Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Sepatutnya UMNO gembira bila dikatakan WAN AZIZAH lemah, mudah sikit nak tawan PRU14..

Posted: 23 Jul 2014 09:19 AM PDT

Sepatutnya UMNO gembira bila dikatakan WAN AZIZAH lemah, mudah sikit nak tawan PRU14..


Sejak nama Dr Wan Azizah Wan Ismail disebut-sebut sebagai bakal pengganti Khalid Ibrahim mengisi jawatan Menteri Besar Selangor, bermacam-macam ulasan yang cuba menafikan kelayakannya menyandang jawatan tersebut mula kedengaran daripada kumpulan pro UMNO dan BN.

Antaranya, beliau dikatakan tidak layak sebab wanita, tiada pengalaman mentadbir, hanya boneka kepada Anwar Ibrahim, beza bagaikan bumi dan langit dengan Khalid Ibrahim, bakal mengundang penolakan rakyat dan bermacam-macam lagi.

Hampir semua ulasan itu kelihatan memperlekeh kemampuan Dr Wan Azizah, manakala yang lain pula melihat ianya hanyalah keputusan peribadi Anwar yang semata-mata berdasarkan kepentingan diri dan keluarganya sahaja.

Memang diakui sebelum ini Khalid adalah pemimpin yang baik dan jika dibandingkan dengan semua Menteri Besar Selangor daripada BN sebelumnya, beliaulah yang paling berhemah, berjimat, tidak boros serta dapat memenuhkan rizab kewangan negeri sehingga mencecah RM3 billion.

Masalah yang timbul ialah kerana jajaran kepimpinan Khalid sejak kebelakangan ini tidak lagi seperti dulu terutama dalam isu air, Bible dan lebuhraya Kidex sehingga beliau semakin kehilangan sokongan daripada rakan-rakan pimpinan PR sendiri.

Khalid ditakrif bukan saja mengamalkan kepimpinan ala korporat dan tidak lagi mementingkan muafakat sesama rakan-rakan gabungannya dalam PR, malah seperti berwajah pro UMNO, BN dan kerajaan Pusat dalam beberapa keputusannya.

Sepertimana yang disebut oleh Anwar, penggantian Khalid dengan Dr Wan Azizah ialah untuk memastikan kestabilan dan membolehkan PR melangkah dengan lebih baik menghadapi cabaran akan datang.

Tetapi jika UMNO dan BN melihat Dr Wan Azizah sebagai calon Menteri Besar yang lemah, tidak berwibawa, tiada keupayaan, boneka Anwar dan bakal mengundang penolakan rakyat Selangor, kenapakah mereka membantahnya?

Bukankah sepatutnya mereka gembira kerana dengan adanya Menteri Besar yang lemah dan tidak berwibawa itu akan membolehkan UMNO dan BN merampas kembali negeri Selangor dalam pilihanraya akan datang?

Jika Dr Wan Azizah tidak lebih baik daripada Khalid, tidakkah ia berita baik bagi UMNO dan BN?

Jika kedudukan Dr Wan Azizah sebagai wanita yang tidak dapat mengiringi dan duduk bersebelahan dengan Sultan Selangor ketika melawat masjid dan surau bakal menjadi masalah, bukankah lama-kelamaan orang Melayu dan Islam akan menolak PR dan ini memberi kelebihan kepada UMNO dan BN?

Jika Dr Wan Azizah adalah boneka Anwar dan calon nepotisme, bukankah ia menguntungkan dan memberi kelebihan kepada UMNO dan BN kerana dalam pilihanraya akan datang pastilah pengundi Selangor akan membakul-sampahkan Menteri Besar itu?

Tetapi anehnya mengapakah para pemimpin UMNO dan BN bersunggguh-sungguh menolak Dr Wan Azizah yang lemah, tidak berwibawa dan hanya boneka itu? Bukankah sepatutnya mereka menerima berita pertukaran itu sebagai khabar gembira kerana membuka peluang untuk manawan semula negeri itu?

Atau adakah UMNO dan BN menolak tuah dan tidak mahu menang dalam pilihanraya akan datang?

Macai-macai UMNO yang bijak-pandai tolonglah jawab. ~shahbudin

Isu MB: PAS, DAP beri keputusan selepas Aidilfitri

Posted: 23 Jul 2014 08:49 AM PDTdollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Belum pun angkat sumpah, umno dah meroyan!

Posted: 23 Jul 2014 07:21 AM PDT


Langkah PKR menggantikan menteri besar Selangor menggambarkan ia dibuat kerana Tan Sri Khalid Ibrahim tidak berguna lagi kepada parti itu, kata Datuk Ibrahim Ali. 
Ibrahim juga membangkitkan peranan sultan Selangor dan peraturan negeri sama ada seorang wanita bukan anak Selangor boleh dilantik ke jawatan itu.

Sementara itu, pemimpin Umno Wilayah Persekutuan Datuk Seri Syed Ali Alhabshee
dilaporkan berkata, Anwar menggunakan kuasa diktator melantik isterinya sebagai pengganti Khalid.
Beliau turut mendakwa Anwar seperti sengaja menidakkan kuasa yang ada pada sultan Selangor dalam melantik seseorang menteri besar.

dollah yankee -
Kah..Kah..Kah.. Selangor,Penang adalah 'lubuk duit' sebab tu semua orang umno dah jadi gila babi!!!

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


AMAN SAWIT SUMBANG BERAPA JUTA TAN?

Posted: 22 Jul 2014 09:38 PM PDT


BERAPA JUTA TAN SALUR?


Aman Palestin salur RM3 juta sejak Ramadan

Keganasan Israel di Gaza tidak menghalang Aman Palestin Malaysia, menyalurkan bantuan kewangan berjumlah RM3 juta sejak awal Ramadan ini, bagi membantu umat Islam di wilayah terkepung itu. »

KAH KAH KAH

aman sawit
sumbang berapa juta tan
minyak sawit pada israel

saje nak tanya
jangan marah

KAH KAH KAH


---------

BACA DAN FIKIR SENDIRI

Posted: 22 Jul 2014 09:05 PM PDT
FACE BOOK
14 hrs · 
Hishamuddin Rais turut menyelar kenyataan Anwar Ibrahim yang menuduh Rusia membantu pemberontak di Ukraine menembak penerbangan MH17.
ASTROAWANI.COM
LikeLike ·  · 

INI TEK YANG DI HANTAR
Anwar without any proof accusd the Russian help the rebel in ukraine to shoot MH17. He is not right. China, India, German, Belgium etc made no statemt.And Najib  seen as world leader able to negotiate with the rebel. The question - who advice anwar? Tq isham rais

TERJEMAHAN

Anwar tanpa bukti telah menuduh Rusia membantu pemberontak untuk menembak jatuh MH17. Dia tidak betul. China, India, German, Belgium etc tidak membuat apa apa kenyataan. Dan Najib dilihat sebagai pemimpin dunia kerana berjaya berunding dengan pemberontak. Persoalan- siapa menasehat anwar? Tk isham rais

KEPADA SIAPA  TEK DI HANTAR 
bukan hanya kepada astro awani
hantar juga kepada semua
wartawan kenalan
malah hantar juga 
kepada ramai pemimpin
pakatan - pkr-dap-pas- yang 
no talipon mereka ada dalam simpanan
talipon cap ayam hishamuddian rais
Hishamuddin Rais puji kejayaan NajibKUALA LUMPUR: Kejayaan Perdana Menteri, Najib Tun Razak berdiplomasi dengan kumpulan pemisah Ukraine mendapat pujian ramai pihak.

Antaranya, bekas pemimpin pelajar Universiti Malaya, Hishamuddin Rais yang sebelum ini sering mengkritik pentadbiran Najib dan Barisan Nasional (BN).

"Najib dilihat sebagai pemimpin dunia yang berjaya berunding dengan pemberontak," katanya dalam satu SMS kepada Astro AWANI.

Hishamuddin turut mengkritik kenyataan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menuduh Rusia membantu pemberontak di ukraine menembak penerbangan MH17.

KAH KAH KAH

woit
tak timbul
puji dan bodek
luuu baca
luuu pikir sendirilaaaa

KAH KAH KAH


Usul MH17: Anwar sokong Najib berunding secara peribadi dengan pemberontak


Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim menyokong tindakan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berunding terus dengan pemimpin puak pemisah pro Rusia Alexander Borodai meskipun tindakan itu bakal mencetuskan kontroversi.

Anwar ketika perbahasan usul tergempar mengutuk insiden pesawat Malaysia Airlines MH17 di Dewan Rakyat, Parlimen hari ini berkata, beliau menyedari Najib terpaksa berunding dengan Borodai demi menjaga kepentingan rakyat yang terkorban.

"Tindakan perdana menteri berunding dengan pemberontak sudah pasti akan mengundang kontroversi, tetapi saya memilih untuk menyokong.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/usul-mh17-anwar-sokong-najib-berunding-secara-peribadi-dengan-pemberontak#sthash.bCz7loCz.dpuf


i rest my case

my lord

kah kah kah

----------

MULA KIBARKAN SANG SAKA

Posted: 22 Jul 2014 08:32 PM PDTBENDERA RAKYAT BARU

Marilah kita sama-sama perjuangkan menukar bendera malaysia kepada bendera sang saka .....Bendera sekarang menyebabkan kita berada dalam keadaan yang tidak selamat, disebabkan ianya mirip bendera Amerika.......rahmat dari Tuhan pun tak ada gamaknya... on ANNEEEH MABUK TODI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/22/14

----------

JANGAN LUPA ILMU INI

Posted: 22 Jul 2014 07:48 PM PDT


KOMENTAR

ingat 
bagaimana membaca
akhbar gerombolan
sapa kena puji orang jahat
sapa kena kutuk orang baik


SHAH ALAM 22 Julai - Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim akan tetap meneruskan tugasnya sebagai Menteri Besar Selangor meskipun parti yang diwakilinya, Parti Keadilan Rakyat (PKR) semalam telah mencalonkan Presiden...
KUALA LUMPUR 22 Julai - Parti Keadilan Rakyat (PKR) didesak mengadakan mesyuarat agung luar biasa (EGM) bagi membuat keputusan pelantikan Menteri Besar Selangor yang baharu. Pengasas PKR Kedah, Ishak Man...
KUALA LUMPUR 22 Julai - Status pada akaun Twitter, Ketua Pegawai Eksekutif Menteri Besar Incorporated (MBI), Faekah Husin hari ini seolah-olah meluahkan reaksinya terhadap keputusan Parti Keadilan Rakyat...


rest  my case

my lord 

kah kah kah
---------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT