Nuffnang

Pengikut

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


MUHD TAIB MANTAN MB SELANGOR 'DIBERSIHKAN' SETELAH MASUK PAS?

Posted: 23 Apr 2013 09:03 PM PDT

AMAT malang sekali disaat-saat golongan yang dahulunya berada di dalam kelompok kejahilan telah mula menemui sinar kebenaran, golongan yang dahulunya berada di kelompok kebenaran pula kini berhempas pulas mempertahankan golongan zalim dan mungkar.

Ketika para artis dan tokoh politik yang dulunya alpa dengan keduniaan telah kembali insaf dan mahu kepada kebenaran dan keadilan, golongan yang digelar ilmuan bahkan menonjolkan dirinya seperti alim ulamak masih gila dengan pangkat dan kedudukan serta habuan duniawi.  Semakin hampir PRU, semakin nyaring mereka ini menyalak umpama anjing kelaparan.

Mantan MB Selangor menyertai PAS
Kehadiran mantan MB Selangor, Muhd Taib atau 'Mike Tyson' menyertai PAS, bertambah meroyan si Hassan Jati.  Beliau tidak menyangka 'secerdik-cerdik' beliau kononnya pakar 'moti basi', terdapat bekas tokoh Umno yang lebih bijak menilai arah perjuangan yang diredhai.  Hassan Jati balik ke alam kejahilan dan kesesatan, Mike Tyson telah kembali ke pangkal jalan.

Ada orang bertanya, apakah hebatnya 'Mike Tyson' yang dahulunya pernah terlibat di dalam isu membawa wang tunai dalam jumlah yang banyak di Lapangan Terbang Australia?  Benar, kita telah ungkitkan perkara ini betahun-tahun dahulu dan 'Mike Tyson' telah pun disiasat.  Adakah benar beliau telah 'dibersihkan'?  Kita tidak beranggapan begitu walaupun beliau telah bersama kita kerana bukan kita yang menyiasat kes beliau dulu.  Kita perlu tanya Kerajaan sewaktu itu (Umno/Bn), adakah 'Mike Tyson' bersih?  

Sebagai sebuah Parti Islam, PAS tidak akan menyekat sesiapa sahaja untuk bersama dengan wadah perjuangan menegakkan Islam hatta kepada orang-orang kafir sekalipun.  Khalifah Islam, Sayyidina Omar dan Sayyidina Hamzah lebih hebat rekod 'kejahatannya' sebelum beliau mendapat hidayah dari Allah.  Apakah kerana sejarah kotor dan jahat kedua-dua Khalifah ini, Nabi tidak membenarkan mereka untuk menyertai Ugama Islam?  Ini lah hebatnya Islam.  Ini lah juga yang mahu dibawa oleh PAS.

Seandainya mereka anggap sesiapa sahaja yang menyertai PAS akan 'dibersihkan', itu anggapan yang salah.  Kita mahu pihak berkuasa bertindak ke atas sesiapa sahaja yang melakukan salah laku tetapi bukan menunggu seseorang itu menyertai PAS atau Pakatan Rakyat barulah pihak berkuasa mahu bertindak atau menyiasat.  Itu kerja yang tidak amanah dan tidak ikhlas. 

MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


Video lucah yang dikatakan Datuk Mustafa Ali ditayangkan secara terbuka di K Terengganu, Kuala Nerus dan Setiu

Posted: 23 Apr 2013 11:02 PM PDT


W.SAIDATUL FADZILAH W.NAJEMUDIN
24 April 2013
Ketua Pemuda BN Terengganu: 'Henti tayang video lucah'
Dari kanan, Badrol Hisham dan Saiful Bahri pada sidang media selepas membuat laporan polis, semalam
KUALA TERENGGANU – "Jika saya dapati ada berlaku perkara ini, memang sewajarnya Pemuda Barisan Nasional (BN) dan pimpinan akan beri arahan supaya hentikan."

Demikian tegas Ketua Pemuda BN Terengganu, Saiful Bahri Baharuddin ketika mengulas mengenai isu penayangan video lucah yang dikatakan galak ditayangkan di markas BN di sekitar Kuala Terengganu, Kuala Nerus dan Setiu menjelang kempen pilihan raya.

Video yang dikatakan mirip Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali bersama pasangannya dalam sebuah hotel itu dikatakan ditayangkan secara terbuka dalam ceramah BN di tiga kawasan terbabit sejak kempen pilihan raya berlangsung.
Saiful Bahri yang juga Ketua Pemuda Umno Terengganu berkata, penayangan video itu dilihat boleh mencemar imej dan peribadi seseorang.

"Sewajarnya bagi pihak BN, kita memang tidak menggalakkan atau menegah atau menghalang individu atau orang ramai menayangkan filem video kerana ia boleh mencemar imej peribadi seseorang. Kita memang mencegah perkara itu daripada berlaku,"
katanya pada sidang media selepas membuat laporan polis, di sini, semalam.

Sementara itu, Ketua Pemuda Umno Bahagian Kuala Terengganu, Badrol Hisham Zaki menjelaskan tidak mendapat maklumat mengenai perkara itu.

Beliau turut mengakui tidak tahu menahu mengenai sebarang tayangan video sedemikian dan menganggap tindakan penayangan secara terbuka tidak mungkin dilakukan BN.

"Setakat yang saya tahu kita tidak pernah menayangkan apa-apa gambar atau filem berkaitan. Kalau secara persendirian itu kita tidak boleh nak kata apa tetapi dalam ceramah atau secara terbuka tidak mungkin.

"Kita tidak mahu sesuatu yang boleh menimbulkan masalah terutamanya dari sudut kesalahan atau dari sudut keselamatan yang kalau menayangkan filem sebegitu menyalahi peraturan dan undang-undang. Tidak mungkin kita buat sesuatu yang menyalahi peraturan," katanya.

Beliau yang juga Exco Pemuda Umno berkata, arahan penayangan video berkenaan juga tidak pernah dikeluarkan BN untuk tujuan menjatuhkan mana-mana pihak lawan.

"Memang kita tidak pernah keluarkan arahan. Saya sendiri tidak pernah melihat video berkenaan, jadi macam mana kita terfikir untuk tayang. Kalau benar sekalipun, ia boleh mengaibkan seseorang, Islam pun mengharamkan membuka aib orang," katanya.

Gerakan "Pancung" Mukhriz oleh orang2 UMNO Kedah ... biaq mampuih pi

Posted: 23 Apr 2013 08:53 PM PDT
Maklumat terbaru sampai ke tangan saya tepat jam 7.47 malam tadi.

Pengirim emel yang enggan namanya disiarkan memberitahu gerakan untuk menewaskan calon Barisan Nasional (BN) DUN Ayer Hitam, Mukhriz Mahathir sedang giat dirancang rapi beberapa pemimpin Umno Kedah sendiri.

Enggan memberitahu siapakah mereka yang menjadi dalang di sebalik gerakan tersebut, dia juga memberitahu satu mesyuarat rahsia peringkat negeri dihadiri beberapa pemimpin Umno yang tidak suka kepada Mukhriz akan dibuat dalam masa terdekat.


Apabila team Jalan Pulang membalas emel berkenaan bertanyakan butiran lanjut serta di mana pertemuan itu diadakan, balasan dari si pengirim ini setakat ini belum dapat diterima.Antara tulisan pengirim emel tersebut yang boleh disiarkan adalah seperti berikut:
"Salam tuan punya blog Jalan Pulang. Saya ingin memberitahu sesuatu maklumat penting berkenaan calon Dun Ayer Hitam yang juga anak Mahathir.

Dalam pengetahuan saya, beberapa pemimpin UMNO negeri Kedah termasuk ketua bahagian yang tidak sebulu dengan Muhkriz dipercayai akan membuat satu mesyuarat tergempar bagaimana mahu menewaskannya di duntersebut.

Sebagaimana yang kita tahu, dun Ayer Hitam ini merupakan kubu kuat Pas tetapi nama Mukhriz yang sepatutnya berada di dun Kuah telah dipindahkan di saat akhir semasa bapanya, bekas perdana menteri yang kita kasihi,Mahathir sedang berada di London menziarahi mendiang bekas pm Tatcher.

Saya merayu supaya tuan dapat melakukan sesuatu keranamaklumat yang sampai ke tangan saya akan memastikan Mukhriz dimalukan bagi memberi pengajaran kepada Mahathir supayanjangan mencampuri urusan Umno.

Kalau tuan hendak tahu, UMNO Kedah kini bermasalah kerana ada dua kem iaitu Mukhriz dan Mat Bashah yang memang menjadi pengikut setia PM kita Najib Tun Razak.

Saya panjangkan maklumat ini kepada tuan agar dapat melakukan sesuatu sebelum terlambat.

Saya akui semua maklumat yang saya berikan adalah benar setakat pengetahuan saya sebagai ahli UMNO yang sayangkan Mahathir kerana dia adalah idola saya.

Saya harap nama saya tidak disiarkan sebagai keselamatan kerana maklumat ini rahsia dan hanya diketahui beberapa orang saja.

Sekian, wassalam.

Yang benar, ahlI UMNO Anak Bukit."

- Received : cheannst@gmail.com 23 April 2013 19:47


Dari emel di atas, ada beberapa maklumat yang mengesahkan spekulasi sebelum ini:

1) Mukhriz memang akan diletakkan sama ada di DUN Kota Siputeh atau DUN Kuah dan bukannya DUN Ayer Hitam. Ini bermaksud pemimpin Umno sendiri yang mengkehendaki Mukhriz dimatikan kariernya secara senyap.

2) Senarai nama yang diumumkan Najib memang bukan dari cadangan Mahathir. Nama mereka diumum ketika Mahathir ke London selama tiga hari mewakili Malaysia ke upacara pengkebumian bekas perdana menteri Britain, Margaret Tahtcher.

3) Mat Bashah atau nama sebenarnya Ahmad Bashah Md Hanipah merupakan bos Umno negeri tetapi Muhkriz merupakan timbalannya di Kedah. Calon DUN Bakar Bata ini diketahui tidak mahu Muhkriz menang di DUN Ayer Hitam dan sebab itulah namanya diletakkan di kubu kuat PAS bagi memudahkan Mukhriz dipancung, bukan setakat pengundi tidak mengundinya tetapi Umno sendiri akan memastikan dia kalah.

4) Sekiranya kalah, ini bermakna peluang Ahmad Bashah untuk menjadi menteri besar cerah kerana Muhkriz sudah tiada tempat dalam barisan kepimpinan Umno negeri, itu pun jika Umno dapat merampas semula negeri ini.

Bekas pengerusi MARA, Tamrin Ghaffar juga seakan mengetahui situasi sulit yang dialami Muhkriz dan Mahathir sendiri.

Disebabkan itu, Tamrin menjangkakan banyak kerusi parlimen yang dimenangi BN sebelum ini akan kecundang ke tangan Pakatan Rakyat.

Beliau turut meramalkan tindakan BN yang memindahkan Mukhriz Mahathir daripada Parlimen Jerlun ke kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Ayer Hitam sebenarnya ingin membunuh karier politik anak BEKAS Perdana Menteri itu.

"Sepatutnya kerusi yang selamat untuk Mukhriz adalah DUN Kuah di Langkawi kerana ada sentimen Mahathir yang telah membangunkan Langkawi.

"Kawasan Jitra (Kayu Hitam) itu kawasan kuat PAS. Dua PRU yang lalu PAS menang.

"Memang ada unsur cubaan nak pekena dia sebab ada kumpulan lain yang nak jadi Menteri Besar juga," katanya.

Dalam sidang media bersama bekas menteri besar Selangor, Muhammad Muhd Taib di ibu pejabat PAS di Kuala Lumpur, Tamrin juga menyeru supaya ahli Umno keluar dan menyertai Pakatan Rakyat kerana Umno sudah tidak boleh diharapkan untuk membela nasib orang Melayu dan agama Islam.

Secara peribadi, saya masih lagi menanti balasan pengirim emel yang hanya menyatakan namanya sebagai "ahli UMNO Anak Bukit" itu.

Jika ada perkembangan lanjut, in sha Allah saya akan kongsikan kepada semua pembaca.

http://jalanpulang1978.blogspot.com/2013/04/pecah-berita-mukhriz-dalam-bahaya.html

Saksikan ... Ribuan hadiri Ceramah DSAI di Batu Berendam, Melaka 23/4/2013

Posted: 23 Apr 2013 10:12 AM PDT

Leman Raja Lawak Anak Angkat Parlimen Sik

Posted: 23 Apr 2013 08:04 AM PDT

Hazayani Zakaria,23 Apr 2013


KUALA LUMPUR: Kemeriahan kempen Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) semakin dirasai oleh rakyat Malaysia khususnya kepada parti-parti politik yang bertanding.

Bagi PAS dan Pakatan Rakyat, kempen PRU13 mungkin sedikit berbeza berbanding kempen-kempen PRU terdahulu apabila kempen kali ini turut dibantu secara terbuka oleh golongan artis dan selebriti.


Jika sebelum ini PAS dilihat tidak mendapat tempat di hati para artis dan selebriti, namun kali ini golongan artis secara terang-terangan menyatakan sokongan terhadap parti ini dan secara sukarela membantu parti dalam kempen pilihan raya.

Bagi pengarah,penerbit dan juga pelakon, Adam Hamid yang menyertai PAS pada Julai tahun lalu, PRU kali ini amat bermakna bagi dirinya kerana beliau terlibat secara langsung membantu kempen parti itu.

Teruja berkongsi pengalaman, Adam, 40, berkata beliau bergilir-gilir membantu calon PAS di Parlimen Titiwangsa, Ahmad Zamri As'ad Khuzaimi dan calon PKR, Nurul Izzah Anwar di Parlimen Lembah Pantai.

"Saya membantu kawasan Lembah Pantai dan Titiwagsa. Setakat ini, memang bergilir-gilir di dua kawasan ini sahaja tapi kalau ada kawasan lain yang jemput saya, saya cuba penuhi jika berkesempatan.

"Saya akan terus membantu jentera sehingga 5 Mei ini. Kalau ikutkan saya kena ke Brunei 1 Mei tapi saya minta tangguh selepas 5 Mei sebab saya ingin membantu dalam pilihan raya," katanya ketika dihubungi Harakahdaily hari ini.

Anak kelahiran Kelantan dan berdarah Cina Pakistan itu juga berkata, beliau dipanggil memberikan ceramah dalam program bersama anak muda dan ada kalanya diberi tugas menjadi pengacara majlis.

"Memang saya tumpu seratus peratus kepada kempen. Biasanya saya dipanggil memberi ceramah kelompok, jadi pengacara program dan kadang-kadang jadi penceramah bidang terjun. Tapi saya cuba tolong mana yang mampu.

"kalau tak ada program ceramah pun, saya akan tolong pasang bendera, dan keluar ke markas dan bilik gerakan untuk bersama-sama jentera," katanya ramah.

Cerita beliau juga, beliau sangat terharu dengan sambutan yang diberikan penduduk setempat sewaktu PAS mengadakan program di Titiwangsa.

"Pengalaman saya sendiri, sewaktu menyertai program goreng keropok lekor di PPR Laksamana, walaupun hujan, saya terharu apabila ada uncle dan auntie Cina turun membantu kami. Saya nampak sokongan mereka terhadap PAS," katanya.

Beliau sempat memberitahu, 99 peratus keluarganya di Kelantan yang berbangsa Cina dan beragama Budha menyokong PAS.

"Keluarga saya di Kelantan, 99 peratus Cina dan belum memeluk Islam tapi menyokong PAS. Mak saya Cina masuk Islam dan ahli keluarganya belum memeluk Islam. Tapi mereka memang menyokong PAS dan menyatakannya secara terbuka. Kalau saya balik Kelantan, mereka suka bercerita tentang PAS di Kelantan," ceritanya.

Pengundi di Lembah Pantai itu juga tanpa berselindung memberitahu, enam undi sudah dijamin untuk Nurul Izzah.

"Saya, abang, dan kakak ipar dan keluarganya, memang akan beri undi kepada Nurul Izzah," katanya diiringi ketawa.

Dalam pada itu, beliau menyeru seluruh rakyat Malaysia agar keluar mengundi dan tidak takut melakuan perubahan kerana menyifatkan PRU13 amat penting untuk masa depan negara.

"Saya menyeru semua warga Malaysia agar tidak takut untuk keluar mengundi. Pilihan raya kali ini sangat penting kepada warga Malaysia untuk menentukan siapa yang bakal memerintah negara.

"Kepada jentera pula, saya harap bekerjalah seikhlas hati, semampu yang boleh dan tidak mengharapkan pujian.

"Kalau nanti andai wakil rakyat yang kita bantu itu tidak kenal kita, tida tegur kita, jangan kecil hati. Dia ada banyak tugas, ada banyak rakyat yang nak kena jaga. Allah ada untuk membalas segala kerja buat kita," katanya.

Bagi seorang lagi selebriti, Leman Raja Lawak atau nama sebenarnya Sulaiman Ibrahim, inilah masanya beliau mengotakan janji untuk menjadi pekerja sepenuh masa kepada PAS.

Leman, 31, sewaktu menyertai PAS Jun tahun lalu berjanji akan membantu PAS dalam PRU13.

Leman yang juga dihubungi Harakahdaily hari ini mengakui jadualnya padat dengan aktiviti kempen bersama calon PAS.

"Saya berkempen di seluruh negara. Malam ini di Kedah, esok di di Perak, lusa di Melaka, kemudian Johor, Kelantan dan balik semula ke Kedah.

"Saya memang fokus kepada ceramah bersama calon-calon. Saya fokus kepada isu rakyat seperti masalah ekonomi, terangkan manifesto Pakatan Rakyat.

"Mungkin PAS nampak saya boleh tarik anak muda dengar ceramah, jadi saya diberi tugas berceramah dan fokus saya memang untuk jatuhkan Umno BN" katanya bersahaja.

Leman juga baru diambil menjadi anak angkat Parlimen Sik, kerana dilihat mampu memberi pengaruh kepada golongan muda di kawasan tersebut.

"Malam semalam saya berkonvoi motosikal bersama 1,000 pemuda dari Pekan Sik, masuk ke kawasan Felda. Alhamdulillah sambutan memberangsangkan dan kami tak dihalang masuk Felda walaupun diketahui kawasan kuat Umno di situ," ceritanya.

Pengundi di Parlimen Padang Terap itu turut menyeru rakyat Malaysia agar keluar menunaikan tanggungjawab pada 5 Mei ini.

"Saya nak pesan, untuk pilihan raya kali ini, jangan takut untuk undi Pakatan Rakyat, jangan takut untuk tukar kerajaan.

"Jangan percaya khabar angin yang kata akan berlaku huru-hara selepas pilihan raya. Kitalah penentu masa depan negara," katanya yang juga Presiden Pertubuhan Angkatan Belia Bersama Ulama (Panglima).

Menyentuh mengenai penyanyi Aishah yang bertanding di Parlimen Jempol, beliau menyokong penuh perkara itu dan berharap kemenangan Aishah di kawasan tersebut.

"Saya sangat sokong Kak Aishah jadi calon tapi saya minta maaf, saya memang tidak sempat untuk turun berkempen untk beliau.

"Baru-baru ini saya hanya sempat turut ke Pengerang, kawasan Dayangku Intan bertanding. Apa-apa pun, saya memang menyokong mereka dan mendoakan kemenangan mereka," ujarnya.

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


KENAPA BERLAKU PERTINDIHAN CALON PAS & PKR?

Posted: 23 Apr 2013 08:29 AM PDT


RAMALAN TENTANG KEMENANGAN PAKATAN DI SABAH

Posted: 23 Apr 2013 02:33 AM PDT

PAKATAN JANGKA SABAH SUMBANG 11 MP PDF Print E-mail
   
PAKATAN Rakyat Sabah yakin akan memenangi sekurang-kurangnya 11 kerusi parlimen di Sabah walau menghadapi tentangan pelbagai penjuru di banyak kerusi.

Pengerusi DAP Sabah, Jimmy Wong berkata Pakatan yakin akan mempertahankan kerusi Kota Kinabalu, Tuaran dan Beaufort.
Kota Kinabalu dimenangi calonnya Hiew King Cheu pada 2008 manakala Tuaran dan Beaufort pula masing-masing dimenangi Datuk Seri Wilfred Bumburing dan Datuk Seri Lajim Ukin.

Bumburing dan Lajim memenangi kerusi itu ketika menyertai BN tetapi kini menjadi sekutu Pakatan.
Lapan lagi kerusi yang diintai Pakatan adalah Sandakan, Putatan, Sepanggar, Tawau, Kota Marudu, Tenom, Keningau dan Penampang.

 DIBAWAH INI PULA RAMALAN SEORANG PEMERHATI POLITIK TENTANG SABAH TERUTAMANYA PARLIMEN


Keputusan Pilihanraya PRU13 pada 5hb Mei 2013 (Parlimen)
[Peratusan undi diperolehi dari Jumlah pengundi yg keluar mengundi]


P167 - Kudat
BN-42% [MENANG]
PKR - 39%
SAPP - 4%
STAR - 7%

P168 - Kota Marudu
BN - 35%
PKR - 41% [MENANG]
SAPP - 7%
STAR - 13%

P169 - KOTA BELUD
BN - 47% [MENANG]
PKR - 41%
STAR - 9%
BEBAS - %

P170 - TUARAN
BN- 38%
STAR- 5%
PKR - 45% [MENANG]
IND - %

P171 - SEPANGGAR
BN- 33% [MENANG]
DAP- 32%
STAR- 5%
SAPP - 30%

P172 - KOTA KINABALU
BN-35%
STAR - 2%
DAP -62% [MENANG]

P173 - PUTATAN
BN- 45% [MENANG]
DAP- 39%
STAR-3%
SAPP-7%

P174-PENAMPANG
BN - 41%
STAR - 11%
PKR - 42% [MENANG]

P175 - PAPAR
BN - 45%
STAR - 7%
PKR - 46% [MENANG]

P176 - KIMANIS
BN- 47% [MENANG]
PKR- 43%
SAPP - 2%
STAR - 5%

P177 - BEUFORT
BN - 30%
PKR- 65% [MENANG]
STAR - 2%

P178 - SIPITANG
BN - 55% [MENANG]
SAPP - 3%
PKR - 41 %

P179 - RANAU
BN - 39%
IND -2%
PKR - 43% [MENANG]
STAR - 11%

P180 - KENINGAU
BN - 34%
PKR 30%
STAR - 44% [MENANG]

P181 - TENOM
BN - 30%
STAR -15%
SAPP -5%
PKR-45% [MENANG]
KITA- 3%

P182 - PENSIANGAN
BN - 30%
STAR - 21%
PKR - 43% [MENANG]
IND - 2%

P183 - BELURAN
PKR- 49% [MENANG]
BN- 38%
STAR - 7%
IND -3%

P184 - LIBARAN
BN - 37% [MENANG]
BEBAS -25%
PKR - 29%
STAR - 3%

P185 - BATU SAPI
BN - 46% [MENANG}
PAS - 44%
STAR - 5%

P186 SANDAKAN
BN - 30%
DAP - 50% [MENANG]

P187 - KINABATANGAN
BN - 40%
STAR - 9%
PKR - 47% [MENANG]

P188 - SILAM
STAR - 4%
BN - 50% [MENANG]
BEBAS - 2%
PKR - 43%

P189 - SEMPURNA
USNO - 30%
BN- 35% [MENANG]
PKR - 30%

P190 - TAWAU
BN - 30%
PKR - 40% [MENANG]
SAPP - 20%
BEBAS - 5%

P191 [KALABAKAN]
BN - 45% [MENANG]
PAS - 42%
BEBAS - 8%
STAR - 7%

P192 - LABUAN
BN - 43% [MENANG]
PKR - 30%
OTHER - 25%

Ringkasan
BN - 12
PR - 13
STAR - 1

SABAHKINI

SPR jelaskan! Pilihan Raya apa ni? (LM)

Posted: 23 Apr 2013 01:26 AM PDT

SALAH seorang sahabat seorang anggota Polis mendakwa telah diarahkan untuk mengundi hari ini meskipun difahamkan tarikh pengundian awal sepatutnya ialah pada 30 April 2013 (lima hari sebelum tarikh undi awam).

Sahabat ini turut mendedahkan bukti kertas undi yang tertera nama dan lambang parti calon yang bertanding di kawasannya. 

Kalau dilihat dari nama yang tertera, ia menunjukkan sahabat ini mengundi di Parlimen Setiawangsa, di mana calon KEADILAN di parlimen tersebut adalah Ibrahim Yaacob manakala calon BN, Ahmad Fauzi Zahari.
 

Bacaan seterusnya:   SPR jelaskan! Pilihan Raya apa ni?

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


PRU13: Muhamad Taib jelajah jumpa rakyat seluruh Selangor

Posted: 23 Apr 2013 04:46 PM PDT


( TS Muhamad diserbu wartawan di pintu Pejabat Agung PAS tengahari tadi)

KUALA LUMPUR: Selepas menyerahkan borang menyertai PAS semalam, bekas MB Selangor, Tan Sri Muhamad Haji Mohd Taib mempunyai jadual yang sangat padat.

Hampir setiap malam dan siang beliau mempunyai acara penuh sehinggalah hari pilihan raya umum 5 Mei depan.

Semasa mengumumkan penyertaan ke dalam PAS semalam, Muhamad berjanji akan turun ke kampung-kampung seluruh Selangor bagi bertemu dan bercakap dengan rakyat.

Sebaik sahaja selesai penyerahan borang semalam, beliau di wawancara oleh akhbar Sinar Harian.

Malam tadi beliau memberikan ceramah pertama di Dataran Kemerdekaan Shah Alam yang disertai hampir 10,000 orang.

(Muhamad dan Tamrin mengajak ahli Umno khasnya yang dipecat untuk membuat perubahan bersama PAS dan Pakatan tengahari tadi)

Hari ini, beliau dijadual memenuhi program di Sepang dan Putrajaya, tempat dua tokoh PAS bertanding.

Di Sepang, peguam Mohamad Hanipa Maidin akan bertembung dengan calon BN di samping dua AJK Bahagian Umno yang bertanding atas tiket bebas.

Di Putrajaya Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa bertembung satu lawan satu dengan Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Tengku Adnan Mansor.Read More / Baca Lagi >>

PRU13: Pemimpin MIC Shah Alam, pengikut keluar parti, bantah Zul Noordin

Posted: 23 Apr 2013 04:45 PM PDT

KUALA LUMPUR, 23 April — Naib pengerusi MIC Shah Alam C Supayah bersama 104 pengikutnya hari ini keluar daripada parti tersebut sebagai tanda bantahan terhadap Barisan Nasional (BN) kerana meletakkan Datuk Zulkifli Noordin sebagai calon di kerusi Parlimen Shah Alam.
Perkembangan terbaru ini memberi tamparan hebat kepada BN terutamanya dalam misi untuk merampas negeri Selangor dan pemimpin utama MIC S Vell Paari juga pernah memberikan amaran sama sebelum ini.
"Ya, hari ini saya hantar surat keluar parti... seramai 104 pengikut saya juga mengambil tindakan sama," kata Supayah apabila dihubungi The Malaysian Insider hari ini.
Supayah yang memegang jawatan sebagai Naib Pengerusi MIC Shah Alam sejak 2009 juga memberikan tiga alasan mengambil langkah keluar parti, salah satu sebab utamanya adalah kerana faktor pengumuman Zulkifli dari Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) sebagai calon BN di Shah Alam.
Read More / Baca Lagi >>

PRU13: Calon KEADILAN Setiawangsa sahkan polis terima kertas undi pos awal

Posted: 23 Apr 2013 04:38 PM PDT

Undi AwalSETIAWANGSA 23 APRIL: Kertas undi pos polis yang bersebar di laman sosial memungkinkan pihak berkuasa itu membuang undi sebelum tarikh sebenar pengundian awal pada 30 April ini.
Polis dikatakan diarah supaya mula membuang undi hari ini melalui kertas undi yang tertera nombor siri dan logo bendera parti.
Kertas undi tersebut turut disertakan dengan borang yang tercatit nama pengundi dan nombor kad pengenalan berserta nombor siri yang sama.
Borang tersebut disampulkan bersama kertas undi sebelum digam dan dimasukkan ke kantung undi.
Berdasarkan kertas undi itu, dipercayai ia adalah untuk Parlimen P118 Setiawangsa kerana tertera nama calon BN, Datuk Ahmad Fauzi Zahari dan calon KEADILAN, Ibrahim Yaacob.
Mengulas perkara ini, Pengerusi Badan Bebas Pemantau Pilihan Raya Malaysia (Mafrel), Syed Ibrahim Syed Noh berkata, jika ia berlaku, pihak terbabit perlu membuat laporan polis dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) supaya disiasat.
"Tidak sepatutnya berlaku, tapi jika kertas undi sudah diterima dan diminta membuang undi, ia perlu dilapor kepada polis atau SPR kerana kita terima laporan bahawa esok kertas-kertas undi akan dihantar untuk pengundi pos.
Read More / Baca Lagi >>

PRU13: Orang Umno jangan menangis lepas baca ni...

Posted: 23 Apr 2013 04:36 PM PDT

Uthaya: "Don't Vote For Barisan Nasional"

Posted: 23 Apr 2013 04:24 PM PDT

PRU13 :Menentukan Maruah Rakyat Terengganu

Posted: 23 Apr 2013 04:22 PM PDT


dollah yankee

0
sumber :-

dollah yankee


Kak Ijat ada 2 wajah

Posted: 23 Apr 2013 05:47 AM PDT

 
 
"Saya teramat sedih kerana tak sangka Kamelia sampai hati buat keputusan untuk keluar daripada parti.
In Pantai Dalam, a three cornered fight is seen as tipping the scale in favour of PKR incumbent MPNurul Izzah Anwar as independent Rusli Baba, who is said to be aligned with Wanita Umno chief Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil, is going to split Umno candidate Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin's votes.

dollah yankee -
Orang penang kata "KERO-NYEH". Contoh ayat .. Mami Ijat suka "kero-nyeh" apa orang lain dah buat .. Kah..Kah..Kah..

GoMalaysian

0
sumber :-

GoMalaysian


(Gambar) Ceramah PR di Melaka! hangat!

Posted: 23 Apr 2013 04:21 PM PDT

Ceramah PR di Melaka dihadiri ribuan penduduk tempatan...

(Gambar) Ceramah PR Di Seremban, N9

Posted: 22 Apr 2013 08:24 PM PDT

Adakah N9 bakal jatuh ke tangan PR?

Ini kalilah!


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


PENGUMUMAN - MEMINTA BANTUAN ORANG RAMAI

Posted: 23 Apr 2013 06:46 PM PDT

LIHAT DAN LIHAT
SIAPAKAH LELAKI BOTAK INI
PENGUMUMAN
 UNTUK SEMUA
adalah dimaklumkan
sesiapa kenal
sesiapa mengetahui
sesiapa pernah ternampak
sesiapa ada maklumat
tentang lalaki kepala botak
yang sedang mencium zul nordin

adalah dimaklumkan
mic ppp hindraf ipf
kimma nala kurap pan
human rightsa parti
semuanya telah menafikan
lalaki botak ini ahli parti mereka 
atau mengenali lelaki ini

malah masyarakat india
diseluruh tanah melayu
sedang mencari lelaki ini

adalah  tidak benar sama sekali
khabar angin yang tersebar luas
mengatakan bahawa lelaki botak ini
ialah ahli pas yang telah dicat hitam
dan diarahkan untuk mencium zul nordin
ini bertujuan untuk menimbulkan kemarahan masyarakat india

juga adalah tidak benar khabar angin
yang mengatakan bahawa lelaki botak ini
adalah ibrahim ali yang telah menyamar
untuk menyokong timbalan presiden perkasa

justeru
orang ramai diminta
memberi bantuan

cari mamat India tu... ajak dia pi makan nasi kandar.. akan datang buku bertajuk "Kenapa saya cium Zul Nordin" pasti saigan kepada buku terbaru TT. on ORANG INDIA KENA KENCING LAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/24/13
---------

LAGI BUKTI RASUAH OLEH GEROMBOLAN

Posted: 23 Apr 2013 06:00 PM PDTCALON BN PASIR SALAK, TAJUDDIN RAHMAN DIBERI KONSESI RM1.3 BILION

Najib  Razak berjanji bahawa calon-calon Barisan Nasional dalam PRU13 ini benar-benar ditapis agar mereka mempunyai rekod cemerlang yang bebas dari rasuah, atau anugerah projek yang diragukan.

Pemilihan calon BN terus menjadi kontroversi sehingga menyebabkan ramai pimpinan Umno/Barisan Nasional sendiri tidak puas hati dan mengambil tindakan keluar parti. Terbaru, Kamillia Ibrahim menyertai seramai 61 orang anggota Umno yang telah dipecat kerana bertanding bebas. Di kerusi Parlimen Pandan pun, lawan saya (Sdr Gary Lim) masih bergelumang untuk membersihkan namanya yang dituduh melanggar etika dan peraturan guaman sehingga bekas majikannya sendiri membuat satu laporan polis terhadap beliau.

Seperti yang dijanjikan, KEADILAN terus meneliti calon-calon BN untuk meneliti sendiri kredibiliti mereka seperti yang diwar-warkan oleh Najib  Razak.

Salah seorang yang diteliti adalah Tajuddin Rahman, calon BN bagi Parlimen Pasir Salak yang didapati menerima anugerah konsesi RM1.3 bilion untuk membina UiTM Tapah, walaupun syarikat miliknya (Detik Utuh Sdn Bhd) bukanlah syarikat pembinaan yang aktif dan mempunyai rekod prestasi yang baik.

Merujuk kepada pengumuman yang dibuat kepada Bursa Malaysia (rujuk Lampiran A), rakan kongsi yang juga merupakan syarikat pembinaan sebenar dalam projek ini iaitu Crest Builder Holdings Berhad mengumumkan bahawa projek itu dimiliki secara bersama oleh Crest Builder Holdings Berhad (51%) dan Detik Utuh Sdn Bhd (49%) melalui syarikat pegangan khas bernama UniTapah Sdn Bhd.

Kos pembinaan UiTM Tapah hanyalah RM285 juta tetapi Unitapah diberikan konsesi selama 23 tahun untuk membina dan menyenggara kemudahan universiti itu pada jumlah RM1.3 bilion sepanjang tempoh itu.

Kadar bayaran kepada Unitapah oleh Kerajaan Malaysia adalah seperti berikut:

·         Bayaran tetap penyediaan bangunan – RM4.50 setiap kaki persegi setiap bulan
·         Bayaran penyenggaraan bulanan – RM1.146 setiap kaki persegi setiap bulan

Jumlah keluasan kaki persegi keseluruhan UiTM Tapah yang diberikan melalui konsesi ini adalah seluas 837,872 kaki persegi.

Ini bermakna, setiap bulan Kerajaan Persekutuan terpaksa membayar sewa dan yuran penyenggaraan sebanyak RM56.77 juta. Jumlah keseluruhan sepanjang tempoh konsesi adalah RM1.3 bilion, iaitu 5 kali ganda berbanding dengan kos pembinaan yang hanyalah RM285 juta.

Detik Utuh Sdn Bhd adalah sebuah syarikat Ali Baba yang hanya mendapat keuntungan atas angin dengan menggunakan Crest Builder Holdings Berhad untuk mengusahakan sepenuhnya pembinaan dan penyenggaraan UiTM Tapah. Pada masa yang sama, kosnya melambung sehingga 5 kali ganda akibat pemberian konsesi yang menguntungkan Tajuddin Rahman.

Maklumat ini adalah maklumat yang diperolehi dari Perjanjian Konsesi yang ditunjukkan kepada saya.

Sebagai calon boleh menang yang sepatutnya bersih dari tuduhan kronisme, rasuah dan mengaut untung atas angin hasil dari kontrak kerajaan, Tajuddin Rahman perlulah membersihkan namanya dan menjelaskan perkara-perkara berikut:

1.      Apa kelayakan dan rekod pembinaan Detik Utuh Sdn Bhd miliknya?
2.      Kenapa projek ini tidak diberika terus kepada sebuah syarikat pembinaan yang layak tanpa perlu ada usahasama dengan syarikat ahli politik Umno yang tidak membawa apa-apa kepakaran?
3.      Berapa dari jumlah RM1.3 bilion itu yang akan disumbangkan kepada penduduk Pasir Salak?

Perjanjian konsesi ini adalah salah satu dari perjanjian konsesi yang akan disemak semula sekiranya Pakatan Rakyat menang PRU13.

RAFIZI RAMLI
Pengarah Strategi


---------

DIMANA BOLEH DAPAT BUKU TUKANG HASUT

Posted: 23 Apr 2013 07:30 AM PDT
DIMANA 
BOLEH BELI BUKU
TIPU PILIHANRAYA
TURUN
JALAN RAYA
ini bukan arab spring
ini malaysian durian

MAKLUMAT TENTANG BUKU INI:
400 muka surat
harga 35 ringgit
boleh pesan dari hari ini
boleh didapati dari:

Kak Sham - 016-635-36-72
HaDI         - 012-664-88-73

BUKU INI DI EDAR OLEH
GB Gerakbudaya Enterprise Sdn Bhd

11 Lorong 11/4E, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Tel: +603-7957 8342/ 8343

WAKAF
satu ringgit dari jualan buku ini
akan diwakafkan kepada
projek DAPUR JALANAN

dapur jalanan ialah projek anak muda
dari lembah klang
memberi makanan percuma setiap petang ahad
di jalan panggung - sebelah jalan petaling


 INI DARI PEMBACA
Kiosk oren depan Milano Jeans kt metropoint tu aku yg sewa sblm ni..dh dpt tapak tetap,terus aku pindah d aras yg sama tepi escalator..datang,jgn x dtg..esok jugak aku rembat buku ni... ;) sapa2 nk suruh aku tolg bookingkn buku ni kalau takut habes,pukul talipon @ sms @whatsapp je aku kt no ni. 018-2932030.pastu,dtg ambik sendiri..kalau nk suruh poskan tu,payah sikit la..mmg x brp free nk g pjbt pos.. on BUKU HISHAMUDDIN RAIS MASUK PASARA--------

ORANG INDIA KENA KENCING LAGI

Posted: 23 Apr 2013 06:30 AM PDT
SIAPA PEMIMPIN PAS
YANGT SOKONG
ZUL BISUL


Selepas dicium India, 104 ahli MIC Shah Alam keluar parti


KUALA LUMPUR:
Selepas media BN menyiarkan gambar seorang lelaki India mencium calon BN Shah Alam, Zulkifli Nordin,  Naib pengerusi MIC Shah Alam C Supayah bersama 104 pengikutnya keluar meninggalkan MIC.

(Seorang India berpakaian BN mencium Zulkifli Nordin. Kesannya, Naib Pengerusi MIC Shah Alam bersama 104 pengikutnya keluar MIC)

Ia dibuat sebagai tanda bantahan terhadap Barisan Nasional (BN) kerana meletakkan  Zulkifli Noordin sebagai calon di kerusi Parlimen Shah Alam


  • 'Orang India amat meluat dengan Zul Noordin'
  • Ciuman dari anggota masyarakat India tidak memadai untuk menyelamatkan Zulkifli Noordin, atau menjadi penawar kepada perasaan "amat meluat" di kalangan warga berkenaan, kata ketua umum PKR  Anwar Ibrahim.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit..INI CIUMKAN MAUT DARI MIC.... kah kah kah..

kah kah kah...INI YANG AMAT SEDIH TENTANG ORANG INDIA.... kah kah kah..

kah kah kah... RAMAI TAK RAMAI.. kah kah kah...

kah kah kah... MISKIN PALING MISKIN.... kah kah kah..

kah kah kah...RAMAI MATI KENA BUNUH DALAM TAHAHAN POLIS... kah kah kah..

kah kah kah...TAPI SELALU KENA TIPU.... kah kah kah...

kah kah  kah... SELALU KENA KENCING.... kah kah kah


------

PENYOKONG PAKATAN RAKYAT SEDANG MEMERHATIKAN KERENAH GEROMBOLAN

Posted: 23 Apr 2013 02:36 AM PDTKOMENTAR TUKAR TIUB
apa yang amat menarik disini
ialoh betapa pantasnya
gambar salah guna kuasa ini
sampai ke pengetahun umum

paling menarik
bahawa penyokong pakatan
berada di merata pelusuk
mereka memerhati

kalau tidak mustahil
gambar ini akan dapat dilihat umum


DARI FACE BOOK


11 minutes ago 

423-TOLAK PARTI RASIS DAN PARTI YANG MENYALAHGUNAKAN JENTERA KERAJAAN.....SIAPA MADEY SELEPAS PENCEN??

Mahathir baru landing di TLDM Lumut 45 minit yg lalu untuk menunjukkan bahawasanya UMNO sewenangnya memperkudakan Tentera, membudayakan politik perkauman, berpolitik di dalam pangkalan tentera dan menyalahguna jentera kerajaan dalam siri kempen Be End. Gambar sumber FB.
MALAM ESOK 
DEWAN CHINA 
KUALA LUMPUR

-----------

ZUL NORDIN HITAM KAN ORANG INDIA

Posted: 23 Apr 2013 01:38 AM PDT

TV BANGSAR UTAMA
ZUL NORDIN
atau
ZUL BISUL
atau 
ZUL  KELING
atau
ZUL HUTANG
bersama wartawan tv bangsar utamaSATU AMARAN UNTUK JOHAN JAAFAR

Posted: 23 Apr 2013 12:30 AM PDTKOMENTAR TUKAR TIUB
ketua media prima ini
ialah johan jaafar
dulu pembodek
dulu penjilat
dulu kaki ampooo anwar ibrahim

sekarang orang jahat
yang buat jahat
bukan kepada anwar ibrahim
tetapi mengapai-api sentimen pekauman

adalah tidak adil kalau yang diburuy hanya 
malaon malaon ini

perlu dihumbankan ke penjara
ialah orahng orang yang memberi arahan
mereka ini hanyalah barua
mereka ini hanya membuat kerja

jangan dilupakan sampai kiamat
siapa dibelakang media  prima
siapa dibelakang johahn jaafar
RAKYAT BUKAN BERDENDAM
tapi 
pembunuh perogol perasuah
penjarah tanah orang kampong
pembunuh berlesen  membunuh
dalam tahanan
penyebar sentimen melayu anti china
penjual agama
semua wajib di dakwa
Anwar ancam humban bos TV3 ke penjara
Ketua umum PKR Anwar Ibrahim mengancam untuk memenjarakan pengurusan tertinggi Sistem Televisyen (M) Bhd seandainya stesen TV3 itu terus memfitnah kerajaan Pakatan apabila gabungan parti berkenaan membentuk kerajaan persekutuan.
Menurut satu laporan Berita Harian hari ini, Anwar mengancam untuk bertindak demikian memandangkan "fitnah tidak dibenarkan dalam pentadbiran kerajaan pakatan pembangkang yang berasaskan akhlak tinggi".

"Selepas kita menjadi kerajaan, kalau TV3 terus memfitnah, kita tendah mereka masuk penjara," katanya seperti dipetik dalam laporan akhbar tersebut.

Menurut laporan itu, lagi, Anwar berkata demikian dalam satu ceramah di Kampung Batu 9, di Changkat Jering, Perak.

TV3 merupakan stesen televisyen swasta yang dikendalikan syarikat kumpulan Media Prima Bhd, yang turut memiliki Berita Harian danNew Straits Times.

Laporan Berita Harian juga menyebut, Anwar mendakwa BN akan turut menimbulkan satu lagi fitnah, berhubung dakwaan rakaman perbualan beliau dengan Sultan Sulu Jamalul Kiram


SIAPA BUNUH
PELAKUN TV INI?

------------

NAJIB MULA BERSEDIA UNTUK LARI

Posted: 23 Apr 2013 12:30 AM PDTGEROMBOLAN
SUDAH BERSEDIA
UNTUK LARI

KOMENTAR TUKAR TIUB
saheh
ini adalah persediaan untuk lari
ini adalah cara rembat duit
dan seludupkan ke luar negara

ini juga bermakna
united malays national organistion
sudah membuat persediaan untuk kalah

NOTA
leila first lady of tunisia lari
dengan jongkong emas ke saudi

para pekerja bank negara malaysia
waspada
gerombolan united malays national morganisation
akan cuba merompak
duit simpanan negar

KENYATAAN MEDIA
23 APRIL 2013

1MDB PINDAH RM7 BILION WANG RAKYAT KE AKAUN SULIT

KEADILAN memandang serius maklumat bahawa 1MDB, badan pelaburan milik rakyat yang dikawal sepenuhnya oleh Dato' Seri Najib Tun Razak telah memindahkan sejumlah RM7 bilion dana ke akaun sulit di Cayman Island.

Maklumat ini terkandung di dalam Laporan Tahunan 1MDB dan diulas di dalam keluaran terbaru akhbar perniagaan mingguan The Edge, yang turut sama mempersoalkan kewajaran sebuah badan pelaburan milik negara memindahkan RM7 bilion ke dalam akaun rahsia di pusat kewangan pesisir pantai seperti Cayman Island.

Akaun sulit di pusat kewangan pesisir pantai hanya digunakan bagi urusniaga yang dirahsiakan kerana pusat kewangan pesisir pantai mempunyai undang-undang yang melindungi urusniaga sebegini walaupun berunsur jenayah atau rasuah. Sebelum ini pun, laporan antarabangsa telah mempersoalkan tokoh-tokoh yang rapat dengan Barisan Nasional seperti Mirzan Mahathir, Raja Nong Chik dan Michael Chia yang mempunyai akaun sulit di pusat kewangan pesisir pantai kerana ia disyaki bersabit dengan urusniaga yang tidak betul.

1MDB mendapat modal melalui terbitan bon sebanyak RM5 bilion yang dijamin oleh kerajaan. Dari modal ini, ia melabur di dalam beberapa pelaburan di luar negara terutamanya di dalam Petro Saudi International (PSI) yang diragui kewujudan dan aktivitinya.

Dari urusniaga dengan PSI yang penuh kerahsiaan inilah, sejumlah RM7 bilion dilaporkan dipindahkan ke akaun rahsia di Cayman Island, sebuah pusat kewangan pesisir pantai.

Pemindahan wang RM7 bilion oleh 1MDB ini perlu dijawab segera oleh Dato' Seri Najib Tun Razak kerana beliau berkuasa penuh ke atas 1MDB. Pemindahan wang ke sebuah akaun rahsia pesisir pantai seperti Cayman Island bertentangan prinsip ketelusan dan tata kelola baik yang sepatutnya diamalkan oleh sebuah badan pelaburan kerajaan seperti 1MDB.

Saya khuatir sekiranya Barisan Nasional kalah dalam PRU13, wang RM7 bilion ini tidak dapat dijejaki dan hilang begitu sahaja, bermakna kerajaan menanggung kerugian besar ke atas hutang RM5 bilion yang diambil sebagai modal 1MDB.

Saya memberi amaran keras kepada Dato' Seri Najib Tun Razak bahawa beliau akan bertanggungjawab ke atas setiap satu sen kerugian yang ditanggung 1MDB. Pemindahan wang RM7 bilion ke akaun rahsia di Cayman Island adalah satu tindakan yang berunsurkan jenayah yang perlu disiasat segera.

Oleh yang demikian, untuk membolehkan satu siasatan dimulakan serta merta sebaik sahaja Pakatan Rakyat mengambil alih kuasa dalam 2 minggu akan datang, saya akan membuat laporan kepada Bank Negara Malaysia, Polis diRaja Malaysia dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia pada hari Rabu dan Khamis minggu ini supaya wang RM7 bilion ini dibawa balik ke Malaysia secepat mungkin dan mereka yang bertanggungjawab memindahkan wang ke akaun rahsia di Cayman Island dihadapkan ke muka keadilan.

RAFIZI RAMLI
Pengarah StrategiPENGUMUMAN
para penyokong pakatan
yang bekerja di lapangan terbang
bersedia
pehatikan muka muka
orang jahat yang akan melarikan diri


--------

KENCING TAK KERING LAGI

Posted: 22 Apr 2013 09:46 PM PDTNOTA
pepatah orang melayu ada kata
anjing yang suka makan taik
kalau dah tak makan taik pun
dia akan cium taik
kah kah kah
NOTA
dari dulu 
dan selama lamanya
kah kah kah

Mat Taib: 'Umno sudah buat baik, beri Pas peluang'
Muhd Taib / Mat Taib
SHAH ALAM - Bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhd Taib berkata, Pas, Umno dan PKR harus bersatu di bawah satu lambang yang bertunjangkan Islam supaya perpecahan di kalangan umat Melayu-Islam dapat dihentikan segera.

Disebabkan itulah beliau memilih untuk menyertai Pas yang pada hemat beliau sebagai sebuah parti yang boleh menambah baik apa yang dilakukan oleh kerajaan Umno-Barisan Nasional (BN) selama ini ke arah Malaysia yang lebih baik


Mat Taib
SHAH ALAM - Menafikan hasratnya menyertai Pas kerana didorong perasaan kecewa, mantan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhd Taib berkata, hajatnya untuk menyertai Pas sudah lama wujud.


MESIN BASUH
CAP BULAN
KAH KAH KAH


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...PAS KENA KENCING KE?.... kah kah kah...

kah kah kah..ATAU MESIN BASUH TAK CUKUP KUAT...kah kah kah


JAM 4:00 PETANG
PASTILAH
DI TV BANGSAR UTAMA-------

SATU LAGI PROJEK UNTUK KRONI

Posted: 22 Apr 2013 09:34 PM PDT


 INI AKAN JADI
COTRAK DIGITAL
PAKAIAN TENTERA
KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH

KOMENTAR TUKAR TIUB
ini adalah cara buat projek
masuk menteri baru
ada akan ada re branding
tukar warna 
tukar logo
tukar kepala surat
semua ini projek

anak murid tukar uniform
askar tukar senjata'
polis tukar kereta
tukar motosikal

semua projek untuk kroni

INI BAJU DIGITAL?
NOTA
tapi tukar uniform askar
kepada corak digital
memang lawak
kah kah kahCadang tukar seragam ATM

Cetak
Sri Aman: Menteri Pertahanan, Zahid Hamidi, berkata kerajaan sebelum ini mencadangkan pakaian seragam anggota dan pegawai Angkatan Tentera Malaysia (ATM) ditukar kepada corak digital. 

Ahmad Zahid berkata, kementerian sudah mengemukakan permohonan pakaian seragam baru itu bagi menggantikan corak celoreng untuk anggota dan pegawai ATM. 


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... HANG TAHU APA CORAK DIGITAL?.... kah kah kah..

kah kah kah...MACAM MANA RUPA GIGITAL?.... kah kah kah..

kah kah kah.,.. PAKAINAN ASKAR   INI MACAM KOMPUTER KE?.... kah kah ak..

kah kah kah...MACAM IPOD KE?.... MACAM IPAD?.... kah kah kah..

woit... INI ADALAH PROJEK UNTUK KRONI.... kah kahg kah


SATU JEMPUATAN
PETANG AHAD
DI DEWAN CHINA


-----------

TOK ARAB JUAL MINYAK ATTAR

Posted: 22 Apr 2013 09:18 PM PDTJAM 4:00
PASTILAH
DI TV BANGSAR UTAMA
NOTA
united malays national organisation
sudah terdesak
arab cabuk pun 
dipanggil untuk beri sokongan
apa tok cabuk inji tahu
kah kah kah


Imam Madinah iktiraf BN

Komen
Kuala Lumpur: Imam Masjid Al-Nabawi di Madinah, Al-Syeikh Solah Muhammad Al-Budair mengiktiraf usaha Kerajaan Barisan Nasional (BN) meningkatkan dan mengembangkan syiar Islam di negara ini yang dilihat selari dengan tuntutan agama. »KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit... TAK PERLU LAAA BAWA TOK ARAB INI.... kah kah kah..

kah kah kah... TOK ARAB SAUDI NINI BUKAN CONTOH YANG BAIK.... kah kah kah..

kah kah kah...  TAK KAN TAHU TAHU PERANGAI ARAB.... kah kah kah..

woit...BANYAK CERITA TOK ARAB SAUDI DARI YG PULANG DARI MEKAH... kah kah kah

kah kah kah... KASAR DAN SASAU... kah kjah kah..

kah kah kah..SEMUA ARAB  YANG LAIN HINA ARAB SAUDI... kah kah kah..

kah kah kah... PERANGAI YTOK ARAB INI SAMA MAVCAMJK MAT NIGERIA...kahg kah ka


----------

PROGRAM MENGHASUT DI SANA SINI

Posted: 22 Apr 2013 09:02 PM PDTHARI INI 
JAM 4:00 PETANG
PASTILAH
DI TV BANGSAR UTAMA


MALAM RABU 
TUKAR TIUB
DI GEMAS NEGERI SEMBILAN
gulai lomak
itik salai
 


PAGI SABTU
TUKAR TIUB
DI KLANG


PETANG AHAD
PELANCARAN BUKU ZUNAR
DI DEWAN CHINA
SATU JEMPUTAN
SILA DATANG


DAN PETANG INI
JAM 4:00
PASTILAH 
DI TV BANGSAR UTAMA

--------

KUASA YANG TIDAK KENAL AGAMA

Posted: 22 Apr 2013 08:50 PM PDT
CINTA SEORANG USTAZ
KEPADA
SATU KERUSI
adalah sebuah nobel
yang sedang diusahakan
 KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI BETUL.... kah kah kah..

kah kah kah...LEPAS AZIZAN SEORANG EEE AKAN JADI GANTI.... kah kah kah..

kah k jah kah.... MUKREEEZ ANAK LELAKI MAHATHIR... kah kah kah

PRU13: Kerajaan PAS Kedah dapat penilaian E-

Cetak
JERLUN: Muhyiddin Yassin memberi penilaian E- kepada kerajaan PAS Kedah yang diterajui Azizan Abdul Razak kerana lemah, gagal dan tidak mampu laksana pembangunan seperti diuar-uarkan. 

Timbalan Perdana Menteri berkata demikian pada majlis perletakan batu asas Kompleks Sukan Jerlun di Sanglang, di sini sebentar tadi. 


NOTA
bagitu sayang sekali
ustaz ini kepada kerusi
kah kah kah


-------

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT