Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


JANGAN TIPU MELAYU

Posted: 18 Dec 2015 06:30 PM PST







FACE BOOK

Trengganu ibarat Kuwait Malaysia kerana royalti 5% minyaknya boleh mencapai 'RM1000juta' setahun. Bilangan penduduk negeri kurang dari 1.2juta orang. Bermakna kalau diagihkan secara 'bodoh' pada setiap penduduk nescaya sukar mencari yg bukan jutawan disini.
Malangnya negeri yg pernah terkenal dengan tempat penyu bertelur di Rantau Abang adalah antara yg termiskin di Malaysia. Apa mungkin kita kena salahkan orang Israel atau gerak kerja parti DAP yg menjadikan ianya miskin. Jawapannya tentu tidak.
Dari zaman W.Mokhtar, Hadi, Mat Said dan yg sekarang, yg berubah hanya nama ketua pentadbir tp kita kekal negeri papa kedana. Mereka semua lebih gemar dan agaknya berasa bangga memamparkan gambar masing-masing di tepi jalan dgn slogan retorik yg langsung tak membantu ekonomi rakyat! Menonjolkan wajah diselaputi pakaian ala barat di kebanyakan traffic light tp gagal memajukan negeri dlm keadaan hasil bumi yg banyak menunjukkan kamu adalah saorang yg bodoh!
Sampai bila pembangunan harus bergerak seperlahan jalanan sang penyu di Dungun dulu?




-------------

SILA TANYA TOK AJI

Posted: 18 Dec 2015 05:38 PM PST







PERTANYAAN

 UNTUK

TUAN TUAN HAJI



BENARKAH AGENSI YaPEIM MILIKI PUSAT SUKAN INPUT GOLF SIMULATOR?
National Oversight and Whistleblowers (NOW) menyambut baik komitmen yang diberikan oleh  Tuan Haji Asyraf Wajdi Dusuki, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri agar satu 'task-force' ditubuhkan dan satu garis panduan berkaitan penambahbaikan tadbir urus serta operasi bagi Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) juga akan dikeluarkan tidak lama lagi.
Beliau menerangkan kepada Dewan Negara pada minggu lepas bahawa garis panduan ini penting bagi memastikan bukan sahaja urusan dan operasi agensi seperti YaPEIM berjalan mengikut peraturan yang ditetapkan sahaja, tetapi juga berteraskan nilai moral dan integriti yang tinggi.
Menurut Laporan Bajet YaPEIM tahun 2013 pada muka surat 13 dan 14 (rujuk lampiran):-
Kelab Sukan Korporat YaPEIM telah mengadakan beberapa aktiviti permainan Golf bersama warga YaPEIM dan agensinya serta institusi luar iaitu sebanyak 8 kali pada tahun 2013.
Berdasarkan senarai permainan Golf yang direkodkan, program terbesar berlangsung pada 18 Ogos 2013 iaitu Majlis Hi-Tea Golf Amal Silaturrahim Sambutan Aidil Fitri YaPEIM di Kota Kinabalu, Sabah yang melibatkan seramai 56 orang peserta, yang turut dihadiri pemimpin negeri Sabah dan juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri iaitu YB Tuan Haji Jamil Khir Baharom.
Laporan Bajet YaPEIM 2013 seterusnya menyatakan bahawa perkembangan lain bagi tujuan aktiviti sukan korporat dan program permainan golf adalah dengan mewujudkan Pusat Sukan INPUT Golf Simulator melalui INPUT YaPEIM.
Ini termasuk mengenal pasti Kelab Golf yang bersesuaian bagi tujuan dijadikan Pusat Kegiatan dan Latihan Sukan Korporat Golf.
Semakan melalui Nota-nota Penyata Kewangan YaPEIM bagi tahun berakhir 31 Disember 2014 bahagian [d] Hartanah, Loji & Peralatan dan Susutnilai (rujuk lampiran) turut menunjukkan bahawa Peralatan Golf Simulator tersenarai dalam peralatan-peralatan yang mengalami susutnilai tahunan.
Dokumen yang sama turut menunjukkan kegiatan utama Institut Penyelidikan dan Perundingan YaPEIM Sdn Bhd atau yang lebih dikenali sebagai INPUT adalah untuk menyediakan khidmat latihan, penyelidikan dan perundingan di dalam pelbagai perkara yang memberi faedah kepada masyarakat Islam mengikut sistem pengurusan moden yang berlandaskan hukum Syarak.
Hasil maklumat orang ramai, siasatan NOW telah berjaya menjejaki Pusat Sukan INPUT Golf Simulator yang terletak di Mentari Business Park, Petaling Jaya seperti bukti bergambar yang disertakan dengan papantanda Pusat Latihan INPUT Golf dan papantanda dimiliki oleh YaPEIM INPUT di hadapan premis.
Ini pasti menimbulkan banyak persoalan mengenai Pusat Sukan INPUT Golf Simulator antaranya adalah:
1.      Adakah benar YaPEIM atau INPUT YaPEIM memiliki Peralatan Golf Simulator?
2.      Jika ya, bilakah dan berapa unit Peralatan Golf Simulator yang dibeli?
3.      Berapakah kos pembelian dan penyelenggaraan Peralatan Golf Simulator dari tempoh pembelian peralatan sehingga ke hari ini?
4.      Berapakah kos pemilikan, pengurusan dan pentadbiran Pusat Latihan INPUT Golf di Mentari Business Park, Petaling Jaya?
5.      Apakah keperluan mewujudkan Pusat Sukan INPUT Golf Simulator yang mana dalam Laporan Bajet YaPEIM 2013 telah menyebut bahawa tujuannya dikatakan sekadar memenuhi Program Sukan Korporat YaPEIM?
Persoalan-persoalan tersebut perlu diteliti memandangkan YaPEIM merupakan sebuah Yayasan yang berteraskan amal jariah sebagaimana penyataan misi YaPEIM iaitu 'Membangun Ummah Melalui Budaya Beramal Jariah'.
Sewajarnya YaPEIM mahupun agensi-agensinya memenuhi matlamat dan misi penubuhan seperti yang disebut oleh Tuan Haji Asyraf Wajdi Dusuki, "penekanan aspek tadbir urus bukan ikut peraturan sahaja tetapi yang paling penting ialah dari segi moral, prinsip nilai dan akhlak juga perlu dititikberatkan."
Semoga 'task-force' dan garis panduan yang dijanjikan dapat mengambil cadangan-cadangan penambaikan yang dikemukakan oleh NOW dan seterusnya memartabatkan ketelusan, kejujuran, check and balance serta tatakelola yang baik.
Ini termasuk mengkaji semula keperluan seperti peruntukan tahunan berjumlah jutaan Ringgit kepada Lembaga Pemegang Amanah, kewujudan begitu banyak agensi-agensi berkaitan YaPEIM, fasiliti-fasiliti seperti Golf Simulator, lawatan-lawatan ke luar negara dan sebagainya.
17 DISEMBER 2015
AKMAL NASIR



--------------

BERITA MEMERANJATKAN

Posted: 18 Dec 2015 05:19 AM PST







PUSAT

MAKSiAT

DEKAT RUMAH 

PASONG?



MyWatch: Pusat maksiat hanya 300 meter dari IPK KL

 | December 18, 2015
Premis menjalankan aktiviti pelacuran, jual beli dadah dan tempat berkumpul ahli-ahli kongsi gelap tetapi tidak diserbu oleh pihak berkuasa.

PETALING JAYA: Malaysian Crime Watch Task Force (MyWatch) mendakwa sebuah spa di ibu negara telah menjalankan aktiviti maksiat dengan berselindung atas nama pusat urut.
Pengerusinya,  R. Sri Sanjeevan menyatakan, premis tersebut telah menjalankan aktiviti pelacuran, jual beli dadah dan tempat berkumpul ahli-ahli kongsi gelap tetapi tidak diserbu pihak berkuasa.
"Pusat maksiat yang diberi nama Saboon Spa ini beroperasi sejak sekian lama tanpa pernah diserbu oleh pihak berkuasa. Pemiliknya adalah seorang lelaki berbangsa Cina yang dikenali sebagai Leng Chai (Lelaki Tampan).
"Berselindung di sebalik nama pusat urut, premis ini turut menyajikan aktiviti pelacuran, jual beli dadah, dan tempat berkumpulnya para kongsi gelap yang ada diantaranya sedang diburu pihak polis," ujarnya dalam satu kenyataan.
Jelasnya lagi, beliau hairan pusat maksiat terbesar di ibu negara itu masih beroperasi sedangkan jaraknya dengan Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPK) Kuala Lumpur lebih kurang 300 meter sahaja.
"Dengan jarak yang sebegini hampir, adalah sesuatu yang menghairankan jika kewujudannya sebagai pusat maksiat tidak diketahui oleh pihak polis.
"Apa gunanya PDRM mewujudkan Pasukan Tindakan Khas Anti Maksiat, Judi dan Gangsterisme (STAGG) jika tidak mampu menggempur pusat maksiat seperti ini," tegasnya.
Sanjeevan turut mendedahkan bayaran yang dikenakan adalah sebanyak RM198 untuk 2 jam dan dalam waktu itu pengunjung boleh menggunakan perkhidmatan spa dan sauna sambil ditemani oleh gadis-gadis pelayan.
"Gadis-gadis tersebut boleh dibawa ke bilik hotel untuk memuaskan nafsu dengan sejumlah bayaran lain yang ditetapkan," dakwa beliau lagi.
Pada masa sama, MyWatch menyatakan pihaknya sedia untuk mendedahkan rakan kongsi senyap dalam pengoperasian pusat maksiat ini.
"Pendedahan MyWatch seterusnya adalah mengenai orang-orang kenamaan (VIP) yang terlibat sebagai "sleeping partner" di dalam pengoperasian pusat maksiat ini.
"MyWatch bersedia mendedahkan identiti pemilik pusat maksiat ini tetapi adakah STAGG berani menunjukkan kuku dan taring mereka untuk menangkap Leng Chai di bawah Akta Pencegahan Jenayah (POCA)?" soalnya.

KAH KAH KAH
woit
masuk akal ke berita ini
ini macam berita palsu
tak munusabah
pusat maksiat ini hanya 
300 meter dari rumah pasong
nama tempat ada
nama towkay ada
harga berancuk pun ada
hairan pelik takjub
mustahil polis tak nampak
kah kah kah
kenapa polis tak nampak
kah kah kah
pusat maksiat ini
mesti dah kautim dengan
bomoh jinnakolojis
kah kah kah
bila kereta polis lalu 
jin ubah bangunan
jadi berbentuk masjid
china doll bertelekong
pelangan semua berwirid
kah kah kah
bila kereta polis hilang
semua bezakar dan berzakar
kah kah kah

ZAKAR RiA


-----------------

TPPA SAMPAI LAGI HARGA MELAMBONG

Posted: 18 Dec 2015 04:30 AM PST





APA PERANAN

KERAJAAN?
KOMENTAR
tol naik kerajaan ok
minyak naik kerjaan ok
cukai naik kerajaan ok
naikan cukai kerajaan
yang kenakan GST kerajaan
salahkan luaran mana?
luaran apa?
buat janji dengan TPPA?
bila TPPA sampai 
harga lagi melambung
sapa ikat janji?



Harga barang naik faktor luaran, bukan salah kerajaan, kata Najib

18 Dec — Kerajaan tidak seharusnya dipersalahkan susulan kenaikan harga barang kerana ia sedang berusaha sebaik mungkin mencari penyelesaian kepada isu peningkatan kos sara hidup yang disebabkan "faktor luaran", kata Najib…

KAH KAH KAH
woit
ini semua salah yahudi
ini semua salah dap
ini semua salah china
ini semua salah anwar
ini semua kerja orang luar
kah kah kah
bila TPPA sampai
lagi harga barang naik
kali ini tak boleh
komplaian apa apa
ini kapitalis besar
silap silap kena saman
kah kah kah
kesian bani melayu
hidup hidup kena jual

KENA JUAL


------------

LAWAK LEPAS BERJUMAAT

Posted: 17 Dec 2015 11:33 PM PST







LAWAK  JUMAAT

islam arab saudi

terpancut salahkan

tangan

terpancut atas perut

salahkan perut

terpancut belum

tercabut salahkan

cabut




------------

LATIHAN PERANG - LAUT CHINA SELATAN

Posted: 17 Dec 2015 11:08 PM PST








TEGANG

TERUS

TEGANG

China carries out war games in South China Sea this week

BEIJING: China's military carried out war games in the disputed South China Sea this week, with warships, submarines and fighter jets simulating cruise missile strikes on ships, the official People's Liberation Army Daily said on Friday.
China claims almost all of the energy-rich waters of the South China Sea, through which more than $5 trillion of maritime trade passes each year. The Philippines, Brunei, Vietnam, Malaysia and Taiwan have overlapping claims.
The US Pacific Fleet Commander on Monday warned of a possible arms race in the disputed South China Sea which could engulf the region, as nations become increasingly tempted to use military force to settle territorial spats.
In a front page story, the newspaper said the drill was carried out on Wednesday across "several thousand square kilometers" of waters somewhere in the South China Sea

KOMENTAR
dua bulan dulu
amerika buat latihan
sekarang china pula
semua ini menjadikan
suasana tegang
perebutan minyak & gas
akan beterusan
jangan lupa punca
perang dunia pertama
perang dunia kedua
semua melibatkan
perebutan bahan petrolium

SAMA iNGAT

------------

BERAMAL JARIAH DENGAN GOLF

Posted: 17 Dec 2015 10:00 PM PST









BERGOLF

ERTiNYA 

BERAMAL

 JARiAH



REMBAT SAMPAI TERSUMBAT
...mmg pun...si salleh ni dlu kan handle teknologi park..rembat dan sembat smpai tersumbat...mmg lahanat..!!! on BERAMAL JARIAH BERGOLF

in response to Hahaha.. gua raser ada 2600 juta macam lagi kisah Yapeim ni kalo dikorek betul2.. ini NOW baru korek x sampai 60 hari.. dah mcm2 hal.. mau betul2 titik sejak 50 tahun dulu semua jabatan mufti, jabatan agama, pusat zakat negeri .. gua raser lebih 2600 juta kes mengepow segala duit derma, zakat, fidyah pergi entah kenana.. mmg meriah la NOW dah jumpa lubuk.. 

Nak gua bitau satu lagi.. projek gajah putih Teknologi Park Malaysia Bukit Jalil.. lagi meriah duit2 geran2 penyelidikan diboleh kroni2 UMNO.. macam2 geran dari Zaman Saleh Lembu dulu hinggalah projek MIMOS dan Jaring Internet terbongeng... Bukan tiris daaa...ini sudah banjir dan tsunami wang daa.., by Anonymous.
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 12/18/15
MINDA BONSAI
Selagi minda bonsai tak dapat bezakan politik agama parti kuasa dan ekonomi...selagi itu melayu akan diperkudakan oleh berkuasa... rakyat tanya 2.6 billion mereka jawab dap mengancam kedudukan islam melayu...piiiraaahhhh....mahathir tanya sapa arah sirul bunuh althantuya... mereka jawab komplot jatuhkan najib.... 

lemah lah...lain soalan lain pula jawapan...apa punya turrrr.... sakit bertambah...semua jadi isu agama bangsa walhal mereka dok merompak sekian lama...asal projek masuk duit masuk sudah...lain dikemudikan ikut cara bugis...ini lah msia woit kah kah kah mampooos on BERAMAL JARIAH BERGOLF
Anonymous
on 12/17/15

NENG RAMAI PEMINAT
Yang bab neng ramai minat bro...bukan apa ...amal jariah berbakti kepada negara tu...kah kah kah... msia nie dah sesak macam 2 mereka buat masih rakyat buta tuli demi negara agama bangsa kah kah kah... on BERAMAL JARIAH BERGOLF
Anonymous
on 12/17/15
GOLF SIMULATOR
Islam Golf Simulator ni amat diperlukan dan amat sesuai untok anak yatim. Bisnes dan Korupsi yang amat besar biasanya dirunding dipadang Golf. Anak anak yatim dan yang miskin perlu disediakan pengalaman seperti ni. Syorkan juga kepada badan "amal" ni untok sediakan bilek KaraOke. 

Dalam bilek KaraOke , anak yatim dan yang miskin boleh belajar cara pegang Botol Besar dan cara YumSeng dengan para Taikon ,Taiko dan pegawai atasan. hahahaha..nape tak buat Kaaba Simulator ya? Bolehlah yang miskin dan yang tak mampo pi Arab tu rasa cara cara jalan keliling Kaabah. on BERAMAL JARIAH BERGOLF
Anonymous
on 12/17/15
LOBANG OKEY
Bola masuk dalam lobang okey, tak de masalah, tak silap gwa harose hokooom nye .. Masalah nye bila batang masok lobang .. panjang ceritanya .. mula-mula kena pi Paris dulu ambik krusus kawin .. lepeh tu baru bole kawin .. Aku cadangkan Yapeim buat similator permainan batang masok lobang .. similator entot namanya .. okey tak cadangan gWa ni NOW. on BERAMAL JARIAH BERGOLF
panglimo potaseh
on 12/17/15
KUBUR
Nanti di kubur Dan di akhirat jawablah. Nak beri alasan apa nanti on BERAMAL JARIAH BERGOLF
Anonymous
on 12/17/15





----------------

KUMPULAN DUA PENYAMUN

Posted: 17 Dec 2015 08:48 PM PST







PENYAMUN 

BANK

PENYAMUN 

BALAK

BERSATULAH!
KOMENTAR
berpolitik bertujuan
untuk mencari kuasa
dengan kuasa boleh
memiliki punca ekonomi
parti ketuanan melayu 
guna kemelayuan untuk 
mengolah persetujuan
parti pas menggunakan
agama islam untuk
mengolah persetujuian
dua2 usaha bertujuan
untuk mendapat kuasa
untuk mendapat harta
untuk mendapat kekayaan

islam ke?
bahai ke?
hindu ke?
kristian ke?
kalau berpolitik
tidak akan lari dari
hukum asas ini



Kerjasama dengan Umno, PAS tak mahu 'perpaduan penyamun'

PAS tidak mahu melihat kerjasama yang sedang diusahakan antara parti itu dengan Umno diibaratkan seperti 'perpaduan penyamun'.
Naib Presidennya, Mohd Amar Nik Abdullah menegaskan bahawa ini kerana kerjasama perpaduan sebegitu tidak akan kekal lama dan hanya akan mengundang perbalahan semula.

KAH KAH KAH
woit
ini kes berat
lagi bertambah berat
merompak dengan ayat
merompak dengan nas
merembat balak dg hadiS
merampok bank dengan nas
berat amat berat
bahaya amat bahaya
kah kah kah

AYAT LAGi

--------------

AYAT SUDAH KELUAR

Posted: 17 Dec 2015 08:00 PM PST







AYAT PUN

ADA MARi


BERSATU


KOMENTAR
bila najib mula 
baca ayat quran
bila ayat quran 
dijadikan sandaran
maka wajib tahu
maknanya



Sekali lagi Najib ajak Abdul Hadi bersatu


KUALA LUMPUR - Najib  sekali lagi mengajak Pas untuk bergabung dengan Umno.

Kali ini, hasrat itu disuarakan Najib di hadapan Hadi  dalam Multaqa Serantau Alumni Al Azhar, di sebuah hotel dekat sini.

"Seperti ayat 103 surah al-Imran yang maksudnya berpegang teguh lah kamu dengan  tali ALLAH dan jangan berpecah.

"Cuba kita kupas dan renung. Apakah pengertian ayat ini. Ayat ini bermula dengan perintah. Ini bukan pilihan, ini wajib. Makna bila ALLAH perintah, wajib kepada kita untuk ikut seterusnya menjurus kepada perpaduan. Dalam ayat itu juga ditegaskan jangan kamu berpecah belah.

"Maka saya ingin menyatakan bahawa saya mewakili kabilah saya dan tuan guru Hadi mewakili kabilah beliau supaya untuk berpegang kepada pengertian ayat ini dan bersatu," katanya

KAH KAH KAH
woit
memang wajib bersatu
jangan buang masa
bukti  sudah ada
tuan haji najib ada ayat
tuan haji najib bacakan
ayat untuk tuan haji hadi
ini hebat ini ligat
kah kah kah
memang wajib bersatu
jangan lambat lambat
nanti ayat lesap

MARi BERSATU

------------

SIAPA COOL SIAPA POYO

Posted: 17 Dec 2015 07:18 PM PST










SIAPA COOL
SIAPA POYO

senarai siapa cool
siapa poyo 2015
sedang disusun
pembaca yang ada
nama untuk disenarai
sila berhubung


---------

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT