Nuffnang

Pengikut

bumiperak

0
sumber :-

bumiperak


Ngeh: Untuk Islam atau kepentingan politik?

Posted: 20 Sep 2012 12:32 AM PDT

Satu pertemuan telah diadakan di Pejabat Perhubungan PAS Perak antara Dewan Harian Pemuda PAS Perak yang diketuai oleh Raja Iskandar, Naib Ketua Pemuda PAS Pusat merangkap Timbalan Ketua Pemuda PAS Perak dan Dato' Ngeh Koo Ham, Pengerusi DAP Perak.
Dalam sesi pertemuan tersebut, Pemuda telah meminta penjelasan Ngeh mengenai isu kenyataan dalam tweeternya.
Ngeh memaklumkan, bahawa tweet tersebut adalah di antara beliau dengan ketua pemuda umno, Khairy Jamaludin yang mahu orang islam membantah Sam Bacile (isu filem hina nabi).
Ngeh menjelaskan, dalam tweet tersebut beliau mengajukan pertanyaan kepada Kahiry - "untuk Islam atau kepentingan politiknya? Tidakkah orang islam membuang terlalu banyak masa dan tenaga untuk ini?"

Maksud Ngeh, adalah membuang masa dan tenaga sekiranya mengadakan himpunan dan bantahan semata-mata untuk kepentingan politik ketua pemuda umno itu.

 Memanglah tepat sekali apa yang Ngeh katakan itu kerana sekiranya Khairy yang mahu mengajak orang Islam membantah Sam Bacile benar-benar ikhlas dan semata-mata untuk Islam, maka dia perlu terlebih dahlu membuktikan keikhlasan itu dengan membantah pemimpin-pemimpin Umno sendiri yang sering mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang menghina Islam. 

Antara pemimpin Umno, yang lantang dan kerap mengeluarkan kenyataan menghina Islam ialah mantan PM, Dr Mahathir Mohammad. Beliau menghina sunnah Rasulullah ynag menyimpan janggut, menghina dan memecat ulama' (Allahyarham Dato' Ishak Baharom) dan menghina hukum-hukum Islam termasuklah menutup aurat.

Antara kenyataan-kenyataan Mahathir menghina Islam : 

1) Apabila hukum rejam batu sampai mati kepada penzina dan potong tangan kepada pencuri, nescaya ramailah rakyat Islam yang mati dan kudung tangan.Ini sangat memalukan ummat Islam, kerana orang bukan Islam akan sempurna sifatnya dan boleh meneruskan kerja. Tun Mahathir Mohamad, temubualnya dengan media massa, 14 Julai 1992) 

2) Hukum rejam kepada penzina adalah primitif (Tun Mahathir Mohammad kepada wartawan pada 3hb Mac 1994 di Nilam Puri, Kelantan Darul Naim) 

3) Hudud tidak boleh dilaksanakan kerana sukar mendapat saksi yang tidak fasik. (Tun Mahathir Mohammad kepada wartawan pada 3hb Mac 1994 di Nilam Puri, Kelantan Darul Naim) 

4) Apabila hukum rejam batu sampai mati kepada penzina dan potong tangan kepada pencuri, nescaya ramailah rakyat Islam yang mati dan kudung tangan. Ini sangat memalukan umat Islam kerana orang bukan Islam akan sempurna sifatnya dan boleh meneruskan kerja.( Tun Mahathir Mohammad pada 14 Julai 1992 kepada wartawan) 

 5) Tujuan menutup aurat ialah kerana di zaman Nabi, Arab jahilliah mempunyai nafsu yang kuat sehingga sering mencelik dan merogol wanita daripada kabilah-kabilah lain.Akibatnya ialah peperangan antara mereka yang tidak pernah tamat.( Tun Mahathir Mohammad di Maslis Tertutup, Majlis Agama Kebangsaan, 1997) 

6) Apakah kalau kita tidak tutup (aurat) kita tidak Islam? Banyak benda yang disuruh oleh agama Islam yang kita tidak buat, tetapi kita masih Islam.( Tun Mahathir Mohammad di Majlis Tertutup Majlis Agama Kebangsaan, 1997).

 7) Hanya yang diperlukan ialah bersyukur kepada Tuhan. Nikmat dan rezeki yang kita dapati bukan daripada orang yang menyampaikan. Jika tidak orang itu, orang lain yang akan menyampaikannya. Jadi kita juga tidak perlu berterima kasih kepada Nbi Muhammad SAW. Jika tidak Nabi Muhammad, orang lain akan diutuskan untuk menyampaikan agama Islam. Oleh itu perlulah kita mengagung-agungkan Nabi Muhammad. Memadailah dengan bersyukur kepada Allah SWT sahaja.(Tun Mahathir Mohammad, Utusan Melayu, 12 Mei 2000) 

Kenyataan-kenyataan dari pemimpin Umno yang lain. 

1) Negara akan huru hara sekiranya undang-undang Islam dilaksanakan. ( Datuk Seri Najib Tun Razak, 20 April 1983) 

2) Kerajaan Pusat akan tetap menyekat sebarang usaha mahu melaksanakan hukum Hudud. ( Datuk Seri Najib Tun Razak, 24 Sept 2011, di Tanjung Tualang, Perak) 

3) Umno terpaksa menggunakan Islam kerana jika parti itu tidak berbuat demikian ia akan hilang undi kepada PAS.( Dato' Nazri Aziz di satu forum anjuran Majlis Peguam) 

4) Dalam masyarakat majmuk) tiada orang yang boleh mendakwa bahawa agamanya adalah agama terbaik dengan mengenepikan agama-agama lain kerana dengan mengatakan demikian akan memusnahkan prinsip persamaan (agama) dan prinsip kemanusiaan.( Dato' Rais Yatim di Hotel Equatorial, Bangi semasa merasmikan seminar Inter Faith Commission (IFC) antara lain menyatakan (dalam bahasa Inggeris) yang diterjemahan) Ucapan Rais Yatim ini telah diterbitkan di dalam Infoline Majlis Peguam.

 Jelaslah sebagaimana yang Ngeh nyatakan, adalah membuang masa dan tenaga kalau sekadar nak tunjuk marah kepada orang luar sedangkan orang dalam parti sendiri menghina Islam, Khairy biarkan berleluasa begitu sahaja. 

Ngeh tidak maksudkan kepada himpunan yang akan dibuat oleh PAS pada Jumaat ini di Kedutaan Amerika atau himpunan orang-orang Islam di seluruh dunia sebab mereka istiqamah dengan sikap mereka. Berlainan sekali dengan sikap Khairy yang mendiamkan diri bila pemimpin Umno menghina Islam tetapi cuba mahu berlagak hero bila ada orang luar menghina Islam.

Sebab itu Ngeh tanya Khairy – "untuk Islam atau kepentingan politiknya?" 

Kita berharap Pemuda PAS Pusat tidak mudah terperangkap dengan exploitasi yang dilakukan oleh Umno yang pandai menggunakan ruang dan kesempatan yang ada. 

Walau bagaimana pun, kita berharap setiap pemimpin supaya lebih berhati-hati bila mengeluarkan kenyataan berhubung dengan Islam.

MIMPI SENJA

0
sumber :-

MIMPI SENJA


hahahaha BERNAMA mengaku edit gambar sambutan Najib di Pekan ... bodek la tu ...huahuahua

Posted: 20 Sep 2012 05:13 AM PDT


September 20, 2012


Screenshot of doctored photo from a Facebook post circulating on the Internet.
KUALA LUMPUR, Sept 20 — National news agency Bernama said today an internal investigation showed a photograph of Prime Minister Datuk Seri Najib Razak it released to newspapers last Saturday was doctored.
"Initial checks revealed that the flawed picture was discovered at the source from where it was sent," Bernama Editor-in-Chief Datuk Yong Soo Heong said in a report carried by the national news agency this evening.
He said further investigations were ongoing to determine the motive of the person concerned and whether there were elements of sabotage, Yong said.
"We are viewing this matter seriously and will not hesitate to take appropriate action against those responsible for the irregularities.
"Bernama always strives to maintain high standards of professionalism and takes a serious view of workplace integrity," he stressed.
Bernama's admission is not only embarrassing to the news agency but could also hurt the prime minister's image as well.
The publication of the photograph in various newspapers had been criticised online with a number of blogs and websites suggesting the background image of the crowd in the photograph was the same as that of another picture.
In the photograph, the prime minister is seen greeting well-wishers at a public gathering in his Pekan constituency.
Bernama had also denied a separate allegation that it had doctored another photograph of function hosted by the PM earlier this month.


WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


PROTES FILEM HINA NABI - ALHAMDULILLAH KITA TERPISAH DARI PUAK ITU

Posted: 20 Sep 2012 12:07 AM PDT

Oleh:  WFAUZDIN NS

ALHAMDULILLAH, akhirnya perhimpunan membantah filem menghina Nabi yang bakal diadakan esok oleh Pemuda PAS tidak bercampor dengan puak yang tidak kurang juga pernah menghina Nabi dan Hukum Allah itu.  Puak ini tidak buat filem, tetapi menghina Nabi memadai dengan mempersendakan Sunnah Nabi, apatah lagi mempermainkan hukum Islam.

Puak sekutu APCO dikatakan akan mengadakan perhimpunan di Masjid Jamek Kg Baru, manakala Pemuda PAS akan berhimpun di kedutaan Amerika Syarikat.  Tidak kisah berapa ramai yang akan hadir kerana yang penting keikhlasan dan konsisten kita mempertahankan kesucian Islam.  Puak yang tidak konsisten itu memang patut berada berasingan kerana 'syaitan yang dikenali' tidak patut berada bersama saf yang mahu mempertahankan Islam.


~penarik beca

0
sumber :-

~penarik beca


Khabarnya, Najib kena debik sakan dalam mesyuarat MT hari ni

Posted: 20 Sep 2012 02:42 AM PDT


RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


Samseng Umno bertakbir sambil mencarut depan pejabat DAP

Posted: 20 Sep 2012 09:04 PM PDT

Malaysia Kita : Wang Gaji Habis Untuk Bayar Tol!

Posted: 20 Sep 2012 08:58 PM PDT


Sebut sahaja tol, ia pasti membebani fikiran rakyat di Puchong.

Keluh mereka, hampir setiap laluan perlu melalui lebuh raya dan setiap kali itu jugalah RM1.60 hingga RM2.20 wang gaji mereka perlu dihabiskan membayar tol.

Jika mahu mengelak bayaran tol, pengguna terpaksa pula menggunakan laluan sempit atau tidak berturap sempurna namun, masa dan petrol pula yang terpaksa dibazirkan.

"Keluarlah ke mana sahaja dari Puchong, pergi kerja... pergi rumah saudara... pergi beli-belah... pergi hospital pun perlu lalu tol, memang rasa beban sangat apatah lagi hendak pergi kampung sebelah-menyebelah pun kena bayar tol juga," kata Mohd Firdaus Shah Abdul, 30.
Read More / Baca Lagi >>

ANDA PILIH...PEMUDA PAS DI KEDUTAAN US & UMNO DI MASJID KG BARU

Posted: 20 Sep 2012 08:54 PM PDT


Beli sendiri jam dengan duit tabung atuk!

Posted: 20 Sep 2012 08:35 PM PDT


Ramai tak sedar bahawa DS Rosmah adalah seorang penjimat dan suka menabung. Malah hampir semua keluarganya suka menabung. Jam tangan tatap belian baru berjenama Franck Muller sekitar RM350k itu adalah hasil tabungan atuk Rosmah.

Tee Yong's Talam accusations to win back S'gor? How silly - Dzulkefly tells DPM

Posted: 20 Sep 2012 08:27 PM PDT

Tee Yong's Talam accusations to win back S'gor? How silly - Dzulkefly tells DPM
PAS research head and Kuala Selangor member of parliament Dr Dzulkefly Ahmad has dismissed deputy prime minister Muhyiddin Yassin's strategy of using the so-called debt controversy involving troubled MCA-linked developer Talam Corporation in BN's quest to wrestle back Selangor at the coming polls.
Dzulkefly, one of those appointed by Selangor as its official spokesmen to explain the debt recovery exercise, said Muhyiddin had been misinformed by MCA's deputy minister Chua Tee Yong and BN Selangor coordinator Mohd Zin Mohamed.
Chua, the son of MCA president Dr Chua Soi Lek, has been at the forefront of accusations that the Selangor state government had bailed out Talam, which was involved in a series of abandoned projects at the cost of house buyers during the BN's administration which ended in 2008.
"The people of Selangor are aware that during the UMNO-BN administration in Selangor, Talam had owed three state companies – Permodalan Negeri Selangor Bhd (PNSB) RM28.2 million, Pendidikan Industri Yayasan Selangor Bhd (PIYSB) RM248.7 million and Kumpulan Hartanah Selangor Bhd (KHSB) RM115.1 million.
"Talam's debt is a legacy from BN administration in Selangor, so why was there no effort (by BN) to recover the debt?" he asked.
Read More / Baca Lagi >>

Allah tetap akan memenangkan agama-Nya

Posted: 20 Sep 2012 08:25 PM PDT

Pertubuhan IKRAM Malaysia mengecam dengan sekeras-kerasnya filem "Innocence of Muslims" yang diarahkan oleh Sam Becile, seorang pengarah filem keturunan Yahudi Israel Amerika.


Filem ini secara terang-terangan dan melampau telah menghina Nabi Muhammad s.a.w dengan tuduhan yang direka-reka. Ia telah membangkitkan kemarahan umat Islam seluruh dunia sehingga ada di antaranya telah bertindak keras dengan melakukan rusuhan, membakar bangunan kedutaan khasnya di Libya yang telah menyebabkan Duta Amerika Syarikat dan 3 orang pekerja kedutaan terbunuh.

Kejadian seumpama ini bukan pertama kali berlaku dan bukan juga yang terakhir. Cukuplah bagi kita dengan apa yang telah ditunjukkan oleh Al-Quran tentang tuduhan, umpatan, cacian golongan kafir dan musyrikin terhadap Baginda s.a.w. semasa masih hidup lagi. Baginda dituduh orang gila, tukang sihir, pemecah belah masyarakat dan sebagainya yang tidak logik pada akal lebih-lebih lagi Baginda s.a.w. adalah Nabi dan Rasul yang terpilih.

Dalam zaman alam Islam dijajah negara-negara Barat, tuduhan-tuduhan  melampau yang sama dilakukan oleh golongan orientalis Barat untuk menggugat keyakinan ummah terhadap kerasulan dan kenabian Nabi Muhammad s.a.w. Ia telah ditangkis oleh para ulama serta pemikir-pemikir ummah sepanjang pertarungan tersebut  menerusi tulisan-tulisan mereka yang amat meyakinkan.

Read More / Baca Lagi >>

Bantah saja tidak cukup, boikot produk Yahudi

Posted: 20 Sep 2012 08:23 PM PDT

KOTA BHARU: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menggesa umat Islam memboikot produk Yahudi sebagai tindak balas terhadap penghinaan mereka kepada Rasulullah SAW.

Katanya, mengadakan demonstrasi bantahan terhadap perbuatan menghina Islam dan Nabi Muhammad SAW adalah tidak cukup sebaliknya barang-barang keluaran Yahudi seperti makanan, pakaian dan kenderaan perlu diboikot.

Justeru, beliau yang juga Menteri Besar Kelantan meminta pihak berkenaan supaya menyenaraikan barang-barang yang perlu diboikot itu.

"Ini puak-puak duit, kalau stop duit, menengung (termenung) mereka," ujarnya ketika berucap pada demonstrasi aman membantah filem "Innocence of Muslims" yang diadakan di Medan Ilmu di sini selepas menyampaikan kuliah sebentar tadi.

Read More / Baca Lagi >>

PARA PENIAGA KECIL KUALA LUMPUR MENGAMUK NAIK MINYAK KEPADA NAJIB RAZAK..????

Posted: 20 Sep 2012 08:19 PM PDTDiberitakan para peniaga kecil Kuala Lumpur yang dikepalai "penjual" nasi lemak kaki lima, Jamal Yunus telah mengamuk dan naik minyak apabila Najib Razak menyeru semua pendokong, penyokong, ahli UMNO menyokong demo anjuran Pemuda UMNO di perkarangan Masjid Jamek, Kuala Lumpur selepas solat Jumaat hari ini.

Demo ini sudah pasti menyebabkan orang ramai segan dan takut untuk turun ke Kuala Lumpur. Para pelancung akan menjauhkan diri mereka dari datang membeli belah di Kuala Lumpur.

Demo ini akan merencatkan rezeki para peniaga terutamanya orang-orang macam Jamal Yunus.
Read More / Baca Lagi >>

UTHM Prof Amir Hashim ugut mahasiswa agar sokong UMNO/ BN

Posted: 20 Sep 2012 08:15 PM PDT

Video / Lagu rasmi Promahasiswa UM

Posted: 20 Sep 2012 08:08 PM PDT

Janji Di Third Party (CLEAN version)

Posted: 20 Sep 2012 08:05 PM PDT

ORANG ISLAM HINA ISLAM LEBIH BIADAP DARI BUKAN ISLAM HINA ISLAM

Posted: 20 Sep 2012 07:42 PM PDT

Kita sering mendengar ada orang Islam yang menghina Islam dengan pelbagai kenyataan yang sungguh menggerunkan. Antaranya :-

1) Kalau dilaksanakan hukum Islam nanti habis tangan orang Islam kena potong
2) Kalau dilaksanakan hukum hudud nanti habis batu digunakan untuk hukuman rejam
3) Orang mencuri tidak perlu dipotong tangan tapi kita bagi dia kerja supaya tiada tidak mencuri lagi
4) Hukum Hudud tidak sesuai di negara majmuk seperti Malaysia
5) Hukum Hudud tidak boleh dilaksanakan kerana ianya zalim
6) Janggut disimpan pada zaman Nabi sebab masa itu tak ada pisau cukur
7) Jubah dan tudung adalah pakaian tradisi Arab kerana mereka negara padang pasir nak lindungi pemakainya
8) Kalau hudud dilaksanakan kerajaan pusat akan bertindak.
9) Hukum Islam tidak adil kerana hanya orang Islam yang dikenakan hukuman sedangkan orang bukan Islam dilepaskan

............... dan bermacam-macam lagi penghinaan terhadap hukum Islam

Orang Islam yang mengeluarkan kenyataan mungkin sengaja membuat kenyataan itu untuk menafikan kewajipan melaksanakan Islam disamping untuk mempengaruhi rakyat khususnya orang Islam supaya tidak menyokong pelaksanaan hukum Islam. Amat malang sekali jika kenyataan itu dikeluarkan dengan secara sedar dan tahu bahawa hukum Islam wajib dan berusaha ke arah pelaksanaannya wajib bukannya memperkecil-kecilkannya.
Read More / Baca Lagi >>

Ada Permit Tau.....!! Berdemo lah secara aman - Hisham

Posted: 20 Sep 2012 07:39 PM PDT

Anti-Islam Ads Going Up in NYC Subways

Posted: 20 Sep 2012 07:37 PM PDT

Syrian troops 'raid' Palestinian refugee camp

Posted: 20 Sep 2012 07:35 PM PDT

Syrian refugees cross into Jordan

Posted: 20 Sep 2012 07:35 PM PDT

Anti-U.S. Protests Simmering in Mideast

Posted: 20 Sep 2012 07:34 PM PDT

Kantoi mencuri di majlis perkahwinan

Posted: 20 Sep 2012 07:33 PM PDT

Dozens dead in Syria air raid

Posted: 20 Sep 2012 07:31 PM PDT

Negara Zina : Awek hamil ditinggal kekasih, diusir keluarga

Posted: 20 Sep 2012 07:14 PM PDT


Awek hamil ditinggal kekasih, diusir keluarga
Mimi bersama seorang rakan selepas ditemubual.
 
KULIM - Kerana ditipu kekasih, seorang remaja berusia 16 tahun kini terpaksa menanggung masalah dihadapi sendirian setelah doktor mengesahkannya hamil.

Lebih mengecewakan, kekasihnya berusia 17 tahun yang sebelum ini berjanji akan menikahinya bersikap lepas tangan dan menuduh anak dalam kandungannya itu milik orang lain.

Dia, yang hanya ingin dikenali sebagai Mimi berkata, kejadian berlaku di rumah teman lelakinya apabila kedua-dua mereka bertindak ponteng sekolah.

Katanya, memandangkan tidak ada wang dan tempat untuk pergi, teman lelakinya mempelawa balik ke rumahnya untuk berehat sehingga tamat waktu sekolah.
Read More / Baca Lagi >>

Malaysia Kita : 3 serangan dendam..Jenayah makin berkurangan..!!!

Posted: 20 Sep 2012 07:06 PM PDT

3 serangan dendamTAMPIN: Tiga lelaki dipercayai bekas tahanan Ordinan Darurat melakukan tiga serangan 'ala Mafia' dipercayai bermotifkan dendam lama di sekitar bandar ini kelmarin, menyebabkan seorang lelaki terbunuh, seorang parah ditetak, manakala dua remaja lelaki berusia 16 tahun cedera.
Dalam insiden pertama jam 10.30 malam, ketiga-tiga suspek bersama lebih 15 rakan mereka yang bermotosikal menyerang dua remaja berusia 16 tahun di sebuah kedai mencuci kenderaan di Repah, di sini, menyebabkan kedua-dua mangsa cedera.
Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Osman Salleh berkata, insiden itu berlarutan apabila pada jam 11.30 malam, tiga suspek sama menyerang mangsa kedua, M Sivabalan, 42, di rumahnya di Taman Bukit Tampin, di sini.

Katanya, dua daripada suspek menetak kepala, bahu dan tangan Sivabalan menggunakan parang di depan anak dan isterinya sebelum mangsa dikejarkan ke Hospital Tampin (HT), namun disahkan meninggal dunia akibat kecederaan parah.

Himpunan protes: Kami ada strategi sendiri, kata polis.....Himpunan ni tak haram eh..???

Posted: 20 Sep 2012 07:05 PM PDT


Himpunan protes: Kami ada strategi sendiri, kata polis
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Polis Diraja Malaysia, Datuk Noor Rashid Ibrahim (kanan) ketika di Pasar Seni, semalam.
 
KUALA LUMPUR - Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Mohmad Salleh menegaskan pihaknya mempunyai strategi tersendiri bagi menghadapi perhimpunan membantah filem Innocence of Muslims kerana mempersendakan Islam dan Rasulullah SAW yang akan diadakan di Kedutaan Amerika Syarikat hari ini.

Mohamad Salleh berkata demikian ketika mengulas berhubung persediaan dari segi keanggotaan serta kawalan yang akan dilakukan sepanjang perhimpunan itu berlangsung.

Read More / Baca Lagi >>

ROUND 3: Soi Lek knocks himself out with 'money politics is NOT corruption' remark

Posted: 20 Sep 2012 07:02 PM PDT

ROUND 3: Soi Lek knocks himself out with 'money politics is NOT corruption' remarkMCA president Chua Soi Lek may be unable to sop his party from being wiped out at the next general election but he sure deserves top marks in 'creative twisting and turning' for saying money politics was not corruption.
"It's another nail in the MCA coffin but if Soi Lek thinks that he can afford it, let his words speak for himself and the MCA loud and clear for the whole country to hear. The people can gauge for themselves how credible his reasoning and logic is," PKR MP for Gopeng Lee Boon Chye told Malaysia Chronicle.
Boon Chye was referring to the shocking answer that Soi Lek gave to the Oriental Daily News when asked why he did not report to the Malaysian Anti-Corruption Commission a female deputy minister from the MCA that he had personally accused of practising money politics.
His own accusation
PKR had earlier demanded that Soi Lek do so following news reports that Women's deputy minister Heng Seai Kie was the person most likely referred to as being unscrupulous in chasing to be chosen to contest the Gopeng parliamentary seat.
Apart from money politics, Soi Lek slammed the deputy minister for going over his head and approaching other top Umno-BN leaders for the seat.
Although he did not name her, he gave the game away by referring to the deputy minister as a 'she'. Seai Kie is the only female deputy minister from the MCA and is also the deputy mentor for the constituency.
Meanwhile, the fierceness with which Soi Lek went for Seai Kie has sparked talk that he wanted the Gopeng seat himself. He had passed his Labis seat to son Tee Yong in 2008 following his resignation over a sex DVD scandal and has been scouting for a 'safe' constituency to contest in.
Boon Chye had wrested the MCA stronghold in the 2008 general elections with a thumping majority of 7,368 votes.
Killer jabs
Read More / Baca Lagi >>

Najib’s tech ‘army’ gearing for battle

Posted: 20 Sep 2012 07:01 PM PDT

Not well known, or appreciated, is the fact that Najib Tun Razak is a first-rate copywriter with a folksy and populist writing style.

Going into a defining 13th general election, politically savvy Prime Minister Najib Tun Razak is leaving nothing to chance; and that includes use of technology, social media and budgets.
The opposition estimates that Najib's election budget will hit RM2 billion in the next six months to propagate himself and his government's achievements.
And, according to a Pakatan Rakyat insider, who is a member of the party's counter-strategy team, it "can be done legally and smartly".
"It will be very difficult to segregate the government's publicity from Najib's personal and political publicity… it will be done legally and smartly," said the insider.
And it doesn't include the perks in the Budget 2013 which will be tabled in Parliament on Sept 28.
The government is going to be playing Santa Claus promising benefits to current voters at the expense of future generations.
The government will borrow massively; that creates debt, which future families must pay back with interest.
Read More / Baca Lagi >>

Makin Terdesak : Selepas tutup tadika, Umno ceroboh Pasti

Posted: 20 Sep 2012 06:58 PM PDT


Belum pun reda isu Tadika Permata Islamiyyah Pasir Gudang ditutup oleh Umno; Tadika Islam Pasti Taman Aman Senai, Johor pula diceroboh malam kelmarin.

Ia dilakukan oleh Ketua Umno Cawangan Taman Aman, Norazman Hasbollah. Beliau juga adalah SU Kerja Umno Bahagian Kulaijaya dan Ahli Majlis Perbandaran Kulaijaya (MDKu).


Norazman telah datang ke premis Pasti jam 8.13 mlm dengan merobohkan signboard Pasti dan menurunkan serta membuang banner 'TAWARAN PAKATAN RAKYAT' . Beliau dipercayai amat marah dengan kewujudan banner tersebut yang baru dinaikkan sehari sebelum itu.

Read More / Baca Lagi >>

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT