Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Azmin tidak tersekat lagi, Anwar perlu kompromi, kata sumber PKR

Posted: 21 May 2014 07:02 PM PDT


Bahasa

Azmin tidak tersekat lagi, Anwar perlu kompromi, kata sumber PKR

Oleh Zulkifli Sulong, Pengarang Analisis dan Rencana
May 22, 2014
Penyandang Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali hampir pasti berjaya mengekalkan kedudukan jawatannya dan menewaskan dua pencabar lain. Gambar fail The Malaysian Insider.Penyandang Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali hampir pasti berjaya mengekalkan kedudukan jawatannya dan menewaskan dua pencabar lain. Gambar fail The Malaysian Insider.    Dengan hampir 90% cabang PKR sudah selesai membuang undi masing-masing, usaha untuk menyekat kemaraan Mohamed Azmin Ali daripada menjadi timbalan presiden PKR untuk penggal seterusnya sudah hampir pasti tidak akan berjaya.Namun, pucuk pimpinan PKR dijangka berjaya menghantar mesej kepada Azmin "anda tidak mendapat sokongan penuh sebagai timbalan presiden PKR, jadi bersikaplah secara wajar".
Oleh itu, Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu berkompromi dengan Azmin jika beliau terpaksa masuk ke penjara sekali lagi dan meninggalkan PKR diuruskan isteri dan orang kepercayaannya.
Pada awalnya, pemimpin kanan PKR yang berlindung di belakang Anwar menjadikan misi mereka adalah menyekat kemaraan Azmin selaku timbalan presiden.

Ini kerana, Azmin didakwa terlalu ego dan tidak lagi menghormati Anwar selaku pemimpin utama PKR dan sanggup mempertikaikan peranan Anwar dan keluarganya.
Dalam masa yang sama, mereka juga tidak boleh menerima Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim untuk menduduki kerusi nombor dua parti itu. Atas sebab itulah Datuk Saifuddin Nasution Ismail diletakkan sebagai calon.

Namun selepas pemilihan hampir selesai, Azmin terus berada di depan dengan mendapat undi terbanyak meninggalkan Khalid di tempat kedua dan Saifudin ketiga di kalangan tiga calon yang bertanding jawatan timbalan presiden.

Keputusan sehingga 11 Mei dikeluarkan PKR menyaksikan penyandang, Azmin mendapat 12,250 undi manakala Khalid memperolehi 8,123 undi dan Saifuddin pula 6,997 menjadikan Azmin hanya mendapat sokongan tidak sampai 45% untuk jawatan itu.

Bagaimanapun, keputusan tersebut masih tidak rasmi memandangkan keputusan 27 cabang dibatalkan sebelum ini.
"Memang Khalid dan Saifudin masih mempunyai peluang untuk menang namun saya jangkakan Azmin akan menang tipis sebagai timbalan presiden," kata sumber yang terlibat secara langsung dalam pemilihan PKR itu.

Ketika Azmin  berada didepan, regu Saifudin iaitu Nurul Izzah Anwar dan Rafizi Ramli mendahului calon-calon lain untuk jawatan naib-naib presiden.

Ini bermakna, Azmin walaupun menang untuk jawatan timbalan presiden bakal tersepit di tengah-tengah antara presiden yang dimenangi tanpa bertanding oleh Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail dan para naib presiden.

Namun, penyokong Azmin mempunyai kedudukan yang baik untuk ketua wanita melalui Zuraidah Kamarudin dan ketua angkatan muda melalui Amirudin Shaari.

"Saifudin berdepan dengan dua tokoh yang mempunyai sumber kewangan yang banyak di samping mempunyai rangkaian yang kukuh seperti Azmin, manakala Khalid yang terkenal kerana kedudukannya selaku menteri besar," katanya.

Mereka pula, katanya, bergerak dengan sistem 'cai' iaitu senarai pemimpin yang perlu mereka pilih sedang Saifudin tidak mempunyai rangkaian yang baik di peringkat bawah di samping kekurangan wang.

"Nampaknya ahli sangat terpengaruh dengan 'sistem cai' yang digerakkan oleh kedua-dua tokoh ini menyebabkan calon alternatif yang kita kemukakan Datuk Saifudin (Nasution), tidak mendapat undi akar umbi.

"Sebenarnya kami boleh menggunakan kuasa yang ada untuk menyekat Azmin tetapi ia akan memberikan implikasi tidak baik kepada Anwar selaku pemimpin yang hendak diletakkan di kerusi perdana menteri," katanya kepada The Malaysian Insider.

Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP), Datuk Johari Abdul semalam mengumumkan pemilihan di 35 bahagian terpaksa diadakan semula dengan 22 daripadanya akan mengadakan pemilihan di semua peringkat.

Ia berdasarkan pelbagai perkara yang kebanyakannya adalah kerana kekecohan dalam pemilihan mereka.

Pengerusi Lembaga Displin PKR, Datuk Dr Tan Kee Kwong juga memaklumkan, 15 ahli PKR diambil tindakan disiplin dengan empat daripadanya dipecat manakala selebihnya digantung kerana salah laku sepanjang pemilihan kali ini. – 22 Mei, 2014.


Umno/Bn MASIH TIDAK SEDAR CARA MEREKA MENJADIKAN RAKYAT MELUAT

Posted: 21 May 2014 06:19 PM PDT

Kempen pilihanraya Teluk Intan seperti mana-mana pilihanraya kecil masih lagi dicemari dengan cara ortodok . Ini berlaku apabila pihak- pihak yang sepatutnya menonjolkan imej kerajaan pemerintah berkempen dengan cara lebih bertamaddun, dan menghormati nilai-nilai demokrasi yang mengikis persepsi rakyat terhadap pemerintahan tersebut.

Di Pulau Pinang, dengan kempen yang sedang berjalan sekarang ini, insiden "orang Gila" kerap berlaku dan menarik perhatian ramai. Calon bukan berkempen dengan beretika, sebaliknya dengan cara yang keterlaluanNamun masih ada yang begitu "lemah: pemikiran dengan taktik-taktik dan juga apa yang sedang berlaku sekarang, Janji dicapati dengan penurunan harga kereta, barang meningkat naik, harga minyak,tarif elektrik yang akan dinaikkan,isu saman polis trafik dan dasar-dasar kerajaan yang semakin hari semakin dilihat menekan rakyat , Namun masih ramai yang tidak menyedari akan perkara ini yang sedang mereka hadapi. Mereka masih juga menjadi penyokong yang buta tuli, penyokong yang hanya menyokong tanpa berfikir.

Di Teluk Intan imej Bn khasnya masih lagi ditahap lama.Menunjukkan kejahilan dan memperluaskan persepsi bahawa ini adalah satu sikap yang hanya akan merugikan sokongan kepada calon Bn sebenarnya. Masyarakat akan menilai bahawa cara samseng "Kampung Dusun" ini tidak akan menarik masyarakat untuk mengundi mereka dan menjauhkan pandangan positif masyarakat terhadap pemerintah

SAKSIKAN SIKAP PENDOKONG BN INI,VIDEO BERITA TERKINI

Posted: 21 May 2014 05:46 PM PDT

Johari tak layan desakan JPP PKR letak jawatan


Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) PKR Datuk Johari Abdul enggan melayan desakan pihak tertentu termasuk ahli yang tidak berpuashati dengan perjalanan proses pemilihan parti itu yang diketuainya kali ini. Walaupun dengan pelbagai aduan, bantahan dan protes di depan ibu pejabat parti itu semalam, beliau menganggap desakan seumpama itu sebagai "biasa" kepadanya. 
 Cari makan macam macam-macam caraMACAM MACAM CARA CARI MAKAN

PRK Teluk Intan: Dyana & Lim Kit Siang Dihalau Penduduk Melayu yang kurang cerdik 

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


DISAMBUNG LAGI

Posted: 21 May 2014 07:00 PM PDT
KESAHNYA 
DISAMBUNG LAGI

Hang kaa dia lagu tuhhh?????mcm biasa jeerr.wakakakakaka... on KESAHNYA BAGINI

in response to Hang memey pengampu terbaik. Hakkkkkk puiiiiii! !!!!!!! Baru kena rasuah dgn kepek pisang terus hang masokan gambar dia. Kalu kena suap dgn cina doll tak tau la nak ckp mcm mana, by Anonymous.
Anonymous on 5/21/14


Hasil menghasut.. dapat kerepek free.... he he... he. on KESAHNYA BAGINI
Bannister Road
on 5/21/14

Sprm dok intip hang..rasuah kerepek pisang on KESAHNYA BAGINI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/21/14

semoga haji mahli sehat dan panjang umor dalam keberkatan. kami warga dan anak2 muda memerlukan sokongan orang lama macam haji. warga tua yang dari dulu cuma baca utusan meloya dan langut tv3suku memang susah nak ubah mindanya. kena beralih kepada tukar tiub baru fikiran lebih kritis dan boleh exercise macam kelas falsafah tt. on KESAHNYA BAGINI
Anonymous
on 5/21/14


----------

TENGOK GAMBAR BETUI BETUI

Posted: 21 May 2014 06:30 PM PDTFACE BOOK

Dari Zaman Kesultanan Melayu Melaka.. sampai ke zaman Lim Guan Eng, x habis2 kaum ni suka buat kacau... CC to: Tukar TiubKAH KAH KAH

woit 

tengok betui 

betui

ni muka 

melayu ke

muka eeee

kah kah kah
---------

PERMULAAN POLITIK BARU

Posted: 21 May 2014 06:00 PM PDT
MEMULAKAN
POLITIK BARU
Rusuhan DUN P.Pinang: Ketua Polis 
Pulau Pinang Harus Ambil Tindakan
 Atau Letak Jawatan

Solidariti Anak Muda Malaysia mengutuk sekeras-kerasnya tindakan mencipta kekacauan dan merusuh di dalam Dewan Legislatif ketika Dewan sedang bersidang seperti yang berlaku di Pulau Pinang.

Insiden tersebut telah mencatat satu episod gelap dalam sejarah politik tanahair selain berpotensi menghakis kepercayaan rakyat terhadap amalan Demokrasi Berperlembagaan.

UMNO telah menunjukkan bahawa sememangnya mereka tidak pernah menghormati institusi Dewan Undangan Negeri dengan perlakuan biadap merusuh di dalam dewan legislatif negara. Adakah mereka ingin menunjukkan bahawa mereka adalah golongan yang mengatasi segala bentuk undang-undang?

Timbul persoalan mengapa Polis DiRaja Malaysia tidak mengambil tindakan tegas menghalang berlakunya perilaku rusuhan yang mengugat institusi demokrasi berperlembagaan negara. SAMM berasa amat kecewa dengan tindakan lemah pihak PDRM dalam berhadapan dengan konfrontasi daripada mereka-mereka yang punya hubungan dengan rejim UMNO/BN walaupun mereka itu sedang memijak kedaulatan negeri dan negara amnya.

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) dengan ini mendesak Polis DiRaja Malaysia segera menangkap semua pihak yang telah menceroboh dan mencetuskan rusuhan tersebut. Jika tiada tangkapan dalam tempoh 24 jam, maka Ketua Polis Negeri Pulau Pinang wajar melepaskan jawatan atas tidak kompeten dan hanya membiarkan mereka-mereka yang anti-demokrasi berperlembagaan dan ingin mencetuskan suasana huru hara dalam negara.

Insiden ini merupakan satu tindakan biadap yang tidak menghormati Tuan Yang Terutama Yang Dipertua Negeri Pulau Pinang dan juga satu cubaan memerangi kedaulatan Perlembagaan Persekutuan dan juga Yang Dipertuan Agong.

SAMM melihat kelemahan pihak PDRM dalam mempertahankan keselamatan Dewan Negeri Pulau Pinang ini seolah-olah sedang mempersendakan maruah TYT Yang Dipertua Negeri Pulau Pinang. Dewan Negeri merupakan dewan legislatif yang dipayungi oleh Sultan, Raja atau TYT Yang Dipertua Negeri. Mengapa tindakan tidak bertamadun ini sengaja dibiarkan?

Mencipta kekacauan merusuh dalam dewan yang tertinggi dalam negeri yang menggubal undang-undang di peringkat negeri dan yang membawa rang undang-undang Parlimen untuk diimplementasikan di peringkat negeri adalah satu bentuk usaha memperlekeh ruang demokrasi dan kedaulatan negeri itu sendiri.

Sekali lagi, SAMM mendesak PDRM segera mengambil tindakan terhadap perusuh berdasarkan kepada aspirasi No One Is Above The Law dan juga demi menjaga prinsip Rukun Negara ketiga, Keluhuran Perlembagaan daripada terus dipermainkan oleh pihak-pihak yang sekadar ingin melakonkan drama politik semata-mata. 


Sekali lagi SAMM ingatkan, kegagalan mengambil tindakan akan menyebabkan institusi legislatif ini berpotensi menghakis kepercayaan rakyat terhadap prinsip amalan Demokrasi Berperlembagaan.

Che'Gubard
Pengasas SAMM

Zulkifli Haji Ibrahim
Penyelaras SAMM Kebangsaan
(Bekas Pegawai Khas YDP Dewan Undangan Negeri P.Pinang)
---------

SEDANG MENGOLAH PERSETUJUAN

Posted: 21 May 2014 07:30 AM PDT

KOMENTAR

apa makna berita berita ini?

semua berita ini  bertujuan
untuk mengolah persetujuan
agar subsidi diesel dilupuskan

berita ini gambarkan
bahawa diesel subsidi
telah disalah gunakan

tak caya?

tunggu dan lihat

KUALA KRAI 21 Mei - Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (PDNKK) Kelantan mematahkan cubaan menyeleweng minyak diesel bersubsidi apabila menahan sebuah treler di sini malam tadi.

PUTRAJAYA 21 Mei- Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) mengisytiharkan perang melalui Ops Titik ke atas petualang yang didapati menjual dan menyeludup diesel bersubsidi...

KUALA TERENGGANU 21 Mei - Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (PPDNKK) Terengganu menahan seorang pemandu lori dan merampas 500 liter diesel bersubsidi. Timbalan Pengarah PPDNKK...


84B


--------

AJENDA TERBAIK SAMPAI

Posted: 21 May 2014 07:00 AM PDT


Tarif elektrik dijangka naik 39 peratus

KUALA LUMPUR 21 MEI: Persatuan Penyelidikan Air dan Tenaga Malaysia (AWER) meramalkan tarif elektrik akan naik lagi antara 24 hingga 39 peratus dalam tempoh 18 bulan daripada sekarang.
Perkara itu akan berlaku apabila harga gas asli yang digunakan untuk penjanaan elektrik akan berdasarkan harga pasaran pada 2016, kata preseden AWER S Piarapakaran (kanan).
KAH KAH KAH

ini berita baik

ada ajenda

untuk hasut 

orang ramai

benci pada najib

kah kah kah


84B

----------- 

INI PERMULAAN

Posted: 21 May 2014 05:00 AM PDT
Kenyataan Media ADUN. Machang Bubuk berkenaan dengan tindakan pencerobohan perusuh ke Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang. 

ADUN Machang Bubuk mengutuk sekeras-kerasnya tindakan liar oleh sekumpulan perusuh yang mencerobohi DUN P. Pinang pada pukul 2 petang 21hb Mei 2014. Tindakan perusuhan oleh mereka yang mendakwa mereka dari Pemuda UMNO telah menghina kemuliaan dan kedaulatan sistem berparlimen di negara kita.

Saya mendesak agar Ketua Polis Negeri agar mengambil tindakan yang tegas untuk menyiasat insiden pencerobohan ke DUN dengan terbuka serta profesional. Polis perlu bertindak dengan serius kerana perbuatan perusuh-perusuh telah berulang kali mengadakan tindakan ganas di pelbagai tempat termasuk di Pusat Khidmat Masyarakat ADUN Machang Bubuk pada awal tahun ini.

DUN P. Pinang telah menyediakan ruang yang cukup luas kepada orang ramai untuk menyuarakan pandangan serta menghantar memorandum. Tiada halangan untuk orang ramai untuk memerhati perbahasan serta urusan mesyuarat di DUN. Berbanding dengan parlimen. Malaysia, orang ramai telah dihalang untuk mengadakan sidang media serta ditangkap oleh polis sekiranya protes di perkarangan parlimen.

Namun begitu, perbuatan keganasan oleh perusuh tersebut yang langsung tidak mengikut saluran serta ruang yang disediakan telah menghina sistem demokrasi di negara kita.Pendemo masuk DUN, cuba panjat meja speaker

Protes bingit di luar Dewan Undangan Negeri (DUN) Pulau Pinang hari ini berjangkit ke dewan.

Kira-kira 10 orang dilihat memasuki DUN hari ini, malah ada daripada mereka cuba memanjat meja speaker Law Choo Kiang.----------

BERSEDIA PERANG AKAN PECAH

Posted: 20 May 2014 09:48 PM PDT


 

PERANG DINGIN

PASAK ASIA


SHANGHAI, May 18 (Xinhua) -- Directors of both Chinese and Russian naval forces taking part in the joint drill said Sunday that the exercise was aimed at improving their capacity in coping with maritime security threat. - dipetik dari XINHUA


The study found that the UK has just 5.2 years of oil, 4.5 years of coal and three years of gas before it completely runs out of fossil fuels, said the researchers at the Institute based at Anglia Ruskin University, in the East of England.... dipetik dari RUSIA TODAY

Minggu lalu lebih dari 20 orang telah terbunuh di Vietnam. Kematian ini adalah akibat rusuhan anti-China yang telah merebak di Vietnam. Kilang-kilang milik China telah dibakar dan buruh China pekerja kilang telah diserang.
Sentimen anti China ini berpunca apabila China membawa tentera laut ke Pulau Spartly di Laut China Selatan untuk memulakan cari gali minyak. Telah berlaku pergeseran antara kapal tentera laut China dengan kapal tentera laut Vietnam.
Perebutan kepulauan Spartly ini sedang menjadikan wilayah Spartly TITIK PANASdi Asia Tenggara. Bukan sahaja Vietnam mahu memiliki wilayah ini – Pilipina dan Malaysia juga secara resmi telah membuat klim yang sama. Wilayah disekitar kepulauan ini dikatakan kaya dengan bahan bakar petrolium dan gas.

Untuk memahami apa yang sedang berlaku dibelakang rumah kita - adalah wajib membaca dan melihat apa yang berlaku telah di Afghanistan, di Libya, di Iran, di Iraq dan di Syria. Perang yang pecah diwilayah ini adalah sebahagian dari Strateji Induk – Grand Strategy kuasa imperialis Amerika untuk mengepong dan menawan telaga-telaga minyak dinegara-negara ini.
Grand Strategy – Strateji Induk ini telah dilakar oleh Zbigniew Brzezinski Penasehat Keselamata Amerika 1977-1981. Orang Jahat ini telah menulis beberapa buah buku untuk menyediakan asas idealoji dan strateji militer demi mempertahan sistem imperial hegemony Anglo-Amerika.
Jelas – di Timur Tengah dan di Laut China Selatan - bahan bakar minyak petrolium dan gas adalah punca perebutan ini. Sayugia diberi ingatan bahawa bahan bakar petrolium ini adalah latar belakang dan punca Perang Dunia Pertama dan Perang Dunia Kedua. Wajib sekali lagi saya memberi tahu para pembaca bahawa tamadun kita hari ini adalah tamadun bahan bakar minyak petrolium. Tanpa bahan bakar ini tamadun kita yang wujud hari ini akan musnah.
Hari ini kuasa imperial Anglo-Amerika sedang mencatur dan melakar kembali peta dunia. Ini dilakukan satelah dua dekad berakhirnya PERANG DINGIN. Untuk pembaca muda : Perang Dingin mungkin tidak memiliki apa-apa makna. Untuk pemahaman kita - Perang Dingin adalah pertempuaran dua idealoji – Kapitalis Amerika dan Sosialis Soviet Union. Latar belakang Perang Dingin ini ialah gerakan nasionalisma menuntut kemerdekaan rakyat Asia , Afrika dan Amerika Latin.
China dan Soviet Union dibawah pimpinan Parti Komunis telah membantu gerakan-gerakan nasionalis-pembebasan untuk menentang kuasa hegemoni Anglo-Amerika. Justeru China dan Soviet Union dilihat sebagai musuh oleh kaum kapitalis sedunia. Kaum kapitalis sedunia telah berpayung dan dibantu oleh kuasa Anglo-Amerika. Kaum kapitalis antarabangsa berakidah untuk menaklok dan memungah harta kekayaan dari negara-negara Afrika, Asia dan Amerika Latin kini terpaksa menerima hakikat bahawa menjajah dan menjarah akan mendapt tentangan bersenjata dari rakyat Dunia Ketiga. Senjata datang dari Soviet Union dan China.
Zaman sesudah Perang Dunia Kedua ini dipanggil era Perang Dingin. Zaman ini berakhir dengan runtuhnya Tembok Berlin pada tahun 1989. Soviet Union pecah dan menjadi Kesatuan Rusia. Manakala China dan juga Rusia mula menerima beberapa bentuk dan ciri sistem ekonomi kapitalis. Tetapi dua negara kuasa nuklear ini terus menolak kuasa hegemoni Anglo-Amerika. Kaum pemodal tidak dapat sesuka hati 'berniaga dan menjarah' dinegara ini. Hakikatnya - Rusia dan China gagal ditundukkan oleh Amerika.
Apabila tamat Perang Dingin seharusnya dirayakan oleh warga dunia sebagai zaman aman dan sentosa. Tapi dalam hukum kitab kapitalis keamanan dan kemakmoran adalah mustahil. Selagi sistem ekonomi kapitalis wujud maka perang dan bahaya perang akan terus mengancam penduduk dunia. Ini hakikat kerana sistem ekonomi kapitalis bergantung kuat dengan perang untuk mengaut keuntungan maksima. Tanpa perang modal kaum kapitalis akan pupus.
Cuba para pembaca renongkan – sesudah Amerika kalah dalam Perang Vietnam pada tahun 1975, kalah di Afghanistan, kalah di Iraq, sedang kalah di Syria – mengikut lojik akal - kuasa imperalis Anglo-Amerika akan berhenti berperang. Puluhan ribu anak muda soldadu Amerika telah gugur tewas. Berjuta rakyat dunia mati akibat perang. Dan berjuta-juta lagi menjadi orang pelarian perang. Apakah kuasa imperial Anglo-Amerika akan berhenti? Jawabya tidak.
Ekonomi kapitalis Anglo-Amerika adalah ekonomi perang. Selain dari menjual filem Holywwod, menjual kertas hijau yang dipanggil dolar – Amerika adalah pejual senjata terbesar dalam dunia. Tiga benda ini menjadi pasak utama ekonomi Amerika.
Hari ini Tuan Empunya empunya Industri Senjata telah berjaya menaklok Rumah Puteh. Amaran tentang bahaya meresapnya kuasa Industri Senjata untuk menguasai politik Amerika ini telah dinyatakan secara terbuka dalam ucapan Selamat Tinggal Amerika oleh Presiden Dwight D. Eisenhower – 1963-1961. Ucapan ini telah memberikan amaran cukup jelas. Presiden Eisenhower – bekas Jeneral Lima Bintang – Panglima Perang Dunia Kedua - telah meramalkan – jika rakyat Amerika tidak berhati-hati - satu ketika nanti kuasa Industri Senjata akan menguasi semua politik Amerika. Ramalan Sang General ini telah saheh berlaku.
Hari ini Budak Itam Barack Hussein Obama yang mengakui dirinya sebagai Presiden Amerika sebenarnya dimasukkan ke Rumah Puteh oleh Industri Senjata. Politik Amerika berkait rapat dengan politiuk politik wang. Demokrasi Amerika ialah demokrasi wang. Untuk mencalonkan diri sebagai Presiden, sesorang itu memerlukan ratusan juta ringgit untuk berkempen. Dana berkempen diperlu untuk membeli iklan, untuk melobi sokongan media dan untuk memasang jaringan sokongan ke seluruh negara. Jentera berkempen juga perlu mendapat dolar.
Kempen Obama kali kedua - dari awal tahun 2011 hingga Jun 2012 - telah membelanjakan 400 juta dolar. Ini laporan resmi dari SPR Amerika. Yang tidak resminya kita tidak tahu. Dari mana Budak Itam ini mencekau duit sebanyak ini? Jawabnya dari pelobi Industri Senjata, dari pelobi syarikat gergasi antarabangsa, dari tuan empunya bank dan syarikat dana keewangan. Justeru Barack Hussein Obama menjadi Budak Itam – budak suruhan kaum pemodal. Ini hakikat.
Tuan empunya Industri Senjata telah melabor jutaan ringgit dalam kempen Obama, justeru apabila Obama berjaya menjadi Presiden mereka mahu kontrek persenjataan. Mereka mahu Rumah Puteh meluluskan bujet pertahanan kepada Jabatan Pertahanan Amerika, kepada Pantagon, kepada CIA dan dan dan. Pekara ini berlaku berulang-ulang. Justeru kerana sistem inilah menjadikan Amerika Syarikat tidak pernah berhenti berperang.
Pada ketika ini kita melihat bagaimana Amerika sedang memasang jarum mencucuk Rusia di Ukraine. Kita sedang melihat bagaimana Syria menjadi mangsa Amerika dalam straterji Amerika untuk mengepong Iran dan Rusia. Kita juga sedang melihat krisis di Laut China Selatan minggu lalu adalah permulaan.
Jepun, Korea Selatan dan Pilipina adalah tanah 'jajahan taklok' Amerika. Jepun sesudah Perang Dunia Kedua TIDAK dibenarkan memiliki bala tentera. Manakala Korea Selatan dan Pilipina adalah budak suruhan Amerika yang paling setia di Asia.
Amerika telah merancang - pada tahun 2025 tiga par empat dari jumlah bala tentera Amerika Syarikat akan berpengkalan di Asia. Tentera laut, darat dan udara Amerika akan berpindah ke Asia. Bala tentera Amerika dalam NATO akan dikurangkan. Eropah Timur tidak dilihat sebagai ancaman. Mengalih senjata ke Asia ini dinamakan PASAK ASIA – Pivot Asia.
Strateji Pasak Asia ini akan mentakrif China sebagai musuh. Pasak Asia ini juga melihat Rusia yang juga di Asia sebagai sekutu yang akan membantu China. Apa yang berlaku minggu lalu ialah rintik-rintik permulaan Pasak Asia. Ketegangan perlu dicetuskan di Asia Tenggara. Ketegangan ini diperlukan untuk dijadikan sebab musabab agar kuasa imperial Anglo-Amerika akan dijemput datang kembali.
Selain dari Kepulauan Spratly ada beberapa lagi wilayah yang berpontensi untuk ' meledak' dan menjemput Amerika masuk. Di Pilipina – Tentera Baru Rakyat dibawah Parti Komunis Pilipina sedang berkembang luas. Jika kuasa Manila terancam maka tentera Amerika akan menjulur masuk.
Strateji yang sama juga akan dilakukan diempat wilayah Selatan Siam. Perjuangan Pembebasan Rakyat Patani sedang berkembang. Keadaan ini juga berpotensi untuk meledak. Jika Gerakan Patani Merdeka ini mengancam Siam dan Bangkok maka suasana ini akan menjemput kuasa imperialis Anglo-Amerika.
Manila, Seoul dan Bangkok akan siapa sedia untuk menjadi budak suruhan Amerika. Ajen CIA dan jaringan CIA yang menyamar sebgai pejuang Islam akan mengelodakkan wilayah ini apabila ianya diperlukan. War On Terror dasar pertahanan Amerika yang telah berjalan semenjak 9/11 akan menjadi landasan Pasak Asia. Persolaannya dalam Pasak Asia ini dimana peranan Malaysia? (TT)NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
terbaru---------

PROJEK TIPU RAKYAT

Posted: 20 May 2014 08:48 PM PDTKAH KAH KAH

aswj bukan

asian wall 

street journal

kah kah kah


KUALA LUMPUR 20 Mei - Tidak syak lagi kumpulan Ahli Sunnah Wal Jamaah (ASWJ) adalah satu firqah yang ingin mendukung ajaran Islam sebenar dan rujukannya ialah al-Quran, sunah, ijmak al-ummah serta qiyas.


KAH KAH KAH

woit

kalau yang

depan

mata ini

islam sebenar

baik tak usah

kah kah kah84B
-----------

SCORPENEiSMA ALTANTUYAISMA

Posted: 20 May 2014 08:18 PM PDTBendung liberalisme, pluralisme

KUALA LUMPUR 20 Mei - Muhyiddin Yassin menegaskan, fahaman liberalisme dan pluralisme agama yang jelas terpesong daripada landasan akidah umat Islam yang sebenar perlu dibendung segera.

Dia  berkata, masyarakat perlu diberi pemahaman tentang ancaman yang dibawa oleh fahaman serta falsafah pasca modenisme terutamanya aliran liberalisme dan pluralisme agama terhadap akidah umat Islam


KAH KAH KAH

woit

bagaimana 

dengan

tipuisma pru13

bagaimana

dengan

rasuahisma

bagaimana 

dengan


gilakuasaisma

bagaimana 

dengan bunuh 

altantuyaisma

bagaimana 

pulak dengan

scorpenenisma

bagaimana

pulak dengan

sunni wal 

rasuahisma84B

------------

MINYAK NAIK HARGA

Posted: 20 May 2014 07:38 PM PDT


 TUNGGU DAN NANTI

KOMENTAR
apa maknanya berita di bawah ini?

apakah ini berita 
sprm melawan rasuah?

jawabnya tidak

berita dibawah ini
adalah berita awalan
untuk mengolah persetujuan
tentang subsidi minyak

berita ini digunakan
untuk mengoah persetujuan

subsidi minyak membawa rasuah
subsidi minyak rugikan pengguna
subsidi minyak kayakan penyuludup

maka batalkan subsidi minyak
tarik balik subsidi minyak

harga minyak wajib dirasionalisasi
hanga minyak wajib subsidi
harga minyak wajib naik

tak caya tunggu dan nanti


Akaun penguat kuasa RM1.5j disita

PUTRAJAYA 19 Mei - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah menyita akaun simpanan milik seorang pegawai penguat kuasa berjumlah RM1.5 juta atas dakwaan terlibat dengan aktiviti penyeludupan diesel bersubsidi.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM,  Mohd. Shukri Abdull berkata, jumlah wang dalam akaun tersebut disyaki hasil penyeludupan diesel yang dilakukan oleh pegawai penguat kuasa berkenaan.

Serbuan dedah kepincangan
KUALA LUMPUR 20 Mei - Operasi besar-besaran yang dilancarkan di seluruh negara sejak 15 Mei lalu bagi membanteras penyelewengan diesel bersubsidi mendedahkan pelbagai kepinca­ngan agensi penguat kuasa yang...


84B

----------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT