Nuffnang

Pengikut

RAKYAT MARHAEN

1
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Majlis Perkahwinan Lee Chong Wei Jadi 'Hura Hara' Kerana Rosmah Mansor..

Posted: 10 Nov 2012 07:59 AM PST


Kehadiran isteri perdana menteri, Rosmah Mansor ke majlis resepsi perkahwinan jaguh badminton negara, Lee Chong Wei sebentar tadi benar-benar mengejutkan!
Setelah tidak hadir dalam majlis yang sama malam semalam yang dikhaskan kepada para kenamaan termasuk Yang di-Pertuan Agong, Rosmah yang tidak mengikuti Najib Altantuya malam tadi, rupanya kehadirannya malam ini memang sangat memalukan.
Mana tidaknya, Rosmah seolah-olah mengganggu kedudukan kerusi Lee Chong Wei dan isterinya Wong Mew Choo hinggakan beberapa ketika sebelum ketibaan Rosmah, pasangan mempelai ini terpaksa berbual secara menunduk selang satu kerusi jaraknya!
Sepatutnya Rosmah duduk di sebelah pengantin, sama ada di sebelah Chong Wei atau Mew Choo bagi menghormati hari bahagia mereka.
Read More / Baca Lagi >>

Today in History for November 10th

Posted: 10 Nov 2012 07:17 AM PST

Syria car bombs 'kill 20 soldiers' in Deraa

Posted: 10 Nov 2012 07:16 AM PST

Kerja siapa ni?, Nurul Izah atau Umno?

Posted: 10 Nov 2012 06:38 AM PST                          Menurut Jamil Khir, 168 permohonan murtad diluluskan
 
Hebuh dan kecoh !! Memang isu ini sengaja disensasi dan dipanaskan !!  Pemimpin PKR, Nurul Izzah,  kononnya dalam satu kenyataan beliau ada menyebut  - Islam tidak melarang umatnya memilih agama/ bebas beragama !  Apakah benar beliau ada membuat kenyataan begini? Tak sabar-sabar pencacai Umno nak buat kecoh dan hebuh ! Siasatlah dulu!  Belum tentu benar atau tidaknya!  Kalaupun benar beliau ada membuat kenyataan,, mungkin beliau tersasul dan tersilap !   Boleh jadi juga kenyataannya cuba diputarbelit oleh media arus perdana yang selama ini sentiasa mencari kesalahan pemimpin pembangkang !
 
Benar atau tidak kenyataan Nurul Izzah sepatutnya ia tak menjadi isu. Ada perkara lain seharusnya kita ambil berat dan pertikaikan !   Lihat dibawah ini
Menurut satu laporan, Mahkamah Syariah menerima 863 kes permohonan untuk menukar status agama sejak tahun 2000 – 2010. Jamil Khir dalam jawapannya berkata mengikut kementeriannya  menunjukkan sejumlah 168 orang yang memohon untuk meninggalkan agama islam telah diluluskan. Sila rujuk - http://paspb2.blogspot.com/2012/11/melayu-tukar-agama-ini-bukti-murtad.html   
Wow! ramainya?  Ini salah siapa dan kerja siapa?  Mustahil ini kerja pemimpin DAP, PAS PKR atau kerja Nurul Izzah?  Peminpin-pemimpin Umno tolong jawab!!  Jangan asyik mencari dan mengintai tahi hidung di lubang hidung orang lain, punggong sendiri dibiarkan bernajis!!
Oleh : rahimothman

ISU SOSIAL : Jalan keluar membentuk jiwa remaja

Posted: 10 Nov 2012 06:36 AM PST

Oleh : HASAN AL-BANNA MOHAMED


Zaman remaja hanya datang sekali sahaja bagi setiap manusia yang hidup di dunia sementara ini. Alam remaja merupakan usia peralihan dan era puncak bagi kehidupan seseorang yang dipenuhi pelbagai tribulasi.


Jika mereka mampu atasi dugaan yang penuh onak duri, nescaya akan lahirlah suatu kuasa besar sebagai agen transformasi dalam mereformasikan sesebuah negara bangsa. Golongan ini dianggap sebagai 'pemuda harapan bangsa pemudi tiang negara'. Remaja juga diistilahkan oleh kebanyakan pakar psikologi dan kaunseling sebagai individu yang mula akil baligh (berakal dan cukup umur) - dalam lingkungan 13 tahun sehingga mencapai usia 24 tahun.
Sekiranya dalam tempoh umur tersebut kehidupan mereka goyah atau hilang arah, maka pasti akan bergelumang dengan noda dan akhirnya pincanglah  pembangunan sesebuah keluarga, komuniti dan negara pada masa hadapan.
Read More / Baca Lagi >>

Umno sengaja guna Utusan yang jahil

Posted: 10 Nov 2012 06:35 AM PST

Ketua Dewan Ulama PAS, Dato' Ustaz Harun Taib memberikan penjelasan panjang lebar tentang kejahilan Umno memahami Kanun Syariah Kelantan dan Terengganu. Sekaligus menjawab tohmahan Dr Chua Soi Lek yang mendapat nasihat dari ulam amuda Umno, Fathul Bari Mat Jaya: Jom baca dan telaah dengan hati yang terbuka :

Utusan Malaysia masih jahil tentang hukuman hudud yang terkandung di dalam Al-Quran dan Hadis. Melalui artikel yang disiarkan dalam akhbar itu yang bertajuk "Polemik Hukum Hudud PAS" menyerlahkan bagaimana akhbar itu telah digunakan oleh pihak tertentu untuk memburukkan usaha PAS dalam memberikan penjelasan berkenaan hudud.
Dalam artikel tersebut telah mempersoalkan bagaimana terdapat dua versi Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kelantan dan Terengganu, kita ingin menegaskan bahawa pengarang tersebut telah hilang fokus dalam perbincangannya, perbezaan versi ini adalah termasuk dalam bab teknikal dan bukannya isu pokok.
Read More / Baca Lagi >>

Soi Lek hina Islam: Mana pemimpin Umno, Ulama Muda & Perkasa raya?

Posted: 10 Nov 2012 06:34 AM PST

 Oleh Safar Jumaat
PERTUBUHAN Pribumi Perkasa (Perkasa) sudah mengeluarkan kenyataan "haram orang Islam memberi undi" kepada calon MCA dalam pilihan raya akan datang. Setiausaha Agung Perkasa, Syed Hassan Syed Ali dalam satu kenyataannya membidas Presiden MCA, Dato' Seri Dr Chua Soi Lek yang terus menerus menyerang hudud dan mempertikaikan hukum Islam tersebut.


Setakat ini, tiada siapa yang tahu apakah kenyataan Syed Hassan itu adalah kenyataan Perkasa, kerana tidak pernah pun kedengaran Perkasa bangkit mengadakan tunjuk perasaan bagi menyatakan bantahan tersebut, kerana selama ini, Perkasa akan berbuat demikian.
Juga, tidak kendengan suara-suara "orang penting dan orang agama" dalam Perkasa yang menyahut kenyataan Syed Hassan itu – mungkin kerana ada kepentingan yang harus Perkasa jaga, kerana "cari makan juga penting bagi mereka".
Dulu, Timbalan Presiden Perkasa, Dato' Abd Rahman Abu Bakar pernah mengeluarkan kenyataan, orang Melayu jangan mengundi Dato' Dr Ir Wee Ka Siong di Parlimen Air Hitam, Johor kerana penentangannya terhadap biasiswa pelajar-pelajar Melayu.
Read More / Baca Lagi >>

Nazri Patut Belajar Dari Kejatuhan Pemimpin Negara Arab

Posted: 10 Nov 2012 06:32 AM PST

Oleh Shahbudin Husin
Perilaku kesombongan dan keangkuhan yang ditunjukkan oleh Nazri Aziz, menteri di Jabatan Perdana Menteri yang bertanggungjawab kepada undang-undang, Parlimen dan SPRM terus menjadi bualan rakyat. Di dalam dan di luar UMNO, ia terus menjadi topik perbualan yang menggambarkan bahawa UMNO masih memiliki sisi hodoh yang sukar untuk dikikis.

Ketika timbul isu anaknya menggunakan kereta mewah Hummer yang didapati menjadi milik Micahel Chia yang sebelum itu namanya dibersihkan oleh Nazri melalui jawapan di Parlimen berhubung penahanannya kerana membawa wang tunai RM40 juta yang didakwa milik Ketua Menteri Sabah, Musa Amab, beliau dengan sombong mengatakan bahawa ia adakah urusan antara anaknya dengan usahawan balak itu.

Anak saya sudah dewasa, saya tidak tidur dengannya dan dia tidak perlu memberitahu apa yang dilakukannya. Dia bukan isteri saya, begitulah lebih kurang jawapan sombong Nazri.

Bagi Nazri, urusan anak dan keluarganya adalah urusan peribadi mereka dan tidak ada kena-mengena dengan kedudukannya sebagai menteri dan pemimpin rakyat. Anaknya yang liar, bermewah dan suka berjoli sakan dianggap langsung tidak membebankan UMNO dan kerajaan.
Read More / Baca Lagi >>

Tamrin Tidak Akan Bertanding Dalam Pilihan Raya

Posted: 10 Nov 2012 06:31 AM PST

Oleh Mohd Sayuti Omar
Bila orang ternampak saya berjalan dengan Tamrin Ghaffar melintas Dataran Ilmu di Kota Bharu semalam mungkin ada yang menimbulkan pertanyaan (yang tidak perlu) didalam hati masing-masing. Mungkin ada yang curiga dan berpandangan serong terhadap apa yang mereka saksikan itu. 


Apa lagi semalam saya bersama Tamrin menemui Tok Guru Nik Aziz sebaik saja tok guru itu selesai menyampaikan kuliyyah mingguannya.

Tamrin dan Nik Aziz: Sama-sama serius.
Saya berharap sangat agar tak ada yang salah anggap dan salah fikir dalam hal ini. Apa dibimbangi, ialah takut ada yang beranggapan saya sedang melobi kerusi untuk Tamrin bagi pilihan raya akan datang. Maklumlah saya pernah dituduh sebagai pelobi dan yang pencantur kerusi untuk orang tertentu. Ada yang jengkil dengan 'kerja' saya itu sampai ada yang mahu meludah?

Dan apa lagi yang tidak arif dalam politik dan berakal kemetot, beranggapan saya mendapat faedah dari kerja itu. Dan tidak kurang juga ada mengatakan saya hanya suka berak atas pusu saja. Nauzubalik himinazalik.

Sejarah dilalui oleh Ibrahim Ali cukup memberi pengalaman pahit dan menyebabkan timbulnya akal-akal begitu. Tetapi ada yang tahu dan faham erti siasah dan sepak terajangnya tidak membimbangkan, kerana saya kononnya hanya melakukan kerja berak atas pusu saja.
Read More / Baca Lagi >>

Siapa kata Umno tak lawan yang lawan murtad?

Posted: 10 Nov 2012 06:29 AM PST

Oleh Penarik Beca
Umno lawan Nurul Izzah Anwar kononnya kerana marah murtad. Siapa kata Umno tak lawan yang lawan murtad? Lihat carian dalam Internet:

Pada 25 Mac 1998, Presiden PAS selaku Ahli Parlimen Marang telah mengemukakan usul untuk membincangkan gejala murtad, tetapi telah ditolak atas alasan tidak perlu disegerakan.


Pada 1 November 1999, usul untuk menangani gejala murtad dari  Ahli Parlimen Marang telah ditolak ke bawah di dalam senarai sehingga beliau tidak mendapat laluan untuk membentang rang undang-undang ahli persendirian untuk mencegah murtad.

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub selaku Ahli Parlimen Kubang Kerian pernah  mengemukakan rang undang-undang persendirian yang dinamakan Rang Undang-Undang Murtad. Percubaan Salahuddin ditolak mentah-mentah.

Salahuddin juga pernah mengemukakan usul yang juga meminta Dewan Rakyat mewujudkan undang-undang mencegah murtad seperti meminda Perkara 11(1) Perlembagaan Persekutuan dengan memasukkan peruntukan yang jelas menghalang individu Islam daripada secara bebas mengisytiharkan diri keluar daripada agama Islam. Percubaan itu juga ditolak.

Rang Undang-Undang Jenayah Syariah (Hudud dan Qisas) Negeri Terengganu dan Enakmen Kanun Jenayah Syariah (II) Kelantan 1993 termasuk peruntukan menangani murtad. Umno bukan sahaja tak mahu sokong malah memfitnahkan habis-habisan rang undang-undang itu.

Kes Polis Didakwa Merogol Di Balai Polis

Posted: 10 Nov 2012 06:27 AM PST

Bukit Mertajam - Seorang pekerja kedai makan warga Indonesia mendakwa dia dirogol tiga anggota polis di sebuah balai polis dekat sini semalam.

Mangsa berusia 25 tahun mendakwa ditahan tiga anggota polis berusia lingkungan 20-an sehingga 30-an pada jam 6.20 pagi berhampiran pasar raya Pacific, Perai dan dibawa ke balai polis.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abd Rahim Hanafi yang dihubungi berkata, pihaknya akan mengambil tindakan tegas mengikut lunas perundangan jika benar dakwaan itu.

Beliau juga mengesahkan tiga anggota terbabit direman selama tujuh hari bermula hari ini bagi membantu siasatan di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan.

Menurut mangsa, ketika ditahan dia berada dalam kereta sewa bersama seorang pemandu teksi tempatan selepas menghantar seorang rakan perempuannya yang tinggal di kawasan itu .
Read More / Baca Lagi >>

Logik BANGANG Sisters In Islam ...senyap pulak pencacai...!!!

Posted: 10 Nov 2012 06:25 AM PST

Tapi kalau kita nak cari logik untuk membenarkan apa sapa pegangan yang kita pakai memang boleh, contoh macam logik bangang SIS tu, dari segi logiknya memang nampak logik tapi logik yang tak kena dengan hakikat sebenarnya.

MalaysianInsider melaporkan:
KUALA LUMPUR, 9 Nov — Kebebasan beragama mestilah termasuk untuk menukar agama, kata badan bukan kerajaan (NGO) yang memperjuangkan wanita Muslim berikutan kenyataan Nurul Izzah Anwar dalam isu ini.

Dalarn kenyataan medianya, Sisters In Islam (SIS) bertanya bagaimana Muslim menuntut kebebasan, yang mahu menarik lebih ramai orang bukan Islam untuk memasuki agama itu tetapi dalam mass sama tidak membenarkan penganutnya keluar dari agama tersebut.
"Kepercayaan berdasarkan paksaan akan jadi hipokrit," menurut SIS dalam kenyataan medianya. - TMI.   
Kalau baca sekali lalu, memang kenyataan Pengarah program SIS, Suri Kempe ni ada logiknya, tambah-tarnbah bagi yang takdak pengetahuan yang berautoriti dalam hal ni, memang boleh dengan senang-senang terima logik SIS ni.

Cumanya, kita kena faham, hukum logik bukan boleh diguna dalam sernua hal dan keadaan. Tambah-tambah  yang berkaitan agama yang melibatkan perkara ghaib.
Read More / Baca Lagi >>

Anwar Ibrahim: Apa Masalah Dalam Negara Kita?

Posted: 10 Nov 2012 06:19 AM PST

A ‘dark’ Deepavali for Kg Railway residents

Posted: 10 Nov 2012 04:10 AM PST

Slapped with an eviction order, the residents staged a picket and demanded the developer and DBKL to build them low-cost houses.
SENTUL: This year's Deepavali or festival of lights will be a gloomy one for 153 Kg Railway residents who have been slapped with a court eviction order from developer Sentul Raya Sdn Bhd.
"Light festival darkened" read one banner as some 40 residents staged a picket at the entrance of their century-old settlement this afternoon.
The 30-minute picket saw the residents holding black flags and displaying banners that read among others "One Malaysia, one family, one house" and "Safeguard Kg Railway residents' rights".
On Oct 30, High Court declared Sentul Raya as the rightful owner of the land and issued the eviction order.
The residents now demanding the Kuala Lumpur City Hall (DBKL) and Sentul Raya to issue a letter of commitment to fulfill their earlier promises of building low-cost apartments as compensation.
Their lawyer Abdul Rashid Ibrahim said the residents are not requesting a free unit but agreed to pay at a discounted price to own a unit.
He said prior to the court decision, Deputy Minister of Federal Territories and Urban Wellbeing M. Saravanan pledged that low-cost apartments will be built by the developer in a meeting with the residents at Sentul Pasar.
He claimed that Saravaman reaffirmed the statement before the court handed down its decision on Oct 31.
The residents were informed that they would obtain the commitment letter from the developer regarding the building of low-cost apartments on Nov 4.
Read More / Baca Lagi >>

Hindraf akan umum pelan tangani golongan miskini India

Posted: 10 Nov 2012 04:08 AM PST

p waythamoorthy hindraf pc brickfields five-year blueprint

 
Pengerusi Hindraf, P Waythamoorthy hari ini mengumumkan bahawa pergerakan itu akan mengumumkan satu pelan tindakan lima tahun untuk menangani nasib golongan miskin dalam masyarakat India.

"Pada 25 November, sempena ulang tahun kelima perhimpunan Hindraf November 2007, kita akan mengumumkan pelan tindakan lima tahun kami untuk membawa golongan miskin dalam masyarakat India ke dalam arus pembangunan perdana negara," katanya dalam satu sidang akhbar di Brickfields hari ini.

Pelan tindakan tersebut akan menggariskan pelan jangka pendek
pergerakan itu, yang berasaskan daripada 18 tuntutan kepada kerajaan pada tahun 2007.
Read More / Baca Lagi >>

Selangor Catat Nilai Pelaburan RM6.9 Bilion Tertinggi Di Malaysia

Posted: 10 Nov 2012 04:06 AM PST


SHAH ALAM, 10 NOV: Perkembangan ekonomi Selangor dijangka terus berkembang pesat setelah negeri itu berjaya menarik jumlah pelaburan tertinggi dalam sektor pembuatan dengan nilai RM6.9 bilion berbanding negeri-negeri lain.
Angka yang diperolehi dari statistik terbaru, sehingga Ogos 2012 itu diperolehi dari MIDA (Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia) semalam.
Statistik pelaburan itu juga menunjukkan Selangor berjaya mencatat jumlah pelaburan dalam negeri tertinggi yang bernilai RM5.23 bilion dan pelaburan asing bernilai RM1.66 bilion dengan jumlah projek perindustrian tertinggi, 170 projek.
Jumlah tersebut berjaya dicapai disebabkan kemampuan Kerajaan Pakatan Rakyat (PR) negeri ini berjaya mewujudkan suasana yang kondusif untuk perniagaan sekaligus menarik minat pelabur-pelabur baru untuk melabur.
Read More / Baca Lagi >>

GST for oranges, but not lobsters

Posted: 10 Nov 2012 04:05 AM PST

A senior government officer admits to some unavoidable 'limitations' in the impending Goods & Services Tax (GST) but insists that it is a good for the country

KUALA LUMPUR: Luxury food items such as abalone, lobsters, and oysters will be exempted from the Goods & Services Tax( GST) while common fruits such as oranges will be taxed.
The above example is said to be "illogical" and "unfair", given that the government's intention for the proposed GST is to only make basic necessities tax free.
Customs deputy director GST special unit Wan Leng Whatt explained that such incidents are due to unavoidable "limitations".
"These issues are difficult to answer and there are many more of such examples. Yes, it's true that lobsters and even abalones and oysters are zero rated. Fruits are generally standard rated," he said during a recent talk on GST.
Wan said while the government generally wanted to make all basic food "zero rated", problems arose when certain items do not have a properly defined "code".
"We wanted to zero rate basic food. We want people to be able to afford fish and prawn but at the same time we don't have codings for lobsters, abalone, oysters [to differentiate item types]. These were simply the limitations," he said.
Read More / Baca Lagi >>

Hindraf to unveil Indian poor five-year blueprint

Posted: 10 Nov 2012 03:38 AM PST

Dialog KM bersama pendemonstrasi di Komtar untuk menyokong AES

Posted: 10 Nov 2012 03:37 AM PST

CM : BN Leader don't understand the difference between 'Debenture and Mortgage Charge'

Posted: 10 Nov 2012 03:30 AM PST

Tanah Dirampas : Orang asli bangkit tuntut hak

Posted: 10 Nov 2012 03:29 AM PST

Traumatised Ahmad lodges police report for own safety

Posted: 10 Nov 2012 03:28 AM PST

UMNO@PERKASA Membantah Anwar Ibrahim Solat Jumaat Di Kerteh

Posted: 10 Nov 2012 03:25 AM PST

Dah Tenat : Ayam Pencen Pun Dikerah Masuk Gelanggang

Posted: 10 Nov 2012 03:20 AM PST

Veteran Umno Digesa Bersedia Bantu Parti Menangi PRU 13
KUALA TERENGGANU: Anggota Veteran Umno Malaysia harus sentiasa berada dalam keadaan bersedia untuk membantu parti menghadapi pilihan raya umum ke-13 yang akan diadakan pada bila-bila masa.
Pemangku Pengerusi Veteran Umno Malaysia Datuk Mohd Zahid Sirat berkata ini kerana pilihan raya umum akan datang bukan sahaja menentukan 'hidup mati' Umno tetapi juga hala tuju bangsa Melayu.
"Pembangkang yang diterajui DAP beria-ia untuk menumbangkan kerajaan BN danmerampas Putrajaya seterusnya mengambil alih pemerintahan di negara ini.
"Kalau ini berlaku, segala yang dinikmati kaum pribumi selama ini dikhuatiriakan terjejas dan terhapus sama sekali," katanya ketika menyampaikan ucapandasar pada Perhimpunan Agung Tahunan Veteran Umno Malaysia ke-5, di sinihari ini.
Read More / Baca Lagi >>

Umno sudah kehilangan hidayah

Posted: 10 Nov 2012 03:06 AM PST

Oleh kerana pimpinan Umno kurang berkemampuan untuk berfikir, kali ini biar rakyat yang memikirkannya dan kita lihat apa yang mereka (rakyat) lakukan tidak lama lagi dalam pilihanraya nanti. Masalah UMNO ialah masalah yang diwujudkan olehnya sendiri. Tengku Adnan Mansor berkata, sebenarnya UMNO itu tidak ada masalah, hanya parti itu menghadapi masalah persepsi sahaja. Kata-kata Setiausaha Agong UMNO ini menampakkan satu fenomena, iaitu parti itu benar-benar terasa masalah-masalah yang dihadapi oleh parti itu. Hishamudin, Menteri Dalam Negeri, juga pernah berkata persepsi buruk itu telah berjaya ditempelkan pada UMNO dan semua sekutunya dalam BN oleh pihak-pihak yang berkepentingan.

Komen saya senang sahaja. Untuk satu-satunya persepsi itu melekat kepada UMNO itu mesti ada sebabnya. Persepsi-persepsi buruk terhadap UMNO itu bukannya wujud dengan sekelip mata dan ia tidak wujud dengan senang sahaja. Ia tentunya wujud di atas isu yang 'real' dan nyata. Jika isu terhadap UMNO ini tidak 'real' bagaimana persepsi buruk itu boleh melekat dan menjadi 'stigma' yang tidak dapat ditanggalkan lagi dengan parti yang telah memerintah sejak merdeka dahulu.

Read More / Baca Lagi >>

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


SALAH SATU SEBAB KENAPA SATU JUTA RAKYAT AKAN TURUN KE JALAN RAYA PADA 12 JANUARI

Posted: 10 Nov 2012 06:30 PM PST
KOMENTAR TUKAR TIUB
sabar dan nanti
kes ini akan meletup
ribuan kali ganda dari ledakan C4
tunggu dan nanti

akan memeranjatkan seluruh negara
akan memgegarkan lutut najib dan rosmah

tak caya - tunggu

 KEMPEN  MEGA DEMO 

BERMULA
 

SPRM: TAK CUKUP BUKTI DAKWAAN 

RASUAH BALA - mkini

Timbalan pendakwa raya (DPP) mendapati kekurangan bukti untuk mendakwa mana-mana pihak berikutan aduan rasuah oleh penyiasat persendirian P Balasubramaniam, kata Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

SPRM menghantar jawapan mereka kepada peguam Bala, Americk Sidhu pada 8 November berikutan tuntutan penyiasat persendirian itu supaya suruhanjaya itu menjawab aduannya kepada suruhanjaya tersebut.

Menurut Americk, SPRM dalam jawapannya berkata mereka telah "menjalankan satu penyiasatan yang menyeluruh" dan telah mengemukakan hasilnya kepada DPP untuk "penelitian dan nasihat".

Menurut SPRM, timbalan pendakwa raya telah meneliti keseluruhan bukti tetapi mendapati terdapat kekurangan bukti untuk mendakwa mana-mana individu atas apa-apa kesalahan jenayah.

Bala telah memberi kata-dua kepada SPRM supaya menjawab aduannya bahawa ada pihak cuba merasuahnya untuk mengaitkan pemimpin Pakatan, berhubung perkara pembunuhan jurubahasa Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Pada masa ini Bala bersembunyi di India kerana bimbangkan keselamatannya. Minggu lepas Balasubramaniam mengugut untuk mendedahkan butiran mengenai dakwaan percubaan merasuahnya berhubung Akuan Bersumpah (SD) pada 2008 berkanun (SD) yang mengaitkan Perdana Menteri,  Najib Abdul Razak dengan Altantuya.

Dalam jawapan tiga perenggan, SPRM berkata mereka bersetuju dengan kesimpulan timbalan pendakwa raya itu, dan ia telah dibentangkan kepada panel kajian operasi SPRM pada 8 November 2012, yang turut bersetuju dengannya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... TAK  CUKUP BUKTI?..... kah kah kah..

kah kah kah..... TAK MASUK AKAL SPRM TAK CUKUP BUKTI.... kah kah kah..

kah kah kah... KENAPA TAK SIASAT SAMPAI MATI MACAM TEOH BENG HOCK... kah jah kah..

kah kah kah...ATAU MACAM SARBANI?.... kah kah kah

woit... SIASAT SAMPAI MATI.... kah kah kah..

kah kah kah... APA JADI DENGAN KES RASUAH DATUK NORZA... kah ah kah..

kah kah kah...KENAPA SENYAP SAJE?..... kah kah kah..

woit... KALAU PERANGAI  SPRM MACAM INI.... kah kah kah..

kah kah kah....LEBIH BAIK GANTIKAN DENGAN AES...kah kah kah..

kah kah kah... MENTERI KATA KALAU GUNA  AES... TAK ADA RASUAH.... kah kah kah

Tukar Tiub: PENCERAHAN UNTUK PERUBAHAN


SIAPA ADA SELERA

Posted: 10 Nov 2012 09:19 AM PSTSIAPA ADA SELERA NAK BERANCUK DENGAN JANDA GEMOK INI?KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... PASAL APA JANDA GEMOK INI?.... kah kah kah....

kah kah kah...SAPA NAK BERANCUK DENGAN DIA?.... kaha kah kah...

woit... TAK TAHU MAJLIS KE?.... kah kah kah...

kah kah kah..TOLONG LAAA SELAMAT KAN NEGARA INI.... kah kah kah..

woit...MUHYIDDIN CEPAT CEPAT BUKA RAHSIA ALTANTUYA... kah kah kah
MAK JANDA   DAH LOHE
 NAK KAHWIN LAGI KE

MACAM MACAM HAL - SEMUA NAK BODOHKAN ORANG MELAYU

Posted: 09 Nov 2012 10:00 PM PST

AES YANG BAIK

IALAH AES YANG SEMBANH BUMI


AES MAMPU ELAK PENGUAT KUASA 

RASUAH - meloya

Kota Kinabalu: Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) bagi mengesan pesalah trafik bukan hanya mendidik pemandu supaya mematuhi undang-undang jalan raya, malah mampu menghalang rasuah membabitkan penguat kuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

Pengarah Bahagian Pemantauan dan Penyelarasan Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) Rasuah,  Hisham Nordin, berkata ia selaras galakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap penggunaan peralatan automasi mengurangkan rasuah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... TAK SANGKA SANKA  RUPANYA MESIN INI HEBAT... kah kah kah..

kah kah kah...BUKAN SAJE BOLEH BUAT DUIT UNTUK KRONI.... kah kah kah..

kah kah kah...MESIN INI BOLEH LAWAN RASUAH... kah kah kah..

kah kah kah... KALAU MACAM ITU SPRM PUN  TUKAR JADI MESIN LAAA...kah kah kah

kah kah kah...KALAU MESIN TAK ADA SOAL SIASAT SAMPAI MATI...kah kah kah..

kah kah kah...TAK ADA JOLOK JUBUR MACAM KENA PADA TEOH BENG HOCK...kah kah kah

woit... APA LAGI KEBAIKAN MESIN  INI?..... kah kah kah..

kah kah kah...BOLEH URUT KAKI TAK?... kah kah kah...

kah kah kah...BOLEH BUAT KOPI O.... kah kah kah
MAT BISUL BUAT LAWAK UNTUK BODEK DAPAT JADI CALON

Posted: 09 Nov 2012 09:00 PM PST PUAN AINON MUHAMMAD   


NURUL IZZAH , ANWAR AKAN 

TERKEJUT - meloya

KUALA LUMPUR 9 Nov. - "Saya hendak beritahu kepada Nurul Izzah dan bapanya, Anwar Ibrahim, mereka akan terkejut bila mereka melihat siapa peguam-peguam kanan yang akan mewakili Utusan Malaysia."

Kenyataan tersebut diberikan Naib Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Zulkifli Noordin sebagai respons terhadap tindakan Nurul Izzah yang merupakan Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) mahu menyaman Utusan Malaysia.

Semalam, Nurul Izzah, menerusi notis yang dikeluarkan peguam bela dan peguam cara Mohamed Hanipa & Associates, menuntut Utusan Malaysia memohon maaf dalam masa 48 jam berhubung penyiaran artikel berkenaan isu kebebasan beragama dalam kalangan orang Melayu yang disifatkan beliau sebagai fitnah.


ZULKIFLI NORDIN, ISTERI  DAN 

KEKASEH AKAN  TERKEJUT - meloya

KUALA LUMPUR 9 Nov. - "Saya hendak beritahu kepada Zukifli Nordin isteri dan kekasehnya , mereka akan terkejut bila mereka melihat siapa peguam-peguam kanan yang akan mewakili saya."

Kenyataan tersebut diberikan Puan Ainon Muhammad PTS Media Group Sdn.Bhd sebagai  tindakan saman terhadap  Zulkifli Nordin  yang merupakan peminjam duit sebanyak 15, 000 RM  pada tahun 2008. 

Duit 15,000RM  ini telah dipinjam oleh Zulkifli Nordin untuk digunakan sebagai  wang pertaruhan calon di PRU12 dahulu. Wang ini telah disampaikan  kepada Zulkifli Nordin melalui Shamsuddin Osman  atau lebih dikenali sebagai Dinsman.

Semalam, Puan Ainon, menerusi notis yang dikeluarkan peguam bela dan peguam cara Mohamed Hanipa & Associates, menuntut Zulkifli Nordin  membayar hutang itu sacepat mungkin.

Seorang pelukis karton terkenal yang namanya tidak mahu disebut pada ketika ini telah bersedia untuk memberi maklumat tentang beberapa penipuan Zulkifli Nordin termasuk janji-janji manis Zukifli Nordin kepada seorang gadis di Kedah. Pelukis karton ini pada satu ketika dahulu adalah kawan baik Zulkifli Nordin.


PERHIMPUANN SATU JUTA RAKYAT
MENUNTUT 8 TUNTUTAN BERSIH
llllllllllllll

MENCARI UMAI DI MIRI

Posted: 09 Nov 2012 07:53 PM PST

DABAI  SEDANG BANYAK
MASIH MENCARI UMAI  DI MIRI
pagi ini di tamu miri
tapi agak lengang kerana hujan
mak cik dari gunung tak turun

niat nak beli ulat mulung
untuk krew radio bangsar dan para gagalis
yang telah berkali kali mandi bunga

juga untuk hantar saekor ke pulau pinang
untuk seorang gagalis tegar

TAMU DI MIRI

SUDAH MULA PANAS 
kejap lagi nak ke pasar
nak tengok apa yang ada
tadi ada daging biawak dan daging babi hutan
nak cari daging rusa tak ada

.... sambung....


BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT