Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


AKHBAR BARAT TIPU

Posted: 19 Apr 2016 07:18 PM PDT





SETUJU BETUL

SOKONG

WSJ TIPU

Laporan WSJ ke atas Najib satu pembohongan

KUALA LUMPUR - Dakwaan The Wall Street Journal yang melaporkan bahawa Najib menerima dana daripada 1Malaysia Development Bhd (1MDB) adalah palsu.

Setiausaha Akhbar Perdana Menteri,  Tengku Sharifuddin Tengku Ahmad berkata Najib secara konsisten menyatakan dana itu adalah sumbangan daripada keluarga diraja Arab Saudi.

"Selepas siasatan menyeluruh, ini telah disahkan oleh pelbagai pihak berkuasa. Terbaru, Menteri Luar Arab Saudi mengesahkan ia adalah sumbangan tanpa mengharapkan apa-apa balasan, dan negara itu sudah menganggap isu berkenaan selesai.

"Ini adalah pembohongan yang gagal digunakan bekas Perdana Menteri Mahathir Mohamad untuk menggugat kerajaan yang dipilih secara demokrasi," katanya dalam kenyataan.

Tengku Sharifuddin berkata Mahathir mahu menyelamatkan karier politik anaknya,  Mukhriz Mahathir, mengatasi kepentingan nasional. - Tiewnama


KAH KAH KAH

woit

akhbar WSJ

kaki putar

cemburu pd kita

kita ada LRT

kita ada proton

kita ada KLCC

kita ada KLIA

ini akhbar yahudi

ada agenda gelap

anti  pemimpin

islam melayu

kah kah kah

WSJ cemburu

ada trafik jem

kita ada hutang

hutang banyak

kah kah kah

UTANG HUTANG



-----------

BUNGA HUTANG MAKIN NAIK

Posted: 19 Apr 2016 06:39 PM PDT





JENG JENG JENG

APA MAKNA

BERITA INI

KOMENTAR

berita ini memberi
kita tahu bahawa
taraf malaysia sebagai
diyakini pelabur merosot
jika hutang tidak dapat
dibayar oopp.. maaaf
jika bunga huntang
tidak dapat dibayar
makan ledakan ekonomi
pasti akan berlaku
ini akan memporak peranda
ekonomi malaysia
malah ekonomi kapitalis
global akan kacau
nilai ringgit akan jatuh
bunga pinjaman malaysia
di bank luar negara akan naik
mudarat akan sampai

Pelan selesai hutang 1MDB kini meragukan, kata Moody's

Agensi penarafan kredit, Moody's Investors Service (Moody's) berkata, rancangan 1MDB untuk mengurangkan hutang berskala besar diragui selepas pengumuman International Petroleum Investment Company (IPIC) yang berpangkalan di Abu Dhabi untuk tidak lagi terlibat dalam usaha menyelamatkan firma itu.
"Yang pastinya sekarang ialah pertikaian dan kemungkinan penamatan tukaran aset-hutang meletakkan kemajuan dalam pelan rasionalisi hutang 1MDB dalam situasi meragukan," kata penganalisa kanan Moody, Christian de Guzman yang berpangkalan di Singapura, memetik Bloomberg.
Laporan Bloomberg juga merujuk kepada kenyataannya pada 11 Januari yang lalu berkaitan kesan perkembangan terbaru itu.
"Dalam kenyataan itu, firma menyebut dinamik hutang negara yang semakin buruk ekoran daripada ketidak mampuan untuk berdepan dengan harga komoditi yang rendah" atau penghabluran liabiliti kontingen yang besar mungkin memberi tekanan kepada panarafan Malaysia.
"Moody's memberi penarafan A3 kepada Malaysia, gred pelaburan keempat terendah," katanya.

KAH KAH KAH

woit

kacau macau

ekonomi kapitalis

FBI makin marah

kah kah kah

semua ini kerja

maharembat 

kah kah kah

REMBAT LAGI

-----------

CERITA INI DAH TAMAT KE?

Posted: 19 Apr 2016 06:00 PM PDT






BETUL KE?


Game's up, 1MDB can't continue to borrow from Peter to pay Paul















Read more: https://www.malaysiakini.com/news/338467#ixzz46Npab1Sx



CERITA INI

DAH SELESAI

ATAU BELUM

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH



--------------

SATU PERTANYAAN

Posted: 19 Apr 2016 06:30 AM PDT






SATU

PERTANYAAN

 

BETUL KE

TIM FBI CARI

 RIZA AZIZ 


JHO LOW

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH



----------

APA ITU AMERICAN PIES

Posted: 19 Apr 2016 06:00 AM PDT





 MAHAREMBAT

DAPAT

681 KUEH

AMERICAN PIE


'681 American pies'
Meanwhile, the WSJ report also highlighted how the US$681 million transfer was purportedly arranged by Penang-born billionaire Jho Low, a close associate of the prime minister, who referred to the sum as "681 American pies".
"In March 2013, a young Malaysian financier sent a heads-up to an employee at a Kuala Lumpur bank that '681 American pies' would soon be arriving from overseas.
"The sender, Jho Low, emphasised the need for secrecy, according to a transcript of BlackBerry instant messages reviewed by The Wall Street Journal.
"The employee, he wrote, should tell the bank's chief executive that 'PM' didn't want his name, address or identity card number to appear on the transaction.
Read more: https://www.malaysiakini.com/news/338369#ixzz46KQexb00

KAH KAH KAH

woit

ada kata rahsia

tak sebut  dolar

sebut kueh pie

nak rahsia kunun

kah kah kah

tapi WSJ tahu

rahsia taik apa

kah kah kah

CHINA TEMBAM





-------------

BERGANTANG GANTANG DUIT

Posted: 19 Apr 2016 05:30 AM PDT








UUMANG AAI

BANYAKNYA

DUIT BERCUPAK

BERGANTANG



Mahathir cuba bekukan aset Najib bernilai RM2.6b


Mahathir Mohamad hari ini memfailkan permohonan injuksi marevamenentang Najib bertujuan membekukan atau penyekat perdana menteri daripada memindah, mengeluar atau melakukan sebarang urusniaga ke atas aset beliau yang bernilai RM2.642 bilion.
Bekas perdana menteri itu bersama-sama bekas naib ketua Umno cawangan Batu Kawan,  Khairuddin Abu Hassan dan bekas ahli Umno Langkawi, Anina Saadudin, turut memfailkan permohonan pendedahan yang menghendaki Najib untuk memaklum dan memberi butiran aset-aset beliau termasuk artanah, baki kredit, tunai dan aset-aset lain dalam bank, institusi kewangan dan saham syarikat.

KAH KAH KAH

woit

duit 2.6 bilion

kah kah kah

banyak oooi

dari mana 

najib cekup

saje tanya

jangan marah

kah kah kah

MAHAREMBAT





-----------

NINJA DAN ZORRO

Posted: 19 Apr 2016 05:00 AM PDT




PAKAIAN ARAB TAK ADA APA MAKNA
Berserban, berjubah, berjanggut, becapal merupakan pakain orang Arab lelaki dewasa.Negara2 berhampiran dengan negara Arab pun akan kelihatan orang2 dewasanya memakai pakaian mirip pakaian Arab. Nabi Muhamad juga memakai pakaian budaya Arab yg telah terbina sebelum Nabi dilahirkan. Jadi pakaian Arab tu tiada mempunyai signifikan spesial melainkan ia menjadi pakaian tradisi kebangsaan bagi bani lelaki Arb itu.

 Ini bermakna juga penentang Nabi seperti Abu Lahap atau Abu Jahal dan ramai lagi yg menentang Nabi juga memakai pakaian yg lebih kurang sama. Jadi tiada lagi hubungan yg siapa pakai ala pakaian Arab tu mngikut sunah Nabi. Sama juga pakaian wanita Arab dewasa yg dipakai dek isteri2 Nabi juga dipakaian oleh isteri2 penentang Nabi.

 Tapi yg pastinya semua pakaian itu menutup badan, kulit dan bulu2 rambut dan bulu2 pada sekitar alat kelamin. AMIN. on BERSERBAN TAK ADA MAKNA APA APA
Publish | Delete | Spam
UNCLE RAMLI
at 4:57 




-------------

SATU LAGI BANGSA JOHOR

Posted: 19 Apr 2016 02:21 AM PDT






FACE BOOK 


Saya dihubungi seorang rakan di Facebook untuk tolong mempromosikan sebuah acara yang sangat menarik. Sebuah acara diskusi bertajuk: Peranan Punk Kepada Masyarakat.

Ya, punk! Punk yang peranannya pernah digambarkan dalam media dulu sebagai sebuah sub-budaya yang negatif (baca: makan sampah).

Benarkah begitu? Entah-entah punk lebih baik daripada budaya konsumer tudung Fareeda engkorang sebab deme sangat berpegang kepada konsep D.I.Y (Do It Yourself).

Jadi wacana ini haruslah kalian ikuti kerana kata Lenin: "Hanya orang-orang yang berpandangan pendek sahaja memandang perdebatan faksional dan perbezaan corak-corak pandangan berbeza sebagai merugikan atau tak berguna."

Sebuah wacana anjuran Kita Forum dan menampilkan moderator yang comel dan funny, saudara Mesin Cetak.

Orang Johor, turunlah!



----------

PULAU PERHENTIANG

Posted: 19 Apr 2016 01:30 AM PDT






LAWATAN 

SAMBIL

MENONTON

 MAKSIAK
Pulau Perhentiang tak boleh buak maksiak, haram .. nak buak maksiak yang baik nya mu gi Jermang, contohilah perbuatang ustak Tontowi. on FULUS POWER
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 4/19/16





------------

BERSERBAN TAK ADA MAKNA APA APA

Posted: 19 Apr 2016 12:38 AM PDT





AKHLAK ARAB
Ya! Betul! Baginda rasul Allah memang Arab. Tapi jadi Arab bukan jaminan masuk syurga. Pakai jubah dan serban pun bukan jaminan masuk syurga. Pak Arab mmg terkenal sebagai kaki putar, Menteri Luar Saudi adalah contoh terbaik. Sama macam di Malaya, Tuan Presiden PAS telah berjaya 'diArabkan' dan lebih parah lagi, dia berjaya 'mengArabkan' para lebai, ustaz dan ulama dalam PAS. 

Namun dia gagal 'Arabkan' pemimpin parti Amanah. Dua sosok pemimpin diatas (Presiden PAS dan Menteri Luar Saudi) bukan contoh imej dan akhlak Islam, tapi hanyalah contoh imej dan akhlak 'Arab'. Kalau nak jadi orang Islam, ikutlah akhlak Rasul Allah. on TOK ARAB MENTAL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/17/1



----------

AL-FATIHAH

Posted: 18 Apr 2016 10:45 PM PDT







Fears 400 refugees have drowned in Mediterranean after boats capsize

Hundreds of refugees are feared to have drowned in the Mediterranean Sea after their boats capsized.
Italy's President, Sergio Mattarella, said there seemed to have been "yet another tragedy in the Mediterranean".
His comments followed a report by BBC Arabic quoting the Somali ambassador to Europe that 400 people had died crossing from Egypt to Europe.
Reports said the refugees were fleeing to Italy from Somalia, Ethiopia and Eritrea in four boats which were ill-equipped for the journey.

------------

FULUS POWER

Posted: 18 Apr 2016 10:18 PM PDT





APA NAK

 BUAT




Jangan cemar Pulau Perhentian dengan pesta maksiat – MAIDAM

April 19, 2016
Shaikh Harun menegaskan, sesiapa pun yang mahu menganjurkan pesta 'Full Moon Beach Party' di Pulau Perhentian Kecil, mereka perlu menghormati budaya dan agama penduduk tempatan
KUALA TERENGGANU: "Jangan cemarkan keindahan Pulau Perhentian dengan pesta maksiat," demikian amaran Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM), Shaikh Harun Shaikh Ismail.
Beliau berkata, perkara itu tidak sepatutnya berlaku di Terengganu, walau apa jua alasan, kerana ia akan memberi impak negatif dalam pelbagai aspek.
"Sesiapa pun yang mahu menganjurkan pesta 'Full Moon Beach Party' di Pulau Perhentian Kecil, mereka perlu menghormati budaya dan agama penduduk tempatan.
"Sepertimana kita hormat agama dan budaya mereka, begitu juga mereka perlu hormat kepada kita, walaupun mereka datang ke sini untuk tujuan melancong," katanya mengulas penyebaran pesta itu yang dikatakan bakal berlangsung pada 19 dan 20 April ini.

ALAAAMAK

potong stim

kantoi mantoi

kah kah kah

FULUS POWER

-------------

SATU LAGI AMARAN

Posted: 18 Apr 2016 09:40 PM PDT






SATU LAGI

AMARAN 

UNTUK UMAT

MANUSIA

A World War Has Begun. 
Break the Silence.

 John Pilger
April 17, 2016 "Information Clearing House" - I have been filming in the Marshall Islands, which lie north of Australia, in the middle of the Pacific Ocean. Whenever I tell people where I have been, they ask, "Where is that?" If I offer a clue by referring to "Bikini", they say, "You mean the swimsuit."

Few seem aware that the bikini swimsuit was named to celebrate the nuclear explosions that destroyed Bikini island. Sixty-six nuclear devices were exploded by the United States in the Marshall Islands between 1946 and 1958 -- the equivalent of 1.6 Hiroshima bombs every day for twelve years.


BACA DISINI:
http://www.informationclearinghouse.info/article44496.htm


U.S. Plans to Step Up Military Campaign Against ISIS: The Obama administration is preparing to broaden its military campaign against the Islamic State in Iraq and Syria by increasing the number of Special Operations forces who advise Syrian rebels
In for the kill: 200 troops rushed to Iraq in final battle for key city of Mosul: The troops sent out will consist of advisers, trainers, aviation support crew and security forces. The news comes as members of ISIS's war council and two aides were killed in northern Iraq in a helicopter raid.
4 killed in rocket barrage from Syria, including 3 children:" Four people were killed, including three children, in southern Turkey on Monday — the third day of rocket and artillery fire from Syrian government controlled areas — as Syrian rebels launched a new offensive in the country's northwest.
Turkey denies claims it fired on fleeing Syrians: Turkey on Sunday denied claims that its military opened fire on Syrian refugees fleeing clashes between Islamic State group jihadists and rebels in northern Syria.

UK in talks to deploy up to 1,000 troops to Libya as Hammond arrives in Tripoli : The UK is in talks to deploy as many as 1,000 troops to the war-torn country amid concerns the newly installed unity government is failing to stem the rising tide of Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) and people smuggling
Rise in Afghan civilian casualties at hands of government forces: An increasing number of Afghan civilians are killed and injured at the hands of government forces fighting extremist groups, according to the UN.
Russia's military rejects U.S. criticism of new Baltic encounter: Russia's military rejected criticism by U.S. European Command on Sunday that a Russian jet had made aggressive maneuvers near a U.S. reconnaissance plane over the Baltic Sea, a second incident in the region between the Cold War-era foes in the past week.

-------------

TELAH DIBERI AMARAN

Posted: 18 Apr 2016 08:40 PM PDT






AMARAN

TELAH DIBERI

TAPI DEGIL




1MDB: Amaran Bank Negara sejak 2014 - Zeti

Bank Negara telah mengeluarkan amaran mengenai 1MDB sejak tahun 2014, kata gabenornya,  Dr. Zeti Akhtar Aziz yang bakal mengakhiri kontraknya hujung bulan ini.
Amaran tersebut adalah mengenai risiko hutang firma yang yang melambung kepada sistem kewangan negara, jelas beliau.
"Sudah pasti ia berada dalam radar pemantauan kami," kata Zeti kepadaBloomberg di Washington.
KAH KAH KAH

woit

tunggu masa

sapa akan kena

FBI dah sampai

swiss dah sampai

singapura sampai

siapa akan jadi

budak jatuh

kah kah kah

kanda atau shahrol

kah kah kah

TANGKAP DEPA



----------------

KONTREK 500 JUTA RM

Posted: 18 Apr 2016 08:00 PM PDT






 | April 18, 2016
AES
Kerajaan perlu membelanjakan hampir RM500 juta untuk membeli tambahan 1,200 kamera AES dan kos itu belum merangkumi kadar inflasi.More ››

SAPA AGAKNYA

DAPAT KONTREK

TAMBAH AES 

SAJE TANYA

JANGAN MARAH



------------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT