Ahad, 22 November 2015

Tukar Tiub

Tukar Tiub


OBAMA SILAP BESAR

Posted: 22 Nov 2015 07:49 PM PST


OBAMA SiLAP

BESAR


Saya bangkitkan soal memerangi rasuah dengan Najib, kata Obama

Presiden Amerika Syarikat (AS) Barack Obama berkata beliau ada membangkitkan mengenai kepentingan ketelusan, akauntabiliti dan membanteras rasuah dengan Najib Razak, walaupun perdana menteri terlibat dengan kontroversi 1Malaysia Development Bhd (1MDB) dan derma AS$700 juta. 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/saya-bangkitkan-soal-memerangi-rasuah-dengan-najib-kata-obama#sthash.Uqltm6TZ.dpuf

KAH KAH KAH
woit
presiden ini silap besar
di malaysia ini 
mana ada rasuah
yang wajib dibincang
bukan rasuah tapi DERMA
najib tak rasuah
najib dapat derma
kah kah kah

KANTOi LAGi

---------------

NAJIB DENGAN ZIONIS NETANYAHU

Posted: 22 Nov 2015 07:18 PM PST

SiAPA

DERHAKA?Nurul Izzah dikritik hebat, kenapa Najib tidak?

SERDANG - DAP mempertikaikan sikap kerajaan terhadap Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar berhubung kes gambarnya bersama anak perempuan bekas ketua pengganas Sulu, Jacel Kiram yang dilihat 'double standard'. 

Penolong Setiausaha Publisiti DAP Kebangsaan, Zairil Khir Johari berkata, layanan berbeza diterima Najib Razak ketika gambarnya bersama Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu sewaktu Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) di New York tersebar.

"Saya nampak seperti biasa, ia satu tindakan yang 'double standard' di mana saya rasa ada juga gambar  Najib dengan orang-orang tertentu tapi kenapa YB Izzah kena, Najib tidak?," katanya kepada Sinar Online ketika ditemui pada Kongres Kebangsaan Dapsy 2015, di sini, hari ini. 

KAH KAH KAH
woit
najib dengan zionis ok ke?
najib dengan netanyahu ok?

TIPU LAGI
----------------

PEMBELOT DISINGKIR

Posted: 22 Nov 2015 06:30 PM PST

BELOT


PUSPA DAN AMMAR

DISiNGKiR

DARi SENARAi

GAGALiS


MELAYU KENA JUAL

Posted: 22 Nov 2015 05:30 PM PST


MELAYU

TiMBANG KATi

BUNGKUS

JUAL-----------

ADA APA DI PORT DICKSON

Posted: 22 Nov 2015 05:00 PM PST
AL PACINO
Berita hari ini tak boleh lawan berita 20 tahun dulu di PD ni. Di PD ni lah .. tak sehelai benang pun terlekat dibadan yang masih tegang .. dijilatnya seluruh daerah dan kampung, bukitnya di picit semahunya, tasiknya penuh air bagai empangan .. 

Al Pacino dalam sebuah filemnya pernah bersabda "didunia ini satu-satu nya tempat seakan syurga ialah .. .. .." . Maka di PD lah 20 tahun dulu mereka terjumpa surga. Isa Xinsir hanyalah satu watak kelakar dalam peristiwa itu .. ia tak de kena mengena dgn watak masuk surga tersebut. Isa ni bagai telur yang tak pernah masuk kedalam .. maksud aku kedalam surga tersebut. on BERITA DARI PORT DICKSON
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 11/22/15

---------------

JANGAN BUAT SILAP

Posted: 22 Nov 2015 08:49 AM PSTPERKATAAN

YANG BETUL

SEKONGKOL


BUKAN 


SETONGKOL

KAH KAH KAH
------------

TUNGGU DAN LIHAT

Posted: 22 Nov 2015 05:30 AM PST


JENG JENG 

JENGKetua UMNO cawangan rancang himpunan desak Najib berundur

PETALING JAYA: Ketua-ketua UMNO cawangan di seluruh negara merancang mengadakan perhimpunan besar-besar bulan hadapan bagi mendesak Najib Razak meletak jawatan.
Ketua UMNO Cawangan Taman Port Dickson Utama, Mohd Isa Mohd Yasin berkata, kira-kira 5,000 ketua cawangan telah menyatakan sokongan itu dan yakin satu perempat ketua UMNO cawangan menyokong rancangan itu.
Katanya, mereka belum menetapkan lokasi perhimpunan itu.
"Tindakan kami ini tidak didorong oleh mana-mana pihak, sebaliknya atas kesedaran sendiri untuk mengembalikan hak bersuara dalam UMNO kepada yang benar-benar berhak iaitu ketua UMNO cawangan sebagai akar umbi supaya parti dapat diselamatkan," katanya yang dipetik daripada Sinar Harian.
Mohd Isa berkata demikian kepada media selepas mengadakan mesyuarat bersama 34 ketua UMNO cawangan bagi mendesak secara terbuka Najib meletak jawatan sebagai Presiden UMNO di Port Dickson, pada Sabtu.
Ketua UMNO cawangan itu dari Negeri Sembilan, Selangor, Johor, Perak dan Sabah.
Mohd Isa berkata, 34 ketua UMNO cawangan itu sebulat suara mendesak Najib meletak jawatan kerana sudah hilang kepercayaan terhadap kredibiliti pemimpin itu.

Katanya, semasa peralihan jawatan antara  Abdullah Ahmad Badawi kepada Najib, mereka memberikan sokongan penuh, di samping meletakkan harapan tinggi.
"Namun, apa yang berlaku hari ini tidak seperti mana yang diharapkan dan sudah ramai yang sangsi dengan UMNO.
"Kita mahu parti tidak mengambil sebarang tindakan disiplin terhadap Timbalan Presiden, Naib Presiden, ketua cawangan atau mana-mana ahli UMNO yang tampil membuat kritikan kepada parti," katanya.
Sebelum ini, sebanyak 13 ketua UMNO cawangan di Teluk Kemang dan 20 ketua cawangan di Sepang membuat desakan terbuka agar Najib meletak jawatan


KiTA TUNGU

DAN L
iHAT

KAH KAH KAH
--------------

BERSAMA BIBI

Posted: 22 Nov 2015 04:30 AM PSTDERHAKA

PADA SAPA?Nurul Izzah boleh dianggap sebagai penderhaka, kata Ismail Sabri 

Tindakan Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar yang bergambar bersama anak perempuan bekas ketua pengganas Sulu, Jamalul Kiram III baru-baru ini adalah satu bentuk penderhakaan 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/nurul-izzah-boleh-dianggap-sebagai-penderhaka-kata-ismail-sabri#sthash.W9KbR7aa.dpuf

KAH KAH KAH
woit
derhaka?
kah kah kah
habislah negara ini
bergambar pun derhaka
kah kah kah
bergambar dengan bibi
macam mana? 
kah kah kah

BERSAMA BiBI
----------

BERITA DARI PORT DICKSON

Posted: 21 Nov 2015 09:18 PM PST


KENAPA PiLiH

PORT DiCKSON

TEMPAT  AMAT

BERSEJARAH

BERLATIH 
DI PORT DICKSON

34 ketua cawangan Umno desak Najib letak jawatanPORT DICKSON - Seramai 34 ketua Cawangan Umno dari lima negeri mendesak secara terbuka agar Najib  Razak meletak jawatan sebagai Presiden Umno.

Kenyataan dibuat di hadapan media oleh ketua cawangan Umno Taman PD Utama, Mohd Isa Mohd Yasin selepas kesemua 34 orang dari Negeri Sembilan, Selangor, Johor, Perak dan Sabah menghadiri sesi suai kenal serta mengadakan mesyuarat yang berlangsung kira-kira satu jam bermula kira-kira 3 petang di sini, hari ini.

Menurut Mohd Isa, mereka sebulat suara mendesak Presiden Umno meletak jawatan kerana sudah hilang kepercayaan terhadap kredibiliti pemimpin itu dalam memimpin parti nombor satu Melayu itu.

Menurutnya, semasa peralihan jawatan antara Abdullah Ahmad Badawi kepada Najib, mereka memberikan sokongan penuh, di samping meletakkan harapan yang begitu tinggi.
"Namun, apa yang berlaku hari ini tidak seperti mana yang diharapkan dan sudah ramai yang sangsi dengan Umno.

"Melalui mesyuarat ini juga, kita mahu parti tidak mengambil sebarang tindakan disiplin terhadap timbalan presiden, naib presiden, ketua cawangan atau mana-mana ahli Umno yang tampil membuat kritikan kepada parti," katanya pada sidang media berkenaan, hari ini.

Mohd Isa juga mendakwa mereka sudah mendapat sokongan hampir 5,000 ketua cawangan lain dari seluruh negara dan bercadang mengadakan himpunan besar-besaran akhir bulan depan berhubung perkara berkenaan.
Bagaimanapun, katanya, lokasi penganjuran masih belum ditetapkan.

"Kita yakin akan mendapat sokongan lebih satu perempat daripada cawangan Umno di seluruh negara.

"Tindakan kami ini tidak didorong oleh mana-mana pihak, sebaliknya atas kesedaran sendiri untuk mengembalikan hak bersuara dalam Umno kepada yang benar-benar berhak iaitu ketua Umno cawangan sebagai akar umbi supaya parti dapat diselamatkan," katanya.

Pertengahan bulan lalu, seramai 13 ketua cawangan Umno sekitar Telok Kemang mengadakan sidang media mendesak Najib meletak jawatan.

Ia disusuli dengan tindakan 10 cawangan Umno di bahagian Sepang yang turut membuat kenyataan sama, Rabu lalu.

KAH KAH KAH
woit
betul ke berita ini?
benar ke laporan ini?
wow wow wow
ini memang hebat
pejuang melayu telah keluar
5000 ketua bahagian
ini melimpah banyak
ini muntah ramai
kah kah kah
parti ketunan melayu
turun berdemo
ya asal balik usul
dari demo mereka bermuka
kepada demo mereka kembali

BERDEMO LAGi


-----------

BERAPA BUJET?

Posted: 21 Nov 2015 08:30 PM PST


BELANJA

1 BILiON

Bagaimana Jakim belanja hampir RM1 bilion tahun ini 

Sejak beberapa minggu kebelakangan ini, timbul pelbagai persoalan mengenai apakah Jabatan Kemajuan Agama Islam Malaysia (Jakim) masih relevan dan bagaimana mereka membelanjakan hampir RM1 bilion wang pembayar cukai setiap tahun. 

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri  Asyraf Wajdi Dusuki berkata, Jakim lebih relevan pada hari ini kerana berdepan dengan Syiah, Islam liberal dan Kumpulan Militan Negara Islam Iraq dan Syria (Isis).

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/bagaimana-jakim-belanja-hampir-rm1-bilion-tahun-ini#sthash.Fw7iZlWX.dpuf

umang aaaii

den tak sanko

bujet 1 bilion

-----------

APA DIA

Posted: 21 Nov 2015 08:03 PM PST


DUA PULUH 

TiGA

HARi


-------------

PAS BUKAN BUBUR LAMBOK

Posted: 21 Nov 2015 07:30 PM PST


PAS BUKAN

JADi BUBUR


Pas ibarat bubur Asyura, ada kekuatan tersendiri

KOTA BHARU – Pas mempunyai kekuatan tersendiri, walaupun ia tidak nampak dengan jelas,kata Naib Presidennya, Mohd Amar Nik Abdullah.

Menurutnya, dengan kekuatan tersebutlah menjadikan Pas sebagai sebuah parti yang matang dan sehingga kini boleh berdiri atas kaki sendiri walaupun dihimpit pelbagai kemelut dan cabaran.

"Pas ini boleh diibaratkan seperti buat bubur As-Syura. Banyak bahan-bahan yang diperlukan seperti jagung, gula, garam, daging. Tapi apabila masak, bahan-bahan tersebut langsung tidak kelihatan.

"Bila kita makan, semua bahan-bahan tersebut tadi kita dapat rasa,  walaupun secara kasarnya hanya nampak bubur syura sahaja dari luaran. Tapi kesedapan yang dirasai bukan disebabkan gula sahaja, bukan hanya kerana daging sahaja, tetapi disebabkan semua bahan yang digunakan," katanya.


PAS BUKAN

BUBUR 

LAMBOK

KAH KAH KAH

----------------

Tiada ulasan: