Sabtu, 28 November 2015

Tukar Tiub

Tukar Tiub


LAWAK PAGI INI

Posted: 28 Nov 2015 06:49 PM PST


Khairy-Jamaluddin_hamidah-osman_umno_600
Semua mana ahli di peringkat bahagian turut diberi kuasa untuk memilih Presiden UMNO More ››


LAWAK

PAGi INi

KAH KAH KAH-----------------

UNTUNG DARI MANA?

Posted: 28 Nov 2015 06:12 PM PSTBETUL KE

UNTUNG?Bagaimana jual aset tenaga kurangkan hutang berbilion 1MDB, soal Dr Mahathir


 Mahathir Mohamad hari ini mempersoalkan bagaimana 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dapat mengurangkan hutangnya melalui penjualan aset tenaga kepada China General Nuclear Power Corp (CGN Group), di kala kejatuhan nilai ringgit. 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/bagaimana-jual-aset-tenaga-kurangkan-hutang-berbilion-1mdb-soal-dr-mahathir#sthash.V59cOwmG.dpuf

BELi MAHAL

JUAL MURAH

UNTUNG DARi 

MANA?

KAH KAH KAH---------------

SUARA DARI KELANTAN

Posted: 28 Nov 2015 05:20 PM PST


MAT TPPA

SUDAH 

BERSUARA

Mustapa yakin Umno boleh rampas Kelantan pada PRU14 

Umno Kelantan yakin mampu merampas kembali negeri ini dari tangan PAS pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) akan datang, kata Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed.
Mustapa berkata ia berdasarkan beberapa faktor utama antaranya perpecahan dalam PAS pada muktamar tahunan parti itu baru-baru ini serta penyelesaian beberapa isu nasional yang turut mempengaruhi Umno ketika ini.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/mustapa-yakin-umno-boleh-rampas-kelantan-pada-pru14#sthash.SmBBgR76.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini cakap mat tppa
jaga jaga
awas awas 
ini suara bakal MB
kah kah kah
memang betul
silap silap kelantan jatuh
kalau kelantan jatuh
mana najib nak cari nasehat
kah kah kah

WAU BUDU

--------------

BETUL TEPAT BENAR

Posted: 28 Nov 2015 05:00 AM PST

iNSAN iNSAN

KECEWA


Ketua cawangan Umno lawan Najib adalah 'insan kecewa', kata Noh Omar

Pengerusi Badan Perhubungan Umno Selangor  Noh Omar mengatakan sidang tergempar‎ diadakan beberapa ketua cawangan malam tadi untuk mendesak Najib Razak berundur merupakan kumpulan "insan-insan kecewa".

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/ketua-cawangan-umno-lawan-najib-insan-kecewa-kata-noh-omar#sthash.ZdR9JZnz.dpufKAH KAH KAH
woit
memang betul
memang benar
memang tepat
semua mereka ini 
insan insan kecewa
orang orang kecewa
kah kah kah
mereka amat amat kecewa
kerana najib kaki rembat
mereka kecewa kerana najib
terlibat banyak kes puntau
kah kah kah

UNDUR NAJIB
---------------

SEBULAN DUA?

Posted: 28 Nov 2015 04:30 AM PST

DARi 34 DAH

JADi 1000

INi HEBAT


Najib akan dijatuhkan dalam sebulan dua- Ketua UMNO Cawangan


Ketua-ketua cawangan UMNO sedang merangka beberapa rancangan yang melibatkan jumlah penyertaan yang lebih besar dalam gerakan itu.

PUCHONG: Lebih 200 orang Ketua UMNO cawangan yang mendesak Presiden Parti, Najib Razak meletak jawatan, mengakui pergerakan itu semakin berkembang dengan lebih banyak sokongan.
Ketua Cawangan Bandar Putri Puchong, Mohd Shukor Mustaffa mengingatkan agar kepimpinan tertinggi UMNO tidak memandang ringan desakan itu lagi memandangkan ia boleh menjatuhkan Najib dalam jangka masa sebulan dua lagi
Ketua-ketua cawangan UMNO katanya, sedang merangka beberapa rancangan yang melibatkan jumlah penyertaan yang lebih besar dalam gerakan itu.
"Kita akan susun beberapa aktiviti yang lebih besar daripada ini.
"Asalnya 34 cawangan, tetapi hari ini lebih 800 hingga 1000 ketua cawangan UMNO yang menyertai kami dalam desakan Najib berundur.
"Jika kami ada kuasa mengundi dia jadi Presiden, maka kami juga ada kuasa menolaknya dan ia akan dilakukan dalam masa sebulan dua," katanya dalam satu sidang media di Kinrara Golf Resort.
Dalam pada itu, ketua cawangan UMNO Teluk Kemang pula mengesahkan pihaknya akan dihadapkan ke Tribunal Disiplin parti ekoran desakan secara terbuka mengajak Najib berundur.

KAH KAH KAH
woit
gerakan ini memang hebat
dari 34 ketua cawangan
kini dah jadi 1000
memang cool
memang gempaq
kah kah kah
dalam masa sebulan dua
najib akan lingkup
wow... ini hebat
ini... terangkat
betul ke ini?
atau hot hot chicken shit
kah kah kah

ANGAT ANGAT

----------------

MANA DUIT ITU?

Posted: 28 Nov 2015 04:00 AM PST
LAGi BERAPA

HARi


MAT MONGOL

KENA JAWAB
-----------------

JI KAY SI M

Posted: 28 Nov 2015 12:00 AM PST


Ji KAY Si M


IALAH


G K C M


Semalam sekumpulan ketua-ketua cawangan Umno melancarkan satu gerakan bagi memaksa Najib meletakkan jawatan sebagai presiden dengan segera supaya parti Melayu itu tidak "dirosakkan" dengan lebih teruk.
Gabungan Ketua Cawangan Malaysia (GKCM), mahu presiden Umno itu segera meletak jawatan bagi menyelesaikan kemelut yang melanda parti ketika ini.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/ketua-cawangan-umno-lawan-najib-insan-kecewa-kata-noh-omar#sthash.8qFjdFCZ.dpuf

GABUNGAN

KETUA

CAWANGAN

MALAYSiA
-------------

NAJIB MAKIN DI KEPONG

Posted: 27 Nov 2015 11:18 PM PST

KAH 

KAH KAH

KAH KAH KAHGabungan akar umbi cabar Najib adakan pemilihan parti

Sebagai proses pemutihan dalam parti agar Umno 
kekal relevan, kata wakilnya, Mohd Said Midon.


Ji KAY Si M

APA DiA?


AKAN

MENYUSUL--------------

PEJUANG FACEBOOK

Posted: 27 Nov 2015 08:53 PM PST

PEJUANG

FACEBOOK
Umno semakin bergelora, kata Muhyiddin selepas Hamidah dipecatUmno kini semakin bergelora kata Muhyiddin Yassin mempertikaikan keputusan yang dibuat Majlis Tertinggi (MT) sewaktu ketiadaannya untuk melucutkan keanggotaan bekas ketua Wanita Umno, Hamidah Osman.
Timbalan presiden Umno itu kesal dengan cara pemecatan Hamidah yang dianggapnya banyak berjasa kepada parti Melayu itu dan kerajaan selaku bekas ketua Wanita Bahagian, ketua penerangan Wanita dan exco kerajaan Perak.
"Yang menimbulkan persoalan ialah asas dan proses pemecatan beliau daripada parti. Berdasarkan kenyataannya, pertuduhan ke atas beliau adalah menghadiri satu majlis bersama  Mahathir Mohamad. Mahathir adalah bekas presiden Umno dan masih ahli Umno.
 "Adakah menghadiri majlis bersama bekas presiden Umno, yang turut dihadiri ramai pemimpin dan ahli Umno lain merupakan satu kesalahan disiplin? Jika ia kesalahan disiplin, maka saya rasa ramailah ahli Umno terpaksa dilucutkan keahlian mereka dan tinggallah Umno sebagai parti yang semakin kehilangan ahli dan penyokong," kata Muhyiddin dalam kenyataan di Facebook malam tadi.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/umno-semakin-bergelora-kata-muhyiddin-selepas-hamidah-dipecat#sthash.mFU1i96K.dpuf


KAH KAH KAH
woit
muhyiddin ni macam dolah
mat slooooo
kah kah kah
badan besar berat nak bergerak
kah kah kah
hanya bercakap di facebook
jadi pejuang facebook
kah kah kah
lagi senang pejuang twitter
lagi pendek untuk ditulis
kah kah kah

BERAT GERAK

---------------

AKAN MENYUSUL

Posted: 27 Nov 2015 08:12 PM PSTJi KAY Si M

APA DiA?

AKAN

MENYUSUL


------------

BANGUN MELAWAN

Posted: 27 Nov 2015 07:49 PM PST

WANiTA

BANGUN

MELAWANDemokrasi dalam Umno sudah berkubur, kata Hamidah

IPOH - "Demokrasi dalam parti telah berkubur", demikian kata bekas Ketua Wanita Umno Gopeng,  Hamidah Othman berhubung pemecatannya yang diputuskan Majlis Tertinggi Umno, Selasa lalu.

Menurut beliau, meskipun menerima perkara itu dengan hati terbuka namun dirinya kesal kerana pemecatan terbabit dilakukan tanpa mengikut prosedur yang ditetapkan.

"Prosedur yang sebenarnya adalah setelah ada pertuduhan maka saya akan diberi surat tunjuk sebab dan selepas itu akan dibawa mengadap lembaga disiplin parti.

"Dan di situlah (Lembaga Disiplin parti) apa sahaja pertuduhan patut dibincangkan namun itu tidak dibuat (prosedur), tiba-tiba saya dipecat," katanya.

KAH KAH KAH
woit
makin banyak ahli
makin banyak cawangan
bangun melawan najib
semua mahu najib turun
ini perang besar
ini perang dalaman
kah kah kah
beramok sesama sendiri
kah kah kah

SERANG LAGi

------------

Tiada ulasan: