Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Isu Oktoberfest Satu Pembohongan ISMA?Sila rujuk laman FB calrberg.

Posted: 09 Oct 2014 01:41 AM PDT ISMA mendakwa iklan di bawah ini telah diluluskan oleh Majlis Bandaraya Shah Alam:


Tapi, iklan sebenar adalah seperti berikut:


Adakah ISMA telah meletakkan diri mereka setaraf dengan cybertrooper upahan UMNO?

Islam tidak mengharamkan arak kepada bukan Islam pun.

Kalau merujuk kepada laman FB Calrsberg, semua lokasi sambutan Oktoberfest diberikan di situ seperti dalam imej di bawah.

Ada dua lokasi sambutan yang terletak di Kuala Lumpur namun tiada cadangan dari Nasruddin  and the gang untuk menghantar memo protes kepada DBKL.

Adakah ini kerana DBKL terletak di bawah UMNO???

Apa jawapan Nasrudin Hassan At Tantawi dan Ust Mohd Khairuddin At-Takiri agaknya?

Kalau dah machai ISMA tu machai jugak laKredit foto Haji Abu AlHafiz

Ni dia muka ahli  ISMA dalam PAS. Yang herannya takda pun ISMA sibuk nak hantar memorandum.
Tu yang dapat gelaran machai sebab berlagak lebih sebuk dari ISMA.
Lagi satu Oktoberfest ni di KL pun buat tapi takda pun pergi DBKL untuk protes.
Adakah kerana DBKL letak bawah UMNO?
TULANG BESI

Agen Yahudi: Nik Abduh anak murid Mahathir?

Posted: 09 Oct 2014 12:38 AM PDT

 OLEH: AMIRULMUKMININNik Abduh menegaskan sekali lagi tuduhannya terdapat konspirasi antarabangsa yang cuba menjatuhkan Presiden PAS Hadi Awang dan memencilkan Majlis Syura Ulama daripada mendominasi parti dan Pakatan Rakyat.

Namun kali ini Nik Abduh menyertakan sekali unsur Yahudi yang menyusup masuk ke dalam parti PAS.

"Sama ada sedar atau tidak sedar itu yang saya tegaskan, ahli PAS mesti mempunyai kesedaran yang tinggi, kadang-kadang kita fikir ini baik, tetapi kita tidak sedar ia dirancang, seperti disebutkan (wujud) gerakan antarabangsa (konspirasi Yahudi) sekiranya dirancang dan diberi sokongan pemikiran seperti ini, jadi ia akan mengubah PAS," katanya seperti dilaporkan akhbar milik Umno Utusan

Sebelum ini, rakyat Malaysia hanya mendengar konspirasi Yahudi disebut oleh bekas PM Dr Mahathir Mohamad. Bagi Mahathir semua yang buruk berlaku dalam negara adalah disebabkan Yahudi walaupun beliau adalah pemimpin yang aktif bekerjasama dengan usahawan dan pemimpin pro Yahudi/Zionis di peringkat antarabangsa.

Mahathir Yahudi

Umum masih ingat tuduhan Mahathir ke atas Anwar sebagai agen Amerika dan di belakangnya konspirasi Yahudi menghuru-harakan kewangan negara untuk menjajah Malaysia. Salah satu alasan menyingkirkan Anwar dari kerajaan pada 1998 adalah kerana Anwar dianggap agen CIA dan agen Yahudi.

Kini Nik Abduh pula menggunakan alasan sama ke atas musuh politik puak UG dalam PAS. Adakah Nik Abduh mahu membina persepsi wujud ancaman Yahudi secara besar-besaran mahu menggulingkan kepimpinan ulama? Dengan kata mudah sesiapa yang mengkritik ulama adalah sama ada diupah atau menjadi penyokong Yahudi.

Nik Abduh AJK PAS Pusat dan dikenali sebagai jurucakap Majlis Syura Ulama. Telah didedahkan oleh beberapa paksi dalam PAS, kumpulan ulama UG sedang cuba mengambil alih kebanyakan kuasa daripada golongan profesional

Konspirasi Yahudi tentu sekali adalah 'hint' yang menunding ke arah penglibatan 'orang-orang' Anwar Ibrahim dalam PAS sebagaimana plot konspirasi yang dirancang Mahathir bagi menjatuhkan musuh politiknya dalam Umno.

Persoalan yang mengganggu kini adakah benar desas desus puak ulama sedang bersiap sedia untuk memecat sebilangan pemimpin PAS profesional sebagaimana yang diperbincangkan dalam kalangan pemimpin profesional PAS sejak dua bulan kebelakangan ini.

Pergolakan Harakah


Penamatan kontrak editor Harakah Datuk Tarmizi Mohd Jam lewat kontroversi whatsapp beliau yang mengkritik ulama mungkin menjadi petanda awal. Spekulasi kemudiannya menyebut Saari Sungip dan Hansul Baharuddin yang menyokong Dr Wan Azizzah sebagai MB baru Selangor merupakan pemimpin gelombang kedua yang akan dipecat oleh PAS pada 10 Oktober ini.

Tentulah gelombang ketiga jauh lebih besar membariskan nama-nama pemimpin profesional pro PR yang menjawat AJK PAS Pusat.

Apabila tuduhan penyusupan pengaruh Yahudi dibuat maka PAS dengan mudah akan memecat mereka dan mengindoktrinasikan ahli-ahlinya tentang perpecahan yang dirancang Yahudi.

Apatah lagi professional PAS seperti Dr Dzulkifly, Dr Hatta, Datuk Kamarudin Jaafar, Khalid Samad dll sejak sekian lama digelar puak Erdogan, yang bermakna penyokong Anwar di dalam jemaah.

Maka sekiranya mereka diambil tindakan, ahli biasa tidak akan membantah demi mempertahankan parti daripada pengaruh Anwar dan Yahudi. Sekiranya pembersihan ini benar-benar berlaku sedikit masa lagi maka PAS akan bergerak daripada parti yang toleran kepada pelbagai idea kepada parti jumud dan tertutup.

Kultus PAS

Kini, beberapa NGO Cina dan Melayu yang pro PR mula mengeluarkan pendapat PAS telah bertukar daripada parti politik kepada pergerakan kultus yang memuja pemimpin.

Mukatamar ke 60 menyaksikan pengikut PAS begitu ekstrem melindungi ulama mereka. Pada satu tahap Hadi boleh menghina pemimpin PR tetapi satu kritikan pun tidak boleh dilempar ke atas belaiu.

Ini adalah tragedi kepada parti yang berusia lebih 50 tahun. Apabila kewarasan mula tidak diedahkan dan kultus mengambil tempat.

Tiada seorang pun yang tidak boleh dikritik di dunia kecuali para rasul dan nabi. Tetapi dengan budaya baru dalam PAS, para ulama besar mereka juga tidak boleh dikritik.

Panglima perang PAS seperti Tantawi pula kelihatan menerima polisi Isma yang membela Umno. Polisi agama Isma amat jelas, iaitu sekiranya Umno melakukan apa sahaja maka ia tidak salah dalam pandangan Islam termasuk korupsi, menindas, menangkap secara zalim tetapi apa sahaja yang dilakukan PR walau pun mengikut sunnah adalah bercanggah dengan Islam dan wajib ditentang.

Octoberfest misalnya ditentang Isma, tetapi bukankah pada zaman BN memerintah Selangor masyarakat Cina dibenar mengadakan upacara 'makan besar' dalam kalangan komuniti mereka? Arak dihidang pada setiap meja dan penganjuran bukan di kawasan tertutup sebaliknya di tapak letak kereta.

Sekiranya polisi Isma diamalkan oleh ulama PAS maka perjuangan politik mereka berakhir. Bukan  sahaja orang Cina tidak akan mengundi parti itu tetapi juga orang Melayu tidak akan bekerjasama dengan parti yang tidak memikirkan kaum lain kecuali Melayu. Malaysia dibina atas persetujuan berbilang bangsa, sekiranya ia mahu ditumpukan ke atas satu bangsa maka kekacauan akan tercetus.

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Bajet Pakatan Rakyat 2015

Posted: 09 Oct 2014 06:56 AM PDT

Selain mempertahankan subsidi golongan berpendapatan rendah, Pakatan Rakyat mencadangkan alternatif kepada rancangan kerajaan melaksana Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dalam Belanjawan 2015 mereka.
Alternatif tersebut adalah menerusi pengenalan Cukai Keuntungan Modal bagi Ekuiti (CGT) dan Cukai Warisan Harta.
Cukai tersebut adalah lebih baik berbanding GST kerana melaluinya golongan kaya akan menanggung beban lebih tinggi.
 "Pengenalan cukai alternatif ini berbeza dari GST yang akan dikenakan secara menyeluruh dan menekan golongan berpendapatan rendah.
 "Kerajaan perlu sedar di sebalik hujah mereka bahawa GST dilaksana di 100 buah negara, 100 negara itu juga memiliki CGT.
 "CGT dikenakan ke atas keuntungan kewangan yang dibuat dalam urusniaga seperti jualan saham, syarikat atau harta, manakala Warisan Harta adalah ke atas pemindahan kekayaan".
Setakat ini Malaysia hanya mempunyai satu CGT dalam bentuk cukai keuntungan tanah dan ia dikenakan ke atas transaksi harta untuk kurang daripada lima tahun.
 "Dengan pengenalan cukai ini, sebanyak RM3 bilion dijangka dapat dikutip pada tahun pertama".

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


KELING TIPU MELAYU

Posted: 09 Oct 2014 07:07 PM PDT

 | October 8, 2014
Deepak Jaikishan_300
Apakah tujuan di sebalik arahan Hassan kepada Pengarah Urusan Bank Rakyat, Datuk Mustafha Abdul Razak untuk menstrukturkan semula hutang... More ››

KAH KAH KAH

woit
jangan jadi bodoh
tanya soalan bodoh
keling ini tahu
kes bunuh altantuya
tu pasal keling ini
macam raja
NOTA
mana ngo islam melayu
mana puuurkasa
tak tibai keling ini
ini kes keling tipu melayu

KAH KAH KAH


-----------

LAWAK PAGI JUMAAT

Posted: 09 Oct 2014 06:22 PM PDTKOMENTAR


hutang negara
berlipat ganda
dibawah najib
hutang dalam negara
hutang luar negara
semua meledak naik
ini bukan fitnah
ini bukan tohmah
ini fakta kementerianNajib janji akan wariskan ekonomi tanpa hutang

 | October 10, 2014
Kerajaan harus melaksanakan apa yang betul untuk ekonomi Malaysia, bukannya apa yang popular.
PETALING JAYA:  Najib  Razak berkata kerajaan tidak harus meninggalkan beban hutang kepada generasi akan datang.
Tegas Najib, kerajaan harus mewariskan ekonomi yang kukuh dengan hutang yang kurang.
"Dengan berbuat demikian, kita dapat memastikan kemakmuran jangka panjang untuk rakyat," tulisnya di dalam laman Facebook.
KAH KAH KAH
woit
semua orang tahu
utang negara bertambah
bila rosmah jadi pm
utang negara meledak
bila najib jadi kuda rosmah
pagi ni kah kah kah
najib buat lawak
tergolek dog ketawa

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


----

KESIAN MEDIA KETUANAN MELAYU

Posted: 09 Oct 2014 05:57 PM PDT

KOMENTAR
apa makna berita ini?
kenapa berita ini pop?
apa yang melahirkan berita ini?

jawabnya:

media milik ketuanan melayu
media milik cukung
sebenarnya TIDAK di percayai
orang ramai TIDAK yakin
laporan dan tulisan media
united malays national organisation

justeru:
media sosial lebih diyakini
ini kerana dalam malaysia
TIDAK wujud kebebasan media
justeru pandangan polis
TIDAK diyakini

selagi akhbar perlu lesen
selagi ada kekangan media
selagi ada undang undang menindas
maka media sosial akan lebih diyakini

kenyataan resmi
kenyataan polis
kenyataan pihak berwajib
kenyataan  pihak bertanggung jawab
kenyataan kerajaan
walau pun tepat dan bertul
semua di bakul sampahkan

inilah hasil dari
negara tanpa kebebasan media

M-UNTUK MALAYSIA


Adakah letupan bom angkara ekstremis Islam? soal 

pengguna media sosial 

Letupan bom hari ini yang berlaku di hadapan pub Jalan Bukit Bintang tidak terlepas dari kritikan rakyat Malaysia di media sosial, di mana ramai dengan pantas mengaitkan letupan tersebut dengan pergaduhan tentang festival arak, "Oktoberfest".

Malah, walaupun pihak polis mengesyaki gangster di sebalik letupan yang meragut satu nyawa dan mencederakan 13 lagi, pengguna Internet membuat spekulasi kumpulan militan Negara Islam Iraq dan Syria (Isis) sudah tiba di Malaysia.

"Saya rasa ini berkaitan dengan alkohol... anda mahukan festival arak... ini mungkin sebabnya..." tulis pengguna Facebook Mariah Mohd Shah yang menyelitkan pautan artikel tentang letupan bom tersebut.

Peter Cheng menulis di Facebook, "Bagaimanapun saya dapat rasakan ini kerja jihadis. Ia berlaku di luar pub. Habislah Malaysia tersayang kita!"

Yang lain pula mula menulis komen dengan perkataan, "Isis sudah tiba!" dan "Selamat datang Isis!" sementara yang lain melontar nama kumpulan pengganas Islam yang terkenal seperti al-Qaeda dan Taliban.

Pembaca The Malaysian Insider juga tidak percaya kumpulan gangster dalang di sebalik letupan tersebut, selepas memberi perhatian kepada senjata yang dipilih serta sasaran bom tangan itu.

"Mensasarkan kelab lebih kedengaran seperti ekstremis sedang cuba mengajar bukan Islam satu pengajaran, lebih daripada pergaduhan kumpulan jenayah. Dan bom tangan? Bolehkah rakyat biasa dapatkan bom tangan?" soal "ZakariahZ".

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/adakah-letupan-bom-angkara-ekstremis-islam-soal-pengguna-media-sosial#sthash.xGDANVEn.dpuf


----------

KONSPIRASI

Posted: 09 Oct 2014 07:00 AM PDTKOMENTAR
najib baru pulang dari
dari new york
najib beri ucapan di pbb

tetiba dua hari dulu
ada komen dari lidah pengarang
akhbar new yorks times
tak pernah dalam sejarah
komen dari akhbar ini

tetiba hari ini 
ada komen dari pbb

lalu timbul soalan
apakah ini tanda tanda
bahawa hari hari akhir
najib semakin dekat

semakin dekat anwar ke sungai buluh
semakin cepat najib kena tendang

kita tunggu dan lihatAkta Hasutan: PBB sekali lagi tegur M'sia

Dalam kenyataan kedua terhadap penggunaan Akta Hasutan, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) menggesa Malaysia supaya meminda undang-undang tersebut untuk memastikan ia memenuhi piawaian hak asasi manusia.
 
"Sudah tiba masanya bagi Malaysia untuk menyesuaikan undang-undang, termasuk Akta Hasutan 1948, selaras dengan standard hak asasi manusia antarabangsa, dan mengambil langkah-langkah tegas ke arah menikmati secara berkesan hak kebebasan bersuara," kata empat pelapor khas PBB dalam satu kenyataan bersama.


KAH KAH KAH

woit
apa konspirasi 
ada rancangan
luar negara nak jatuhkan najib
sama macam konspirasi
nak jatuhkan hadi
tapi new york times
tak dapat eja nama hadi

KAH KAH KAH

-----------

SURAT DARU PYANHABIB

Posted: 09 Oct 2014 06:00 AM PDT


FACE BOOK


Surat terbuka kepada Najib:
SELAKU Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, saya berharap tuan naikkanlah gaji Shahidan Kassim yang tiba-tiba sahaja berkeriau akibat kesan kenaikan harga minyak. Bayangkan Shahidan mengadu terpaksa ikat perut kerana gajinya selaku Ahli Parlimen di Malaysia tidak setaraf dengan gaji Ahli Parlimen Uganda.

Tuan Najib, saya kasihan kepada Shahidan yang berkeriau pasal usus perutnya hanya selepas beberapa hari harga petrol naik dua puluh sen. Tahukah tuan berapa pendapatan penoreh getah untuk sekilo getah sekerap dan berapa pula harga sekilo beras?

Terima kasih.
PEGI MAMPOS SAMA RAKYAT!
Saya yang benar,
Pyanhabib Rahman.----------

MANGSA ROGOL

Posted: 09 Oct 2014 01:19 AM PDT


MANGSA ROGOLWisma Putra terima permohonan rasmi 

ekstradisi Muhammad Rizalman 

Kementerian Luar menerima permohonan rasmi untuk mengekstradisi Pegawai Waran Dua Muhammad Rizalman Ismail, bekas pembantu staf di Suruhanjaya Tinggi Malaysia di New Zealand, yang dituduh melakukan pecah rumah dan menyerang seorang wanita di Wellington.

Dalam kenyataan hari ini, Wisma Putra berkata pihaknya menerima permohonan rasmi itu pada 3 Oktober, kira-kira lima bulan selepas kes itu berlaku.

Kata Wisma Putra, sejajar dengan Akta Ekstradisi 1992 (Malaysia), pihaknya mengemukakan permohonan tersebut kepada Kementerian Dalam Negeri dan Jabatan Peguam Negara untuk tindakan lanjut.

"Memandangkan wujudnya hubungan dua hala yang amat baik antara Malaysia dan New Zealand, serta mengambil kira kepentingan awam, permohonan ekstradisi ini akan ditangani mengikut lunas undang-undang sewajarnya," kata Wisma Putra.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/wisma-putra-terima-permohonan-rasmi-ekstradisi-muhammad-rizalman#sthash.LXfSoRCk.dpuf

KAH KAH KAH

woit
tak payah putar putar
nak hantar perogol ini
atau tak  nak hantar
cakap terang terang
rais yatim juga nak tahu
amah indon sedang tunggu

KAH KAH KAH
------------

UNTA ANTA UNTA ANTA

Posted: 08 Oct 2014 09:45 PM PDTSalahuddin Ayub

SHAH ALAM - Persepsi negatif terhadap tahaluf siyasi  yang dipelopori Pas dengan bukan Islam di negara ini jelas membuktikan bahawa sentimen perkauman sempit masih menebal dalam pemikiran khususnya pemimpin Umno hari ini.

Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub mendakwa banyak pihak tidak memahami konsep tahaluf siyasi yang dibawa Pas khususnya dalam gabungan PKR dan DAP dalam PR.

KAH KAH KAH

woit
guna bahasa unta 
siap suruh
kenapa tak guna
bahasa melayu
unta anta unta anta

KAH KAH KAH


-----------

SENYUM TENGAH HARI

Posted: 08 Oct 2014 09:09 PM PDT

KAH KAH KAHKAH KAH KAH----------

HOT HOT CHICKEN SHIT

Posted: 08 Oct 2014 08:49 PM PDT

BILA AKAN 

BERSIDANG


 • Sidang Kemuncak untuk tangani masalah perjudian ...

  www.astroawani.com/.../sidang-kemuncak-untuk-tang...
  Translate this page
  Jul 3, 2014 - Ibrahim juga menyifatkan sikap parti-parti politik yang berdiam diri dalam isu perjuadian haram ... Tag: Ibrahim Ali, Perkasa, judi haram, kdn.
 • Perkasa gesa adakan persidangan atasi masalah judi | Free ...

  www.freemalaysiatoday.com/.../perkasa-gesa-adakan-...
  Translate this page
  Jul 4, 2014 - ibrahim ali PETALING JAYA: Bagi menangani masalah mesin judi haram, spa, rumah urut dan pusat-pusat hiburan yang mengancam moral ...
  You've visited this page 2 times. Last visit: 8/4/14
 • Operasi banteras judi jadi KPI polis
  KUALA LUMPUR 8 Okt. - Kerajaan membuktikan komitmen dalam memerangi perjudian haram apabila memutuskan operasi pembanteras perjudian kini bakal menjadi salah satu petunjuk prestasi utama (KPI) yang perlu


  KAH KAH KAH
  betul ke ini
  atau
  hot hot 
  chicken shit
  dah banyak kali dengar
  KAH KAH KAH

  -----------

  AMARAN TELAH SAMPAI

  Posted: 08 Oct 2014 08:00 PM PDT

  KOMENTAR

  masih ada lagi
  yang tidak yakin
  masih ada lagi
  yang tidak percaya
  dari apa yang dibaca
  dalam tukar tiub

  kali ini imf 
  badan pengurus 
  pemodal antarabangsa
  beri amaran

  kita tunggu
  ini tak lama  IMF warns period of ultra-low interest rates poses fresh financial crisis threat

  A prolonged period of ultra-low interest rates poses the threat of a fresh financial crisis by encouraging excessive risk taking on global markets, the International Monetary Fund has said.

  The Washington-based IMF said that more than half a decade in which official borrowing costs have been close to zero had encouraged speculation rather than the hoped-for pick up in investment.

  In its half-yearly global financial stability report, it said the risks to stability no longer came from the traditional banks but from the so-called shadow banking system – institutions such as hedge funds, money market funds and investment banks that do not take deposits from the public  -----------

  SATU LAGI OKTOBERFEST

  Posted: 08 Oct 2014 07:38 PM PDT

  OKTOBERFES

  AIR  HARIMAU

  Saturday, October 4, 2014MALAM INI

  CERITA MALAM JUMAAT EDISI OKTOBERFEST 9 OKTOBER 2014  OKTOBERFEST


  Oktober datang lagi dan kami mengalu-alukan dengan lawak berdiri (sebut stand-up comedy) yang memaparkan komik-komik dari kaum India. Memandangkan umat Islam sibuk menunaikan ibadah haji, Persembahan kali ini diramaikan dengan komik yang tidak sibuk atau terlibat dengan perayaan Oktoberfest.

  Tarikh: 9 Oktober 2014 (Khamis)
  Masa: 9-11pm
  Tempat: Cabaret, PJ LiveArts, 2A-3, Blok K Jaya One, Section 13 No 72 Jalan Universiti, 46200 Petaling Jaya, Selangor
  Dapatkan peta anda di sini.
  Dapatkan peta anda di sini.

  Antara komik yang akan membuat persembahan nanti ialah:
  1. Botak
  2. Teruna Wangi
  3. JD Raja Lawak
  4. Hishamuddin Rais
  5. Aiman Azri 
  6. Prakash Daniel
  7. Benjy
  8. Harekeshwaran
   .
  Seperti biasa, hos anda ialah Faisal Mustaffa

  UNTUK PERHATIAN: Persembahan ini hanya untuk penonton di atas 18 tahun dan atang.

  Tiket untuk masuk menonton persembahan ini ialah RM20.

  Untuk tempahan tiket, anda boleh hubungi  017-2BUY-TIX (017-2289 849_ atau 03-7960 0439 atau terus ke TIX.

  Anda juga boleh turut menyumbang kepada kami. Sila rujuk ke POZIBLE.

  Jika anda ingin turut serta menjadi komik di persembahan kami seterusnya, sila hubungi  Rumah Anak Teater atau terus ke 012-229-0944.

  -------------

  BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT