Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


RAKYAT DUNIA BERJAGA JAGA

Posted: 25 Oct 2016 08:11 PM PDT






RUSIA

KEMBALI KUAT

KINI BANGUN

MELAWAN 

IMPERIALIS

AMERIKA

Russia's Big Guns Go to War

The two largest ships of the Russian Navy, the nuclear powered  battlecruiser Pyotr Velikiy (099) and the aircraft carrier 'Admiral Kuznetsov' (063) are now in the English Channel, steaming toward the eastern Mediterranean. Their mission is to establish a 1,500 km naval exclusion zone outside the coast of Syria and to sink any US carrier strike group willing to challenge them. 
NATO says the 'Kuznetsov' is on a mission to "bomb rebels in Aleppo". This is true only as much that this is a combat mission; not a summer cruise, a training exercise, or just showing the flag. In fact, this is the first time any Russian or Soviet aircraft carrier has seen combat. 
Quote: "Russian warships off the coast of Norway are carrying fighter bombers that will likely reinforce a final assault on the besieged Syrian city of Aleppo in two weeks, a senior NATO diplomat said on Wednesday citing Western intelligence," reports Reuters.
The Russian battle group, once it is assembled in the Mediterranean may be the largest European naval formation to see combat since the Battle of Jutland in 1916. Wikipedia
Most likely the battle group will include several nuclear attack submarines, of the 'Akula' and 'Oscar' classes. Wikipedia
Their mission is to stop the planned American war on Syria and to prevent the US Navy from launching airstrikes or  Tomahawk cruise missiles at the Syrian Arab Army or the Russian forces in Syria. This is a repetition of the situation in August 2013, this time with an even larger Russian naval presence.
Soviet capital ships were designed to sink American aircraft carriers. Their main weapon is the P-700 Granit supersonic anti-ship missiles carried on the 'Pyotr Velikiy', the 'Kuznetsov', and the 'Oscar' class submarines. Wikipedia

If the Russian force is threated, they will be supplemented by 'Tupolev Tu-22M' strategic bombers carrying 'Kh-15 and Kh-32' anti-ship missiles with operational ranges of 300 km and 1,000 km respectively. The bombers may be deployed to Syria or the Hamadan Air Base in Iran. 
The US is now openly preparing for war against Syria. Their previous attempt in August 2013 failed because of the Russian naval presence outside Syria. The events were mostly kept secret from the Western audience. 
The standoff was first described by Israel Shamir in October 2013: "The most dramatic event of September 2013 was the high-noon stand-off near the Levantine shore, with five US destroyers pointing their Tomahawks towards Damascus and facing them - the Russian flotilla of eleven ships led by the carrier-killer Missile Cruiser Moskva and supported by Chinese warships.
Apparently, two missiles were launched towards the Syrian coast, and both failed to reach their destination." 






--------------

MENUJU SATU JUTA BERSIH5

Posted: 25 Oct 2016 07:30 PM PDT






Inilah  Lagu Protes Paling Populer Sepanjang Sejarah 


SATU JUTA BERSIH5


Redemptiong Song (Bob Marley and The Wailers)
Lagu 'Redemptiong Song" karya Bob Marley ini ditulis di tahun 1979. Lagu ini terinspirasi oleh pidato yang disampaikan oleh Marcus Garvey, salah satu tokoh pejuang pembebasan Afrika, yang menyerukan bangsa Afrika untuk melakukan 'emansipasi dari mental budak'.
Ini adalah lagu yang berisi seruan bagi bangsa Afrika, yang baru saja lepas dari perbudakan, untuk melepas mental budak dengan membebaskan pikiran mereka dari rasa rendah diri dan terperintah.
Melalui lagu ini, Bob Marley menebar optimisme kepada bangsa Afrika tentang masa depan yang gemilang: We forward in this generation Triumphantly. Di tahun 2009, seorang penyair Jamaika, Mutabaruka, menyatakan lagu ini sebagai lagu paling populer dalam sejarah Jamaika.
---------------------------------------------------




UMNO HAPRAK

lagu umno haprak muncul
di zaman reformasi. lagu 
ini terus dimain dalam dewan
di kelab pesta keramaian 
terutama oleh anak anak muda
dan juga parti keadialn rakyat
ketika lagu ini muncul ianya
mendapat satu satu sambuatan
yang paling hebat
----------------

APA YANG BUKAN BUKAN

Posted: 25 Oct 2016 06:30 PM PDT







AL-FATIHAH

UNTUK YANG

GUGUR


Jangan viralkan yang bukan-bukan!

Pelajar perubatan dan kakitangan Kementerian Kesihatan dinasihat supaya tidak menyebarkan maklumat salah berhubung kebakaran yang berlaku di Hospital Sultanah Aminah, hari ini.

Timbalan Ketua Setiausahanya, Saiful Anuar Lebai Hussein berkata, perkara itu ditekankan kerana pihaknya tidak mahu tragedi yang berlaku disalah erti sehingga menimbulkan persepsi negatif oleh masyarakat.

"Kalau tak pasti jangan sebarkan dan individu yang berada dalam Kementerian Kesihatan juga telah diarahkan jangan sebarkan gambar-gambar yang boleh menimbulkan tanggapan negatif.

INI KEMALANGAN

APA DIA YANG

BUKAN BUKAN

MUSTAHIL 

ADA YANG 

BUKAN BUKAN




--------------

SOTONG JADI MENGKARONG

Posted: 25 Oct 2016 06:00 PM PDT




CICAK MENGAKRONG
Tok ooo Tok So Tong .. apo plak hookoom nyo kok kito jadi cicak mongkarong, yang suko tuka warno. on SOTONG BERI FATWA
panglimo potaseh
on 10/26/16

HADI PONTENG
Korang jgn nak buat buat terkejut pulak yer bila hadi tak hadir (ponteng) parlimen semasa pembentangan ruu355 nanti. Itu semua perkara biasa, dengar kabar tarikh yg sama nanti hadi ada majlis tahhik.. oops.. TAHNIK. Itu side income tuu. on SOTONG BERI FATWA
Anonymous
on 10/26/16


HALAL
Parlimen HALAL Dalam AL-Quran dan Islam...mana ada parlimen? Hadi memang sotong siul. on SOTONG BERI FATWA
Anonymous
on 10/25/16
SIAPA KELDAI DAN ANJING
Apa kah KELDAI dan ANJING tu sebenar nya Hadi sendiri ???? Kerana Hadi sememang ada sikap seperti Keldai dan Anjing Keldai kerana bodoh ALAMAK!!! nya , dan Anjing kerana menyalak menyahut SAPUMAN selepas dapat KARUNG MAGIK ALLAH SWT tunjuk kan semua nya atas dunia lagi... Sedar atau tidak , kebenaran ALAMAK!!!!! sudah ter tunjuk bukti sebenar nya on SOTONG BERI FATWA
Anonymous
on 10/25/16

HARAM AMBIL ELAUN TAK DATANG PARLIMEN
Spt yg hamba Allah terangkan dlm post2 lepas. Mmg haram ambil elaun walau x datang sidang Parlimen. Tapi Hadi ni pahalanya banyakkkkk giler. Kalo dibandingkan pahala yg dikumpul Hadi sejak muda, masyaAllah... tak ada siapa mampu menghitungnya. Beribu2 malaikat terbirit2 memikul pahala Hadi. 

Bukan saja tuhan pun pening kepala kerena x mampu mengira banyaknya pahala mengajar agama dan tafsir bertahun2, malah mizan penimbang pahala jem trus dan tergolek dog dek kerana pahalanya terlalu berat berbanding dosanya yg ambil elaun hasil titik peluh rakyat dan x datang sidang parlimen. Manakala rakyat yg bertanyakan mengapa tidak hadir pula, akan dimasukkan ke nuraka tanpa bnyk soal. Terutama org mcm TT. 

Malah sblm itu, kulit mereka juga disiat2 sambil diheret ke sana. Gitulah dahsyatnya matematik level nuraka dimana 10-1 = bukan 9 lagi. Ini sudah hebat daripada Einstein ni. Seluruh university dunia boleh dirobohkan saja kerana matematik evil level nuraka ini sudahpun dijumpai. Kena check ni on SOTONG BERI FATWA
Anonymous
on 10/25/16

PANCUT AWAL
Kalau keluar awal macam apa pulak?.. Kalau ponteng macam apa pulak?.. Tinggal ni je yg belum label, yg lain semuanya db dilabelnya Kalau keluar awam mcm haram jadah.. Kalau ponteng macam pundek!!!.. on SOTONG BERI FATWA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/25/1





--------------

HABILI - KU LI

Posted: 25 Oct 2016 05:21 PM PDT



MENCEMAR DULI
Mencemar Duli bro bukannya mencecah. Kau cakap pasai raja bro, ni bukan raja sebarang raja. Ini raja gua musang bro, raja yg ada rakyat dan juga calon tetap PM. Nanti raja murka susah bro, disumpah jadi sang kelembai bro. on YA AMPOOON KU LI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/25/16


KU LI RUPA HABIBI - HABILI
Tubuh badan kuLi Dah ada iras2 bj habibie tapi napas dan otak kuLi agaK short banding bj habibie...kuLi onLy pandai tarik dan Lepas seLf beLt daLam heLicopter ...bj habibie pandai buat heLicopter.... ingat.!! kuLi hanya pandai Lepas-kan seLf beLt, sekaLi Lagi toLong ingat. 

kuLi onLy know how to off safety beLt onLy dari segi tubuh Lahir, bentuk muka kuLi dah ada rupa bj Sosok badan kuLi Rupa senyuman kuLi Sudah iras2 bj habibie Tapi $ayang otak dan napas kuLi agaK pendeK agaK shorter than bj H banding Bj Habibie KuLi tu hanya Sebuah "busut" onLy on YA AMPOOON KU LI
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 10/25/16






----------------

ESOK MALAM - RADIO BANGSAR

Posted: 25 Oct 2016 07:10 AM PDT






ESOK MALAM

UNTUK WARGA K. LUMPUR
JEMPUT DATANG KE STUDIO
MENDENGAR  TEMUBUAL
DI 52c JALAN KEMUJA
BANGSAR UTAMA
UNTUK WARGA
DIMANA SAJA BERADA
BOLEH IKUT RADIO BANGSAR






--------------

ANAK MUDA DARI KETEREH

Posted: 25 Oct 2016 06:00 AM PDT





SEORANG GAGALIS?
TT, soalan kurun ini; 

Siapakah anak muda bangang dari Ketereh tu?? 

Mohon pencerahan supaya senang aku nak tunjal dan gelakkan muka anak muda yg tak cool tu. Adakah beliau juga saekor gagalis? on PAHALA PAKAI SERBAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 6:18 PM

KAH KAH KAH
ada seorang anak muda
di ketereh telah berkata
bahawa hadi ini
seorang yang bijak
seorang yang  pandai
banyak ilmu pengetahun
rajin membaca
tidak bebal
tidak bodoh
apa dia cakap dia kota
cakap boleh dipakai
mesyuarat tak pernah tak datang
parlimen tak pernah tak datang
tak pernah mungkir janji
kalau cakap nak saman
pasti dia akan saman
tak pandai kelentong
cakap tak kluk klik
cakap tak kasar
penuh budi bahasa
apakah ini satu fitnah
saje tanya 
takut  bersubahat
menyebar fitnah

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH



-----------------

SABAH BANGUN MELAWAN

Posted: 25 Oct 2016 05:30 AM PDT






SHAFIE MULA

TIBAI NAJIB


SOTONG BERI FATWA

Posted: 25 Oct 2016 05:00 AM PDT








HUBAYA 

HUBAYA

SOTONG DAH

BERI FATWA

Jangan berlagak keldai dan anjing gila, kata Hadi

25 Oktober 2016
Presiden Pas, Tuan  Haji Abdul Hadi Awang meminta semua ahlinya khususnya Ahli Parlimen dan Adun supaya beristiqamah dengan cara Islam yang berpijak di atas landasannya dan jangan berlagak seperti keldai yang bertempik atau anjing gila yang menyalak dan menerkam mangsanya.
SOALAN KURUN

INI BILA MASA

HADI MASUK

PARLIMEN

APA HUKUMNYA

AMBIL DUIT 

TETAPI TAK

BUAT KERJA

SAJE TANYA

NAK DAPAT

BIDADARILAH






---------------

SILA KLIK IKLAN

Posted: 25 Oct 2016 04:00 AM PDT











DERMA DAPUR 

JALANAN



iKLAN
jika anda lihat 
ada iklan
sila klik iklan itu
iklan dalam blog ini
tanpa pembaca klik
ianya menjadi iklan percuma

duit dari iklan 
dihadiahkan kepada
  dapur jalanan


-----------

BAKAL TIMBALAN PM BARU

Posted: 25 Oct 2016 02:11 AM PDT








PANDAI BUAT HELIKOPTER
Tubuh badan kuLi Dah ada iras2 bj habibie tapi napas dan otak kuLi agaK short banding bj habibie...kuLi onLy pandai tarik dan Lepas seLf beLt daLam heLicopter ...bj habibie pandai buat heLicopter.... ingat.!! 

kuLi hanya pandai Lepas-kan seLf beLt, sekaLi Lagi toLong ingat. kuLi onLy know how to off safety beLt onLy dari segi tubuh Lahir, bentuk muka kuLi dah ada rupa bj Sosok badan kuLi Rupa senyuman kuLi Sudah iras2 bj habibie Tapi $ayang otak dan napas kuLi agaK pendeK agaK shorter than bj H banding Bj Habibie KuLi tu hanya Sebuah "busut" onLy on YA AMPOOON KU LI
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 10/25/16








-------------

BILA NAFI ERTINYA ADA

Posted: 25 Oct 2016 12:00 AM PDT






INGATI LAGI

CARA MEMBACA

AKHBAR 

MALAYSIA




Projek PR1MA tiada masalah, semua ikut jadual, kata menteri

Semua projek PR1MA mengikut jadual dan tiada masalah pembayaran kepada kontraktor, kata Shahidan Kassim.

KUALA LUMPUR: Persidangan Dewan Rakyat hari ini diberitahu kesemua projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) di seluruh negara tidak mengalami masalah kelewatan dan berjalan mengikut jadual.
Menteri di Jabatan Perdana Menteri  Shahidan Kassim menegaskan pelaksanaan projek PR1MA dilaksanakan dengan baik.
"Semua projek PR1MA mengikut jadual…tidak mungkin PR1MA akan dapat berbuat demikian kalau mempunyai masalah pembayaran dan sebagainya," katanya menjawab soalan tambahan Loke Siew Fook (DAP-Seremban) mengenai jumlah projek PR1MA yang mengalami kelewatan kerana masalah pembayaran kepada pihak subkontraktor.

KALAU SEMUA

OKAY KALAU

SEMUA TIP TOP

MENGAPA PERLU

BERSUARA

MENAFIKAN?

SAJE TAHU

KERANA TAHU

INI KELENTONG


---------------

BEKAS MENTERI NAJIB MULA TIBAI

Posted: 24 Oct 2016 11:11 PM PDT



WAJIB LIHAT

sosok jujur

bekas menteri keewangan najib
mula bangun melawan najib
mempersoalkan 1mdb



ANAK MUDA DAPAT DUIT

Posted: 24 Oct 2016 10:39 PM PDT





ANAK MUDA DAPAT DANA
apa yg yb mencarut ni..kos anak muda mana yg dipinggirkan??cuba belajar dari anak2 muda dari sabak bernam, sekincan,kapar atau dari tanjung karang, anak2 muda ini cukup duit dgn pemberian rm50 dari syarikat jamal ikan bakar.cukup la hanya jamal ikan bakar yg menjd penolong mereka sb jamal ada 2 bijik pistol..dari belajar pandai2 kemudian masuk universiti, lebih baik beli phd atau join umno..

dgn keahlian umno, maka dpt tanah free, baja free, benih free.upahkan bangla dari syarikat zahid hamidi utk usahakan tanah..walaupun isteri cun zahid hamidi pakai jam berharga ratusan ribu, itu dia punya pasal asalkan dpt jd ahli umno dpt projek ikan, projek udang dan dan..kat kampung takyah bayar gst sb makan ikan parit, dpt ikan murah kat sekincan, tanah sayur kat tanah rizab kerajaan tepi2 jalan..

kat kampung takda tol, so kalo umno naikkan tol pun who care sb kampung takda jalan bertol..naik moto takyah roadtax, takyah lesen..kalo polis kacau, amalkan ilmu perabun..nasib la kpd sesapa yg taktau on ANAK MUDA TURUN KE HALAN RAYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/23/16






---------------

YA AMPOOON KU LI

Posted: 24 Oct 2016 10:00 PM PDT




BAKAL CALON

PERDANA 

MENTERI
KOMENTAR
ku li membuat kenytaan ini
kerana dia sedar
sosok yang paling tepat
untuk mengganti najib
buat sementara
apabila najib ditangkap oleh FB
adalah dirinya
maka ku li wajib dilihat
bersama ngo dan kumpulan madani

ku li akan menjadi
perdana menteri sementara
akhirnya calon tetapa presiden
united malays national ini berjaya

tapi dengan satu syarat
ku li wajib mencecah duli 
buat kerja bersama  gerakan rakyat


Ku Li tidak setuju senaraihitam syarikat sokong Bersih
Veteran Umno itu berkata semua pihak berhak menyokong mana-mana kumpulan asalkan tidak melanggar undang-undang atau perlembagaan.
KUALA LUMPUR: Veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah membantah cadangan agar syarikat yang didakwa menaja perhimpunan Bersih 5 disenaraihitam daripada kontrak kerajaan.
Ahli Parlimen Gua Musang itu berkata sumbangan boleh diberikan kepada mana-mana pihak asalkan tidak melanggar undang-undang.
"Saya tidak fikir ia langkah yang betul. Mana-mana pihak boleh menyumbang kepada mana-mana badan selagi ia tidak melanggar undang-undang atau perlembagaan," katanya selepas berucap pada majlis pelancaran buku "The End of Umno?" di sini hari ini

YA AMPOOON

BILA HENDAK

MENCECAH DULI

YA TUANKU

KAH KAH KAH

----------------

ESOK MALAM - SATU JUTA MENUJU DATARAN

Posted: 24 Oct 2016 09:30 PM PDT







ESOK MALAM

RADIO BANGSAR

BERSAMA

WARTAWAN

KADIR JASIN
SEMUA DIJEMPUT

KE STUDIO

SATU JUTA

MENUJU DATARAN





-------------

SATU KENYAAN SALAH

Posted: 24 Oct 2016 09:12 PM PDT




KENYATAAN

AMAT SALAH

Jika Bersih berhenti, Baju Merah turut berhenti, kata Nur Jazlan

KUALA LUMPUR: Konfrontasi antara Bersih dan kumpulan Baju Merah dengan mudah boleh diselesaikan jika kedua-duanya berhenti menganjurkan demonstrasi jalanan, kata Timbalan Menteri Dalam Negeri, Nur Jazlan Mohamed.


YANG BETUL

YANG TEPAT:

BILA NAJIB

BILA ROSMAH

BERAMBUS

MAKA SEMUA

AKAN SELESAI

MALAYSIA AKAN

AMAN DAMAI



--------------

PEMIMPIN PAS MENTAL

Posted: 24 Oct 2016 08:08 PM PDT





INI SUARA

BEKAS AHLI

PARTI PAS


Pemimpin tertinggi Pas tidak waras, kata Tamrin Tun Ghafar

Semakin tidak dapat menerima kecenderungan Pas yang semakin mesra Umno-BN, pemerhati politik  Tamrin Tun Ghafar menganggap kepimpinan parti itu sebagai tidak waras.
"Maaf, terus-terang saya katakan sebahagian besar pemimpin tertinggi Pas hari ini tidak lagi boleh berfikir secara waras dan siuman.
"Hadi tidak hadir pembentangan Belanjawaan 2017 kononnya sebab protes sikap kerajaan yang tidak serius dalam menyokong RUU 355.
BRO KAH KAH

TIDAK WARAS

ERTINYA GILA

SASAU PANDIR

TIGA SUKU

SAKIT MENTAL 

KURANG SKREW

PUTUS SARAF

ATAU SOTONG

KAH  KAH KAH


------------

PARTI PAS MAKIN SASAU DAN MENTAL

Posted: 24 Oct 2016 06:30 PM PDT







f.b



PakMB tak pasti samaada nak menangis atau ketawa dgn kenyataan sebegini. Mungkin rakan2 dari PAS dpt bantu utk menjustifikasikannya andaikata ianya satu berita yg sahih laa beb ?

BicaraTersiratPakMalekBaretta
21061025(07)




mental


---------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT