Nuffnang

Pengikut

MiLo SuaM

sumber :-

MiLo SuaM


Giliran Abby Abadi pula saman Utusan Malaysia!

Posted: 08 Aug 2012 08:46 PM PDT

KEBANYAKAN ahli politik sudah beranggapan bahawa jika difitnah oleh Utusan Malaysia, maka anda patut bersyukur kerana itu tandanya wang besar menanti anda melalui tindakan undang-undang.

Lihat sahajalah sebelum ini, Khalid Samad, Lim Guan Eng dan beberapa ahli politik mengaut sejumlah ratusan ribu ringgit hasil tindakan saman fitnah ke atas Utusan Malaysia.

Nampaknya kali ini giliran Abby Abadi pula akan mengambil tindakan saman ke atas akhbar propaganda Barisan Nasional itu. Rujuk kenyataan Abby Abadi di akaun twitternya di bawah ini.Nampaknya Abby sudah puas bersabar dengan pelbagai tohmahan dan fitnah yang dilontarkan ke atasnya. Selembut-lembut Abby, namun kesabarannya pasti sudah sampai ke penghujung.Bila Abby terlalu mengalah, nampaknya media semakin galak mengutuk, menghina dan memfitnah beliau. Maka eloklah beliau mengambil tindakan untuk menghentikan semua ini.

Sebelum ini Khalid Samad mendermakan sebahagian besar wang yang diterimanya hasil tindakan saman ke atas Utusan Malaysia. Barangkali Abby Abadi juga boleh mengambil tindakan yang serupa.

Bersedekah sambil membangkrapkan Utusan Malaysia, akhbar penipu nombor satu Malaysia.

ReJaM© "Menghentikan fitnah ke atas diri sendiri juga satu tanggung jawab"

Terbaik! Mufti Pahang kata haram dan berdosa sokong BN

Posted: 08 Aug 2012 04:00 PM PDT

BACA laporan Utusan Malaysia di bawah ini baik-baik. Mufti Pahang kata, adalah haram dan berdosa bagi umat Islam menyokong parti yang secara terang-terangan menentang penubuhan negara Islam dan hukum hudud.Sudah terang lagikan bersuluh, parti manakah yang selama ini menentang penubuhan Negara Islam dan menolak Hukum Hudud?

Lihat video di bawah ini rakaman kenyataan Najib Razak yang memberi jaminan bahawa Barisan Nasional tidak akan melaksanakan hukum Hudud kerana ia tidak berpaksi kepada realiti.Tanpa rasa bersalah Najib menolak Hukum Hudud secara terang-terangan malah mendapat liputan seluruh Malaysia melalui Buletin Utama TV3. Pelbagai alasan diberikan untuk menolak Hudud.

Meskipun Mufti Pahang tidak menyebut secara langsung, namun jelas dan nyata Barisan Nasional adalah parti yang menolak hukum Hudud secara terang-terangan dan termasuk di dalam parti yang haram dan berdosa untuk disokong.

ReJaM© "Haram sokong BN macam makan babi kah kah kah... "

Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT