Ahad, 24 April 2016

Tukar Tiub

Tukar Tiub


MANA PUNAH SEHAT

Posted: 24 Apr 2016 06:30 PM PDT


NEGERI IKANG

MAKING TEGANG

KAH KAH KANG 

APANG JADANG

KAH KAH KANGSpekulasi 'Datuk Seri' Razif ditarik balik, Hisham minta tenang

Naib Presiden Umno Hishammuddin Hussein menggesa semua pihak supaya bertenang berikutan persoalan terhadap kemungkinan hubungan tegang di antara istana dan Menteri Besar Terengganu Ahmad Razif Abdul Rahman.
Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas spekulasi bahawa Sultan Mizan Zainal Abidin telah membatalkan semua gelaran rasmi yang diberikan kepada Razif.

Questions raised after T'ganu MB introduced without 'Datuk Seri'

Questions are raised over ties between the Terengganu palace and state menteri besar Ahmad Razif Abdul Rahman after he was introduced at two official events without any honorary titles, including 'Datuk Seri'.
"The master of ceremonies at two events, one held yesterday and the other one this morning, had only referred to him (Ahmad Razif) as 'Yang Amat Berhormat Menteri Besar…' with no other titles.
"This certainly goes against the normal convention," Terengganu PKR chief and Bandar assemblyperson Azan Ismail told Malaysiakini
Read more: https://www.malaysiakini.com/news/339001#ixzz46pDajz64

MAT SOTONG

PUNA SEHAT

GI KEMANA

BILA NAK BERI

NASEHAT

KAH KAH KANGYA AMPOON YA MAULANA

Posted: 24 Apr 2016 06:00 PM PDT


BETUL KE

BERITA INI

ATAU HANYA

FITNAH?

Istana Terengganu Murka, Tarik Kembali Semua Darjah Kebesaran MB
KUALA LUMPUR – Kerajaan negeri berada dalam kemelut apabila Istana Terengganu  dikatakan telah menarik kembali semua gelaran dan darjah kebesaran yang dikurniakan kepada Menteri Besar, Ahmad Razif Abdul Rahman pada Jumaat petang lalu.

Menurut sumber dari Kuala Terengganu yang dikatakan mempunyai hubungan yang baik dengan Istana berkata Ahmad Razif yang juga merupakan Adun Seberang Takir kini tidak lagi mempunyai sebarang gelaran kebesaran.

"Comfirm. Cuma belum ada kenyataan rasmi dari istana sahaja.

"Tuanku murka dengan ucapan MB ketika mengiringi Baginda solat Jumaat semalam. Lepas Jumaat beliau serah semua darjah kebesaran," kata sumber tersebut memetik laporan yang dikeluarkan oleh sebuah portal.

KAH KAH KAH

woit

apa susah

apa risau

kalau lucut

gelaran datuk

sila jumpa

sultan melaka

tak tahu alamat

tanya rani kulup

kah kah kah

SULTAN MELAKA
----------

FBI SAMPAI -SEMUA LARI

Posted: 24 Apr 2016 05:00 AM PDTFBI SUDAH 

MARI

ARUL KANDAR

MAHU LARiJabatan Keadilan Amerika ke Malaysia siasat 1MDB

Siasatan global ke atas skandal 1MDB semakin meluas apabila pegawai-pegawai Jabatan Keadilan Amerika Syarikat dilaporkan telah memohon butiran urusan firma pelaburan negara itu daripada Deutsche Bank dan JPMorgan.

Memetik sumber perbankan, Reutersmelaporkan pegawai Amerika telah melawat ke Kuala Lumpur dan bercakap dengan mereka yang mempunyai hubungan rapat dengan firma itu.
Reuters juga dilaporkan bercakap kepada sekurang-kurangnya tiga sumber di ibu negara Malaysia itu.
Mereka berkata JPMorgan dan Deutsche bukan sasaran siasatan pada peringkat ini, tetapi hanya diminta untuk memberikan butiran
US Justice Dept travels to M'sia for 1MDB probe
Official from the United States Justice Department travelled to Malaysia to meet several individuals in its investigation into 1MDB, Reuters reported citing unnamed sources.
This comes after Sarawak Report said the US Justice Department is seeking extradition of an individual detained in Abu Dhabi in relation to the 1MDB investigation.
Malaysiakini has contacted the US Justice Department for confirmation
The 1MDB scandal is investigated by authorities in Switzerland, United Kingdom, United States, Luxembourg, Singapore and Hong Kong.

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/336095#ixzz44bpEF6UK
KAH KAH KAH

gwa sudah cakap

FBI sudah mari

arul  berhenti

arul mahu lari

cabut cabut 

lari lari lingkup

kah kah kah

TANGKAP SEMUA


-------------

ADA LAGI YANG TIDAK PERCAYA?

Posted: 24 Apr 2016 04:00 AM PDT


MASIH ADA

YANG TIDAK

PERCAYA

BUMI MAKIN

PANAS?
Perlis negeri paling panas
 
Stesen Meteorologi Chuping di Perlis mencatatkan bacaan suhu 37.2 darjah Celsius.

KUALA LUMPUR: Hanya Stesen Meteorologi Chuping di Perlis yang mencatatkan bacaan suhu melebihi 37 darjah Celsius hari ini berikutan cuaca panas akibat fenomena El Nino ketika ini.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi  Wilfred Madius Tangau dalam satu kenyataan berkata sehingga jam 4 petang semalam, Stesen Meteorologi Chuping di Perlis itu mencatatkan bacaan suhu 37.2 darjah Celsius.

Beliau berkata, tiga kawasan mencatatkan bilangan hari tanpa hujan melebihi 10 hari sehingga semalam ialah masing-masing 19 hari di Kota Baharu dan Machang, Kelantan serta 11 hari di Kudat, Sabah.

BACA DISINI:

https://www.malaysiakini.com/columns/336023

https://www.malaysiakini.com/columns/336699

https://www.malaysiakini.com/columns/337611

https://www.malaysiakini.com/columns/338522

--------------

KU LI NAIK PANGKAT

Posted: 24 Apr 2016 01:30 AM PDT 


INI BERITA HOT

BERITA GEMPAQ

BERITA HITKu Li bakal dilantik TPM Kedua?

April 23, 2016
Dakwaan itu kononnya untuk mengimbangi Zahid Hamidi yang sudah 'pasang angan-angan' untuk menjadi Perdana Menteri.


KAH KAH KAH

CALON TETAP

PIEM KITA

NAIK PANGKAT

KAH KAH KAH


KULIAH UBU

Posted: 24 Apr 2016 12:30 AM PDT

UNIVERSITI

BANGSAR

UTAMA


Kuliah Bangsar Utama menjemput anak semua bangsa tanpa mengira latar belakang sosial, agama, pendidikan mahupun ideologi politik untuk turut bersama menghadiri syarahan ini pada:

Tarikh: 27th April 2016 (Rabu)
Masa: 8.30pm-10.30pm
Lokasi: Kelab Bangsar Utama (Berhampiran Stesyen LRT Bank Rakyat-Bangsar)

Untuk maklumat lanjut: kelaspolitik@gmail.com.
--------------

EEE PUN JUAL AYAT SUCI

Posted: 23 Apr 2016 11:30 PM PDT


APA SUDAH

TERJADI?


 

 

 

 
Kenapa tuduh saya bukan Islam?

April 22, 2016
Hakimsa Abdul Karim berkata, lebih menyedihkan, fitnah itu menyentuh agama beliau, sedangkan beliau seorang Islam sejak dilahirkan.
 
Semalam, JAIS dalam satu kenyataan mengesahkan, pemeriksaan di premis makanan di Seksyen 7, termasuk di Restoran Hakim tidak melibatkan isu status halal, sebaliknya kerana lapan restoran dikesan menggantung papan hiasan ayat Al-Quran yang mengandungi kesalahan cetakan.
 

DIA HANYA

SAEKOR EEE

YANG CUBA

JUAL AGAMA--------------

LAGI KENA HALANG

Posted: 23 Apr 2016 10:30 PM PDTAngkuh, Tidak Wajar Halang Ahli Politik Pembangkang Masuk Sarawak
 
Sejurus beberapa ahli politik pembangkang serta badan bukan kerajaan dilarang masuk ke Sarawak, Ahli Parlimen Bayan Baru Sim Tze Tzin dan ADUN Machang Bubuk Lee Khai Loon telah dihalang masuk oleh pegawai Jabatan Imigresen serta dihantar balik dengan segera. Berkenaan dengan dihalang masuk tanpa sebab, Lee Khai Loon berasa amat kecewa dan marah.
 
Lee berkata, "Apabila sampai ke balai ketibaan, Sim Tze Tzin dan saya terus diminta untuk tunggu di dalam pejabat imigresen. Kami juga tanya kenapa tidak dihalang masuk beberapa kali tetapi pegawai tersebut enggan memberi penjelasan selanjutnya dan hanya mengikut perintah pihak berkuasa negeri. Kemudian kami telah dihantar balik ke KLIA dengan kadar segera."
 
Lee berpendapat tindakan kerajaan negeri Sarawak adalah angkuh dan tidak wajar. Barisan Nasional telah menyalahguna kuasa pentabiran untuk menekan parti politik pembangkang.
 
Tindakan kerajaan negeri Sarawak menghalang rakyat menyertai aktiviti politik yang sah jelas bercanggah dengan Seksyen 67 Akta Imigresen di mana tidak boleh menyekat sesiapa untuk memasuki Sabah dan Sarawak untuk tujuan aktiviti politik. Maka, tindakan halang ahli politik pembangkang adalah tidak sah serta menjadikan imigresen sebagai alat politik.
 
Tambahan pula, tindakan menghalang ahli politik pembangkang adalah tidak popular. Mengikut laporan yang dikemukakan oleh Merdeka Centre telah menunjukkan bahawa 46% pengundi tidak setuju dengan tindakan kerajaan negeri Sarawak menghalang ahli politik masuk ke dalam Sarawak.
 
Lee menegaskan bahawa hasrat rakyat adalah satu pilihanraya yang adil, bersih dan aliran info yang bebas. Larangan masuk ke Sarawak jelas bertentangan dengan prinsip adil dan terbuka. 
 
Lee Khai Loon
ADUN Machang Bubuk
Setiausaha Pengelola KEADILAN Pulau Pinang


-----------

DEKLARASI RAKYAT

Posted: 23 Apr 2016 09:30 PM PDTNAK TERAJANG

MAHAREMBAT

NAK SEKEH

BIK MANA

BUKA DISINI:

--------------

INI SUDAH PELIK

Posted: 23 Apr 2016 08:30 PM PDT

APA SUDAH

TERJADI?
 

 April 23, 2016
VIDEO INSIDE
Mohd-Hashim-Abdullah_najib_spr_600_1
Tindakan akan diambil terhadap mereka yang meletakkan poster ahli-ahli politik yang tidak mempunyai kaitan dengan calon atau parti. More ››


GWA TAK DA

APA HENDAK

TAMBAH

KAH KAH KAH

 
-----------

SATU DUNIA MAHU TAHU

Posted: 23 Apr 2016 07:30 PM PDT


SATU DUNIA

 INGIN TAHU

TELEFON JENIS


APA


TELEFON

 JENAMA APA

APA? AP? APA?

 
Pemuda parah akibat telefon meletup
Seorang pemuda cedera parah apabila telefon bimbitnya yang sedang dicaj tiba-tiba meletup ketika dia mahu menjawab panggilan semalam.

Pengarah Kesihatan Kedah, Dr Norhizan Ismail berkata lelaki berumur 28 tersebut dikejarkan ke Hospital Yan kira-kira pukul 4.40 pagi.

"Rawatan awal diberikan kepadanya, namun disebabkan beliau perlu diberi rawatan pakar, maka beliau telah dirujuk ke Hospital Sultan Abdul Halim di Sungai Petani," katanya dalam satu kenyataan.


MEDIA WAJIB

LAPOR

MACAM MEDIA

KAPIR YANG


MAKAN BABI


 
--------------

Tiada ulasan: