemunculan Bersatu dan Warisan Sabah adalah sambungan dari pepecahan  United Malays National Organisation pada tahun 1998. Anwar Ibrahim ditendang makan muncul Parti Keadilan Rakyat.

Warga Malaysia wajib sedar a bahawa dalam PRU 12 dan PRU13 - parti DAP, PKR dan PAS bukan melawan atau menentang parti United Malays National Organisation. Dalam semua pilihan raya yang ditentang dan dilawan parti pembangkang ialah lembaga daulah dan semua ajensi kerajaan.

Fakta ini  wajib sentiasa diumumkan kepada orang ramai. Fakta ini amat amat penting untuk dihayati sebelum mengambil garis politk jalan raya.

Syarat utama untuk kejayaan politik jalan raya ialah wujudnya satu barisan yang ampoh. Penyusunan yang ampoh. Telah wujud kesatuan fikrah. Telah wujud satu keberahian  anak semau bangsa - bangsa semua agama - untuk menumpaskan yang rejim zalim. 

Perhatikan bagaimana semenjak 1965 hingga 1998 - warga Indonesia telah menyusun dan menggarap sambil mencari jalan untuk menjatuhkan Suharto yang dinobatkan oleh CIA  melalui rampasan kuasa.

Lihat juga bagaimana warga Iran  telah menyusun dan mengatur perjuangan melawan Shah Reza Pahlevi semenjak CIA menjalankan rampasan kuasa terhadap Mohammad Mosaddegh Perdana Menteri   Iran pada tahun 1953. Kejayan  Revolusi Iran hanya berjaya pada tahun 1979.

Proses mentapaikan kemarahan rakyat mengambil masa. Proses menyusun dan memberi pencerahan mengambil masa. Proses menggalang perserikatan - united front - yang maha luas bukan satu kerja yang senang. Iannya wajib dilakukan kerana menggalang peserikatan yang maha luas dengan satu tujuan adalah kunci kejayaan politik jalan raya. 

Pada ketika ini lanskap politik kita sedang berubah. Penggalangan perserikatan barisan bersatu sedang berjalan lancar.  Awalnya kita melihat Deklarasi Rakyat (DK) ditanda tangani oleh pelbagi sosok yang pada satu ketika dahulu adalah musuh politik. 

Ketika Deklarasi Rakyat ditanda tangani ada kumpulan dan sosok politik yang kurang sedar bahawa DK ini hanyalah permulaan. Suara menentang dan mengkritik DK didengar. Ini kerana sosok dan kumpulan ini belum masak pemahamam politik mereka tentang teori united front dan teori politik jalan raya.

Akhirnya berlaku ledakan kemunchak DK dalam usaha penggalangan barisan bersatu. Mahathir Muhamad dengan Anwar Ibrahiam bertemu di mahkamah. Pertemuan ini adalah satu babak sejarah yang maha penting. Dua musuh ketat  telah berjabat salam dan bersedia untuk bekerjasama dengan satu tujuan - menjatuhkan Najib Rosmah. 

Pertemuan Mahathir dan Anwar pada 5 September 2016 di Mahakamah Jalan Duta membuktikan secara ilmiah teori united front atau barisan bersatu.

Apakah semuanya telah tuntas untik kita semua ke jalan raya?

Sabar dahulu. Kalau kita membaca Sejarah Melayu kita akan sampai ke babak dimana Melaka akan diserang oleh Portugis. Ingat apa yang dilakukan oleh Panglima Perang dan para hulubalang yang akan mengempur Portugis. Mereka membaca kitab-kitab pejuangan para sahabat Nabi untuk mendapat memperkukuh semangat juang.

Kita juga wajib membuat pekara yang sama. Yang saya maksudkan bukan membaca kitab perang di negara Arab tetapi membaca sejarah  politik jalan raya Revolusi Bolshevik, Revolusi Iran, pengalaman gerakan menjatuhkan Marcos, Suharto dan yang terbaru politik jalan raya yang berjaya menjatuhkan Zinal Abidin Ali dan Mubarak di Mesir.

Mengenali dan memahami pengalaman-pengalam orang terdahulu amat penting. Pengalaman mereka wajib kita jadikan panduan. Wajib kita jadikan guru untuk mengajar kita silap dan salah dalam  mengurus politik jalan raya.

Ilmu pengetahuan dari dari pengalaman yang terkumpul. Pengalaman yang terdahulu dari kita adalah sekolah yang terbaik.
Apakah ada lagi yang diperlukan? Jawabnya pasti ada. Untuk politik jalan raya mencapai kejayan kita wajib ada organisasi yang menganjur dan menyusun. Apakah Bersih ini bukan satu organisasi?  Bukankah Bersih sedang menyusun Besih5 sekarang? Apakah Bersih tidak dapat membawa kejayaan politk jalan raya?

Betul Bersih adalah satu organisasi  yang sedang menysusn Bersih5. Memang benar Bersih telah berjaya menyusun  himpunan yang amat besar dalam sejarah Malaysia. Bersih ada beratus NGO yang telah menanda tangani kesetiaan untuk menjadi kaum kerabat Bersih. Berpuluh ratus NGO kini berpayung dibawah bendera Bersih.

Saperti yang telah saya katakan  politik jalan raya ini bukan satu yang senang. Ianya satu yang susah. Kerana ianya susah maka saya mencampuri Bersih. Apakah  lagi yang diperlukan untuk politik jalan raya berjaya? 

Memang ada lagi yang kita perlukan. Pekara ini amat penting untuk kejayaan. Pekara ini ialah organisasi yang bersedia untuk merebut kemenangan. Apa makna merebut kemenangan? Tunggu minggu hadapan. (TT) 



NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanmggan akhbar minngun ini
sila pukul talipon
03-92-21-30-45










---------------------

SEMUA DARI AKAL MANUSIA

Posted: 25 Oct 2016 10:00 PM PDT





TAHNIAH

KERANA TELAH

SEDAR BAHAWA

SEMUA INI

DARI FIKRAH 

AKAL MANUSIA

YANG MUNCUL

HASIL DARI

MEMBUAT 

MENGELUAR

MEMPRODUSE



Syariah: Ada beza wahyu dan tafsiran manusia, kata aktivis Islam

 | October 26, 2016
Pengarah IRF berkata terdapat perbezaan antara apa yang boleh dianggap daripada Tuhan dan tafsiran manusia.
PETALING JAYA: Para sarjana Islam perlu bersuara mengenai undang-undang syariah yang berdasarkan tafsiran manusia, kata Pengarah Islamic Renaissance Front (IRF) Dr Ahmad Farouk Musa.
Ini kerana terdapat perbezaan antara syariah yang diwahyukan dan undang-undang Islam yang berdasarkan pemahaman dan tafsiran manusia.
Menggunakan rang undang-undang (RUU) syariah Presiden PAS Abdul Hadi Awang sebagai contoh, Farouk berkata, ia harus dibuka untuk perbahasan kerana ia adalah "secara asasnya adalah tafsiran manusia".
"Ia pada asasnya adalah tafsiran manusia, jadi mereka bukan tuhan dan mereka bukan suci. Kita perlu mampu memahami perbezaan 2 aspek ini – sama ada daripada Tuhan atau apa yang ditafsirkan berdasarkan pemahaman sendiri," kata Dr Farouk kepada FMT.


ANGAN ANGAN

KHYALAN JUGA

ASASNYA DARI

YANG WUJUD

YANG SEDIA ADA






-----------------

KENALI SIAPA PENYAMUN

Posted: 25 Oct 2016 09:39 PM PDT





TAHUKAH 

KAMU SIAPA 

PENYAMUN?




--------------

PEJABAT PKR KUANTAN DISERANG

Posted: 25 Oct 2016 09:00 PM PDT









f.b



Tindakan pengecut simbah cat di Pejabat Fuziah Salleh dan Sim Chon Siang malam tadi. Jangan ingat kami takut. Kumpulan Bersih Pahang tidak akan gentar. Lawan tetap lawan! 





















Amal Zon Semambu Provokasi jahat sudah bermula. Memang tidak matang dan tidak sejahtera. PAS mengutuk perbuatan tidak beradap ini dan menuntut semua pihak supaya berpolitiklah secara matang
LikeReply251 mins
Lim Veiyee Warna merah tu Jamal & geng punyalaa........
LikeReply140 mins
Limkimpor Lim Lawan tetap lawan
LikeReply38 mins
Isa Bin Ahmad Isma Sama mcm boss mereka telurnya dh kecut bila tgok baju kuning
LikeReply138 mins
Limkimpor Lim Barani belakang aje

-----------------

MAKAN DEDAK SAMPAI SENAK

Posted: 25 Oct 2016 08:39 PM PDT








TEMBOLOK

PENUH DEDAK

TAK DAPAT

BERSUARA

Khalid Samad

bidas Nik Abduh 

bela kerajaan zalim
Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad membidas ahli Parlimen Pasir Mas Nik Mohd Abduh Nik Abduh Aziz yang didakwa membela pemimpin yang menzalimi rakyatnya sendiri.
Pengarah komunikasi Amanah itu mengingatkan Nik Abduh yang juga ketua pemuda Pas serta pemimpin lain parti Islam itu agar tidak dilihat bersama dengan pemerintah yang zalim sebaliknya menzahirkan penentangan terhadap mereka.
"Nik Abduh, Tantawi (Nasaruddin Hassan) dan yang lain wajar ingat, mereka sebagai wakil parti yang bernama Parti Islam sepatutnya mereka menjaga nama baik Islam, memimpin penentangan terhadap pemimpin kleptokrat, bukan membelanya.
SATU LAGI

NAK GI GERMAN

NAK BELAJAR

BAHASA GERMAN






---------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT