Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


PENDEDAHAN TULANG BESI...KRONOLOGI MUSTAFFA ALI

Posted: 24 Aug 2014 06:34 AM PDT

KRONOLOGI MUSTAFA ALI
●17hb Ogos 2014

■10 pagi. Mesyuarat JKPP bersetuju

1. DS Wan Azizah
2. Azmin

■4 petang. Majlis Pimpinan PR bersetuju selepas Azmin menarik diri:
1. DS Wan Azizah kekal.

2. Pimpinan juga bersetuju 3 peguam dari ketiga-tiga parti membuat surat untuk menyatakan sokongan kepada Wan Azizah sebagai MB untuk di hantar kepada Sultan Selangor.

●22hb Ogos 2014.

☆Mustafa Ali (U Turn) enggan menandatangani surat yg di buat Peguam ke tiga-tiga parti.
☆Malangnya telah berlaku perjumpaan Presiden PAS TG Hj Hadi dengan Timbalan Presiden PKR Azmin untuk memujuk Azmin bersetuju membentuk Kerajaan Perpaduan:

PAS (13) + TSKI + AZMIN + 3 Orang PKR Lompat = 18 Orang

Baki Yang seterusnya datang dari mana..?

 Telah wujud pakatan di dalam kelam iaitu tambahan dari BN(12)

JUMLAH KESELURUHAN

18 + 12 = 30

Pakatan Kerajaan Perpaduan di yakini dapat di bentuk bersama-sama dengan Azmin.

1. Azmin di berikan masa masa menanti selama 6 bulan untuk TSKI menghabiskan tempoh pemerintahan sebagai MB di Selangor.
2. Azmin akan mengambil alih selepas 6 bulan sebagai MB Selangor.
3. Azmin yang mempunyai sentimen peribadi dengan TSKI akhirnya memaklumkan kepada Pimpinan PKR pertemuan beliau dengan Hj Hadi. RAHSIA TERBONGKAR.
5. Mesyuarat JKPP di cipta khas pada 25 Ogos 2014, Isnin untuk sekali membuat U TURN keatas perjanjian yang telah di buat.
6. Segala perancangan ini di atur oleh Mustafa Ali.

PERSOLAN WALA'.
KEPADA SIAPA SEBENARNYA WALA'..?

Ketua dan yang mengetuai misi ini ialah:

1. Mustafa Ali. (Ketua Perancang)
2. TG Hj Hadi. (Pengikut Rancangan)
3. Dr Samsuri SETPOL Presiden (Pengikut Rancangan)

A. Sedarkah ahli-ahli PAS dan PIMPINAN PAS yang sebenar-benar mengatur rancangan ialah Mustafa Ali.

Setiausaha Agung PAS yang bukannya Ulama. Beliau telah mempergunakan Presiden sebagai mencatur bagi kerja politik ini.

B. Beliau ialah Bekas Ketua Pemuda PAS 1978 yang pernah mengemudikan Pemuda bersama TG Hj Hadi yang pada ketika itu AJK beliau. Beliau masih mengguna pakai Mustafa Ali sebagai orang yang pernah menjadi Ketua beliau suatu ketika dahulu.

C. Presiden hanya mengikut cakap Mustafa Ali sehinggakan beberapa kes yang telah di kenal pasti.
i). Pemerintahan PAS Terengganu. Kesemuan

ya di lakukan oleh Mustafa Ali sehinggakan Terengganu terlepas ketangan BN 2004.
Pencaturan politik Mustafa Ali menguasai keadaaan. Bukan TG Hj Hadi yang menjadi Menteri Besar tetapi Mustafa Ali yang mengawal pentadbiran.

ii). Pencaturan politik Perak juga berlaku sehingga Kerajaan Perak tumbang di tangan BN
iii). Tanyalah kepada orang-orang yang terlibat di dalam kemelut di Kedah. Siapakah yang terlibat di peringkat pusat sehinggakan kemelut Kedah gagal di tandatangani? Mustafa Ali juga sebagai pencatur sehingga kecundang kerajaan PAS Kedah.
iv). Kes Selangor selaku isu terkini. Mustafa Ali kini cuba menjuarai politik PAS dengan membuat percaturan keatas Presiden PAS sehinggakan politik Selangor menjadi kelam kabut.
D. Perlukah kita wala' kepada pencatur politik buat Presiden yang di belakangnya Mustafa Ali selaku penyusun bidak-bidak catur.
E. Ahli dan Penyokong PAS harus sedar hakikat politik dalaman PAS pada ketika ini. Kelicikan Mustafa Ali mesti di hentikan.
F. Semenjak Tahun 1978~ 2014 (36 Tahun). Mustafa Ali masih kekal bergayut sebagai Dewan Harian tanpa gagal.
G. Pengarah Pilihanraya PAS Pusat di tubuhkan hanya untuk memasukkan Mustafa Ali sebagai Ahli Dewan Harian. Bukankah kuat pegangan politik beliau di dalam PAS Pusat..?
H. Politik beliau sentiasa segar (Ever Green) kebelakangan ini apabila mempergunakan Presiden untuk sebarang percaturan.
I. Politik Mustafa Ali seperti juga politik Marwan Al Hakam. Sentiasa kekal berselindung sepanjang zaman.

SIAPAKAH MARWAN AL HAKAM....??

1. Pernah di lantik sebagai Gabenor Madinah zaman pemerintahan Saidina Ustman Al Affan.
2. Pencatur politik zaman Saidina Ustman sehingga berlaku kekalutan politik pada ketika itu yang akhirnya berakhir dengan kematian Khalifah.
3. Di antara pencatur yang terlibat sehingga tercetusnya Peperangan Jamal.
4. Pencaturan politiknya yang sentiasa di lihat Ever Green berjaya mengambil alih Tanpuk Pemerintahan Kerajaan Khalifah Bani Umaiyah 623H~685H.
5. Jawatan Khalifah akhirnya berjaya di serahkan kepada anaknya iaitu Abdul Malik Bin Marwan.
6. Politik Marwan yang licik telah menyebabkan beliau mampu bertahan dari zaman Saidina Ustman Al Affan menjadi khalifah sehinggalah beliau sendiri menguasai tampuk pemerintahan Khalifah Kerajaan Bani Umaiyah. Puluhan tahun menjadi pencatur politik sehingga meletakkan beliau di atas singgah sana.

KESIMPULAN :
Poiltik Mustafa Ali harus di hentikan serta merta jika ingin melihat Pakatan Rakyat berjaya mengemudikan perjalanan ke Putra Jaya.
Pakatan Rakyat yang berkecamuk pada ketika ini ialah hasil usaha Mustafa Ali yang telah mempergunakan Presiden PAS demi survival politiknya.


Anwar: Jangan perkecil kepentingan PAS

Posted: 23 Aug 2014 11:59 PM PDT

Anwar: Jangan perkecil kepentingan PAS

Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mahu ahli partinya tidak meminggirkan atau memperkecilkan kepentingan PAS dalam Pakatan Rakyat.

Menurut Anwar PAS telah membuktikan kesetiaan mereka dalam gandingan Pakatan yang telah berusia enam tahun itu.

"Mereka(PAS) telah membuktikan semangat setiakawan, dengan PAS, saya secara peribadi tidak melupakan jasa dan pengorbanan kawan-kawan dalam PAS," kata beliau.

Anwar turut berkata pimpinan tertinggi tidak semestinya menerima dan mempertahankan semua perkara yang dibawa perwakilan tetapi hanya mengambil fakta yang benar serta mengambil kira semangat Pakatan.

"Adalah satu dua orang. Tak jaga akhlak baik atau fakta. Jangan menolak peranan PAS.

"Kita dalam semua isu tak boleh lupa kerangka besar, fakta yang benar," tegas beliau.

Tak ada parti boleh menang secara solo – Mat Sabu

Posted: 23 Aug 2014 11:29 PM PDT

Tak ada parti boleh menang secara solo – Mat Sabu

(Oleh: Nazar Hashim)

BUKIT SELAMBAU 24 OGOS: Tidak ada parti yang boleh menang dan mendapat majoriti besar kalau berjuang secara solo dalam sebuah negara yang masyarakatnya majmuk seperti Malaysia.
Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu berkata demikian ketika menyampaikan ceramah isu semasa bertajuk 'BN Gigit Jari' yang diadakan di hadapan perkarangan Pejabat Adun PKR, Bukit Selambau pada 22 Ogos baru-baru ini.
Mat SabuMenurutnya, sejarah telah membuktikan kemenangan besar DAP di Pulau Pinang untuk penggal kedua pada Pilihan Raya Umum (PRU) lalu adalah dengan sokongan bersama KEADILAN dan PAS.

"Di Kedah sebelum kalah dalam pilihan raya umum yang lalu, kita bekerjasama dalam satu pakatan sehingga berjaya menjadi Menteri Besar pada tahun 2008 yang lalu.

"Di Selangor pun sama, kemenangan PR untuk penggal kedua adalah hasil kesepakatan dalam komponen sehingga BN kempunan untuk penggal kedua menjadi pemerintah, "jelas beliau.

Katanya lagi, Umno bagaikan serigala lapar yang menanti untuk meratah PR sekiranya gagal untuk mempertahankan kerjasama yang telah berjaya melalui tahaluf siyasi bersama dengan KEADILAN dan DAP.

"PR mampu untuk merampas kembali Kedah dalam PRU ke 14 yang akan datang dengan kekuatan dalam PR. Selangor mampu dipertahankan jika PR kuat, tanpa memberi sedikit pun ruang kepada BN untuk menangguk diair keruh.

"Jadikan kekalahan PAS di Terengganu yang hanya berjaya menjadi pemerintah untuk sepenggal pada pilihan raya umum 1999 yang lalu sebagai iktibar, " ujar beliau lagi.

Tambah Mohamad Sabu, tidak ada mana-mana parti yang mampu memerintah secara solo termasuk BN sekiranya mereka tidak bekerjasama dengan komponen dalam parti untuk menang.

Oleh itu katanya, sekiranya PR mahu merampas kembali kerusi Kedah yang pernah dimenangi dalam tahun 2008 yang lalu, kerjasama dalam komponen mesti dipereratkan.

"Kerjasama dalam PR juga meranapkan impian BN untuk merampas kembali kuasa di Selangor apabila kemelut Menteri Besar Selangor membuktikan kesepakatan amat perlu dalam merealisasikan tahaluf siyasi bersama PKR dan DAP," katanya lagi.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=626

“Jika kita salahkan Anwar, kita sama seperti Umno”

Posted: 23 Aug 2014 11:27 PM PDT


 
Rafizi ibaratkan PKR berada di dalam kapal perang dan jika kapal itu karam, kita akan karam bersama.
anwar-ibrahim-wan-azizah-2010-2-1-21-10-18

SHAH ALAM: Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berkata tindakan sesetengah anggota di dalam parti PKR mengkritik pemimpin sendiri lemah merupakan satu cabaran yang sangat kuat.

Rafizi juga menegaskan setiap anggota parti berhak untuk mengkritik, tetapi jangan sampai sama seperti Umno yang sentiasa mengkritik pimpinan Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
"Jika kita salahkan Anwar, kita sama seperti Umno yang menyerang parti ini," katanya.

Beliau berkata demikian dalam ucapannya di Majlis Kongres Nasional KEADILAN ke-10 PKR.
Menurut Ahli Parlimen Pandan itu, serangan nepotalisme terhadap, Naib Presiden PKR yang baru Nurul Izzah Anwar juga adalah serangan daripada anggota parti PKR sendiri.

"Jika kita tidak sokong parti kita sendiri, lebih baik keluar daripada parti. Kita tidak mahu lagi dengar suara sumbang dengan perkataan nepotalisme dalam parti.

"Janganlah kita kritik Nurul Izzah kerana dia telah melakukan satu pejuangan yang betul," jelasnya.
Tegas Rafizi lagi, semua anggota PKR ibarat berada di dalam kapal perang.

"Jika kapal karam, kita akan karam bersama. Di atas kapal ini, tujuan kita adalah untuk memerangi Umno.

"Jadi setiap anggota haruslah berperanan untuk menjalankan peranan masing-masing dalam peperangan ini. Bukannya dengan menyerang sesama kita di dalam kapal ini," kata Rafizi yang ibaratkan PKR sedang berada di dalam kapal perang masa ini.

Ujarnya lagi, PKR harus mengekalkan momentam dan merapatkan Saf untuk menentang Umno.
"Kita perlu tahu, walaupun pelbagai rintangan yang telah kita lalui, tetapi kita tidak pernah karam.
"Kita akan pastikan kapal PKR ini akan terus belayar sampai ke Putrajaya," katanya mengakhiri ucapannya.


'Dengan 30 SD, Azizah tak perlu tunggu PAS'

Posted: 23 Aug 2014 11:22 PM PDT

'Dengan 30 SD, Azizah tak perlu tunggu PAS'

Kelewatan anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) PAS menandatangani akuan berkanun (SD) bagi menyokong Datuk Seri Wan Azizah Ismail tidak penting kerana PKR sudah pun mempunyai jumlah sokongan yang diperlukan.

"Saya fikir 30 SD (menyokong Azizah) sudah lebih daripada cukup.

"Tidak mengapa jika PAS berlengah-lengah menandatangani surat sokongan kepada Wan Azizah," kata pakar perlembagaan Dr Abdul Aziz Bari malam tadi.

Pensyarah undang-undang berkata 30 SD itu ibarat sambil menyelam sambil minum air.

"Implikasi undang-undang terhadap SD itu juga penting: ia mengambil budi bicara sultan dalam melantik MB.

"Kewujudan SD itu menjadikan peranan sultan kini hanya formaliti dan istiadat semata-mata," katanya dalam kenyataan.

[Baca berita penuh]
 

Rafizi gesa Khalid tidak susahkan rakyat Selangor dengan pembubaran DUN

Posted: 23 Aug 2014 11:20 PM PDT

Rafizi gesa Khalid tidak susahkan rakyat Selangor dengan pembubaran DUN

Naib Presiden PKR Rafizi Ramli berkata beliau tidak menolak kemungkinan besar berlakunya Pilihan Raya Negeri (PRN) dan mengarahkan ahli PKR bersiap sedia sekiranya perkara itu berlaku. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 Ogos, 2014. 

Naib Presiden PKR Rafizi Ramli berkata beliau tidak menolak kemungkinan besar berlakunya Pilihan Raya Negeri (PRN) dan mengarahkan ahli PKR bersiap sedia sekiranya perkara itu berlaku. – Gambar fail The Malaysian Insider, 24 Ogos, 2014.

 Naib Presiden PKR Rafizi Ramli menasihati Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berundur secara baik dan jangan menyusahkan rakyat dengan membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN).

Rafizi berkata, beliau tidak menolak kemungkinan besar berlakunya Pilihan Raya Negeri (PRN) dan mengarahkan ahli PKR bersiap sedia sekiranya perkara itu berlaku.

"Ada kemungkinan beliau akan mempersembahkan cadangan untuk memperkenankan bubar DUN," kata Rafizi dalam ucapan penggulungan Kongres PKR di Stadium Malawati Shah Alam, hari ini.

Khalid yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pelabuhan Klang akan menghadap Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah tidak lama lagi bagi menjelaskan kedudukannya selepas hilang sokongan majoriti Adun Selangor.

"Saya hendak ingatkan Khalid walau berbakul-bakul integriti dan nama baik yang ada sebaik-baiknya uruskanlah peralihan dengan menghormati suara rakyat.

"Jangan berniat untuk sabotaj rakyat dengan membubarkan DUN," katanya.

Menurut Rafizi, PAS akan bermesyuarat esok pagi untuk menentukan sama ada 13 lagi Adun mereka akan menandatangani surat akuan bersumpah menyokong Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon menteri besar Selangor yang baru.

Sebelum ini dua Adun PAS dari Hulu Klang dan Morib bersama-sama 28 lagi Adun Pakatan Rakyat (PR) sudah menyatakan sokongan kepada Dr Wan Azizah untuk menggantikan Khalid.

dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Ini lah fakta,bukan auta!

Posted: 24 Aug 2014 04:53 AM PDT

dollah yankee -

Terbaeekkkk lahhh...!!!Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


SELAMAT JALAN

Posted: 24 Aug 2014 07:11 PM PDT


AL-FATIHAH

dicky darling
Gandhi director

 Richard Attenborough dies at 90


-----------

PERCUBAAN BAIKI IMEJ

Posted: 24 Aug 2014 06:30 PM PDT
DI TEMBAK PELURU 
DARI UDARA

Pihak pertikai istiadat berkabung MH17 

ada agenda tertentu, kata Hishammuddin -

Hishammuddin Hussein menyifatkan pihak menuduh kononnya kerajaan menidakkan jasa perwira Lahad Datu dengan mengadakan istiadat penghormatan dan perkabungan negara bagi mangsa tragedi MH17, mempunyai agenda tertentu.

Beliau berkata pihak berkenaan juga dilihat bersikap mengadu-domba dan rakus dengan mempertikaikan istiadat tersebut serta tidak mempunyai sifat pertimbangan perikemanusiaan.


KAH KAH KAH
kenapa tak boleh pertikai
ingat bujet itu
kepala bapak dia punya

semua rakyat tahu
najib gunakan trajedi ini
untuk baiki imej

imej najib telah hancus

najib dikenali
oleh rakyat malaysia
sebagai jantan takut bini
najib dikenali sebagai pm kepala kosong
najib dikenali sebagai jantan suwey

baru baru ini najib di tibai
oleh anak lelaki iskandar kutty
maka trajedi mh370 mh17
digunakan untuk baiki imej najib

KAH KAH KAH------------

AL-FATIHAH

Posted: 24 Aug 2014 04:30 PM PDT

FACE BOOK

AL-FATIHAH


Al Fatihah ... mangsa2 runtuhan konkrit MRT ...

ANTARA DUA DARJAT Ramai yang baca dalam akhbar mengenai tragedi ini TRAGEDI RUNTUH KONKRIT MRT Namun ramai yang tidak post dalam media FB dan sebagainya mengucapkan takziah dsbnya ::::: Kerana dia makhluk bawahan? Makhluk hinaan? Atau pemikiran kita masih di selaputi KASTA? :::::: Elahi Hossain, 31 Alauddin Mollik, 34 Mohamad Faruk Khan Salam takziah dari kami sekeluarga Al Fatihah Credit : John Ramond
ANTARA DUA DARJAT
Ramai yang baca dalam akhbar mengenai tragedi ini
TRAGEDI RUNTUH KONKRIT MRT
Namun ramai yang tidak post dalam media FB dan sebagainya mengucapkan takziah dsbnya
:::::
Kerana dia makhluk bawahan?
Makhluk hinaan?
Atau pemikiran kita masih di selaputi KASTA?
::::::
Elahi Hossain, 31
Alauddin Mollik, 34
Mohamad Faruk Khan
Salam takziah dari kami sekeluarga
Al Fatihah
Credit : John Ramond


----------

APA DIA NEGARA CIPLAK?

Posted: 24 Aug 2014 07:48 AM PDT
MALAPETAKA
 
bahagain  dua
 
apa negara ciplak
apa lagu ciplak
apa bendera ciplak 
 


---

AZMIN CABAR KHALID

Posted: 24 Aug 2014 07:00 AM PDT


Azmin cabar Khalid Ibrahim dedah dokumen Projek PJ Sentral


Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin Ali mencabar Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim untuk mendedahkan dan menyiarkan dokumen Projek PJ Sentral. Pendengaran secara langsung prosiding SELCAT tentang projek  ini wajib dibuka untuk orang ramai dan patut didengar sacepat mungkin.

Azmin turut mempersoalkan pelantikan Peguam Edmond Bon dalam kes  saman Khalid terhadap PKR. 

" Siapakah yang akan membayar Edmond Bon? Kerajaan Selangor atau Khalid sendiri. -  24 Ogos, 2014.


 1. PKNS terus siasat Azmin dalam kes PJ Sentral - The ...

  www.themalaysianinsider.com/.../pkns-terus-siasat-az...
  Translate this page
  Mar 4, 2014 - Projek PJ Sentral melibatkan pembangunan komersil di kawasan seluas 9,854 ekar yang menempatkan Ibu Pejabat PKNS dan pada 6 ...
 1. Audit dalaman PKNS gagal menyoal Azmin berhubung isu ...

  www.themalaysianinsider.com/.../audit-dalaman-pkns-...
  Translate this page
  Jun 21, 2014 - Projek PJ Sentral membabitkan pembangunan komersial di kawasan seluas 9,854 ekar yang menempatkan Ibu Pejabat PKNS.
 1. Azmin disiasat berhubung projek PJ Sentral | MELANAU ...

  www.melanaublogger.com/.../azmin-disiasat-berhubu...
  Translate this page
  Siasatan dalaman, terutamanya di dalam transaksi berkaitan projek PJ SentralDevelopment (PJ Sentral) akan dijalankan oleh Perbadanan Kemajuan negeri ...


-------

NAJIB JUAL TAIK MINYAK

Posted: 24 Aug 2014 01:36 AM PDT


KOMENTAR

najib gunakan trajedi
mh370 dan mh17
untuk buktikan najib memimpin
gunakan kesedihan negara
untuk kelentong

pooorah

diluar negara sedang heboh
dibincangkan
berapa banyak rosmah dan najib
bayar duit di ukraine

sabar dan tunggu
berita ini akan meletup
berita mafia russia
berita besan rosmah
berita kulom bia

BUKTI DITEMBAK
 DARI UDARA

Malaysia's neutral foreign policy paid dividends in Ukraine, says Najib


KAH KAH KAH

woit ini tajuk salah
tukar tiub minta panda


Malaysia's  foreign policy is to pay and give dividends  in Ukraine, South Philipines says Najib


KAH KAH KAH

----------

NAKBA UNTUK PALESTIN

Posted: 23 Aug 2014 10:52 PM PDT

MALAPETAKA

15 mai adalah nakba
untuk warga palestin
british meninggalkan palestin
pada 15 mei 1948 kepada israel

nakba ialah malapetak

31 ogos ialah malapetaka
untuk warga tanah melayu
british meninggalkan tanah melayu
kepada united malays national organisation
pada 31 ogos 1957

malapetaka untuk palestin
nakba untuk tanah melayu
--


------

PENCERAHAN PEMBACA KRISIS SELANGOR

Posted: 23 Aug 2014 10:08 PM PDT
 TERUSAKAN
 PERJUANGAN


GULUNGAN PROFESIONAL
PAS tanpa golongan Profesional ataupun liberal, maka tak akan ke mana-mana. Kalau nak diharapkan golongan konserv (UG), maka kehancuran PAS pastinya berlaku. 

Secara sistematiknya golongan UG ini bolehlah ditranskripkan seperti Munafik (yang sentiasa ingin mengagalkan setiap kebaikkan kepada parti dan menghancurkan parti daripada dalam untuk kepentingan duniawi atau kesenangan peribadi). on APA LAGI NAK BELOT?
1Crony
on 8/24/14

BODOH
ini bukan bodoh la. ini terlebih sudah bijak. ini nak kuasa la. siapa dipilih nak disepak. on BETUL KE INI
Anonymous
on 8/24/14
TERLEBIH BIJAK
ini bukan bodoh la. ini terlebih bijak. nak pegang kuasa la. pilih siapa nak disepak. on BETUL KE INI
Anonymous
on 8/24/14
MABUK KUASA
Pas tak gila kuasa? Dah sampai mabuk kuasa. Kuasa yg ada tu pun sbb kes anwar kena singkir dulu kalau tak masih parti kampung. Ada terengganu hilang ada kedah hilang gara2 gila kuasa le tu, tak nampak ke? Skrg ni menikam kawan dari belakang. on BETUL KE INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/24/14

BUKAN GILA KUASA CUMA GILA
aku setuju PAS tak gila kuasa. PAS cuma gila... itu saja. PAS ialah parti untuk orang gila dan bongok... on BETUL KE INI
in response to Pas x gila kuasa mcm pukiR. , by Anonymous.
Anonymous
on 8/23/14


---------

KIBARAN SANG SAKA

Posted: 23 Aug 2014 08:48 PM PDT

KIBARAN

SANG SAKA

bendera malaysia baru
telah dikibarkan
di togariro alpine cross new zealand
ini sebagai tanda mengigati
perjungan anak semua bangsa
menentang britishSALUT

ANAK MUDA------------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT