Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


BAKAL MENTERI

Posted: 23 Aug 2016 08:09 PM PDT





F.BOOK

JAWATAN KOSONG...

PAKEJ LENGKAP yg menepati ciri2 untuk menjawat jawatan Menteri Kabinet AMENO..

Hairan sungguh kenapa Najib Razak masih belum lantik dia ??

Rakyat Langkawi pasti berbangga, bukan....








































---------------

BERITA TERKINI

Posted: 23 Aug 2016 07:39 PM PDT






BERITA TERKINI

diberitakan satu kumpulan jin
telah ditahan dilapangan
terbang heathrow kota london
menurut berita jin jin ini
telah dihantar untuk
menyerang penjabat sarawak report

apabila heathrow dihubungi
pihak lapangan terbang 
secara  telah berkata
jika mereka jin kenapa perlu
naik kapal tertbang atau naik bas

berita jin ini telah merebak
hingga ke saat ini ramai
wartawan cuba mengesahkan

-----------------

KULIAH POLITIK JALAN RAYA

Posted: 23 Aug 2016 07:00 PM PDT










TAHNIAH

BERJAYA MASUK 

KULIAH POLITIK 

JALAN RAYA



KOMENTAR
hanya kuliah politik jalan raya
akan memberi pengajaran
dengan pantas dan tuntas
akan mudah difahami
apa peranan polis dalam dunia ketiga
akan difaham bagaimana polis begerak
sebagai alat kerjaan dunia ketiga

anak muda pelajar dan siswa
dengan penuh kejujuran
dengan penih idealisma
akan behadapan dengan jentera daulah
bentrokan ini akan melahir kontradiksi
yang akan melahirkan pemahaman
peranan polis
peranan peguam
peranan hakiam
peranan mahkamah
peranan media

politik jalan raya
adalah universiti terpenting
untuk anak muda di dunia ketiga

kita ke jalan raya
sebelum ke pilihan raya


Gabungan #TangkapMO1 dakwa polis tipu lokasi mahkamah dengar permohonan reman

 | August 23, 2016
Muhamad Luqman berkata, pihaknya tidak berpuas hati dengan tindakan Inspektor Khoo yang didakwa memberi maklumat palsu berhubung lokasi mahkamah





KUALA LUMPUR: Penganjur himpunan Tangkap Malaysian Official 1 (MO1) menghantar satu memorandum kepada polis hari ini kerana mendakwa polis menipu lokasi mahkamah untuk pendengaran permohonan reman tiga mahasiswa Ahad lalu.
Jurucakap penganjur yang juga dikenali sebagai Gabungan #TangkapMO1, Muhamad Luqman Nul Hakim berkata, pihaknya tidak berpuas hati dengan tindakan pegawai penyiasat bernama Inspektor Khoo kerana didakwa memberi maklumat palsu berhubung lokasi mahkamah yang sepatutnya mendengar permohonan reman itu.
"Mereka dinafikan hak untuk diwakili peguam oleh pegawai berkenaan semasa pendengaran reman dengan memberi maklumat palsu mengenai lokasi mahkamah," katanya di pintu masuk Ibu Pejabat Bukit Aman.

JAGAN LUPA

SABTU INI

BERHIMPUN

JAM 2 PETANG

DI SOGO

DI MASJID 

NEGARA






-----------------

WAYANG MULA LAGI 20 HARI

Posted: 23 Aug 2016 06:30 PM PDT








WAYANG MULA

LAGI 20 HARI



-------------

BIDADARI PILIHAN SENDIRI

Posted: 23 Aug 2016 06:00 PM PDT





HADIAH BIDADARI
Kena tipu jangan-jangan ter-kena tipu dei. Dei ! , tuhan mana yang akan anugerah bidadari .. Lu semua ingat syurga tu tempat seks. Ada mata jeli , ada Big tetek..uztaz mana ni yang ajar. 

Kalao aku jadi Allah , ni..ku beri engkau semua 72 badak kakaka...dei..jangan mimpi dei..pi balik kerja. on INI BIDADARI PARIS HILTON
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/23/16




--------------

CIPLAK ATAS CIPLAK - INI FAKTANYA

Posted: 23 Aug 2016 06:00 AM PDT






DARI

KAMUS DEWAN


Menurut Kamus Dewan

Plagiat atau ciplak atau plagiarisme bermaksud "perbuatan meniru atau mengutip sebahagian atau keseluruhan karya orang lain tetapi mengakui karya tersebut sebagai usahanya sendiri".[1][2]




Lagu Negaraku, Memula Moon & Terang Bulan : Mana yang asli ...

faisalabdaziz.blogspot.com/2009/09/lagu-memula-moon.html

Translate this page
Sep 29, 2009 - Lagu Negaraku, Memula Moon & Terang Bulan : Mana yang asli? ... sedangkan laguMamula Moon pula hanya diterbitkan pada tahun 1947.

Bukan Identiti Malaysia - Faisal Mustaffa Online :: Menjana Politik Baru

faisalmustaffa.blogspot.com/.../negaraku-bukan-identiti-malaysia.ht...

Translate this page
Aug 29, 2007 - Beliau yang menulis muzik lagu Memula Moon a.k.a Negaraku. Kalau tak percaya, klik di sini bagi mendengar sendiri lagu asal Negaraku ...

Terang Bulan, Negara-ku, Negara Kuku berasal dari lagu Memula Moon

https://malingsial.wordpress.com/.../terang-bulan-negara-ku-negara...

Translate this page
Sep 1, 2009 - Kerana itu saya dapat mengetahui bahawa Terang Bulan, Negara-ku, Negara Kuku berasal dari lagu Memula Moon. Jika tidak percaya apa ...

INI BIDADARI PARIS HILTON

Posted: 23 Aug 2016 05:30 AM PDT







BIDADARI DUNIA
Aku xpenah nk tgk video paris hilton tp bile membace blog tt ni aku try bukak video paris hilton.perghhhh.

memang meleleh oooo tgk paris hilton..patutla jolow kemain nk Paris hilton,jolow jolok paris hilton mmg terbaek...tgk pun dah nk terpancut tt oi.

lum lagi sentuh melecet2.kahkahkah.

itu br bidadari donia.blum lg bidadari sorga bermata jeli yg nk berancuk dgn ulamak pigs nt.berbaloi baloi isi borang pahala tt oi...g germang pung teman sanggup.kahkahkah on LAGI 21 HARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 7:37 PM




-------------

BERITA BAIK

Posted: 23 Aug 2016 05:00 AM PDT






BERITA BAIK


KOMENTAR
berita baik telah sampai
sejarah telah dibuat 
mahkamah dunia 
kelmarin buat permulaan
siapa pemusnah warisan dunia
boleh ditangkap
boleh dibawa ke 
mahkamah dunia di the hague
untuk dibicarakan

ini bermakna 
kita boleh buat laporan polis
terhadap ku nan
buat laporan polis  di paris 
di london dan amsterdam
terhadap ku nan 
yang merobohkan  puncak purnama

masanya telah sampai
untuk mengambil tindakan

kini dunia tanpa sempadan
ini maknanya dunia milik semua
warisan dunia milik bersama
kita hidup bantu membantu

tangkap ku nan
dan hantarkan ke belanda
kita londehkan kepada dunia
jenayah orang jahat ini

'I am sorry': Islamist apologises for destroying Timbuktu mausoleums

The first defendant to plead guilty at the international criminal court has apologised to Mali and to mankind for destroying religious monuments in the ancient city of Timbuktu.
Ahmad al-Mahdi admitted directing the destruction of nine mausoleums and a mosque door in 2012, when Timbuktu was controlled by rebels and members of al-Qaida in the Islamic Maghreb.
At the opening of his trial for war crimes in The Hague, he expressed his "deep regret" to the people of Timbuktu, to whom the monuments had been of great religious and cultural importance.
Mahdi is the first person to be tried by the ICC for destroying cultural heritage, something its chief prosecutor said was increasingly under threat from extremist groups, including Isis.
"Our cultural heritage is not a luxury good – we must protect it from desecration and ravages," Bensouda told the court. "This must be stopped in its tracks. History will not be generous to our failure to care.





-----------------

LAGI 21 HARI

Posted: 23 Aug 2016 04:30 AM PDT






ISHIRINI NA MOJA
BAHASA SWAHILI




DWADZIESCIAJEDEN
BAHASA POLAND



ANCUK OMAK KAO
BAHASA PILAH

-----------------



JUMAAT MALAM 26 OGOS

Posted: 23 Aug 2016 04:00 AM PDT




JUMAAT MALAM
26 OGOS

JAM 9:00 MALAM

RADIO BANGSAR

SIARAN 

LANGSUNG










------------

SEPAK DAN PIJAK LAGI

Posted: 23 Aug 2016 01:30 AM PDT







BAGUS BAIK

MAT BODEK

MAT BIADAP

DAH JATUH

SEPAK PIJAK

JANGAN BAGI 

PELUANG 

TEKAN LAGI

SAMPAI FIN

Dakwa Agong MO1: Nawawi tak ikhlas, kata PERKASA

Memohon ampun daripada Yang di-Pertuan Agong berhubung kekeliruan dengan istilah 'Malaysian Official 1' atau 'MO1" bukanlah perkara utama.
Sebaliknya, Ketua Wira PERKASA, Irwan Fahmi Ideris berkata, apa yang menjadi persoalannya kini adalah sejauh mana Yang di-Pertuan Agong akan memaafkan Anggota Parlimen Langkawi, Nawawi Ahmad.
"Nawawi ini amat biadap, mohon ampun atau tidak perkara nombor dua tapi kita nak tahu juga sama ada Yang di-Pertuan Agong maafkannya atau tidak," tegas Irwan.
Apatah lagi, menurut Irwan, permohonan maaf yang dibuat Nawawi itu jelas tidak ikhlas.
"Selepas ditempelak, baru beliau nak minta jadi kita tengok keikhlasannya tak ada.
"Ini satu perkara yang amat biadap, Yang di-Pertuan Agong ketua negara jadi tak seharusnya beliau sebagai anggota parlimen yang dilantik secara demokrasi berbuat begitu," kata Irwan.
Nawawi dalam satu kenyataan semalam memohon ampun daripada Yang di-Pertuan Agong berhubung kekeliruan dengan istilah 'MO1' di laman sosial minggu lalu

HIMPIT LAGI

CEKIK LEHER

BIAR BUNTANG

INI MAT BODEK

KAH KAH KAH





------------

KESAH JALUR TEMBERANG

Posted: 23 Aug 2016 12:30 AM PDT






PANDANG KE JALAN
ADA BERAPA KERETA
KIBAR JALUR TEMBERANG
AKAN NAMPAK
SEBUAH LORI  BAWA PASIR
PASANG JALUR TEMBERANG
KERANA TAK MAHU
DI PAU POLIS
INILAH KESAH SEBENAR
JALUR TEMBERANG



------------

JUAL AGAMA CARI MAKAN

Posted: 22 Aug 2016 11:30 PM PDT







SIAPA NAK BERI KERJA
bukan tak percaya bro ..cuma menggunakan khalifah islam sbg cari makan.kalo tak nak makan apa?belajar di middle east perlukan belanja dan peruntukkan. kalo balik msia nanti takda keje, siapa nak bayar loan, siapa nak bagi kerja.belajar hukum hakam, balik sini pun kerja dgn hukum hakam.

belajar utk dpt kerja bukan nak bangunkan manusia atau fikiran manusia. kalo semua org jd kritikal mcm bro isham, nanti perniagaan agama tak laku. disebalik agama adalah ekonomi bro isham oii..tak caya? 

bro isham bole tanya mufti2 saudi, apa hukum bunuh org yg tak bersalah tak kira la dia kafir ke atau dia islam tapi dihatinya tersembunyi kekafir..hadi pernah kata, hudud yg dia nak buat bukan hudud sebenarnya tetapi adalah akta syariah.

maknanya, student2 middle east yg belajar hukum hakam akan ada peluang pekerjaan selepas graduan dari universiti azhar, mekah atau madinah atau lain2..dana dari org2 kaya saudi, latihan oleh cia, peralatan senjata dari amerika si pembuat2 senjata.tempat latihan diturki, on TAK PERCAYA - LIHAT INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/21/16



----------

DARI KAMUS DEWAN

Posted: 22 Aug 2016 10:08 PM PDT





KAMUS DEWAN

CIPLAK:

 "perbuatan meniru atau mengutip 
sebahagian atau keseluruhan 
karya orang lain 
tetapi 
mengakui karya tersebut 
sebagai usahanya sendiri".[1][2] 




negara-ku

diciplak dari 

la rosalie

diciplak jadi

 terang bulan

diciplak jadi

negara-ku

ini bukan fitnah

ini fakta

NAKBA IALAH MALAPETAKA

Posted: 22 Aug 2016 09:30 PM PDT







NAKBA IALAH

MALAPETAKA

IALAH NAKBA



15 MAY 1948

ialah hari malapetaka
untuk rakyat palestin
pada hari ini  british
telah memberikan mandat
untuk penubuhan israel
semenjak tarikh ini 
palestin terus dilanda malapetaka





31 OGOS 1957

ialah hari nakba
untuk penduduk tanah melayu
pada tarikh ini british
telah meninggalkan kuasa
kepada 
united malaya national organisation
semenjak tarikh ini
penduduk tanah melayu
terus hidup dalam malapetaka
malapetaka terbaru ialah 1MDB


---------------

SELAGI NAJIB ADA - MALAYSIA SANGSARA

Posted: 22 Aug 2016 09:00 PM PDT







SELAGI MO1

BELUM 

DITANGKAP

BELUM 

DIPENJARA

SELAGI MO1

MASIH ADA

MALAYSIA TERUS

SANGSARA

 | August 23, 2016
Petronas menjangkakan akan terus menerima kesan daripada harga minyak tidak seimbang sepanjang tahun ini. More ››

KUALA LUMPUR: Keuntungan syarikat minyak negara Petronas bagi suku kedua tahun ini mencatatkan kejatuhan 85% berikutan harga minyak rendah.
Satu-satunya syarikat Malaysia yang tersenarai dalam Fortune 500 dan merupakan sumber kewangan utama kerajaan itu melaporkan untung bersih RM1.62 bilion dalam tempoh itu, daripada RM11.07 bilion tahun lalu.
Pendapatan syarikat ialah RM48.44 bilion, kurang 21% daripada tempoh sama pada 2015.
Petronas menjangkakan akan terus menerima kesan daripada harga minyak tidak seimbang sepanjang tahun ini.

Ringgit opens lower against US dollar

 | August 23, 2016
The local unit was quoted at 4.0280/0330 to the greenback at opening.







--------------

SEBELUM KE JALAN RAYA

Posted: 22 Aug 2016 08:30 PM PDT






SEBELUM

KE DATARAN

CERAMAH

BANGSAR 

UTAMA 

JUMAAT 26HB

JAM 9 MALAM



------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT