Nuffnang

Pengikut

MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


Sunway Mentari bagai Pattaya

Posted: 17 Aug 2013 08:58 PM PDT

Oleh FIRDAUS SAHAT dan MOHD HAFIZEE AROP
Petaling Jaya: Kawasan komersial dan kediaman di sekitar Sunway Mentari, di sini, tidak seluas mana tetapi kini umpama 'neraka' dunia bagi masyarakat setempat berikutan kewujudan pelbagai premis pelacuran, hiburan dan perjudian selain kekerapan berlaku jenayah.
Lebih membimbangkan, jumlah warga asing yang bekerja dan menetap di situ dikatakan melebihi penduduk tempatan.
Jika satu ketika dulu kawasan itu dipenuhi warga Afrika, kini keadaan bertambah teruk apabila turut menjadi tumpuan pendatang dari Indonesia, Thailand, China, Vietnam dan Filipina hingga terasa seolah-olah berada di luar negara.

Lebih memburukkan keadaan, kebanyakan warga asing terbabit dalam kegiatan tidak sihat seperti menjadi pekerja seks, tukang urut batin, pelayan pelanggan di kelab malam, aktiviti perjudian dan dadah, selain bekerja tanpa permit dengan menyalahgunakan pas pelancong.
Foto
WARGA asing yang dipercayai menjadi tukang urut menunggu pelanggan di kaki lima sejak tengah hari.

Tinjauan Metro Ahad mendapati, kawasan berkenaan sentiasa dipenuhi pendatang dengan rata-ratanya warga Afrika, China dan Indonesia yang berkeliaran di kawasan terbabit.

Cara Nazri mempertahankan anaknya memperlihatkan keangkuhannya yang melampau.

Posted: 17 Aug 2013 05:15 AM PDT

AUGUST 17, 2013
Tidak sampai dua hari, PM Najib terpaksa menukar pendiriannya berhubung tindakan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Nazri Aziz yang melantik anaknya sebagai pegawai khasnya di kementerian itu.
Jika semalam Najib menyatakan tidak menjadi salahnya Nazri berbuat demikian asalkan tidak melibatkan pembayaran gaji oleh kerajaan tetapi hari ini beliau mengubah kenyataannya itu dengan mengatakan ahli keluarga menteri hanya boleh diletakkan sebagai pembantu di kawasan Parlimen masing-masing dan bukannya di kementerian.
"Inilah prinsipnya, prinsipnya ahli keluarga tidak boleh diletakkan di pejabat menteri," katanya.
Tindakan Nazri melantik anaknya sebagai pegawai khas telah mengundang keresahan orangramai, bukan saja kerana anaknya, Nedim itu terlibat dengan kontroversi sebelum ini, bahkan cara Nazri mempertahankan anaknya memperlihatkan keangkuhannya yang melampau.
Selain mengatakan anaknya tidak dibayar gaji oleh kerajaan, sebaliknya melalui duit poketnya sendiri, Nazri dengan nada sombongnya juga berkata, "ini kementerian saya, saya boleh boleh lantik sesiapa saja."
Dalam hal ini Nazri barangkali terlupa bahawa kementerian bukanlah milik individu. Kementerian bukan seperti syarikat sendirian berhad. Kementerian adalah milik kerajaan dan menteri duduk di situ hanyalah atas ehsan Perdana Menteri melantiknya setelah beliau dipilih sebagai wakil rakyat.
Hanya setelah menjadi wakil rakyat atau dewan negara, barulah seseorang itu boleh dilantik sebagai menteri. Ini menjadikan seseorang menteri sebenarnya sentiasa terikat kepada sokongan dan undi rakyat.
Selagi rakyat menyokongnya, dapatlah jadi menteri tetapi setelah tidak lagi mendapat sokongan rakyat, kedudukan menteri terpaksa dilepaskan dan kementerian juga kena ditinggalkan.
Jadi, janganlah sombong dan bongkak sangat kerana dapat jadi menteri seolah-olah boleh melakukan apa saja.
Ingatlah bahawa menjadi menteri adalah atas pertanggungjawaban bersama sebagai sebuah kerajaan setelah diberi mandat oleh rakyat. Jika menteri bersikap sombong dan angkuh, parti dan kerajaan yang akan menerima kesan penolakan daripada rakyat.
Oleh sebab itu, menjadi seorang pemimpin dan menteri haruslah menjauhi sikap sombong dan angkuh bagi memastikan sokongan rakyat berterusan.
Pemimpin yang bersikap sombong, angkuh dan enggan menerima teguran adalah beban kepada parti dan kerajan.
Tindakan Najib yang terpaksa mengubah pendirian dan menjadi flip-flop berhubung keputusan Nazri melantik anaknya itu, walaupun mengundang persepsi yang berbagai mengenai kefahaman Perdana Menteri sendiri berhubung perlantikan ahli keluarga oleh seseorang menteri, tetapi secara nyata menunjukkan bahawa apa yang dilakukan Nazri itu adalah salah.
Cumanya, mungkin atas sebab-sebab tertentu dan hubungan peribadi yang agak lama, Najib segan memberitahu secara terus-terang agar Nazri mengeluarkan anaknya daripada kementerian itu.
Dengan meletakkan anaknya duduk di kementerian, walaupun gajinya dibayar oleh bapanya sendiri tetapi sudah tentu pelbagai kemudahan kerajaan akan turut digunakannya.
Lagi pula meletakkan anak dan ahli keluarga sendiri di di kementerian di mana bapanya menjadi menteri, turut juga mengundang persepsi yang tidak baik kepada rakyat dan kakitangan kementerian itu sendiri.
Rakyat akan melihat menteri mengamalkan nepotisme manakala kakitangan kementerian pula menjadi serba-salah dalam menjalankan tugasnya terutama jika ada permintaan yang melibatkan pemberian kontrak dan peluang perniagaan.
Dalam isu Nazri ini, beliau sebenarnya lebih banyak dikecam oleh pihak dalam Umno sendiri berhubung tindakannya itu.
Pelbagai peringkat dalam Umno secara terbuka meluahkan rasa kurang senang dengan perkara itu.
Blogger dan pengendali laman sosial pro Umno juga tidak henti-henti mengkritik beliau sambil mengaitkan dengan beberapa kenyataannya yang berbaur angkuh dan sombong setiap kali isu mengenai anaknya itu menjadi kontroversi.
Sebelum ini isu mengenai anaknya yang dikaitkan dengan tauke balak, Michael Cina, Nazri juga bingkas mempertahankan anaknya itu dengan nada yang juga sombong dan angkuh. Kali ini, timbul lagi isu anaknya, sombong dan angkuhnya tetap sama juga.
Nazri dilihat seperti tidak memahami kedudukannya sebagai pemimpin dan menteri yang seharusnya sentiasa bersikap rendah diri, mesra rakyat dan menjauhi sama-sekali sifat sombomg dan angkuh, lebih-lebih lagi kemenangan BN dalam pilihanraya umum lalu tidaklah sebesar mana.
Najib sendiri berulangkali mengingatkan pemimpin Umno dan kerajaan supaya sentiasa mengamalkan sikap-sikap terpuji dan menjauhi amalan yang tidak disukai oleh rakyat, berikutan kesedarannya bahawa kedudukan BN dalam pilihanraya ke 14 nanti jauh lebih getir jika pemimpinnya tidak berubah sikap.
Namun Nazri nampaknya, baik sebelum pilihanraya, apatah lagi selepas pilihanraya ini apabila dipindahkan ke kementerian yang penuh warna-warni, sikapnya semakin jauh daripada amalan pemimpin yang diharapkan oleh rakyat.
Tidak hairanlah bukan saja parti lawan yang mengkritiknya, bahkan kritikan daripada dalam Umno sendiri ternampak semakin melebar.
Dengan kenyataan Najib hari ini bahawa anggota keluarga tidak boleh berada di pejabat menteri, mesej Najib adalah jelas agar Nazri segera mengeluarkan anaknya daripada kementerian itu.
Jika ingin dikekalkan juga jawatan pegawai khasnya, letakkanlah di kawasan Parlimennya di Padang Rengas dan bukan lagi di Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan.
Najib barangkali sudah menerima maklumbalas yang negatif daripada Umno sendiri mengenai tindakan Nazri itu sehingga kenyataannya berubah berbanding semalam.
Jika semalam, beliau macam bersetuju dengan tindakan Nazri itu, kenyataannya hari ini tentunya lebih mudah difahami oleh Nazri. Yang pastinya, tiada alasan lagi untuk Nazri terus berdalih mempertahankan anaknya itu. - Shahbudin Husin/TMI
WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


Mike ingat ini reta mak bapak mike ker? (LM)

Posted: 17 Aug 2013 07:04 AM PDT

Nazri Aziz mula jadi beban kepada Umno? – Shahbudin Husin
Tidak sampai dua hari, PM Najib terpaksa menukar pendiriannya berhubung tindakan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Nazri Aziz yang melantik anaknya sebagai pegawai khasnya di kementerian itu.

Jika semalam Najib menyatakan tidak menjadi salahnya Nazri berbuat demikian asalkan tidak melibatkan pembayaran gaji oleh kerajaan tetapi hari ini beliau mengubah kenyataannya itu dengan mengatakan ahli keluarga menteri hanya boleh diletakkan sebagai pembantu di kawasan Parlimen masing-masing dan bukannya di kementerian. 

Najib: No kementerian anak beranak.. (LM)

Posted: 17 Aug 2013 05:11 AM PDT

DS Najib pun tumpang hangat dan terpanggil bila Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Datuk Seri Mohamed Nazeri Aziz dengan begitu angkuh dan sombong mengatakan "ini kementerian saya, saya boleh boleh lantik sesiapa saja".

Nazeri menyatakan demikian untuk mempertahankan tindakannya melantik anaknya sebagai pegawai khas beliau di kementerian, seolah-olah kementerian berkenaan bapak dia punya!


RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Sirah/The story of Banu Qaynuqa(Jews of Madina) ) يهود المدينة بنو قينقاع

Posted: 17 Aug 2013 05:20 PM PDT

Tentera zionis As-Sisi serbu Masjid Al-Fatah

Posted: 17 Aug 2013 04:57 PM PDT

REUTERS
ANGGOTA-ANGGOTA tentera memasuki sebuah bilik di Masjid Al-Fatah yang menjadi tempat penunjuk perasaan berlindung semalam.

KAHERAH - Pasukan keselamatan memasuki sebuah masjid di ibu negara Mesir di sini selepas berbalas tembakan dengan penyokong Presiden yang digulingkan, Mohamed Morsi semalam.
Siaran langsung televisyen tempatan menunjukkan beberapa kumpulan individu meninggalkan Masjid Al-Fatah dengan dilindungi anggota polis dan tentera.
Laporan televisyen menyatakan, sejumlah penyokong Morsi bersembunyi di beberapa menara masjid itu dan melepaskan tembakan ke arah pasukan keselamatan yang berkawal di kawasan sekitarnya.
Anggota polis dan tentera kemudian membalas tembakan mereka.
Pasukan keselamatan kemudian menawan menara-menara tersebut.
Setakat ini, belum ada laporan berhubung kematian dan kecederaan dalam insiden itu.
Terdahulu, beberapa anggota tentera dilihat memasuki masjid berkenaan yang menjadi tempat perlindungan beberapa ratus penyokong Morsi.
Read More / Baca Lagi >>

Jadi Ahli Politik: Dr Ong Kian Ming pilih jalan ‘berliku’

Posted: 17 Aug 2013 04:54 PM PDT


Aura bagi pemimpin ini tidak dapat disangkal lagi, tidak dapat dinafikan Dr Ong Kian Ming (gambar) mempunyai tarikan sendiri. Maka tidak hairanlah apabila pemimpin ini menang pilihan raya umum (PRU) lalu walaupun baru pertama kali bertanding di kerusi Parlimen Serdang.
Beliau cuma lewat lima minit daripada yang dijanjikan untuk bertemu dengan The Malaysian Insider, namun pemimpin ini  tidak kekok meminta maaf atas kelewatannya itu.
Pengarah strategi pilihan raya DAP itu merupakan seorang pemegang PHD yang dahulunya perunding politik mendapat bayaran tinggi dan kini bertukar menjadi ahli politik sepenuh masa.
Terbaru beliau menunjukkan solidariti bersama umat Islam dengan berpuasa selama sebulan.
"Saya hanya mahu bersama berkongsi pengalaman berpuasa bersama rakan Muslim saya dan ia sememangnya sukar, selepas 30 hari sambutan Hari Raya benar-benar memberi makna kepada saya kerana saya rasa seperti layak untuk menyambut perayaan umat Islam ini," katanya tersenyum.
Bila dilihat kembali kehidupannya, pelajar tajaan biasiswa Asean yang berjaya belajar di Institusi Rafles, antara Institut pengajian paling berprestij, menyambung pelajaran di Universiti Cambridge dan meraih ijazah kedoktoraan dalam Sains politik di Universiti Duke, Utara Carolina sebelum bekerja sebagai perunding disebuah syarikat antarabangsa.
Menurut Ong, ketika zaman remajanya cita-cita beliau adalah untuk mengumpul kekayaan.
Namun ia tersasar setelah dua tahun, Ong kembali ke tanah air.
"Saya mahu menerokai pilihan lain dan mencuba menjadi penganalisis politik. Sudah tentu saya mengambil risiko kehilangan separuh dari gaji,  tetapi inilah yang saya inginkan iaitu menceburi dalam dunia politik," katanya lagi.
Sukan bola keranjang, Micheal Jordan dan Lim Guan Eng yang menyebabkan beliau terjerumus dalam dunia politik.
"Saya berada di Washington pada Oktober 2000 bagi menghadiri persidangan politik dan merupakan kali pertama bertemu Lim Guan Eng. Dari situ saya mengetahui Guan Eng juga merupakan peminat Micheal Jordan, jadi kami merancang untuk menonton perlawanan bersama dan ia merupakan permulaan perhubungan saya dengan DAP," kata Ong dan menambah ibu bapa dan gurunya antara pengaruh bagi beliau berkhidmat kepada masyarakat.
Menurut Ong, bapanya, Ong Meng Sing seorang arkitek. "Bapa saya dulunya sangat aktif dalam Persatuan Dewan Peniagaan Cina dan kerja-kerja komuniti."
Read More / Baca Lagi >>

Padang Merbok: Lebih 4,000 sertai perhimpunan tentang keganasan tentera zonis As-Sisi di Mesir

Posted: 17 Aug 2013 04:50 PM PDT

Lebih 4,000 orang berkumpul di Padang Merbok hari ini untuk mengutuk kudeta di Mesir dan pembunuhan kira-kira 600 orang awam.

Mereka mendesak supaya Mohamed Morsi dikembalikan semula sebagai presiden kerana beliau telah dipilih secara demokratik.

pas youth protest against egypt coup mohamad mat sabuTimbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu yang berucap di perhimpunan
tersebut menegaskan oleh rakyat Mesir mahu kerajaan Islam.

Katanya, sayap politik Ikhwanul Muslimin - Parti Kebebasan dan Keadilan -  telah dipilih untuk berkuasa walaupun dengan sumber-sumber parti yang kecil.

Tegasnya, tidak ada perhimpunan Black 505 (seperti di Malaysia), bermakna beliau telah memenangi pilihan raya yang sah.

Turut hadir dalam bantahan yang dianjurkan oleh Dewan Pemuda PAS ialah Setiausaha Penganjur DAP, Anthony Loke, yang mendesak supaya sidang tergempar parlimen diadakan untuk mengutuk keganasan di Mesir.

Beliau juga mengkritik sikap sepi Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berhubung perkara itu, tetapi ada pula masa untuk mengulas mengenai dakwaan penyelewengan dalam pemilihan parti DAP, tetapi tiada masa untuk mengutuk kerajaan tentera Mesir.

pas youth protest against egypt coup 1Perhimpunan itu dimulakan dengan solat pada kira-kira jam 5.40 petang oleh kira-kira 300 peserta, diikuti dengan ucapan oleh kira-kira 20 penceramah - terutamanya daripada PAS, serta NGO sehinggalah solat Maghrib pada kira-kira jam 7.30 malam.

Pada masa itu, jumlah hadirin meningkat kepada lebih 4,000 orang  walaupun penganjur mendakwa ia berjumlah sekitar 10,000.

Sementara itu, dalam ucapannya, Presiden PAS Hadi Awang mengutuk Pertubuhan Negara-Negara Islam (OIC) kerana berdiam diri terhadap krisis tersebut, serta beberapa pemimpin dunia yang menyokong tindakan keras tentera Mesir.
Read More / Baca Lagi >>

Mesir berdarah: NGO desak campur tangan PBB

Posted: 17 Aug 2013 04:48 PM PDT

Mohd Azmi Abdul Hamid 
ALOR SETAR - Empat pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam di negara ini mendesak Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) segera campur tangan bagi menghentikan pergolakan yang berlaku di Mesir, yang menyaksikan berlaku pertumpahan darah sesama Islam.

Presiden Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (Mapim), Mohd Azmi Abdul Hamid berkata, desakan perlu dibuat terhadap PBB agar Setiausaha Agungnya, Ban Ki Moon memanggil Majlis Keselamatan PBB untuk mengadakan mesyuarat tergempar.

"PBB wajar ambil tindakan serta merta untuk menghentikan keganasan dan pembunuhan beramai-ramai selain untuk memulihkan semula demokrasi di Mesir," katanya.

Menurutnya, piagam itu mengizinkan PBB untuk mengambil tindakan tegas termasuk mengenakan sanksi dan tindakan ketenteraan untuk menghentikan pembunuhan beramai-ramai oleh tentera dan polis Mesir.

Pengerusi Sekretariat Himpunan Ulama Rantau Asia (Shura), Abdul Ghani Samsudin berkata, desakan wajar dikenakan terhadap Pertubuhan Negara-Negara Islam (OIC) dan Liga Arab untuk mengutuk dan menggantung keahlian Mesir daripada OIC dan Liga Arab, seperti yang dilakukan oleh Kesatuan Afrika.
Read More / Baca Lagi >>

Ikhwanul Muslimin Bakal Diharamkan Untuk Sekat Morsi Kembali Sebagai Presiden

Posted: 17 Aug 2013 04:39 PM PDT

Dalam satu usaha yang dipercayai untuk menyekat Dr.Mohamad Mursi kembali ke jawatan Presiden, Kabinet Mesir telah mengeluarkan kenyataan keras menyangkut Ikhawanul Muslimin. Mereka mennganggap Ikhwanul sebagai organisasi yang tidak sah dan justeru itu bakal diharamkan.

Tuduhan yang diutarakan oleh Kabinet Mesir itu dilandasi oleh status Ikhwanul Muslimin sebagai organisasi pendukung Morsi dimana pemerintah baru Mesir menganggap Morsi sebagai "teroris" dan juga penjahat perang.

Ketika ini, ada rancangan pembubaran Ikhwanul Muslimin. Menurut warta AP pada Sabtu (17/8/2013), Perdana Menteri Interim (sementara) Hazem al-Beblawi sudah secara rasmi mengajukan cadangan untuk membubarkan Ikhwanul Muslimin. "Cadangan itu kini sedang diteliti," kata juru bicara kabinet.

Ikhwanul Muslimin yang didirikan oleh Hassan al-Bana pada 1928, ketika Revolusi 2011 adalah pertubuhan yang sah. Sehingga kini, Ikhwanul Muslimin mempunyai sekitar 600,000 anggota. Ikhwanul Muslimin di Mesir dinilai memiliki sistem organisasi terbaik. Ikhwanul Muslimin telah berkembang dan tersebar ke beberapa negara yang berpenduduk majoriti Muslim.

"Pihak keselamatan akan terus berjuang untuk melawan unsur yang bersangkutan dengan terorisme dan pelanggaran undang-undang. Kami akan melakukan penangkapan bagi anggota teroris yang merujuk pada organisasi Ikhwanul Muslimin," demikian bunyi kenyataan pihak Kabinet Mesir, seperti dikutip APA, Sabtu (17/8/2013).
Read More / Baca Lagi >>

Mesir: Ini! Senyuman Sebelum & Selepas Syahid..

Posted: 17 Aug 2013 04:38 PM PDT

Bezakan senyuman semasa hidup dan setelah syahid


Dr Hisham Saqr

 
Asmaa Ummu Rahmah ibu muda, antara 2 perindu syahid

DIA membenarkan janjinya dengan Tuhannya... maka Tuhannya menyambut janji dengannya. Kita mengharapkan begitu tetapi kita tidak mensucikan sesiapa melebihi kesucian kpd Allah swt..

Puteriku yang cantik Asmaa ummu Rahmah dan Yahya telah trpilih menjadi syahidah semalam dari peluru yang ditembak oleh pembunuh tepat yang kejam, ditembak kepadanya sedangkan sepatutnya ditembak kepada yahudi dan musuh-musuh Mesir.

Aku menjadi saksi bahawa Asmaa' selalu mengharapkan shahadah dan selalu berkata "aku mahu pergi menuju tuhanku"

Asmaa' pernah bermimpi selepas syahidnya mujahid Said Siyam, beliau berkata kepada Asmaa' "mari bersamaku", lalu Asmaa' mahu mengikuti beliau, tetapi dihalang oleh ibunya dan suaminya. Mereka berkata kepada Asmaa' "bukan sekarang Asmaa', lain kali.."

Asmaa' sentiasa mengikati mimpinya sehinggalah ketika ini, Asmaa' berkata  "inilah waktunya!"

Asmaa' menidurkan kedua anaknya sebelum bergerak ke medan raba'ah pada malam hari. Aku berkata padanya..  "berpada-padalah turun ke medan. Kau masih ada anak-anak kecil yang perlukan kau".

Asmaa' lantas membalas "adakah aku patut menyia-nyiakan peluang untuk syahid semata-mata kerana anak-anak?!"
Read More / Baca Lagi >>

Isu Mesir : Nah!! Kenyataan abang JIB yg ditunggu2?

Posted: 17 Aug 2013 04:33 PM PDT

Komen abang jibby:
Perdana Menteri berkata apa yang berlaku di Mesir itu perlu dijadikan iktibar kerana tuntutan perubahan yang dilakukan rakyat tidak semestinya membawa kepada perubahan seperti yang diharapkan.

"Ini adalah sebagai pengajaran yang boleh diambil iktibar kepada sesiapa yang diberi kepercayaan, bukan sahaja proses demokrasi berlaku, tapi apa yang boleh kita lakukan setelah dapat kepercayaan dari rakyat...kalau kita tuntut perubahan, tapi penyudahnya tidak seperti yang kita harapkan," katanya.

Najib berkata rakyat di negara ini perlu sedar bahawa sebarang perubahan terutamanya hasutan untuk berubah oleh pihak-pihak tertentu tidak semestinya akan membawa perubahan yang memberi manfaat kepada rakyat.

"Ada perubahan yang membawa kebaikan, dan mungkin yang akan membawa kepada keadaan yang lebih buruk, pengajarannya, rakyat kita jangan terpedaya dengan hasutan seperti 'ubah', 'ini kali lah', kita tak tahu apa kesudahan sama ada pihak yang kita beri kepercayaan itu mampu tadbir negara kita lebih baik daripada yang dikecapi sebelum itu," katanya. - Pakatan Rakyat Supporters
Read More / Baca Lagi >>

Nazri Aziz mula jadi beban kepada Umno?

Posted: 17 Aug 2013 04:32 PM PDT

Tidak sampai dua hari, PM Najib terpaksa menukar pendiriannya berhubung tindakan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Nazri Aziz yang melantik anaknya sebagai pegawai khasnya di kementerian itu.
Jika semalam Najib menyatakan tidak menjadi salahnya Nazri berbuat demikian asalkan tidak melibatkan pembayaran gaji oleh kerajaan tetapi hari ini beliau mengubah kenyataannya itu dengan mengatakan ahli keluarga menteri hanya boleh diletakkan sebagai pembantu di kawasan Parlimen masing-masing dan bukannya di kementerian.
"Inilah prinsipnya, prinsipnya ahli keluarga tidak boleh diletakkan di pejabat menteri," katanya.
Tindakan Nazri melantik anaknya sebagai pegawai khas telah mengundang keresahan orangramai, bukan saja kerana anaknya, Nedim itu terlibat dengan kontroversi sebelum ini, bahkan cara Nazri mempertahankan anaknya memperlihatkan keangkuhannya yang melampau.
Selain mengatakan anaknya tidak dibayar gaji oleh kerajaan, sebaliknya melalui duit poketnya sendiri, Nazri dengan nada sombongnya juga berkata, "ini kementerian saya, saya boleh boleh lantik sesiapa saja."
Dalam hal ini Nazri barangkali terlupa bahawa kementerian bukanlah milik individu. Kementerian bukan seperti syarikat sendirian berhad. Kementerian adalah milik kerajaan dan menteri duduk di situ hanyalah atas ehsan Perdana Menteri melantiknya setelah beliau dipilih sebagai wakil rakyat.
Hanya setelah menjadi wakil rakyat atau dewan negara, barulah seseorang itu boleh dilantik sebagai menteri. Ini menjadikan seseorang menteri sebenarnya sentiasa terikat kepada sokongan dan undi rakyat.
Selagi rakyat menyokongnya, dapatlah jadi menteri tetapi setelah tidak lagi mendapat sokongan rakyat, kedudukan menteri terpaksa dilepaskan dan kementerian juga kena ditinggalkan.
Jadi, janganlah sombong dan bongkak sangat kerana dapat jadi menteri seolah-olah boleh melakukan apa saja.
Ingatlah bahawa menjadi menteri adalah atas pertanggungjawaban bersama sebagai sebuah kerajaan setelah diberi mandat oleh rakyat. Jika menteri bersikap sombong dan angkuh, parti dan kerajaan yang akan menerima kesan penolakan daripada rakyat.
Oleh sebab itu, menjadi seorang pemimpin dan menteri haruslah menjauhi sikap sombong dan angkuh bagi memastikan sokongan rakyat berterusan.
Read More / Baca Lagi >>

Catatan doktor di Medan Raba’ah Adawiyah

Posted: 17 Aug 2013 04:27 PM PDT


Sebagai salah seorang peserta demonstrasi yang telah biasa berkhemah di Rabaah, saya memang berada di situ sejak Rabu pagi.
Seawal jam 6 pagi, arahan dikeluarkan kepada semua agar meninggalkan khemah dan berada di dataran, dan sudah ada tanda-tanda kecemasan.
Sekitar jam 6.30 pagi, saya mula mengalami masalah dengan isyarat talian internet menyebabkan saya termangu-mangu, dan ketika saya tiba di belakang "Tiba Mall" jam 6.40 pagi, barulah saya menyedari serangan telah bermula dengan lontaran bertalu-talu gas pemedih mata yang dilontarkan tepat ke tengah-tengah kawasan di mana peserta demonstrasi aman duduk.
Dalam tempoh beberapa minit, saya dapat melihat mangsa pertama dilumuri darah dari luka yang parah di tangan yang kelihatannya telah melibatkan sebahagian besar otot tangan kanannya. Sebagai pakar bius dan pakar perubatan kecemasan (critical care physician), saya mengambil keputusan untuk menawarkan diri bertugas di hospital Medan Rabaah sejak awal perhimpunan diadakan, iaitu selepas Presiden Morsi digulingkan.
Hospital medan agak tersusun. Ia barangkali telah belajar daripada dua episod pembantaian lepas. Walaubagaimanapun, mangsa bertali arus masuk dan dengan segera, keadaan menjadi kelam kabut.
Saya tidak merasai sendiri pengalaman ketika pembantaian "Republican Guards" atau pembantaian Al-Azhar, maka saya berasa sangat terkesan melihat betapa ramainya mereka yang mengalami kecederaan pada hari ini.
Dalam masa kurang dari 3 jam, hospital dan ruang-ruang dewan berhampiran hampir penuh dengan mayat dan mereka yang cedera.
Kecederaan yang dialami adalah sama ada dari peluru tabur (birdshot) kepada peluru hidup (live bullet).
Kebanyakan luka dari peluru hidup dijumpai di bahagian atas badan dengan sebahagian besarnya di kepala dan leher yang langsung mengakibatkan kematian.
Sekitar jam 10-10.30 pagi, gas pemedih mata mula dilemparkan ke arah hospital, menyebabkan udara sekitar amat melemaskan dan semua kakitangan hospital mula memakai topeng mulut.
Oleh kerana saya tidak berdaftar di hospital tersebut, saya tidak mempunyai bekalan topeng.
Sukar bernafas, saya tinggalkan aras pertama, aras di mana pesakit diterima, dan cuba naik ke aras kedua untuk mencari topeng tersebut di bilik bekalan.
Di aras kedua, saya terjumpa sebuah bilik di mana kaum ibu membawa anak-anak kecil mereka berlindung dari asap pemedih mata yang cukup pekat itu.
Saya akhirnya hanya menjumpai topeng biasa dan bukan topeng yang dapat melindungi dari asap pemedih mata.
Saya menyambung tugas membantu mangsa-mangsa baru yang tiba di hospital, tetapi keadaan semakin teruk dengan pertambahan jumlah mangsa.
Ini termasuk kes-kes yang parah, asap pemedih mata (saya mendapat tahu kemudiannya botol gas ini dilemparkan dari atas oleh helikopter). Bunyi tembakan juga semakin hampir dengan hospital.
Jam 12.00 tengahari, terdapat arahan untuk mengosongkan hospital kerana terdapat kebimbangan serangan di situ. Semua staf di arah menyorokkan tag pengenalan identiti perubatan mereka, menyorokkan kot putih atau sarung tangan bagi mengelakkan tangkapan atau soal siasat.
Saya meninggalkan hospital tersebut dan melintasi satu dewan yang dipenuhi mayat-mayat mangsa serangan, dan kemudiannya melalui satu dewan lain yang penuh juga dengan mereka yang tercedera yang dikategorikan sebagai kurang teruk (apabila saya maksudkan kurang teruk, ini hanyalah bermaksud mereka ada beberapa jam untuk mengharungi kecederaan tanpa pemerhatian rapi, tapi sebenarnya, dalam keadaan normal, mereka adalah pesakit yang memerlukan pembedahan segera).
Hati saya sangat tersentuh tatkala saya melihat senario wanita dan orang tua yang hanya mampu menangis di samping anak-anak atau saudara mereka yang tercedera kerana memang tidak ada siapa yang dapat menolong mereka di tengah-tengah serangan berdarah ini.
Saya berdiri di sebuah koridor di belakang hospital, yang berdekatan dengan Masjid Rabaah. Di sini juga beberapa mangsa di kalangan pemprotes berlindung setelah mereka tiada lagi tempat di hospital.
Salah seorang dari mereka yang cedera (ditembak di kaki) berkata kepada saya "Dr, kenapa berdiri sebegini? Pergilah dan pindahkan atau tolong pesakit lain". Saya berasa sangat simpati kepada anak muda ini, yang tidak pedulikan kecederaan dirinya sendiri sebaliknya memikirkan sahabat-sahabat lain di tengah-tengah serangan berdarah ini.
Saya sendiri tidak tahu hendak ke mana setelah arahan mengosongkan hospital, jadi saya terus berlindung di situ, hampir dengan masjid di mana wanita dan orang tua berada. Bunyi tembakan peluru bersambungan dan semakin dahsyat, asap terus memenuhi ruang.
Selepas beberapa minit saya lihat gas pemedih mata menguasai koridor di mana saya berdiri tadi, saya teringatkan pemuda yang menegur saya tadi dan yang lain yang tercedera, adakah mereka sempat dipindahkan atau tidak? Orang ramai mengipas-ngipas ruang udara mereka dengan baju dan kain untuk cuba mengusir asap dan bau yang cukup melemaskan itu.
Selepas sejam, saya berjumpa seseorang dari hospital medan tadi, dan dia memberitahu sebuah hospital dari badan kebajikan Rabaah telah dibuka untuk menerima pesakit. Saya segera ke situ dan segera bertugas kembali, saya merasakan sedikit lega kerana dapat bekerja di hospital sebenar, apatah lagi sahabat-sahabat sekerja saya berjaya mendapatkan bekalan perubatan dari hospital medan tadi. Kami mula bekerja dan saya gembira kadar mangsa baru yang datang berkurang. Saya mula terfikir yang tentera telah memberhentikan serangan mereka.
Read More / Baca Lagi >>

Mesir Berdarah: Ucapan TG Haji Abdul Hadi Awang Bhg 2

Posted: 17 Aug 2013 04:21 PM PDT

Violence erupts in Egypt

Posted: 17 Aug 2013 04:20 PM PDT

Cairo protester: 'They're shooting inside the mosque'

Posted: 17 Aug 2013 04:20 PM PDT

Shooting causes panic during Cairo mosque standoff

Posted: 17 Aug 2013 04:19 PM PDT

Jacky Rowland reports from Paris on European recations on Egypt

Posted: 17 Aug 2013 04:18 PM PDT

Analyst Gerges: We are likely to witness more escalation in Egypt

Posted: 17 Aug 2013 04:18 PM PDT

Egypt forces clear Cairo mosque of protesters

Posted: 17 Aug 2013 04:17 PM PDT

Mesir Berdarah: Ucapan TG Haji Abdul Hadi Awang Bhg.1

Posted: 17 Aug 2013 09:01 AM PDT

Egypt presidency: Anti-coup alliance 'waging war of attrition against state'

Posted: 17 Aug 2013 08:28 AM PDT

Kutuk Mesir: 'Najib jangan bimbang, kita akan sokong' - DAP

Posted: 17 Aug 2013 08:22 AM PDT

Anthony Loke Siew Fook 
KUALA LUMPUR - DAP hari ini menyatakan akan memberi sokongan kepada kerajaan sekiranya ada usaha untuk mengutuk kekejaman kerajaan Mesir terhadap rakyatnya yang sedang berlaku.

Setiausaha Pengelolanya, Anthony Loke Siew Fook turut memberi sokongan dan menggesa usul untuk mengutuk kekejaman kerajaan Mesir dibahas pada pesidangan Parlimen pada minggu depan.

Tambahnya, perdana menteri tidak perlu gentar untuk membawa usul mengutuk kekejaman kerajaan Mesir terhadap rakyatnya.

"Kita desak Najib beranikan diri bawa usul di Parlimen, kita akan bersama kerajaan memberi sokongan yang berusaha untuk kutuk kerajaan Mesir.

"Jangan bimbang kita tak sokong usul itu, kita akan sokong," katanya pada Himpunan Munajat 100K, di Padang Merbok, di sini, hari ini.

Semalam, DAP telah menggesa sidang khas Parlimen kutuk pembunuhan di Mesir.
Read More / Baca Lagi >>

Konflik Mesir: Pemuda Pas lobi negara Arab

Posted: 17 Aug 2013 08:21 AM PDT

Nasrudin Hassan
KUALA LUMPUR - Dewan Pemuda Pas Malasysia (DPPM) akan meneruskan usaha melobi pihak antarabangsa untuk bersama-sama memberi tekanan kepada rejim Mesir yang menindas rakyat negara itu. 
 
Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hassan berkata, DPPM akan melobi negara yang berada dalam Liga Arab, OIC dan sebagainya bagi tujuan itu.
 
Menurutnya, pemerintahan sementara di Mesir mencabul hak demokrasi, tambahan pula dengan kezaliman yang dilakukan.
 
"Kita akan melobi di peringkat antarabangsa," katanya pada sidang media selepas Himpunan Munajat 100K, di sini.
 
Beliau menambah, DPPM juga akan menghantar surat kepada Speaker Dewan Rakyat dan Dun untuk mengadakan sidang tergempar Parlimen bagi membahas isu kekejaman kerajaan sementara Mesir.
 
"Kita minta Dewan Rakyat dan Dun adakan sidang tergempar, itulah langkah yang sepatutnya diambil bagi menekan rejim tentera di bumi Mesir.
 
"Kita akan hantar surat pada Isnin ini, kita telah draf surat itu," katanya.
Read More / Baca Lagi >>

PAS rally condemns Egyptian army’s violence

Posted: 17 Aug 2013 08:19 AM PDT


The crowd performing Asar prayers before the event starts. The Malaysian Insider pic by Afif Abd Halim, August 17, 2013.The crowd performing Asar prayers before the event starts. The Malaysian Insider pic by Afif Abd Halim, August 17, 2013.
PAS has called for an emergency sitting of the Malaysian parliament to condemn the violence against supporters of ousted Egyptian President Mohamad Morsi by the Egyptian army.
Its vice president Salahuddin Ayub said convening the parliament would offer members from both sides of the divide to express their disgust over events in Egypt.
"We have  seen this type of violence once before in Bosnia and we thought we will never see it again. But it has happened," he told a crowd of some 2,000 people this evening at a rally organised by the Islamist party at Padang Merbok in Kuala Lumpur.
DAP organising secretary Anthony Loke, while calling for an emergency sitting of the parliament, criticised Putrajaya over its silence regarding the events in Egypt.
He said Prime Minister Datuk Seri Najib Razak could find time to comment on alleged irregularities in DAP's party elections but not to condemn Egypt's military government.
PAS deputy president Mohamed Sabu said the violence by the Egyptian army and police on the Morsi's supporters was a "shameful" act against its fellow citizens.
"The police and army in any country are supposed to protect its citizens, not kill them. Mohamad Morsi was elected democratically," Mat Sabu said at a solidarity rally in Padang Merbok, Kuala Lumpur.
Mohamad Sabu called on
Read More / Baca Lagi >>

Dasar pembangunan kerajaan abai golongan miskin

Posted: 17 Aug 2013 08:17 AM PDT

ChubadakKUALA LUMPUR, 17 Ogos: Ahli Parlimen Batu, Tian Chua berkata, kerajaan Umno-BN hanya berjanji mendahulukan keperluan rakyat bagi menikmati kediaman mampu milik. tetapi gagal melaksanakannya.
"Sebelum pilihanraya, Umno-BN berjanji untuk membina sejuta rumah mampu milik.
"Tetapi selepas membentuk kerajaan, janji hanya tinggal janji. Sehinggalah berlaku bencana kebakaran di Kampung Chubadak Jaya.
tian-chua-13march"Kerajaan tidak bersungguh-sungguh membantu dan lepas tangan dengan memindahkan mangsa jauh ke tempat lain," katanya kepada Keadilandaily.
Pada 8 dan pada 10 Ogos lalu, hampir 50 rumah di kawasan di Kampung Chubadak, Sentul dan Kampung Puah Bahagia, Bandar Baru Sentul terbakar mengakibatkan 300 orang kehilangan tempat tinggal.
Tian berkata, rumah penduduk yang terbakar merupakan deretan rumah panjang yang dibina secara sejak 20 tahun lalu.
Difahamkan, ketika itu kerajaan memperkenalkan dasar 'setinggan sifar' menyebabkan banyak tanah yang diswastakan kini dimiliki pemaju pembangunan.
Manakala penduduk dijanjikan kediaman di Projek Prumahan Rakyat (PPR) dalam tempoh dua hingga tiga tahun.
Read More / Baca Lagi >>

Disiasat bawah Akta Hasutan, namun disoal status perkahwinan

Posted: 17 Aug 2013 08:16 AM PDT

cynthia_gabrielKUALA LUMPUR, 17 Ogos: Pengarah Eksekutif Suara Rakyat Malaysia (Suaram) Cynthia Gabriel berkata, beliau ditanya soalan tidak berkaitan, iaitu berhubung status perkahwinannya ketika disoalsiasat Polis.
"Saya dipanggil di bawah Akta Hasutan. Tapi soalan ditanya langsung tiada kaitan.
"Ia termasuklah adakah saya sudah berkahwin.. dan beberapa soalan peribadi lain," kata Cynthia kepada Keadilandaily.
"Ini jelas bermotifkan politik bertujuan mengelak rakyat membicarakan isu pokok, iaitu penglibatan Datuk Seri Najib Razak dan proksinya dalam skandal Scorpene," tegas Cynthia.
Pada 7 Ogos lalu, Cynthia dipanggil ke ibu pejabat polis daerah (IPD) Petaling Jaya untuk membantu siasatan di bawah Akta Hasutan 1948.
Ia berhubung majlis makan malam anjuran Suaram bagi mengutip dana membiayai kes mahkamah di Perancis berkaitan pembelian dua kapal selam Scorpene oleh kerajaan Malaysia pada 2002.
Namun kata Cynthia, provokasi itu tidak menjejaskan fokus Suaram untuk mendesak Polis, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan badan kehakiman menyiasat kembali kes tersebut.
"Isu pokok ialah jika benar Najib tidak terlibat, beliau wajar ke Mahkamah Perancis untuk membersihkan dirinya," kata Cynthia.

Amateur video of pro-Morsi supporters inside besieged Cairo mosque

Posted: 17 Aug 2013 08:00 AM PDT


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


LAGI UMAT ISLAM DI HINA

Posted: 17 Aug 2013 06:30 AM PDT BAYANG KAN
JAMBAN DI DISEKSA
OLEH ROSMAH

Tak usah perbesar isu solat depan tandas - MB

LUMUT 17 Ogos - Zambry Abdul Kadir mahu insiden peniaga terpaksa bersolat di depan tandas di sebuah lokasi tapak perniagaan di Kuala Kangsar, tidak diperbesarkan oleh mana-mana pihak.

Zambry berkata, beliau telah pun mengarahkan Ahli Parlimen Kuala Kangsar,  Wan Mohammad Khairil Anuar Wan Ahmad dan Majlis Perbandaran Kuala Kangsar (MPKK) untuk meneliti perkara tersebut.

"Saya rasa tidak perlulah diperbesarkan isu ini kerana saya telah meminta Wan Mohammad Khairil dan Yang Dipertua MPKK untuk menyiapkan laporan. Maklumat awal yang diterima ialah ada perbincangan untuk mereka menyediakan kawasan tersebut dan mereka sendiri hendak bersolat di situ.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... PASAL APA TAK BOLEH BESAR BESAR KAN.... kah kah kah...

kah kah kah...JAMBAN INI MENGHINA UMAT ISLAM.... kah kah kah..

kah kah kah... SEMBAHYANG HADAPAN JAMBAN.. GOYANG AKIDAH.... kah kjah kah..

kah kah kah...MANA ZAHID HAMIDI.... kah kah kah..

kah kah kah...TARIK BALIK HAK JAMBAN INI ....kah kah kah..

kah kah kah... MANSUHKAN HAK JAMBAN DI DIRIKAN DI KUALA KANGSAR... kah kah kah..

kah kah kah.. MANA MUFTI.... BUAT FATWA... kah kah kah..

kah kah kah... JAMBAN INI JAMBAN ISREAL.... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU JAMBAN TEMPAT ANJING BERHARI RAYA....  kah kah kah..

kah kah kah... MANA NGO MELAYU ISLAM... BUAT LAPORAN POLIS TERHADAP JAMBAN INI.... kah kah kah..

kah kah kah... BUAT  MUNAJAT DAN  RUNTUHKAN JAMBAN INI.... kah kah kah

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
----------

MENUNNGU CAKAP MENTERI

Posted: 17 Aug 2013 02:00 AM PDT
MALAON NIGERIA INI
LARI DARI LOKAP
SATELAH MERASUAH 
KOPRAL POLIS

DARI ARKIB BERITA SELASA, 23 JULAI 2013


Operasi pendatang haram besar-besaran lepas raya

Kementerian Dalam Negeri (KDN) akan melancarkan operasi bersepadu secara besar-besaran selepas Hari Raya Aidilfitri ini bagi mengesan dan menahan pendatang tanpa izin di negara ini.

Menterinya Ahmad Zahid Hamidi berkata operasi melibatkan polis, Jabatan Imigresen dan Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) itu akan meliputi kawasan perniagaan, perladangan, kilang dan kawasan pembinaan di seluruh negara.

Beliau berkata pihaknya memandang serius terhadap masalah yang seringkali ditimbulkan oleh pendatang tanpa izin antaranya masalah jenayah, dadah dan pelacuran.

"Gerakan memburu pendatang tanpa izin ini adalah untuk membuktikan bahawa kerajaan serius dalam membendung masalah sosial serta menjamin keselamatan negara," katanya pada sidang media selepas menghadiri majlis berbuka puasa bersama warga Imigresen di Ibu Pejabat Imigresen di Putrajaya malam tadi.

Ahmad Zahid berkata sepanjang Ramadan ini, seramai 120 pendatang tanpa izin ditangkap atas kesalahan berniaga tanpa permit dan tiada dokumen perjalanan yang sah.

Majlis itu turut dihadiri oleh Timbalan Menteri Dalam Negeri,  Wan Junaidi Tuanku Jaafar dan Ketua Pengarah Imigresen  Alias Ahmad.

Mengenai Program Penyelesaian Menyeluruh Pekerja Asing dan Pendatang Asing Tanpa Izin (6P), Ahmad Zahid berkata ia telah menunjukkan hasil yang positif apabila seramai 1.3 juta orang telah berdaftar sejak dilancarkan pada Julai 2011.

Beliau menjelaskan daripada jumlah itu, seramai 500,000 telah melalui proses pemutihan, 330,000 telah pulang ke negara asal manakala bakinya masih dalam proses pemutihan untuk dihantar pulang.- Bernama


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit.... RAYA DAH BERLANGSUNG.... kah kah kah...

kah kah kah...NAK TUNGGU RAYA HAJI KE?.... kah kah kah....

kah kah kah...ATAU RAYA TAHUN DEPAN.... kah kah kah..

kah kah kah... ORANG NIGERIA DAH  PANDAI RASUAH  KOPRAL  POLIS... kah kah kah..

kah kah kah...NAK TUNNGU NIGERIA RASUAH OCPD KE?.... kah kah kah...

kah kah kah... ATAU NAK TUNGGU RASUAH PAK MENTERI.... kah kah kahSILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
---------- 


NIGERIA YANG BAIK ADALAH NIGERIA YANG MATI

Posted: 17 Aug 2013 12:00 AM PDT

 JUMPA MUKA INI
PUKUL DAN TANGKAP

KOMENTAR TUKAR TIUB
masaalah orang hitam ini semakin menjadi jadi
kita bukan benci mereka kerana kulit mereka hitam
ambiga juga hitam
dr jeya juga hitam
sivarasa juiga hitam

kita tak suka mereka
kita benci merreka
kerana peangai mereka
kerana onar mereka
kerana tipu muslihat  mereka

warga nigeria ini bukan hanya bawa masalah ke malaysia
mereka bawa masalah di eropah
mereka bawa masalah di jepun
mereka bawa masalah di thailand

langkah wajin diambil segera
hentikan kemasukan orang hitam
hentikan kemasukan orang nogeria

malaysia sedang hadapi banyak masalah
kita tak perlu bawa orang nogeria untuk bawa masalah

sekali lagi kita bukan rasis
kita benci mereka bukan kerana kulit mereka hitam

ambil tindakan sekarang sebelum mereka
bertembak tembak 
sebelum mereka  berbunuh bunuh
sebelum mereka bawa  boko haram ke malaysia

MALAON INI TELAH
PANDAI MERASUAH POLIS
LARI DARI LOKAP
KES DADAH

MULA MULA HANYA RASUAH KOPERAL
BILA DAH KAYA
AKAN RASUAH OCPD

BILA DUIT BERJUTA AKAN RASUAH
KETUA POLIS NEGARA
Sindiket tipu cinta internet tumpas
Kuala Lumpur: Satu lagi sindiket penipuan cinta internet didalangi warga asing di negara ini, tumpas selepas empat lelaki Afrika serta seorang wanita tempatan, ditahan polis dalam serbuan terhadap sebuah kondominium mewah di Cheras, kelmarin. 

Empat lelaki dari Nigeria dan Lesotho berusia 29 hingga 31 tahun serta wanita tempatan itu ditahan susulan laporan polis dibuat seorang pelajar kolej swasta mendakwa ditipu kenalan luar negara yang dikenalinya menerusi sesawang sosial, Facebook. 
Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Mohan Singh Tara Singh, berkata sindiket itu dipercayai beroperasi sejak awal tahun ini dan dipercayai ramai wanita serta gadis menjadi mangsa penipuan mereka. 

Suspek minta wang 

"Mangsa mengenali seorang lelaki sebagai Richard Kickme dari England sejak Februari lalu melalui Facebook. Pada 18 April lalu, suspek meminta mangsa memasukkan RM1,600 ke dalam akaun bank seorang wanita, kononnya sebagai bayaran cukai perlu diselesaikan untuk membawa masuk sejumlah wang tunai dari negara itu. 

"Dua hari kemudian, suspek meminta mangsa memasukkan RM950 dan petang hari sama, mangsa diminta memasukkan RM680 lagi untuk tujuan sama, menimbulkan kecurigaan mangsa sebelum membuat laporan polis," katanya pada sidang media, di sini, semalam. 

Beliau berkata, susulan laporan diterima, siasatan polis berjaya mengesan kedudukan suspek yang beroperasi di sebuah kondominium dekat Cheras sebelum melakukan serbuan kira-kira jam 10.30 pagi, kelmari

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
----------

NAJIB MEMBOHONG LAGI

Posted: 16 Aug 2013 08:00 PM PDT

NOTA
hanya satu soalan
pada 12 jun 2013
pada 13 jun 2013
pada 14 jun 2013
najib main golf 3 hari di jakarta
tunggu siapa?

apa punya tuuur
kah kah kah

MUKA KENA KASUTPejabat Perdana Menteri Nafi Adakan Perbincangan Kerajaan Perpaduan Dengan Anwar Ibrahim

KUALA LUMPUR: Pejabat Perdana Menteri (PMO) menafikan dakwaan mengadakan pertemuan bagi membincangkan isu kerajaan perpaduan antara  Najib  Razak dan Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NGAKU LAAAA.... kah kah kah..

kah kah kah...CAKAP TERANG TERANG.... kah kah kah...

kah kah kah... DI MALAYSIA INI KALAU DI NAFIKAN....ERTINYA ADA... kah kah kah..

kah kah kah.... JANGAN MALU MALU.... kah kah kah...

kah kah kah.... MUKA  DAH KENA REJECT  ...NAK MALU APA?.... kah kah kah...

kah kah kah... NIK AZIZ TAHU... KIT SIANG TAHU... WAN AZIZH TAHU... SEMUA TAHU....kah kah kah..

kah kah kah.... ZAHID DAN SAIFUDDIN LAGI TAHU.... kah kah kah...

dari arkib tukar tiub
14 jun 2013

 KESAH TIGA ORANG YUSOFF
 yusoff latiff
yousoff kala
yousoff gajah
YANG MANA SATU
IDAMAN KALBU
YANG MANA SATU PILIHAN HATI KU
yang mana satu racun
yang mana satu madudari arkib tukar tiub
15 jun 2013

NAJIB, ANWAR DI JAKARTA, TERDAPAT SPEKULASI AKAN BERTEMU

KUALA LUMPUR, 15 Jun –  Najib Razak dan musuh politiknya Anwar Ibrahim kedua-duanya di Jakarta hari ini, terdapat kemungkinan diadakan pertemuan yang mungkin akan membantu perdana menteri mengelakkan persaingan di Parlimen dan partinya sendiri selepas keputusan buruk Pilihan Raya 2013.
The Malaysian Insider difahamkan, pertemuan itu telah cuba diaturkan semenjak sekurang-kurangnya seminggu lalu, dikala Najib hampir pasti dicabar dalam pemilihan Umno tahun ini dan berkemungkinan akan berhadapan dengan usul undi tidak percaya selepas Parlimen mula bersidang pada 24 Jun.
Difahamkan  Ahmad Zahid Hamidi, yang rapat dengan kedua-dua pemimpin, telah ditugaskan untuk mengaturkan pertemuan tersebut. Beliau kini berada di Jakarta untuk lawatan dua hala.
ini dari arkib tukar tiub 14 jun 2013:
KAH KAH KAH
ini teh tarik dimana?
lepas teh
ada rokok keretek tak?
kah kah kah

PERSOALAN UNTUK KURUN INI
siapa ajak siapa minum teh?
kah kah kah
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
----------

SELAMAT HARI ULANG TAHUN

Posted: 16 Aug 2013 07:18 PM PDT

KEMERDEKAAN DIMENANGI  MELALUI PERJUANGAN
bukan
DENGAN PEMBODEKAN
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal

-----------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT