Nuffnang

Pengikut

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI

0
sumber :-

WARTAWAN RASMI LAMAN REFORMASI


FADZILLAH KAMSAH KUTUK PAS? APA KATA USTAZ AZHAR IDRUS

Posted: 15 Feb 2013 08:10 AM PST

Umno HARTA DAN WANG RAKYAT

Posted: 15 Feb 2013 08:06 AM PST


NAJIB DAN MUHYIDDIN SAMA SAJA. TAK BIJAK

Posted: 15 Feb 2013 07:49 AM PST

Muhyiddin seperti Najib, sangka rakyat rela dijual beliMuhyiddin Yassin yang di ura-urakan oleh sebahagian pimpinan UMNO untuk mengambil alih kepimpinan dari Najib itu adalah seorang pemimpin yang lebih lagi tidak menggunakan alat untuk berfikir (otak) anugerah Tuhan untuk digunakan dengan sebaik-baiknya. Itu lah sebabnya saya tidak berhenti-henti berkata bahawa siapa sahaja dalam kepimpinan tertinggi UMNO itu adalah mereka yang tidak sempurna akal fikiran politik mereka. Mereka tidak tahu apa yang baik untuk disebut dan yang sepatutnya dihindari untuk terkeluar dari mulut seorang yang bercita-cita tinggi untuk mengambil alih kepimpinan negara kita yang kita sayangi ini.
Saya terpaksa memberikan komen terhadap kata-kata Muhyiddin di Johor semalam di mana beliau telah menjanjikan BRIM akan di tambah menjadi RM1000 selepas ini. Beliau berkata jika menolak BN dan UMNO itu merupakan penolakan terhadap rezki. "kalau hendak rezki yang seribu itu terpaksa lah kekalkan kepimpinan BN dalam pilihanraya ini" kata beliau lebih kurang kepada orang-orang yang menyambut ketibaan beliau dan di siarkan dalam saluran-saluran TV arus perdana malam tadi. Mendengar kata-kata ini membuatkan saya hampir terjatuh dari kerusi kerana terkejut dengan taraf pemikiran seorang yang bergelar Timbalan Perdana Menteri itu.
Kalau ini lah contoh kata-kata seorang yang berselera untuk menjadi PM, beliau akan menjadi seekor tikus membaiki labu. Tiada apa yang beliau boleh perbaiki dalam kerajaan malahan beliau akan menjadikan nilai kepimpinan kerajaan bertambah buruk dan nesta lagi. Ayat yang saya acapkali sebut dalam blog ini ialah sesiapa sahaja dalam kepimpinan tertinggi UMNO itu merupakan jenis yang sama kerana mereka adalah dari acuan yang sama. Acuan ini adalah acuan yang di bentuk oleh Dr Mahathir sebaik sahaja beliau mengambil alih kerajaan pada 1981 dahulu.
Muhyiddin dalam keadaan tertekan beliau telah berkempen dengan terang dan jelas serta di siarkan dalam media perdana yang beliau melakukan pujukan secara rasuah dan ini merupakan satu tindakan yang amat buruk dilakukan oleh seorang pemimpin kerajaan yang semakin hari semakin lemah itu. Apa eloknya menggantikan Najib dengan Muhyiddin ini? Jika Najib berkata kepada orang Cina dan rakyat "Lu tolong gua. Gua tolong lu", Muhyiddin pula 'kalau hendak BRIM lebih besar undilah BN dan kekalkan kuasa BN'.
Ini kah jenis kepimpinan  yang kita hendak letakkan harapan untuk menjamin masa depan anak-anak dan generasi kita yang akan datang?. Pernahkah kita mendengar kerajaan dan parti-parti di negara-negara maju menjanjikan wang tunai kepada rakyat mereka jika mereka di pilih untuk memerintah negara? Bagaimana kah caranya negara kita hendak menjadi negara maju jika mentaliti pimpinan yang memerintah tidak lebih dari mentaliti pemimpin zaman kuno atau zaman batu dahulu.
Apa yang menyebabkan mereka sanggup melutut begitu rendah semata-mata untuk mendapatkan serta menguasai kerajaan yang mereka telah lama menguasainya. Inikah dia hasil dari didikan parti yang telah lama memerintah. Tidak kah mereka belajar dari kesilapan dan kesalahan orang lain atau dari kesalahan diri sendiri yang begitu banyak mereka lakukan itu? Baik Najib mahu pun Muhyiddin, mereka adalah dari kumpulan dan bermentaliti yang sama, iaitu membeli perasaan dan undi rakyat dengan menggunakan wang rakyat itu sendiri?
Kita merasakan amat mual dan menjelekkan mendengar kata-kata Muhyiddin yang mengatakan mengundi pembangkang itu adalah mengundi untuk menolak rezki kerana hanya BN boleh memberikan BRIM kepada rakyat.  Dalam pada mereka ini berusaha untuk mendapatkan sokongan rakyat mereka memalui proses berkempen itu dengan menghina orang ramai seolah-olah hanya BN yang boleh memberikan rezki sedangkan kita tahu rezki itu datangnya dari mana.
Itulah sebabnya janji-janji Pakatan Rakyat itu lebih menepati kehendak ramai kerana dengan hanya menghapuskan tol dan penghapusan PTPTN itu sahaja sudah jauh melebihi keuntungan dari menerima BRIM seribu dua itu. Dengan hanya mendapatkan BRIM rakyat masih terpaksa membayar kos pendidikan anak-anak serta perjalanan orang ramai yang semakin hari semakin tinggi itu.
Dengan penghapusan bayaran tol dan PTPTN ini sahaja sudah menguntungkan rakyat puluhan ribu ringgit jumlahnya setahun. Lebih penting lagi rakyat tidak akan mendengar ungkitan-ungkitan seperti yang dilakukan oleh Najib setiap malam melalui TV semasa melawat seluruh negara sekarang ini. Beri rakyat sejemput tetapi di ungkit setiap malam dalam ucapan-ucapan mereka setiap hari. Wang yang diberikan itu seolah-olah wang Barisan Nasional, tetapi mereka terlupa wang itu adalah wang rakyat sendiri yang tidak putus-putus membayar cukai kepada kantung negara setiap tahun itu.
Sesungguhnya negara mesti bermula dengan politik dan negara yang baru. Rakyat sudah tidak berdaya menahan cemuhan dan penghinaan dari pimpian setiap hari. Marilah kita berusaha mencari jalan kearah pembaharuan ini. Kata Muhyiddin itu jelas membuktikan yang pemimpin UMNO mahu membuktikan bangsanya boleh dijual beli dengan wang ringgit mereka sendiri yang sejemput.

Kepada kedua-dua pimpinan UMNO ini orang Melayu rendah darjatnya.....beli undi mereka dengan empat lima ratus ringgit sahaja sudah cukup untuk memenangi pilihanraya.Pemimpin-pemimpin ini sudah hilang hidayah dan tidak pun merasakan yang orang Melayu sudah tidak mahu lagi di pujuk dengan wang ringgit. Mereka mahukan sebuah kerajaan yang bermoral dan brdispin dan faham tentang tanggungjawab terhadap negara dan rakyat.
Kita mulakan pencarian ini dengan menolak BN dalam pilihanraya kali ini. Insyaallah secara beransur-ansur kita akan dapat memperbaiki mentaliti kerajaan dan rakyat pada masa-masa yang akan datang.
Masanya pun sudah hampir tiba. Lakukanlah pembaharuan itu tanpa was-was. Selari dengan usaha-usaha kita itu, kita berdoa dengan intensif agar kita berada di dalam sepenuh keredhoan Allah SWT.

Meteor jatuh di Rusia, 950 cedera (LM)

Posted: 15 Feb 2013 07:29 AM PST

Meteor besar terhempas di Rusia, 950 cedera

MOSCOW: Sebuah meteor besar menjunam dan meletup di wilayah tengah Rusia hari ini dan mencetuskan gelombang kuat yang memecahkan tingkap dan mencederakan sekitar 950 orang dalam kejadian yang belum pernah berlaku di zaman moden ini.

Bacaan seterusnya:   Meteor jatuh di Rusia, 950 cedera

Bukti rakaman Adun Pulau Manis maki hamun mahasiswa

Posted: 15 Feb 2013 07:20 AM PST

Bukti rakaman Adun Pulau Manis maki hamun mahasiswa

PEKAN 15 FEB: Kisah Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pulau Manis, Pekan, Khairudin Mahmud mengamuk dan memaki mahasiswa yang masuk bertemu penduduk di kawasannya tanpa kebenaran beliau kini menjadi video top di youtube.
Video (lihat sini) yang dirakam secara rahsia oleh salah seorang mahasiswa yang dimaki itu kini menjadi kegilaan ramai di youtube.
video_pekan

Video itu menggambarkan YB Khairudin yang lebih dikenali Cikgu Din itu menemui para mahasiswa yang masuk ke Pekan melalui Gerakan Mahasiswa PRU13 (GM13) untuk menyampaikan agenda mereka.
Cikgu Din kelihatan dengan kasar memarahi para mahasiswa itu termasuk membangkitkan soal cincin yang dipakai oleh Rosmah.


Selain insiden serangan oleh wakil rakyat Umno ini, mahasiswa yang turun ke Pekan juga ada yang dibelasah dan ada siswa yang dikejar dengan parang oleh mereka yang tidak dikenali.
Pengerusi GM13, Syis Abd Kadir berkata, mahasiswa tidak sesekali mahu bermusuh dengan rakyat sebaliknya ingin menyampaikan harapan mereka kepada rakyat khususnya di Pekan yang merupakan kawasan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

"Pendirian GM13 jelas iaitu tidak mahu bermusuh dengan rakyat dan kami akan meneruskan program seperti yang dijadualkan.

"Kami akan cuba pergi ke tempat-tempat di Dun di Pekan dan kalau dihalang, kami berundur. Kami bukan pergi untuk bergaduh," kata beliau dipetik Harakah Daily.

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Pemuda UMNO Pekan Tunjuk Samseng Kepada Gerakan Mahasiswa GM13

Posted: 15 Feb 2013 08:52 PM PST

Najib biar samseng UMNO Pekan terajang siswa, rentap tudung siswi

Posted: 15 Feb 2013 08:51 PM PST

KUALA LUMPUR, 16 FEB: Ahli Parlimen Pekan merangkap Perdana Menteri Najib Razak digesa memohon maaf kepada kumpulan mahasiswa yang diserang oleh samseng-samseng UMNO di Pekan, Pahang semalam.
Penolong Setiausaha Publisiti DAP, Zairil Khir Johari dalam kenyataannya hari ini meluahkan rasa kesalnya dengan tindakan ganas pihak-pihak tersebut ke atas mahasiswa yang secara tiba-tiba diserang sekumpulan samseng ketika sedang mengedar risalah.
Wakil Gerakan Mahasiswa PRU ke-13 (GM-13), Ekhsan Bukhari, dilaporkan berkata "tiba-tiba kumpulan 100 samseng di kalangan ahli-ahli Umno Bahagian Pekan mengepung kami. Ada yang kena sepak, tampar, terajang. Mahasiswi pula kena tarik tudung."
Zairil menyifatkan budaya politik samseng yang dilakukan itu adalah amat keji dan memperlihatkan didikan dan kapasiti minda yang dangkal.
Read More / Baca Lagi >>

Politik Jahat Dan Auta : UMNO terdesak, cetak kain rentang ajak PAS bersatu.

Posted: 15 Feb 2013 08:49 PM PST


KUALA LUMPUR, 16 FEB – Menyangkakan taktik zaman purba masih boleh digunapakai, United Malays National Organisation atau UMNO nampaknya sedang giat berusaha untuk terus memecahbelahkan Pakatan Rakyat.
Terbaru, cubaan untuk memujuk PAS supaya berpadu dengan UMNO, walaupun menyedari bahawa pimpinan UMNO yang bergelumang dengan salahguna kuasa dan rasuah, dihasilkan dalam bentuk kain rentang.
Sumber-sumber melaporkan bahawa kain-kain rentang dengan pelbagai rekabentuk namun membawa mesej berbunyi 'Bersatulah, Perpecahan melemahkan ummah' dan 'Bersatu itu indah' sedang giat dicetak dalam kuantiti lebih 10 ribu setiap satu.
Juga terdapat mesej seperti 'Satu kalimah, satu syahadah' dengan logo UMNO dan PAS di kanan dan kiri, membuktikan betapa terdesaknya UMNO sehingga sanggup mempermainkan agama sebagai modal utama kempen politik menjelang PRU ke-13 yang bakal menjelang tiba.
Menurut sumber yang tidak mahu didedahkan, kain-kain rentang tersebut sedang dicetak secara besar-besaran di beberapa kilang di sekitar Selangor.
Pemerhatian umum mendapati kain-kain rentang bertujuan memujuk perpaduan PAS dan UMNO itu telah dinaikkan di beberapa kawasan sekitar Lembah Klang seperti Petaling Jaya dan Bangsar.Najib condemned: Xenophon's deportation raises alarm bells of MASSIVE FRAUD IN GE13

Posted: 15 Feb 2013 08:46 PM PST

Najib condemned: Xenophon's deportation raises alarm bells of MASSIVE FRAUD IN GE13Opposition leaders slammed Prime Minister Najib Razak's government for deporting Australian Senator Nick Xenophon for allegedly being a security risk, describing the move as "ridiculous" and reflective of the Malaysian leader's paranoia ahead of general elections that may be announced as early as next week.
"How can Xenophon be a security risk to Malaysia, how do we quantify or define what is a security risk? By making such a rash move, Najib is taking Malaysia further away from the international community," Tan Kee Kwong, a senior leader in the PKR party led by Opposition Leader Anwar Ibrahim told Malaysia Chronicle.
"Najib and BN would do well to remember, win or lose the general election, Malaysia as a nation has to go on. He must stop turning the country into a laughing stock. Just days ago, it was Dr Pornthip and Thai government; not to mention Psy and the death threats against him. Today it is Nick Xenophon. Who will it be tomorrow? Najib might as well put out an ad in the international press that any one who does not slavishly praise the BN to the skies is not welcome in Malaysia."
Warning, warning: Massive cheating in GE13
Kee Kwong's hard-hitting words were well echoed by Malaysian civil society leaders, who expressed shock at the latest turn of events. Xenophon had impressed Malaysians during a 2011 trip, where he was among an international panel invited to observe the BERSIH 2.0 rally for free and fair elections.
He was here to meet Anwar on Monday as well as Minister in the Prime Minister's Department Nazri Aziz and officials from the Election Commission on Tuesday.
"This is embarrassing, Najib is becoming a real comedian. He talks about democracy and moderation but on the other hand he is deporting whoever has an opposite view to his. On what law is he detaining Xenophon, SOSMA the new ISA?," Zuraida Kamaruddin, the PKR Women's chief and MP for Ampang, told Malaysia Chronicle.
"Xenophon's detention also shows there are grave grounds to be worried about massive electoral fraud in GE13. Najib must be really worried about Anwar, Pakatan Rakyat to make such a move. We need now to galvanize the people into demanding clean polls. Obviously, something very fishy is up."
An enemy of the state
Read More / Baca Lagi >>

Demokrasi: Mongolia lebih baik daripada Malaysia

Posted: 15 Feb 2013 08:45 PM PST


KUALA LUMPUR: Politik samseng menggambarkan lagi demokrasi tempang di Malaysia walhal ianya bukan perkara yang baru di negara kita.
Sejarah politik samseng termaktub utuh yang diukir dalam sejarah oleh Pemuda Umno Tahan Lasak pada era 60-an yang menggemparkan seluruh negara dan mengakibatkan implikasi negatif terhadap senario politik tanah air.

"Terbarunya, seluruh mahasiswa merasakan sangat kecewa dan mengutuk tindakan samseng dan ganas ke atas aktivis-aktivis Gempur Mahasiswa 13 (GM13) di Parlimen Pekan," kata Pengerusi Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (Gamis) Negeri Pahang, Ahmad Fatihi Makhtar.

Beliau dalam satu kenyataan berkata, berdasarkan Indeks Demokrasi 2011 keluaran The Economist, Malaysia berada di kedudukan ke-71 daripada ke-167 negara yang dikaji.

Kedudukan itu, ujarnya sama dengan tahun 2010, selepas jatuh daripada kedudukan ke-68 pada tahun 2008 dengan pengurangan mata daripada 6.36 kepada 6.19.

Read More / Baca Lagi >>

Himpunan Kebangkitan Tentera, 22 Feb ini

Posted: 15 Feb 2013 08:44 PM PST

KUALA LUMPUR: Sekretariat Rangkaian Bekas Tentera (Kerabat) mengajak orang ramai khususnya anggota dan bekas tentera ke Himpunan Kebangkitan Tentera, Veteran dan Rakyat Ke Putrajaya pada 22 Februari ini.

Menurut Presiden Kerabat, Leftenan Kolonel (B) Nazari Mokhtar, himpunan itu akan diadakan di Padang Awam AU 2, Keramat bermula jam 9 malam.

Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang akan menyampaikan amanat menjelang Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) manakala Timbalannya, Mohamad Sabu dan ahli jawatankuasa PAS, Mazlan Aliman serta Nazari sendiri akan turut menyampaikan ceramah.

Selain itu, semua jentera PAS dan Adun di Dun yang mempunyai pengundi pos di kalangan tentera dialu-alukan untuk hadir sebagai persediaan menghadapi PRU13.

"Kita menjangkakan 10 ribu tentera dan veteran akan hadir dan kata hikmat dari Presiden dan Timbalan Presiden amat penting sebagai azimat menghadapi PRU13," kata beliau kepada Harakahdaily hari ini.

Kerabat merupakan organisasi bebas yang ditubuhkan pada 18 Julai 2011 bertujuan menuntut hak dan kebajikan bekas tentera.

Senator Australia Nick Xenophon dihalang masuk ke Malaysia

Posted: 15 Feb 2013 08:42 PM PST

SHAH ALAM, 16 Feb ― Senator Australia Nick Xenophon yang baru tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pagi tadi telah dihalang untuk masuk ke negara ini oleh pegawai Imigresen. Menurut Ibrahim Yaakob Ketua Staf Pejabat Datuk Seri Anwar Ibrahim, Xenophon (gambar) sekarang ini berada di Terminal Penerbangan Tambang Rendah (LCCT) untuk proses penghantaran pulang ke Australia.
"Beliau adalah salah seorang delegasi dari Australia yang datang ke Malaysia untuk membuat kajian mengenai proses pilihan raya.
"Mereka datang dengan inisiatif dan perbelanjaan sendiri," kata Ibrahim ketika dihubungi oleh The Malaysian Insider sebentar tadi.
Xenophon merupakan salah seorang daripada delegasi antarabangsa yang terlibat dalam memerhatikan perhimpunan menuntut reformasi pilihan raya anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) pada 28 April tahun lalu.
Read More / Baca Lagi >>

Mahathir tak layan cabaran lawan Anwar dalam PRU13..!!!

Posted: 15 Feb 2013 04:53 PM PST 
Mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad enggan melayan cabaran supaya beliau bertanding dalam pilihan raya umum akan datang menentang bekas timbalannya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

mahathir at ikhlas function"Saya dah bersara, saya tak ada niat nak datang balik, tapi saya sekarang ini giat untuk tolong berkempen bagi orang yang dulu tolong saya naik sampai jadi perdana menteri," katanya pada sidang media selepas menghadiri satu majlis makan malam, malam tadi.

Semalam, bekas presiden Kesatuan Guru-guru Melayu Malaysia Barat (KGMMB), Nordin Mahmood mencabar Mahathir menentang Anwar kerana percaya ketua umum PKR itu "telah lama dizalimi" Mahathir dengan pelbagai cara dan patut dibela.

Nordin dilaporkan berkata, Mahathir kini semakin kuat menyerang Anwar walaupun telah bersara daripada politik.

Pertandingan dua tokoh politik itu juga, tegas Nordin, dapat menguji kekuatan dan populariti Anwar untuk mengambil alih kepimpinan negara.
Read More / Baca Lagi >>

GE13 on March 30???

Posted: 15 Feb 2013 04:41 PM PST

Parliament will be dissolved on Feb 22 or 22, say sources close to the top.

The 13th general election will be held on March 30 (Saturday), according to several sources close to the Umno leadership.
However, the sources are divided into two groups in their speculation on the date of the dissolution of Parliament. One group says it will be on Feb 22 and the other says it will be on Feb 25.
A source in the group citing the earlier date said Attorney-General Abdul Gani Patail had been informed of it. This group believes that nomination day will be March 16. The other group believes March 9 is nomination day.
The argument for Feb 22 as the date of Parliament's dissolution is more plausible because it is a Friday, which means Prime Minister Najib Tun Razak will have two weekends for meetings with Barisan Nasional leaders to prepare for the polls.
The theory that nominations will be held on March 9 is not impressive in the light of widespread belief that the Election Commission (EC) is pro-BN and is expected to give the ruling coalition an edge by limiting the campaign period to 14 days from nomination day.
Read More / Baca Lagi >>

The morning after Psy

Posted: 15 Feb 2013 04:40 PM PST

The thought on everyone's mind is this: after all the BR1Ms and Psys and whatnots thrown all over, how deep is the hole that will be left behind by an outgoing BN?

By Stan Ch Lee
What now? Psy has packed up and left with his reported RM3 million cheque. Smartly refusing to get entangled in the politics that was almost shoved down his throat with the yee sang invite.
He left behind a superbly entertained crowd who were treated to his excellent showmanship while they were inadvertently also treated to the main event – the unscripted unravelling of Barisan Nasional's carefully staged vote-buying exercise.
It started with Prime Minister Najib Tun Razak whipping up the crowd into a frenzy with his question "Are you ready for Psy?", to which the three enthusiastic responses led him to try slipping in his now famous "Are you ready for BN?" question.
When hit with a resounding "NO!", he did not know how to deal with it and asked again as if for confirmation he heard it right the first time.
Read More / Baca Lagi >>

Riding out of Putrajaya ‘Gangnam style’?

Posted: 15 Feb 2013 04:38 PM PST

Prime Minister Najib Tun Razak and BN's failure to capitalise on Psy's popularity is a major blow to the ruling coalition's efforts in wooing the electorate

Feb 11, 2013 in the Chinese metaphysics calendar was labelled as "Destruction Day" and no doubt it was disastrous for Barisan Nasional as Najib Tun Razak failed to increase his popularity despite getting South Korean artiste Psy to come to Malaysia to entertain the Penang crowd.
There were three major disasters for the prime minister on that day:
1. Pronouncing the name of the venue as "Han Yang" when it should be "Han Chiang";
2 . Failing to get Psy to come onstage to stir the "yee sang" – traditional do for Chinese New Year; and,
3. Getting rejected three times by the Penang crowd.
Najib's advisers certainly did make a mess of things by failing to inform him that the name of the concert venue was the Han Chiang Chinese school ground and not "Han Yang", thus causing him to be booed several times by the crowd due to mispronunciation.
Read More / Baca Lagi >>

PR Tamatkan Isu 50 Tahun Pemilikan Tanah Yang Tidak Dilayan Tiga YB Umno-BN

Posted: 15 Feb 2013 04:37 PM PST

borang 5a
SEPANG, 16 FEB: Penduduk Kampung Datuk Abu Bakar Baginda akhirnya mampu menarik nafas lega apabila penantian selama lebih 50 tahun untuk memiliki tanah yang didiami selama ini tercapai.
Usaha memiliki tanah yang menempatkan kediaman 15 keluarga di kampung tersebut mula diusahakan sejak 50 tahun lalu oleh generasi sebelum ini.
Bagaimanapun menurut penduduk yang ditemui selepas majlis penyerahan Borang 5A hari ini, usaha mereka sebelum ini tidak dilayan Kerajaan Negeri yang diterajui Umno-BN.
"Lama hingga dah tiga YB dari BN bertukar, sekarang lega, memang itu yang saya tunggu-tunggu.
Hussin Ahmad 2"Lebih 50 tahun cuba usahakan, tapi bila kita kemukakan tiada apa-apa jawapan," ujar Hussin Ahmad, 71 tahun dengan nada sebak kepada TV Selangor.
Beliau yang mengaku sebelum ini merupakan ahli Umno turut berkata beliau akan memberikan sokongan kepada Kerajaan Negeri yang ada sekarang dalam pilihan raya akan datang.
Latjiman Keman, 48 tahun pula memberitahu usaha untuk mendapatkan hak milik tanah yang didiami keluarganya sudah mula di usahakan oleh Allahyarham bapanya.
"Perjuangan ini melebihi tempoh usia saya dan hampir menemui jalan buntu, tetapi kejayaan hari ini dapat menebus semula titik peluh arwah bapa saya.
Read More / Baca Lagi >>

BN yakin menang 145 kerusi parlimen dalam PRU13..???

Posted: 15 Feb 2013 04:35 PM PST

KUALA LUMPUR, 16 Feb ― Gabungan pemerintah Barisan Nasional (BN) yakin untuk memenangi 145 kerusi dalam Pilihan Raya 2013, termasuk merampas kembali beberapa kerusi yang Umno tewas pada 2008, kata satu sumber.
The Malaysian Insider difahamkan unjuran BN kira-kira 10 kerusi melebihi kaji selidik dilakukan oleh agensi perisikan Malaysia, yang mengatakan parti pemerintah itu hanya boleh memenangi 135 kerusi, lima di bawah 140 dimenangi dalam Pilihan Raya 2008. BN kini mempunyai 136 daripada 222 kerusi parlimen.
"Kita boleh menang sekurang-kurangnya 145 kerusi menurut taklimat yang dibuat kepada pimpinan," kata sumber BN kepada The Malaysian Insider.
Angka tersebut masih lagi di bawah majoriti dua pertiga dalam Dewan Rakyat yang BN perolehi sebelum pilihan raya pada Mac 2008, dan digunakan untuk membuat undang-undang penting tanpa sokongan pembangkang.
BN perlu memenangi 148 kerusi untuk mendapatkan majoriti dua pertiga itu dalam pilihan raya akan datang yang perlu diadakan menjelang 28 April.
Difahamkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, pengerusi BN yang mahu mendapatkan mandat peribadi pertamanya, yakin akan menang kembali kerusi Parit Buntar, Bukit Gantang dan Kuala Selangor, kesemuanya kalah dengan majoriti tipis pada pilihan raya lalu.
Read More / Baca Lagi >>

"DEBAT" RAKYAT....EZAM MD NOR BERDEBAT SEORANG DIRI ATAS LORI IKAN, KERANA HASANG ENGGAN DATANG ???

Posted: 15 Feb 2013 04:33 PM PST


"DEBAT" RAKYAT semalam 15hb Februari 2013, di Padang Rekreasi Rakan Muda, Taman Seri Andalas dihebohkan kepada satu dunia adalah antara Penaung Waris Malaya, Ezam Md Nor lawan Presiden JATI Hasan Ali.

Tapi malangnya "pedebat" dari JATI, Hasan Ali tak nampak batang hidung. Maka terpaksalah Ezam Md Nor berdebat seorang diri diatas lori 3 tan bawa ikan.

Kelmarin dulu Ezam dengan Noh Omar "berdebat" atas lori ikan yang sama.
Read More / Baca Lagi >>

Dr Juanda: Saya memang timbang serius sertai PRU13

Posted: 15 Feb 2013 04:32 PM PST

Mufti Perlis Dr Juanda Jaya berkata beliau "memang sedang serius menimbang" untuk bertanding dalam pilihan raya umum ke-13 yang akan datang.

dr juanda jaya perlis mufti candidate 081106Beliau juga mengesahkan telah mendapat tawaran dari banyak pihak untuk bertanding dalam pilihan raya tersebut.

Dr Juanda (kiri), pemegang zamalah Universiti Oxford kelahiran Sarawak itu turut mengakui langkahnya menyertai pilihan raya merupakan "persoalan besar" yang perlu difikir semasak-masaknya.

"Saya memang tengah timbang serius untuk masuk (bertanding pada) pilihan raya kali ini.

"Banyak pihak sudah jumpa dan tawar. Sekarang dalam proses analisis keadaan semasa dan kesesuaian. Ini soal besar," katanya dalam satu kiriman SMS kepada Malaysiakini semalam.

Kelmarin ahhbar Sinar Harian melaporkan beliau dan bekas mufti Perlis Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin disebut-sebut akan bertanding dalam pilihan raya umum akan datang.
Read More / Baca Lagi >>

PRU13 : Parti Politik di Saran berkempen secara Matang.

Posted: 15 Feb 2013 04:28 PM PST

1. Negara sudah merdeka lebih dari 50 tahun. Kehidupan rakyat telah berubah dari mendapatkan maklumat di kedai-kedai kopi ke media-media baru. Penerimaan rakyat dalam membina kehidupan mereka juga berubah.  Berdikari dengan bekerja secara persendirian begitu juga yang terikat dengan badan-badan kerajaan, separa kerajaan atau swasta. Rakyat juga sudah mulai sedar akan hak memilih peneraju kerajaan yang terbaik buat mereka.

2. Lebih sedekad yang lalu politik peras ugut, tarik bantuan dan dinafikan hak untuk mendapat nikmat kemakmuran negara menjadi fenomena. Orang kampung diugut dengan tidak memberi bantuan baja tanaman dan biasiswa anak-anak sekolah. Pegawai kerajaan bukan sahaja diugut, malah ditukarkan diceruk-ceruk daerah pendalaman kerana kononnya menyokong pembangkang. Kini politik primitif sedemikian masih lagi menebal. Adakah kita sudah maju dari segi pemikiran sehingga sanggup melakukan sedemikian?

3. Sebagai sebuah kerajaan yang diberi hak melalui sistem demokrasi berparlimen, mestilah bertindak secara matang. Politik ugut mengugut, menakut-nakutkan dan menghasut para pengundi sepatutnya sudah tiada. Berdepanlah dengan kebolehan berpolitik parti masing-masing. Kami pasti setiap parti mempunyai kebolehan tersendiri dalam mengupas,  mengolah dan menerangkan kepada rakyat mengenai apa jua isu yang diutarakan. Janganlah ada parti menggunakan platfom kekuasaan mereka dalam "berkempen" seperti menggunakan jentera kerajaan dan orang-orang suruhan mereka. Kaedah ini masih dikira primitif dan tidak matang dalam dunia yang serba canggih ini.
Read More / Baca Lagi >>

Najib ludah diri, partinya sendiri

Posted: 15 Feb 2013 04:26 PM PST

Naib Presiden KeADILan, Tian Chua menempelak tindakan Perdana Menteri yang jelas berfikiran cetek dengan cuba menumpang populariti penyanyi popular Korea Selatan, Park Jae-sang atau Psy yang popular dengan lagu 'Oppa Gangnam Style'.

"Najib Razak terserlah sebagai pemimpin akal pendek. Dia barangkali tidak ingin ambil tahu pun mesej dalam lagu itu yang sebenarnya mengejek dirinya dan Umno-BN sendiri.
"Bagaimana Najib dan isterinya, Rosmah yang semua tahu hidup mewah dan boros boleh meraikan lagu yang sebenarnya mengkritik gaya hidup mereka?" tempelak Tian.
Beliau yang juga Ahli Parlimen Batu berkata, kegilaan orang ramai terhadap lagu itu sebenarnya turut didorong fenomena rakyat menentang gejala luasnya jurang kaya dan miskin.
Tambahnya, taktik 'mahal' Najib Razak itu dengan kos yang dilaporkan mencecah RM2 juta akhirnya hangus begitu sahaja kerana gagal menarik sokongan rakyat kepada Umno-BN.
"Mereka datang kerana mahu melihat persembahan Psy. Selesai Psy menari kuda itu ramai balik meninggalkan program," katanya mengulas kecenderungan pengunjung di rumah terbuka Tahun Baharu Cina 1Malaysia anjuran BN Pulau Pinang.
Difahamkan, 'Oppa Gangnam Style' bermaksud "Abang Gaya Gangnam" dengan 'Gangnam Style' merujuk gaya hidup mewah golongan yang mendiami wilayah kelas elit di tenggara Seoul.

PGU 7.0 : TG Harun Din - UMNO Akan Jatuh Dengan Izin ALLAH..!!!

Posted: 15 Feb 2013 04:09 PM PST


Muhyiddin seperti Najib, sangka rakyat rela dijual beli

Posted: 15 Feb 2013 04:06 PM PST

Muhyiddin Yassin yang di ura-urakan oleh sebahagian pimpinan UMNO untuk mengambil alih kepimpinan dari Najib itu adalah seorang pemimpin yang lebih lagi tidak menggunakan alat untuk berfikir (otak) anugerah Tuhan untuk digunakan dengan sebaik-baiknya. Itu lah sebabnya saya tidak berhenti-henti berkata bahawa siapa sahaja dalam kepimpinan tertinggi UMNO itu adalah mereka yang tidak sempurna akal fikiran politik mereka. Mereka tidak tahu apa yang baik untuk disebut dan yang sepatutnya dihindari untuk terkeluar dari mulut seorang yang bercita-cita tinggi untuk mengambil alih kepimpinan negara kita yang kita sayangi ini.
Saya terpaksa memberikan komen terhadap kata-kata Muhyiddin di Johor semalam di mana beliau telah menjanjikan BRIM akan di tambah menjadi RM1000 selepas ini. Beliau berkata jika menolak BN dan UMNO itu merupakan penolakan terhadap rezki. "kalau hendak rezki yang seribu itu terpaksa lah kekalkan kepimpinan BN dalam pilihanraya ini" kata beliau lebih kurang kepada orang-orang yang menyambut ketibaan beliau dan di siarkan dalam saluran-saluran TV arus perdana malam tadi. Mendengar kata-kata ini membuatkan saya hampir terjatuh dari kerusi kerana terkejut dengan taraf pemikiran seorang yang bergelar Timbalan Perdana Menteri itu.
Kalau ini lah contoh kata-kata seorang yang berselera untuk menjadi PM, beliau akan menjadi seekor tikus membaiki labu. Tiada apa yang beliau boleh perbaiki dalam kerajaan malahan beliau akan menjadikan nilai kepimpinan kerajaan bertambah buruk dan nesta lagi. Ayat yang saya acapkali sebut dalam blog ini ialah sesiapa sahaja dalam kepimpinan tertinggi UMNO itu merupakan jenis yang sama kerana mereka adalah dari acuan yang sama. Acuan ini adalah acuan yang di bentuk oleh Dr Mahathir sebaik sahaja beliau mengambil alih kerajaan pada 1981 dahulu.
Read More / Baca Lagi >>

BN confident of 145 federal seats in GE13...???

Posted: 15 Feb 2013 03:10 PM PST

BN flags seen along a road in Kuala Lumpur earlier this month. The ruling coalition is confident of winning at least 145 federal seats in the coming general election.
KUALA LUMPUR, Feb 16 — The ruling Barisan Nasional (BN) is confident of winning at least 145 parliamentary seats in Election 2013, including recapturing several Umno seats lost in 2008, say sources. The Malaysian Insider understands that BN's projections are about 10 seats above surveys done by Malaysian intelligence agencies, which say the ruling coalition is only sure of 135 seats, five below the 140 won in Election 2008. BN now has 136 seats in the 222-seat Parliament.
"We can win at least 145 seats according to briefings made to the leadership," a BN source told The Malaysian Insider.
The number is still below the key two-thirds majority in the Dewan Rakyat that BN has enjoyed until the elections in March 2008, and used to push key laws without support from the opposition bench.
BN will need to win 148 seats to have the super-majority in the coming elections which must be called by April 28.
Najib is also bidding for his first personal mandate in the coming general election.
It is learnt Prime Minister Datuk Seri Najib Razak, the BN chairman who is bidding for his first personal mandate, is confident of winning back such seats as Parit Buntar, Bukit Gantang and Kuala Selangor, which were all lost with wafer-thin majorities. "PM Najib has expressed confidence that we can win in most of the seats we had lost as they are all Umno seats," said another source, who attended a briefing recently.
BN's historic losses of the parliamentary super-majority and four states in Election 2008 were widely blamed on former Prime Minister Tun Abdullah Ahmad Badawi, who resigned in April 2009 in favour of Najib.
Read More / Baca Lagi >>

Azrul ads: Professionals give Bank Islam & Umno a lesson in PROFFESSIONALISM

Posted: 15 Feb 2013 03:08 PM PST

What made a group of mainly Malaysian academics and organisations take out an advertisement asking Bank Islam Malaysia to lift its suspension of chief economist Azrul Azwar Ahmad Tajudin?
Some of them told The Malaysian Insider today that the advertisement in The Sun daily yesterday was in support of his professionalism in his duties and his suspension was not justified. Azrul was suspended last month over his prediction that Pakatan Rakyat (PR) would likely score a narrow win in Election 2013.
"I'm all against this curtailing (of) freedom of expression of academics," sociologist Professor Norani Othman told The Malaysian Insider today, when asked why she supported Azrul Azwar.
"As far as I can see, (from) what I read from his presentation that was sent to many of us, it was an academic paper," added Norani, who is also a founding member of women's rights group Sisters in Islam (SIS).
She was among the 135 professionals, politicians and academics and 59 organisations that paid for the three-quarter page advertisement published in the English daily.
Norani said she supported Azrul Azwar's academic freedom, pointing out that her book titled 'Muslim Women and the Challenges of Islamic Extremism' was banned in 2008.
The Kuala Lumpur High Court subsequently lifted the ban in 2010 after SIS filed a judicial review on the basis that the ban was unconstitutional because it infringed upon freedom of speech and religion and gender equality.
Suaram activist Fadiah Nadwa Fikri said Azrul Azwar should not be persecuted for performing his professional duties.
"That's why we need political freedom in this country. By suspending him, it shows that they're punishing people affiliated to a certain group or party while discharging their professional duty," Fadiah told The Malaysian Insider today.
"Clearly in this case, it's politically motivated...his findings were based on facts and analysis," added the human rights activist.
Read More / Baca Lagi >>

Wajah Syarikat Taja "Gangnam Style"....!!!! Hebatkan......

Posted: 15 Feb 2013 03:07 PM PST

  Dari segi adatnya, sebuah syarikat yang mampu menaja atau  menjadi "event promoter-event manager" semestinya mempunyai modal berbayar dan modal kerja yang besar. Syarikat yang modal berbayarnya besar mampu menjalankan projek besar yang kosnya tinggi. Dalam dunia perniagaan, kata kunci untuk semua aktiviti sebelum diteruskan ialah " Berapakah pulangan balik pelaburan ini atau return on investment (ROI) ?"


Biasanya dalam dunia perniagaan paling busuk, kos perbelanjaan sesuatu aktiviti mesti dapat balik atau "break even" yakni tak untung tak rugi. Sebelum mampu menjalankan aktiviti kemasyarakatan, amal atau "corporate social responsibility" bertaraf mega atau antarabangsa, syarikat berkenanan tentulah syarikat yang memiliki keuntungan sebelum atau selepas cukai yang amat besar, paling tidak ratusan ribu.

Jika semua kos perbelanjaan di"write off" mesti ada sesuatu tak kena atau pulangannya disebut sebagai "non cash atau intangible return" atau "return for favour". Inilah apa yang berlaku dalam kes penajaan PSY dari Korea yang anggaran kosnya antara RM2juta ke RM6 juta. Namun PM Najib menegaskan kerajaan Malaysia tidak menggunakan satu sen duit rakyat ( atau duit Bank Negara ) . Mungkin dalam kamus dia duit rakyat disimpan oleh LHDN (Lembaga Hasil Dalam Negeri) tetapi duit Bank Negara bukan. Kita ada maklumat Bank Negara menjalankan pelbagai aktiviti contohnya menyewa tanah dan membayar duit kepada penyewa yang beberapa peratus diberikan kepada BN untuk dana PRU 13. Pihak Kastam pula bertungkus lumus membuat audit dan menyemak balik cukai-cukai barangan import-eksport agar sebarang kekurangan cukai dipungut semula.

Lihat di bawah profil SSM syarikat penaja secara "gangnam style" yang keuntungan tahun lepas hanya RM40 ribu sahaja.
Read More / Baca Lagi >>

Selepas PRU13........

Posted: 15 Feb 2013 08:55 AM PST


Nota Khas : Sekadar Cadangan....
Majlis Presiden Pakatan Rakyat Yang Meluluskan Senarai Terbaik.

Anwar Ibrahim: Najib, Kalau Orang Kata "No", Tanya Banyak Kali Buat Apa?

Posted: 15 Feb 2013 08:42 AM PST

Anwar Ibrahim: Najib Tak Berani Tegur Mahathir, Tak Berani Tegur Perkasa

Posted: 15 Feb 2013 08:41 AM PST


Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


BERITA BERGAMBAR DARI KEDAH

Posted: 15 Feb 2013 05:30 PM PSTPENGUMUMAN

semua ini ialah hutang
united malays national organisation--------

PEKAN PAHANG SUDAH ADA SAMSENG MAKAN UPAH

Posted: 15 Feb 2013 04:30 PM PST
AMARAN TELAH DI BERI

100 samseng Umno kepung,

 sepak mahasiswa di Pekan


PEKAN 15 FEB: Lepas diserang ketika mengedar risalah Selasa lalu, diikuti serangan dengan parang pada Rabu, kumpulan Gerakan Mahasiwa PRU-13 di Pekan, Pahang petang ini dikepung pula kira-kira 100 samseng Umno untuk menghalau mereka pulang.


kepungBercakap kepadaKeadilan Daily, wakil mahasiswa terlibat, Ekhsan Bukhari berkata, serangan tersebut bermula semasa sekumpulan 30 mahasiswa mengedar risalah 'Harapan mahasiswa untuk rakyat Pekan' di sekitar kawasan itu.

"Kami sedang edar risalah, tiba-tiba kumpulan 100 samseng di kalangan ahli-ahli Umno Bahagian Pekan mengepung kami. Ada yang kena sepak, tampar, terajang. Mahasiswi pula kena tarik tudung. Polis hanya tengok serangan berlaku.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI  BARU PELAJAR BERCERAMAH... kah kah kah..

kah kah kah..INI BARU PELAJAR EDAR RISALAH... kah kah akh...

kah kah kah...NAK EDAR RISALAH PUN SAMSENG  MARAH... kah  kah kah..

woit... KALAU NAK AMBIL PUTRA JAYA MACAM MANA?... kah kah kah..

kah kah kah... SIAPA PULAK YG AKAN DI UPAH... kah kah kah

--------

SURAT PILIHAN UNTUK PENCERAHAN

Posted: 15 Feb 2013 06:30 AM PSTJUMPA TAHUN DEPAN
                
bodohlah kau TT...mereka tangkap org miskin kerana takut nanti kat akhirat orang miskin kena seksa terok...kahkahkahkah

 Sudahlah kat dunia hidup susah...kat akhirat bagi pulak org kaya pulak susah...kahkahkahkah on JABATAN AGAMA HANYA BERANI SERANG ORANG MISKIN
Publish | Delete | Spam


--------

CERITA KARUT BERTAMBAH MARUT - PSY SUDAH PANSAI

Posted: 15 Feb 2013 05:30 AM PST


PSY
SEDANG PANSAI
 Polis dedah ancaman 

terhadap Psy

Cetak
Georgetown: Polis mengesahkan wujud ancaman terhadap nyawa Psy apabila penyanyi dan penghibur antarabangsa dari Korea Selatan itu tiba di negeri ini, kira-kira jam 7 pagi, Isnin lalu. 

Ketua Polis Pulau Pinang, Abdul Rahim Hanafi, berkata beliau mendapat maklumat daripada ibu pejabat polis di Bukit Aman, Kuala Lumpur pada 10 Februari lalu mengenai ancaman ke atas penyanyi berkenaan. 
Polis terpaksa meningkatkan kawalan dan mengiringi Psy sebaik penyanyi itu tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (LTAPP) Bayan Lepas di sini, sehinggalah beliau beredar. 


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... CERITA  PSY NI TAMBAH KARUT... kah kah kah..

kah kah akh...SUDAH JADI  MARUT... kah kah kah...

kah kah kah... TERIMA LAH HAKIKT... BILA NAJIB KATA ARE U READY FOR BN... JAWABNYA IALAH NOOOO.... kah kah kah..

kah kah kah...TERIMA LAH HAKIKAT  PROGRAM YEE SANG TELAH  GAGAL.... kah  kah kah..

kah kah akh... MUKA NAJIB SUDAH BOPENG.... kah jkah kah..

kah kah kah...MUKA ROSMAH MACAM PANTAT AYAM... kah kah kah..

kah kah kah.... MUKA PARA MUNKEEE TERCARI CARI... kah kah kah...

kah kah kah... NAJIB TELAH BOPENG MUKA DAN MALU.... kah kah kah..
WOIT
woit... KALAU PSY NAK KENA BUNUH PASAL APA DIA KELUAR MENYANYI.... kah kah kah..

kah kah kah..KENAPA DIA MELONCAT LONCAT.... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU NAK KENA BUNUH ... BATALAAA  PERTUNJUKAN...kah kah kah...

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...TAHU TAK KENAPA TAK HEBOH PASAL BERAPA RIBU YAG DATANG?.... kah jkah kah...

kah kah kah... KALAU HEBOH BANYAK YANG DATANG... ERTIMNYA  LAGI RAMAI YANG NAMPAK NAJIB DI MALUKAN... kah kah kah..

woit...TERIMALAA HAKIKAT KLIP ARE U READY  SUDAH VIRAL.... kah kah kah....

woit... TAK PAYAH LAAA GUNAKAN POLIS.... kah kah kah...

KALAU TIPU PILIHAN RAYA
TURUN JALAN RAYA
NOTA:
nak beritahu disini
dalam dunia rock
dalam dunia musik
majalah yang top didunia ialah NME
kalau NME kata psy nak kena bunuh
maka betul laaa berita itu

tapi eleeeek
tapi tak da
tapi zero
tapi zilch

tolong jang tipu
tolong jangan bodohkan orang melayu
tolong jangan bangangkan rakyat malaysia

terimalah hakikat
bahawa  kalau menang pilihan raya
dengan jalan tipu
rakyat akan turun ke jalan raya
kah kah kah

------

WORLD ALERT - BERITA TERGEMPAR - BREAKING NEWS - MEMECAH BERITA

Posted: 15 Feb 2013 03:29 AM PST


PELAJAR 
DI SERANG DI PEKAN


student kena serang di pekan.
skala besar. now tengah rancang
bagaimana nak bawa student keluar
dari pekan. kami dikepong. polis nak tahan.
kami akan berundur

dari  pesanan ringkas baru diterima

JABATAN AGAMA HANYA BERANI SERANG ORANG MISKIN

Posted: 14 Feb 2013 10:16 PM PSTKOMENTAR TUKAR TIUB
jabatan agama islam
hanya berani 
menyerang orang miskin

jabatan agama islam
hanya serang hotel bujet

persoalan timbul
kenapa jabatan agama islam
tidak pernah serang hotel lima bintang?

persoalan timbul
kenapa hanya serang hotel orang miskin?

kenapa suka jaga tepi kain orang miskin?

kalau suka jaga tepi kain orang miskin
kenapa tak perjuangkan hak orang miskin
menuntut tanah dan rumah

kenapa hanya nak jaga moral orang miskin
kenapa tak nak jaga ekonomi orang miskin

kalau suka jaga orang miskin
kenapa  tak perjuangkan hospital percuma
kenapa tak perjuangkan gaji tinggi
kenapa tak pejuangkan  sekolah percuma

sibuk jaga tepi kaian orang
jagalah semua sekali
jangan hanya nak jaga  ketika berancuk
ketika nak belajar
ketika nak makan
ketika sakit
ketika nak bayar sewa rumah
jagan lah sekali

kenapa bila nak berancuk nak jaga?


 KENAPA TAK SERANG
ANAK INI?

ANAK SIAPA INI?

BILA NAK SERANG
 ANAK INI?

ANAK SIAPA INI?

Budak 13 Tahun Ditangkap Khalwat

  
Ops Cegah Maksiat yang dijalankan Jawi malam tadi. Pic: Harian MetroOps Cegah Maksiat yang dijalankan Jawi malam tadi. KUALA LUMPUR: "Duit saya sudah habis, tidak dapat balik rumah, sebab itu terpaksa tidur dengan kakak," kata seorang remaja lelaki mengaku berusia 13 tahun yang dicekup ketika berdua-duaan bersama seorang gadis yang didakwa saudara kandung dalam bilik sebuah hotel bajet di ibu negara, awal pagi tadi.
Bagaimanapun ketika ditanya penguat kuasa, remaja berkenaan menukar pula kenyataannya dengan mengatakan gadis berusia 20 tahun itu adalah teman wanita abangnya dan mereka terpaksa tidur bersama kerana tidak dapat menghubungi keluarga.
Pasangan berkenaan antara 10 yang ditahan dalam operasi cegah maksiat sempena hari kekasih yang dijalankan penguat kuasa Jabatan Agama Wilayah Persekutuan (Jawi) di sekitar ibu kota bermula jam 11 malam semalam sehingga 5 pagi ta


BILA NAK SERANG INI?


----------

SURAT DARI RAHMAT HARON

Posted: 14 Feb 2013 08:32 PM PSTMANDI BUNGA
dan 
BERJAYA


BUKTI SAHEH TERSINGKIR
MANDI BUNGA & KEJAYAAN

kahkahkahkahkah tahniah buat para gagalis tahun ini. setelah melihat senarai di atas dan komen2 yg cuba mengaitkan nama aku...

aku menarik nafas lega akhirnya hidup aku tidaklah gagal manapun kahkahkahkahakahkah -rahmat haron on SENARAI GAGALIS - DI HARI SAMBUTAN HARI GAGALIS SEDUNIA

NOTA:
hidupkan tradisi mandi bunga
hidupkan tradisi melayu asli
jangan putus asa
tahun hadapan akan tersingkir
berusha lah


-----------

RAKYAT BANGUN BERI AMARAN

Posted: 14 Feb 2013 08:00 PM PST DI DATARAN TAHRIR
CAIRO MESIR

Jangan menipu pilihan raya amaran rakyat

Rakyat Malaysia mengingatkan United Malays National Organisation dan kuncu-kuncunya dalam Barisan Nasional supaya  tidak mengikut pemimpin di sesetengah negara Islam di Timur Tengah yang mahu menang pilihan raya dan mendapat kuasa  melalui penipuan dalam pilihan raya.
  
Sebaliknya, mereka  perlu bersyukur dengan kesabaran rakyat Malaysia  yang telah tipu dan di zalimi  selama lebih dari 50 tahun. Hinggakan Malaysia diketawakan oleh negara jiran saperti Indonesia kerana warganya sanggup  diperbodohkan.
  
" United Malays National Organisation harus bersyukur kerana  rakyat masih bersabar. Tetapi kesabaran ini ada hadnya. Maka kali ini rakyat telah memberi amaran jika PRU13  dimenangi oleh United Malays National Organisation  dengan jalan penipuan maka rakyat akan keluar ke jalan raya.  Rakyat akan bangun menunjuk perasaan sama saperti yang telah dilakukan oleh negara-negara Islam di Timur Tengah".


Jangan laku perubahan melalui kekerasan, kata Muhyiddin

 Muhyiddin Yassin mengingatkan rakyat negara ini supaya tidak mengikut masyarakat di sesetengah negara Islam di Timur Tengah yang mahu membuat perubahan melalui kekerasan sehingga mengorbankan banyak nyawa.
  
Sebaliknya, mereka perlu bersyukur dengan kemakmuran yang dikecapi negara pada masa ini sehingga Malaysia mampu menjadi sebuah negara Islam yang maju dalam pelbagai bidang dan ingin dicontohi negara Islam lain.
  
"Umat Islam di Malaysia harus bersyukur kerana mereka hidup dalam sebuah negara yang aman, makmur dan berjaya membangun sebagai contoh yang ingin dicontohi oleh negara-negara Islam lain," katanya.


DI STADIUM MERDEKA
KUALA LUMPUR - MALAYSIA

-----

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT