Nuffnang

Pengikut

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM

0
sumber :-

WFAUZDIN.BLOGSPOT.COM


MENJELANG PRU 13 - HATI-HATI DENGAN RAJA PETRA

Posted: 28 Dec 2011 03:06 PM PST

Oleh:  WFAUZDIN NS

RAJA Petra Kamarudin, Pengendali Malaysia-Today sebelum ini banyak mengulas isu dalaman parti di dalam Pakatan Rakyat.  Beliau ada mengulas isu Dr Hassan Ali, kemudiannya mendakwa Parti Keadilan kini dicengkam oleh Anwar - Azmin dan terbaru beliau mengulas isu Nurul Izzah yang ingin mengenepikan Azmin untuk kembali membawa Zaid Ibrahim ke dalam parti.  Baca di SINI.

Hati-hati dengan orang ini...

Kita mengenali Raja Petra sebelum ini kononnya beliau berfikiran sehaluan dengan Pakatan Rakyat, tetapi kita jangan lupa Raja Petra pernah muncul di kaca TV memburukkan DS Anwar.  Kali ini, apa agenda Raja Petra?  Di saat rakyat sedang menyaksikan Umno bertungkus lumus dan bersilang tangan menepis berbagai dakwaan rasuah dan penyelewengan di kalangan pemimpin mereka, Raja Petra sibuk dengan membicarakan isu dalaman parti di dalam Pakatan Rakyat.  Jika dakwaan beliau itu benar atau setidak-tidaknya masuk akal boleh juga diterima, malangnya segala yang di utarakan oleh Raja Petra umpama cerita dongeng yang baru siap dikarang. 

Zaid tiada tempat dalam Keadilan lagi....

Kembali kita berfikir, apakah Raja Petra akan berperanan untuk melemahkan Pakatan Rakyat melalui persepsi ciptaan beliau itu?  Ada lojiknya kerana sejak kebelakangan ini beliau begitu ghairah menulis tentang Azmin Ali.  Dakwaan bahawa Nurul Izzah akan menggunakan pengaruhnya sebagai Naib Presiden juga anak kepada DS Anwar untuk membawa kembali Zaid Ibrahim ke dalam parti adalah `Bidaah' paling melucukan.  Terlalu bodoh Nurul Izzah jika berbuat demikian kerana beliau sedar Zaid Ibrahim telah `kencing' kepala bapanya DS Anwar Ibrahim.  

Nurul Izzah disokong bukan kerana beliau anak Anwar

Seandainya benar sekali pun, ahli-ahli Keadilan tidak akan sanggup menerima pengkhianat parti seperti Zaid Ibrahim yang keluar parti hanya kerana tidak mendapat sokongan di dalam jawatan yang diidamkannya.  Keadilan akan menempah maut jika membawa masuk Zaid Ibrahim kerana kemasukan Zaid ke dalam parti akan menjadikan Keadilan nanti seperti Parti KITA yang kini beliau pimpin. Majoriti ahli parti akan menolak Nurul Izzah dari jawatannya sekarang jika beliau mempunyai angan-angan untuk membawa Zaid Ibrahim.  

Mengapa Raja Petra `Anti-Azmin' ?

Menolak Zaid Ibrahim bukan bererti kita menyokong Azmin atau membenci Nurul Izzah, tetapi jelas, terang dan terbukti Zaid Ibrahim telah `kencing' kita semua.  Apa yang perlu difikirkan sekarang adalah `Apakah Motif Raja Petra?" ./wfauzdin.blogspot.com

RAKYAT MARHAEN

0
sumber :-

RAKYAT MARHAEN


NFC : MeatWorks restoran mewah keluarga Shahrizat di Singapura

Posted: 28 Dec 2011 06:15 PM PST

Oleh Milo Suam
SEBELUM ini telah disiarkan beberapa keping gambar kondominium mewah Orchard Scotts di Singapura milik keluarga Shahrizat Jalil yang dibeli menggunakan wang NFC (sebut National Family Corruption) [Kondo Singapura].

ReJaM© bersama aktivis jingga 13 juga berjaya menemukan Restoran Makanan Mewah, MeatWorks milik keluarga Shahrizat di Ion Orchard, Singapore yang menjadi kontroversi baru-baru ini.

Di restoran mewah inilah salah satu destinasi terakhir daging-daging lembu dari ladang NFC dihantar.


Aktivis Jingga 13 dapat melihat dengan mata kepala mereka sendiri, kehebatan Restoran makanan mewah, MeatWorks yang terletak di dalam bangunan sebuah pusat membeli belah mewah yang terletak di tengah-tengah kota Singapura itu.
Read More / Baca Lagi >>

Shahrizat gertak !, Najib senyap?

Posted: 28 Dec 2011 06:07 PM PST

 
Nampaknya Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil Menteri Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat merangkap Ketua Wanita Umno Malaysia masih belum mahu meletak jawatan walaupun didesak oleh banyak pihak termasuk dari Umno sendiri. Shahrizat seolah-olah mencabar balik pihak-pihak yang mendakwanya apabila beliau menyebut bukan beliau  sahaja pemimpin Umno yang bermasaalah. Maksudnya,… ada ramai lagi !,..Berapa ramai ye? dan siapa antaranya? Berani dan sanggupkah Shahrizat mendedahkannya? Bila Shahrizat nak dedah?
Read More / Baca Lagi >>

Pakatan Rakyat? Febuari Dan March 2012 PRU13.

Posted: 28 Dec 2011 06:04 PM PST

Oleh: mohdnoorawang

"Pilihanraya umum atau PRU13 bakal diadakan bulan Febuari atau Macrh 2012. Kita tak perlu membuat teka teki. Sebaik sahaja wang RM500 dibahagikan kepada rakyat menerusi satu agenda kerajaan menggunakan logo parti BN,dan semua komponen BN,

Dari maklumat dari pehak BN/UMNO semua pengerak parti dan wakil rakyat Bn/UMNO dan semua kompenen BN mengadakn himpuna bersana rakyat dan diberi wang RM500 kepadaorang ramai setempat.

Kami sarankan kepada semua komponen pakatan rakyat tidak perlu membuat teka teki PRU13 . hanya tarikh sahaja menjadi penentuan DALAM BULAN FEBUARI DAN LEBIH TEPAT BULAN MARCH 2012 .

Read More / Baca Lagi >>

Ibrahim Ali Isi Borang Keahlian PAS Seumur Hidup Dalam Masa Terdekat?

Posted: 28 Dec 2011 06:03 PM PST

Oleh: ulitmayang

"Menjelang PRU 12 lalu, diramalkan oleh Daim, beberapa negeri akan jatuh ke tangan pembangkang, maka jatuhlah Pulau Pinang, Kedah dan Selangor. Tepat sekali maklumat yang ada dalam tangan Daim ketika itu. Cuma, Perak adalah bonus kepada pembangkang, kerana ianya tidak ada dalam buku catatan harian Daim, juga turut jatuh, walaupun akhirnya UMNO berjaya merampas kembali.

Kelantan, kekal dalam pegangan PAS, bermakna sebanyak 5 negeri tumbang, ditambah lagi dengan penafian majority 2/3 di Parlimen telah benar – benar menyebabkan jantung Mahathir tidak berapa stabil.

Read More / Baca Lagi >>

Business of corruption thriving

Posted: 28 Dec 2011 06:02 PM PST

Is it fair to deduce that a lack of political will is the reason corruption in Malaysia is doing brisk business?
REWIND 2011
One must beware of ministers who can do nothing without money and those who want to do everything with money – Indira Gandhi.
Corruption has become a way of life for politicians in this country. Under the disguise of defending the rakyat's well-being, these unscrupulous politicians are in actual fact looking after the welfare of their own kith and kin.
This "C" (corruption) factor while a favourite among the politicians has become a menace and bane for the people, most whom have become exasperated at the after-effects of a corrupt system.
Earlier this month, the Transparency International Malaysia survey revealed that for the third consecutive year, Malaysia recorded a decline in its Corruption Perception Index score, its 4.3 score slightly lower than the 4.4 recorded in 2010 and much lower than the government benchmark of 4.9.
Read More / Baca Lagi >>

Sorotan Tahun 2011, skandal dan kerakusan Umno semakin terserlah!

Posted: 28 Dec 2011 06:00 PM PST


Oleh Wan Nordin Wan Yaacob
Sepanjang tahun 2011, pelbagai peristiwa penting berlaku dalam kamus politik negara yang pastinya dikenang oleh seluruh rakyat Malaysia.Namun paling meriah dibicarakan pastinya isu-isu skandal rasuah mahupun penyelewengan membabitkan kepimpinan negara serta perbicaraan liwat kedua membabitkan Ketua Pembangkang, Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Tahun 2011 bermula dengan isu pertemuan Mursyidul Am PAS Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin di Istana Terengganu, Kuala Lumpur,yang turut dihadiri Perdana Menteri Dato' Seri Najib Tun Razak,

Nik Aziz kemudiannya menjelaskan bahawa pertemuan itu tiada kaitan dengan isu politik.
Read More / Baca Lagi >>

Di antara 'amal makruf nahi mungkar' dengan 'amal mungkar nahi makruf'

Posted: 28 Dec 2011 05:56 PM PST

UMNO masih tidak mahu menerima yang etika kepimpinan merupakan nadi utama dalam penentuan jemaah kepimpinan itu boleh dipercayai atau pun sebaliknya. Jamil Khir Baharom, seorang lagi menteri yang menjadi masalah kepada UMNO. Satu demi satu segala kesalahan jenayah yang menjadi perkara biasa dalam UMNO itu keluar dan menjadi pengetahuan umum.

Yang terakhir selepas isu lembu NFC, timbul isu dua orang menteri yang berkelakuan tidak senonoh dalam kepimpinan. Yang menariknya seorang menteri yang berlatar belakangkan agama yang telah menyampaikan khutbah di tanah suci baru-baru ini telah menggemparkan orang Islam di negara kita ini. Beliau telah menggunakan wang zakat kepunyaan rakyat untuk membayar kos perundangan beliau dalam kes saman Anwar Ibrahim terhadap beliau dan dua orang yang lain dalam isu Qazaf baru-baru ini.

Orang yang mendakwahkan umat rakyat tentang agama ini telah melakukan jenayah, bukan sahaja kepada rakyat malahan terhadap agamanya sendiri. Saya tidak pula mendengar pemimpin DAP di Pulau Pinang menggunakan wang zakat untuk membayar kos perundangan, walaupun mereka lebih banyak melakukan sama pihak yang cuba memfitnah pemimpin DAP itu.
Read More / Baca Lagi >>

Anwar Jelajah Seluruh Negara - "Rakyat mesti Tahu Kebenaran."

Posted: 28 Dec 2011 05:55 PM PST

alt
 
KUALA LUMPUR 28 Dis. - Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim bakal menjelajah ke seluruh Negeri di Semenanjung Malaysia sebelum berhadapan dengan keputusan Perbicaraan Kes Liwat II pada 9 Januari depan.
Sebanyak 18 lokasi utama bakal menganjurkan sessi ceramah beliau dari Timur hingga ke Selatan Semenanjung.
Read More / Baca Lagi >>

Hasan Ali : Saya Di Kota Bharu Untuk Hadir Mahabbah

Posted: 28 Dec 2011 05:51 PM PST

Post Pic

SHAH ALAM, 28 DIS : Ahli Exco Kerajaan Selangor Datuk Dr Hasan Ali menafikan beliau ke Kota Bahru semalam untuk memohon maaf kepada  Mursyidul Am Pas Datuk  Nik Aziz Nik Mat dan pucuk pimpinan parti kerana  mengkritik PAS.
  
Dalam satu kenyataan, Hasan membidas akhbar rasmi parti itu Harakahdaily kerana membuat laporan sedemikian wal hal apa yang berlaku ialah beliau dan bekas Timbalan Presiden parti Nasarauddin Mat Isa menghadiri majlis mahabbah.
Read More / Baca Lagi >>

Logo Kalimah 'Allah' : Ketua Pengarang Nanyang Siangpau Dipanggil KDN

Posted: 28 Dec 2011 05:49 PM PST

Post Pic
KUALA LUMPUR, 29 DIS : Kementerian Dalam Negeri (KDN) telah memanggil ketua pengarang Nanyang Siangpau berhubung penggunaan kalimah 'Allah' dalam bentuk logo dalam dua artikel yang disiarkan oleh akhbar harian berkenaan.

Timbalan Ketua Setiausaha (Keselamatan) KDN, Datuk Abdul Rahim Mohd Radzi berkata pemaparan kalimah Allah tersebut bertentangan dengan Seksyen 7 (1) Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.

"Pihak Nanyang Siangpau diberi surat tunjuk sebab atas tindakan memuatkan kalimah Allah ini di dalam akhbar tersebut.
Read More / Baca Lagi >>

Stepping out of Anwar’s shadow

Posted: 28 Dec 2011 05:46 PM PST

In this last week of 2011, we will be re-publishing selected stories carried in FMT throughout this year. We find that these stories still remain relevant in the present context.
FLASHBACK 2011
EDITOR'S NOTE: This article was first posted on Jan 19, 2011. FMT still considers Nurul Izzah Anwar, the Lembah Pantai MP and the PKR vice-president, as a rising star in PKR.
Being elected the youngest vice-president of PKR wasn't part of a preordained plan. Neither was winning the Lembah Pantai parliamentary seat.
In fact, Nurul Izzah Anwar used to duck the political spotlight until it was rudely thrust upon her in 1998. And even then there was no plan.
The then 18-year-old would have been forgiven had she wound up submerged by the waves of political pressure. Instead, the daughter of PKR de facto leader, Anwar Ibrahim, not only stayed afloat but sailed through her baptism of fire to earn the moniker Puteri Reformasi.
Read More / Baca Lagi >>

Third Force to encircle Umno

Posted: 28 Dec 2011 04:39 PM PST

The current political landscape in the country is fertile for all minority parties in Barisan Nasional or otherwise to opt for a direct coalition system.

After the 12th GE of 2008, what we are witnessing are structural changes in the Malaysian political landscape – the emergence of a two-party system in Malaysia – Umno the main component of the Barisan Nasional (BN) coalition, and the opposition pact led by PKR and PAS.
Unlike the two-party system in some countries such as the US, either one of the two parties can win an election and form the government and the other automatically becomes the opposition.
But in Malaysia the dual party system is unique. Firstly it is a Malay based two-party system and secondly neither party can form a government on its' own without a coalition with the non-Malay minority parties.
Hence the political landscape in the country provides the right scenario for all minority parties in BN or otherwise to opt for a (direct) coalition system of government whereby the minority parties will contest using their own party ticket.
Read More / Baca Lagi >>

Stop neraka menghampiri syurga

Posted: 28 Dec 2011 04:37 PM PST

Setiap manusia pasti berharap dan ingin beroleh kebahagiaan hakiki, sama ada di dunia mahupun di akhirat. Allah menjanjikan syurga bagi para hamba-Nya yang istiqamah menjalankan ketaatan beribadah dan beramal soleh yang diniatkan semata-mata demi meraih reda-Nya.
Maksud firman Allah: "Allah menjanjikan kepada orang-orang yang mukmin lelaki dan perempuan, akan mendapat syurga yang di bawahnya mengalir sungai-sungai, kekal mereka di dalamnya."(At-Taubah: 72)
Allah berfirman, maksudnya, "Aku menyiapkan untuk hamba-hamba-Ku yang soleh apa-apa yang belum pernah dilihat oleh mata, didengar oleh telinga dan belum pernah terlintas dalam benak manusia. Oleh itu, bacalah kalau kamu suka ayat al-Quran: seorangpun tidak mengetahui apa yang disembunyikan untuk mereka iaitu; bermacam-macam nikmat yang menyedapkan pandangan mata sebagai balasan terhadap apa yang telah mereka kerjakan." (As-Sajadah: 17)
Sesungguhnya jalan meraih syurga Allah adalah ditentukan oleh atas keimanan dan niat amalan sepanjang hidup di dunia ini.  Manusia yang utuh beriman kepada Allah, banyak beramal soleh semasa  hidupnya dan tiada yang dituju ibadah dan amalnya hanya mencari reda Allah, nescaya dadanya dipenuhi dengan rasa tenteram dan bahagia. Sebaliknya, manusia yang kufur dan banyak berbuat jahat (zalim), nescaya dadanya sempit dan dihinggapi kegelisahan tidak berhujung.
Read More / Baca Lagi >>

Felda bergolak menunggu pecah?

Posted: 28 Dec 2011 04:36 PM PST

Haji Subky Abdul Latif

29 DIS — Saya penuhi undangan makan seorang simi-vetren Umno. Vetren bermaksud aktivis lama yang bersara. Simi-vetren bererti aktivis lama tidak tua sangat dan sebagai ahli biasa tidak cergas tetapi tidak pula bersara dari politik.
Bersamanya dua orang pegawai penting ibu pejabat Felda. Kedua-duanya teman seperjuangan orang Umno, belum lekang rasa sayangnya pada Umno.
Mereka tidak berkongsi tuntutan dengan ANAK, sebuah NGO peneroka pro-PAS pimpinan Mazlan. Tetapi mengira ada kegiatan ANAK dapat membantu Felda mengatasi kelemahannya.
Read More / Baca Lagi >>

Pemimpin PAS berjiwa besar, junjung ukhwah

Posted: 28 Dec 2011 04:32 PM PST

KUALA LUMPUR, 29 Dis: Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPP Malaysia) mengucapkan terima kasih dan penghargaan setingginya kepada pucuk pimpinan PAS yang berjaya menyelesaikan kemelut dalaman secara penuh ukhwah dan semangat persaudaraan melalui pertemuan khusus yang diadakan semalam.
"DPP Malaysia merasa terharu kerana pimpinan PAS bingkas menyelesaikan segala konflik dan kemelut dalaman yang membelenggu PAS beberapa minggu ini dengan penuh sifat tawadduk dan merendah diri," kata naib ketuanya, Dr Raja Ahmad al-Hiss.
Katanya, pertemuan dan penyelesaian penuh bermakna antara Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Timbalan Mursyidul Am PAS, Datuk Dr Haron Din, Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, Datuk Dr Hassan Ali dan Ustaz Nasharuddin Mat Isa pastinya akan menjernihkan keadaan dan memadamkan fitnah yang selama ini membakar dan meliar di dalam gerakan Islam itu.
Read More / Baca Lagi >>

Pakatan sifatkan undang-undang hubungan kaum dangkal

Posted: 28 Dec 2011 04:28 PM PST


KUALA LUMPUR, 29 Dis — Pakatan Rakyat menolak cadangan mewujudkan undang-undang hubungan kaum sambil menyifatkan ia helah Barisan Nasional (BN) untuk menarik sokongan rakyat melalui konsep 1 Malaysia, yang bertujuan memperkukuhkan perpaduan.
Bagaimanapun wakil rakyat dari pemerintah telah mencadangkan undang-undang itu, yang akan dibentangkan pada Mac, ia merupakan undang-undang yang dilihat mencerminkan komitmen pentadbiran Najib terhadap kepelbagaian budaya dan toleransi.
Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar berkata walaupun dengan undang-undang sedia ada, kumpulan sayap kanan dan akhbar aliran utama telah bertindak mengeluarkan perkara-perkara berbaur perkauman dan hasutan.
Beliau menjelaskan keadaan yang berlaku itu membuktikan BN lebih berminat untuk terus menggunakan langkah transformasi dangkal daripada membenarkan institusi sedia ada melindungi hak semua rakyat Malaysia.
Read More / Baca Lagi >>

The economy in 2012

Posted: 28 Dec 2011 04:22 PM PST

Israeli blockade limits Gaza farm export

Posted: 28 Dec 2011 04:19 PM PST

Authorities call for calm amid South Sudan violence

Posted: 28 Dec 2011 04:19 PM PST

Iran Warns of Closing Strategic Oil Route

Posted: 28 Dec 2011 04:18 PM PST

Arab League observers continue Syria visit

Posted: 28 Dec 2011 04:17 PM PST

Syria opposition army claims deadly security forces ambush

Posted: 28 Dec 2011 04:16 PM PST

On Gurney, Mubarak Back in Court

Posted: 28 Dec 2011 04:15 PM PST

Poor Italian bond auction may not shake sentiment - Ladwa

Posted: 28 Dec 2011 09:04 AM PST

Greece interim government delays elections

Posted: 28 Dec 2011 09:02 AM PST


Kopitiam Bang Nan

0
sumber :-

Kopitiam Bang Nan


Warkah dari kampung halaman untuk Don Che Det...!!

Posted: 28 Dec 2011 07:03 AM PST


Open Letter from India to Mahathir and UMNO

Written by  Siddharthya Roy
Rate this item
(15 votes)
Open Letter  from India to Mahathir and UMNO
Dear Mr Mahathir
A couple of days back I woke up to Indian newspaper reports which quoted you as saying that India's democracy is a hindrance to its development and if we did away with the nuisance of democracy we will be become developed (1).
Well Sir, it is heartening to see your concern about India's future. Especially now that our own elected government has orphaned us, someone from the outside caring about our development sounds so very nice. But you see Sir, your (apparently) good intentions notwithstanding, your advice to Indians is, well how should I put it…ill-advised. I'm not really sure if you know much about the history of our nation. Don't get me wrong.
Know Your Facts
Going by facts like the general absence of news from Malaysia's newspapers; the absence of anything but song and dance in your electronic media; the absence of bookstores that sell knowledgeable books (for example, the ones from which you can learn about history and not how to get rich in six steps); the abundance of malls and the stark absence of libraries; the abundance of coaching centers that can make masseurs, air hostesses and a host of quick fix technicians and the relative absence of centres of higher learning especially in the social sciences; and above all the fact that this insanely consumerist and hedonist Malaysia was made under your tutelage, makes me doubt your knowledge of the history of India or any nation for that matter.
Understand the Story of Indian Independence
So allow me to apprise you of the story of our Independence. We won Independence from colonial rulers waging a long and torturous battle. A battle that sought to replace a discriminatory, unjust and violent regime that had enslaved huge populations with one which was based on the principles of liberty, equality and fraternity.
India was home then, as is now and as will always be, to an immense diversity of people who spoke different tongues, prayed to different Gods, wore different clothes and had different political beliefs. These diverse people said to each other that – we, despite our differences, will strive to live and flourish together and make a sovereign nation which will be democratic, socialist and secular. We did not anywhere say that we want to be Malaysia or for that matter China or the USA.
India treats all its citizen as equal
We want to become a nation with a system that treats all its citizens as equal unlike your country that officially accords special rights to Malay Muslims calling them first class citizens while relegating thousands of people of Tamil, Chinese and other ethnic origins. Despite the fact that they have known no other land other than Malaysia as their own, you denigrate them with the tag of being second class citizens.
Meritocracy and Hard Work, Not Identity-based Cartelisation
We try to work towards having a system wherein a person will grow according to his merit and hard work earning what he has rightfully earned. You may be surprised to know that here in India making cartels based on identity, even if under the name of bumiputra or son-of-the-soil, is called cartelisation and is looked down upon by most of us.
Here promoting the selective interests of one's self or that of his kin is called corruption and nepotism and not, as you call it, development. We are in fact fighting tooth and nail to arrest the scourge of corruption and (you'll be shocked to know) get the guilty punished.
In India, No One is Above the Law
Here in India no one is above the law and many a times powerful public figures go to jail for being corrupt or subverting the law. Now that we are at it, Sir, I'm sure it would be interesting to know what the minorities of you countries have to say – especially the jailed and beaten ones – about the development-democracy debate.
In fact Sir, your idea of development is largely at odds with many of us here. What you did to the tropical forests and water-bodies of Malaysia (that is raze vast acres of them into oblivion making way for big bucks palm oil plantations and piggeries and so on) would cause huge outrage amongst many of us who are looking for sustainable development.
We are yet to be unanimously convinced that making cemented roads – however broad, lining them with buildings – even if glass covered and glossy, putting cars on them – however fast they are– is a substitute for our valued bio-diversity. Many of us are very convinced that displacing huge populations of native people for useless things like world-class racing tracks is a blot on the word 'development'.
There are many of us who find it a shameful and cruel hypocrisy that in your country can have abundant openly advertised sex tourism and still whip women for being licentious! Thanks to the culture of reading here, many of us know of your penchant for cruelty in your personal career. A career during which you enacted despotic and violent acts at times in the name of (your contorted version of Islam) and at times in the name of security and national interest.
Malaysia's Internal Security Act, 1960
We could recount how you rose to power annihilating huge numbers of your opponents and stayed there for over two decades continuing your devious rule using tactics and schemes which are far beyond Machiavelli. Many of us know about your vile Internal Security Act 1960, which you used to crush political opposition jailing and killing them with impunity and putting in place a frail and near sham democracy placing the entire nation under a one man rule of the UNMO for over two decades.
You will note that in the essay above I have used words like "most of us" "many of us" and have tried to stay away from absolute claims. Besides the age old Indian practice of accommodating different opinions, it is meant to recognise that there are people in this country too who think like you and will have applauded you for saying what you did.
They too think that roads are all that are important and not the humans which walk on them or the ones that sleep beside them. They have misconstrued the word development as development of personal wealth and that this 'development' is a holy cow and everything including the rights and lives of fellow humans is a lesser priority. Their money power helps them buy a lot of print space and electronic bandwidth so they may appear like the majority, but thankfully the truth is they aren't.
Development through Increasing Democracy
The majority of us recognise and are willing to admit – and even discuss at length – that there are problems in our nation – including bad roads. But they'll quickly add that we intend to solve those not by lessening democracy but by increasing it.

Najib: Hanya Ribut Di Cawan Kopi. Shahrizat Sudah Minta Maaf. Ayuh Rakyat 1Malaysia Buat Kenduri Besar-besaran....

Posted: 28 Dec 2011 01:04 AM PST


Shahrizat's next move: Will it trigger an all-out Umno revolt against Najib

Written by  Nawawi Mohamad, Wong Choon Mei, Malaysia Chronicle
Rate this item
(26 votes)
Shahrizat's next move: Will it trigger an all-out Umno revolt against Najib
There are many people who are very unhappy with Prime Minister Najib Razak and for so many reasons. Some may not be happy because Najib was not the elected prime minister and feel that he is not up to the job in being the top decision-maker for Malaysia, and Malaysia has not been any better since he took office.
Perhaps at this point in time, it is those within UMNO who are the most worrying for him because they are the insiders. They could be genuinely dissatisfied with Najib's bad performance in the economic sector because that in turn has shrunk their gravy train. The huge and generous slice of UMNO cake has never been so dismally small. UMNO members are also dissatisfied because Najib only wants his own people in the list of 'winnable candidates'.
UMNO two-facedness
In the November annual assembly, Najib thought he scored a coup by forcing a resolution out of delegates to let him be the final decision maker, but oddly did not recognize they were just dishing out the same sort of hypocrisy that his administration has become famous for. Take Idris Jusoh, who was the first to leap to endorse Najib's resolution, assuring he would gladly give up his state assembly seat if that would help UMNO win the GE-13 war.
Now with just a month past, Idris is singing a new tune. Idris has just days ago warned that if his arch rival Ahmad Said was allowed to contest, UMNO would lose the Terengganu state government. Does anyone believe infighting no longer exists in Terengganu UMNO as it claims? More pertinently, does any one believe UMNO members really trust Najib to be fair in allocating seats to rival camps and that the party is still one huge happy family!
Perhaps, above all Shahrizat is still the UMNO member with the potential to hurt Najib the most. Like Idris Jusoh, who is hell-bent on not letting any other UMNO leader be the next Menteri Besar of Terengganu except himself, Shahrizat is stepping up for war. She is busy marshallng her resources to ensure that Najib and his advisers do not throw her to the wolves while using the RM250mil NFC financial debacle as a battering ram against rival factions. These include the camps led by deputy prime minister Muhyiddin Yassin and former premier Abdullah Badawi.
NFC takes on a different virulent life-form in UMNO
Since the NFC quagmire was exposed by Opposition Leader Anwar Ibrahim's PKR party, it has acquired a life of its own within UMNO itself. It has become an enormous bargaining tool used by Najib to squeeze his party mates and nip in the bud a widely-expected challenge from Muhyiddin for the presidency in2012. To other Malaysians, NFC is about the decadent state the country has reached after decades of rampant corruption but tellingly, to the UMNO folk, it is just another internal battle, albeit a major one which has already escalated into Phase One of a Mother of All Civil Wars.
A 'Plan B' which has all the unscrupulous trappings of another clumsy Najib maneuver, involving a relative of the Shahrizat family alleged to have been bribed to turn against her, is unlikely to succeed since it is no longer easy to convince a cynical Malaysian public, who were thoroughly disgusted by the Datuk T sex DVD sprung against Opposition Leader Anwar Ibrahim earlier this year.
Another reason is of course, the GE-13 or 13th General Election, is too close by.
Civil war has begun
Meanwhile, as Najib braces for his duel with Muhyiddin, their supporters have begun firing buckshot at each other. Najib's close aide and deputy minister Awang Adek has been exposed as having accepted 'contributions' which he insists are funds meant to finance his UMNO division, but which could very well turn out to be part of some sort of money politics.
The same sort of information has been revealed about Muhyiddin's senior private secretary, also receiving money, with Muhyiddin promising to investigate. However, it is an open secret that funds collected by the senior aides are ultimately on behalf of the top leaders, prompting many to ridicule Muhyiddin for his "false assurance".
In Shahrizat's case, it is going to be very complicated because if she is compromised, so too would UMNO be. First, with Shahrizat still in UMNO the NFC quagmire will be connected to UMNO, which is too bad. Then if Shahrizat was to be side-lined, dropped, forced to quit or even sacked, Shahrizat and her sympathizers will feel that Najib has been unfair and failed to do his presidential duties well.
Shahrizat weighs options
Shahrizat has several options. Being an insider she knows many things and she could easily engage another whistle blower to write in the blog complete with facts and evidence of whoever she is up against at this point in time.
The trend has been set and the impact of using bloggers has sent shivers down the spines of many UMNO leaders. Shahrizat could just wait and see but she might as well make a pre-emptive move because she has nothing to hide now and she just want to save her family.
This bloggers war is bound to create further dissatisfaction in UMNO against Najib, who recently launched a multi-million ringgit cyberspace 'station' complete with cyber-troopers and bloggers using government funds to attack the opposition. His rivals in UMNO can be sure that they too will be at the receiving end and will wonder why public money is being used to further Najib's interest.
Obviously, to aggravate Najib, those unhappy with him will begin alliances with Shahrizat. Party insiders say Muhyiddin has already made contact as far as this issue is concerned. The DPM, who is also UMNO deputy president, has already told the reporters that no decision has been made on Shahrizat.
As for former premier Mahathir Mohamad, who despite urging Shahrizat to quit before she is chased out, might also help Shahrizat - not for her sake but for the Machiavellian purpose of putting more pressure on Najib to ensure that Mahathir 's people including his son Mukhriz is on the list of winnable candidates.
All bets are off, a free-for-all has begun
Effectively, the crafty UMNO chieftains and warlords have with one stroke of the NFC scandal torn to shreds Najib's prized 'winnable' candidates list. All bets are off. None of the PM's men can be assured of contesting a seat. A free-for-all power grab has been declared and it is now open season in UMNO, Malaysia's oldest and largest pirate ship!
As such, Malaysians can expect to be astounded by shocking revelations. Khir Toyo, Altantuya, Scorpenes, over-priced arms procurements, corruption in the Iskandar region involving the Badawis, perhaps even First Lady Rosmah Mansor's US$24 million diamond ring might make a comeback in the media headlines in the months leading to snap polls, widely expected in March 2012.

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT