Nuffnang

Pengikut

Tukar Tiub

sumber :-

Tukar Tiub


NAJIB TIBAI QARADAWI

Posted: 25 Feb 2011 08:38 AM PST
HEBAT MAT MONGOLnota:
untuk bodek amerika
mat mongol sanggup
basuh seluar dalam saifool kah kah kahNAJIB BAYANGKAN IKHWAN PENGANAS DAN MENCURIGIA SOSOK QARADAWI


Laporan National Review ada memetik ucapan Dato' Sri Najib Razak di Turki yang dikatakan sarat dengan prasangka buruk terhadap ulama terkemuka Sheikh Yusuf al Qaradawi dan Ikhwanul Muslimin. Perdana Menteri dilaporkan menggesa agar Ikhwanul Muslimin disisihkan dari agenda Perubahan di Mesir kerana masih terlibat dengan keganasan. Pendapat seperti ini malahan dikritik oleh pelbagai institusi dan intelektual. Dunia kini menggesa agar Amerika Syarikat dan Eropah untuk tuntas bekerjasama dengan Ikhwan.

Saya terpanggil untuk menegur Perdana Menteri kerana pandangan sebegini jelas dianggap terpencil dan mewakili pandangan dasar luar ektrem kanan di Amerika Syarikat. Adakah ini sebahagian dari agenda syarikat penasihat demi membaiki imej Najib di Amerika Syarikat?

Kenyataan terbaru Najib Razak juga membuka pekung kecurigaaan pemimpin tersebut terhadap ulama dan gerakan Islam seluruh dunia yang kini kian giat menyertai proses demokratisasi. Sekiranya Perdana Menteri mempunyai kebimbangan terhadap sosok seperti Sheikh Yusuf al Qaradawi, mengapa anugerahkan beliau Tokoh Maal Hijrah Kebangsaan tahun 2009/1431? Sekiranya terbukti benar tohmahan Najib Razak terhadap Sheikh Yusuf al Qaradawi, saya menuntut Perdana Menteri agar segera memohon maaf dari ulama tersebut.

ANWAR IBRAHIM

Sila baca laporan National Review : http://bit.ly/hkI4SA

Sila baca laporan Brookings Institution yang mahu dunia Barat bekerjasama dengan Ikhwanul Muslimin: http://bit.ly/gY2GNW

KENYATAAN RESMI

Posted: 25 Feb 2011 08:35 AM PST
KENYATAAN MEDIA PILIHANRAYA KAMPUS


SRIKANDI KEADILAN berasa amat sukacita dengan berita gembira kemenangan calon-calon Pro-Mahasiswa di majoriti kampus utama di seluruh negara.

Nyatanya kemenangan hasil daya usaha Mahasiswa itu wajar diberi ucapan tahniah di peringkat tertinggi. Terutamanya untuk Pro Mahasiswa Universiti Kebangsaan Malaysia yang telah menanti selama tujuh tahun untuk menggalas taklifan yang selama ini disalahguna oleh pihak lawan mereka.

SRIKANDI KEADILAN berasa bangga melihat anak-anak mahasiswa hari ini begitu bersemangat untuk memikul tanggungjawab dan mengambil bahagian dalam politik kampus.

Namun begitu kita berasa kesal dengan sikap pentadbiran universiti yang bertindak secara tidak adil dengan mengenakan polisi-polisi yang tidak cerdik untuk mengekang kemaraan mahasiswa, contohnya seperti di UPM; di mana pihak HEP telah membatalkan kemenangan calon-calon kerana berkempen secara berkumpulan dan secara online.

Polisi dan garis panduan sebegini adalah sangat dangkal dan harus dinilai secara pintar. Mahasiswa hari ini bukanlah golongan yang bodoh mahupun rela diperbodohkan.
Pilihanraya kampus harus memperlihatkan kematangan pihak yang bertanggungjawab menguruskan pilihanraya tersebut. Bukannya dijadikan ruang salahguna kuasa untuk memenangkan calon-calon yang didokong oleh pihak HEP dan parti pemerintah yang turut berkempen secara berkumpulan atas nama Aspirasi.

Double-standard ini menunjukkan bahawa selagimana mahasiswa tidak bangkit menolak kezaliman dan ketidakadilan, selagi itu mereka akan diperkotak-katikkan oleh pihak penguasa yang hanya melihat mereka sebagai 'budak-budak'.

Mahasiswa harus bangkit. Salute kepada mahasiswa yang telah memperlihatkan keinginan untuk berubah dan semangat untuk menentang ketidakadilan di kampus-kampus yang telah berjaya menumbangkan ego puak Aspirasi.

SRIKANDI KEADILAN mengucapkan tahniah kepada sekalian mahasiswa.

Sekian, terima kasih.

SITI AISHAH SHAIK ISMAIL
AHLI MAJLIS PIMPINAN PUSAT,
KETUA BIRO SRIKANDI KEADILAN MALAYSIA
PARTI KEADILAN RAKYAT

PERGI MAMPOSLAAAA SAPA PEDULI

Posted: 24 Feb 2011 11:20 PM PST
INI MAHAFIRAUNnota:
orang melayu kata
macam macam auta keling
semua nak menipu melayu
kah kah kah
TEGURAN NIK AZIZ PERSOAL ISLAM SAYA TUDUHAN SERIUS, KATA MADEY - minsider

Mahathir Mohamad bertanya Nik Abdul Aziz Nik Mat berapa banyak bukti yang Murysidul Am PAS itu perlukan untuk mendakwa beliau dan Umno adalah "kafir."
Malah pada masa yang sama Mahathir berkata tindakan Nik Aziz menidakkan keislamannya juga "satu tuduhan amat serius."

"Apa lagi bukti yang dikehendaki oleh Nik Aziz yang dia telah mengkafir saya dan Umno kerana kami nasionalis yang tidak sokong PAS," kata bekas perdana menteri dalam tulisan terbaru blognya hari ini.

Tulisan Mahathir itu menjawab kenyataan Nik Aziz bertanya apa bukti dia mengkafir Umno baru-baru ini.

"Kepada soalannya, dia sendiri menjawab, "tolak agama ambil nasionalis, apa nama kerja ini. Jadi nasionalis Umno didakwa oleh Nik Aziz menolak agama. Dan, dia bertanya, 'apa nama kerja ini'."

"Tolak agama bermakna kafir. Jadi Nik Aziz tuduh Umno kafir," katanya lagi.
Kata Mahathir, Nik Aziz menuduh beliau "fikir agama ini sembahyang, puasa, nikah kahwin, tengok anak bulan, itu sahaja agama saya."

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…APA PEDULI MAMAK INI KAPIR KE….LAKNAT KE…. kah kah kah..

kah kah kah… TAK PERLU AMBIL POT…. kah kah kah…

kah kah kah…DIA KAPIR KE.. DIA KAPAK KE… BUKAN ISU… kah kah kah..

kah kah kah…YANG JADI ISU… DIA SUDAH SEBAT 90 BILION RINGGIT…. kah kah kah…

kah kah kah..YANG JADI ISU… ANAK DIA REBAT HARTA RAKYAT…. kah kah kah..

woit… YANG JADI ISU… BETUL KE MALAON INI MELAYU…. kah kah kah…

nota:
malaoan ini sahaja nak perangkap pas
untuk berdebat sama ada dia islam atau tidak
tujuan untuk tunjukan pada orang melayu
bahawa nik aziz tuduh umno kapir
ini tujuan untuk memenangi hati orang melayu
agar jangan sokong pas

jelas niat kapiak malaon ini kah kah kah


MALIKUL BERFATWA LAGI

Posted: 24 Feb 2011 09:04 PM PST
RAKAYAT DITINDAS DI MALAYSIAnota:
lihat dan perhatiankan
kezaliaman dua rejim ini
tidak bukan saja sama
malah serupa!!!
RAKYAT TERTINDAS TURUN KE JALAN RAYA DI MESIR

MALIKUL SEMBAB MESIR

MALIKUL SEMBAB MALAYSIA

MESIR ADA FIRST LADY DI BENCI

MALAYSIA ADA FAT LADY DIBENCI


PERGOLAKAN TAKKAN MEREBAK - meloya

Muhyiddin Yassin menolak andaian pihak tertentu bahawa pergolakan politik yang berlaku di Asia Barat ketika ini akan merebak ke Malaysia.

Muhyiddin yang sedih dengan perkara itu berkata, andaian pihak tersebut bahawa kerajaan negara ini yang dipilih oleh rakyat akan tumbang adalah tidak berpijak di bumi nyata dan tidak bersandarkan kepada dalil yang kukuh.

"Politik di negara kita sama sekali berbeza dengan politik di beberapa buah negara Asia Barat kerana kerajaan kita dipilih oleh rakyat dalam pilihan raya yang demokratik dan kompetitif.

"Disebabkan pilihan raya yang kompetitif inilah yang menjadikan kerajaan kita lebih responsif kepada rakyat," katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


wout… MULA KATA MESIR TUNISIA TAK SAMA DENGAN MALAYSIA…. kah kah kah..

kah kah kah… KEMUDIAN KATA TAK AKAN MEREBAK KE SINI…. kah kah kah..

woit… MARI SINI LIHAT …. SAMA ADA MESIR SAMA DENGAN MALAYSIA ATAU TIDAK…. kah kah kah…

- MESIR DI BAWAH REJIM YANG SAMA SELAMA 30 TAHUN
- MALAYSIA DI BAWAH REJIM YANG SAMA SELAMA 53 TAHUN

- MESIR DI BAWAH UNDANG UNDANG DARURAT – semenjak 1981
- MALAYSIA DIBAWAH UNDANG UNDANG DARURAT – semenjak 1948,1969,1974

- MESIR ADA PENJARA TANPA BICARA
- MALAYSIA ADA PENJARA TANPA BICARA

- MESIR GUNAKAN ISLAM EXTREMIS BODEK AMERIKA
- MALAYSIA GUNAKAN ISLAM EXTREMIS BODEK AMERIKA

MESIR SWASTAKAN HOSPITAL
MALAYSIA SWASTAKAN HOSPITAL

MESIR SWASTAKAN LETERIK
MALAYSIA SWASTAKAN LETERIK

DI MESIR KESATUAN BURUH DI MUSNAH
DI MALAYSIA KESATUAN BURUH DI MUSNAH

DI MESIR PELAJAR DI BAWAH AKTA
DI MALAYSIA PELAJAR DI BAWAH AKTA

tak cukup lagi:

MESIR PENUH DENGAN RASUAH
MALAYSIA LAGI PENUH DENGAN RASUAH


tak cukup lagi:

- PILIHANRAYA DI MESIR TIPU
- PILIHANRAYA DI MALAYSIA TIPU


- tak cukup lagi:

DI MESIR RAKYAT BENCI FIRST LADY
DI MALAYSIA RAKYAT BENCI FAT LADY


MESIR ADA UNDANG UNDANG DARURAT - MALAYSIA ADA UNDANG UNDANG DARURAT

Posted: 24 Feb 2011 08:14 PM PSTMESIR DAN MALAYSIA SAMA
nota:
mesir ada undang undang darurat
malaysia ada undang undang darurat
mesir ada first lady
malaysia ada fat lady kah kah kah
MANSUHKAN SEMUA UNDANG-UNDANG DARURAT, SELAMATKAN PENDUDUK BATU ESTET

Merujuk kepada kes Estet Batu, kami ingin melahirkan rasa terkejut dengan tindakan pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang telah sekali lagi terpaksa menggunakan Kuasa Darurat untuk mengusir rakyat miskin dari tanah mereka. Pihak DBKL telah mengeluarkan notis kepada pemilik tanah di bawah Ordinan (Kuasa-Kuasa Perlu) Darurat 1969: Peraturan-Peraturan Perlu (Pembersihan Setinggan-Setinggan 1969) supaya mengosongkan rumah dan meninggalkan tanah mereka. Pihak DBKL juga mengarahkan penduduk supaya merobohkan rumah-rumah mereka sendiri sebelum meninggalkan tanah tersebut. Arahan ini perlu dilaksanakan menjelang minggu depan.

Kuasa-kuasa Darurat sebelum ini digunakan sewaktu menghadapi situasi darurat selepas rusuhan 13 Mei 1969; dan bukannya dalam isu berkaitan tanah dalam tahun 2011. Ini bukan kali pertama peruntukan Darurat digunakan oleh pihak berkuasa untuk mengusir rakyat dari tanah mereka.

Sejak sekian lama, kuasa luar biasa di dalam peruntukan ini telah digunakan oleh pihak berkuasa yang menyokong pemaju kaya dan menzalimi rakyat miskin yang berjuang untuk mencari rezeki. Kenapa pihak berkuasa perlu campur tangan dalam pertikaian yang melibatkan rakyat yang memiliki tanah dengan pemaju yang sewajarnya diselesaikan melalui rundingan atau proses perundangan di mahkamah?

Masanya telah tiba agar semua peruntukan Kuasa Darurat dan undang-undang yang bersifat jahat dimansuhkan. Beberapa undang-undang Darurat yang dibuat antara 1964 dan 1977 tetap berlaku, termasuk undang-undang tahun 1964 bertujuan untuk menangani konfrontasi dengan Indonesia dan undang-undang Mei 1969 selepas rusuhan Mei 13.

Ordinan (Kuasa-Kuasa Perlu) Darurat 1969: Peraturan-Peraturan Perlu (Pembersihan Setinggan-Setinggan 1969) hanya salah satu daripada 92 ordinan yang digubal dibawah Perisytiharan Darurat 1969. Kewujudan dan penggunaan undang-undang Darurat jelas sekali melanggar norma-norma antarabangsa. Perjanjian Antarabangsa mengenai Hak Sivil dan Politik 1966 (ICCPR) menyatakan bahawa undang-undang Darurat hanya boleh digunakan jika ianya 'benar-benar diperlukan bergantung kepada tahap situasi'. Apa yang pasti, isu tanah penduduk Estet Batu pada masa ini tidak termasuk di dalam kategori tersebut.

Kami terkesan dengan laporan berita bahawa kabinet Algeria baru saja mengumumkan pemansuhan undang-undang Darurat yang telah dilaksanakan selama 19 tahun di negara itu dan memulihkan semula kebebasan politik negara itu.

Sebaliknya, undang-undang Darurat Malaysia yang berusia lebih setengah abad bukan saja tidak dimansuhkan bahkan diperkuat dengan beberapa perubahan dan penambahan-penambahan tertentu. Ini merupakan sesuatu yang memalukan ditambah pula dengan kecenderungan kerajaan yang suka membandingkan tahap pentadbiran mereka dengan beberapa pemerintahan diktator di Afrika Utara yang terburuk. Kami menyeru kepada kerajaan supaya tidak menggunakan undang-undang luar biasa dan tidak adil ini terhadap rakyat biasa di Estet Batu yangbekerja keras mencari rezeki. Kami juga mengegsa kerajaan supaya mengambil langkah segera untuk memansuhkan peisytiharan dan undang-undang Darurat yang hingga ke hari ini masih menghantui dan menekan rakyat di negara ini.

N. SURENDRAN
Naib Presiden
Parti Keadilan Rakyat


Comments (0)

BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT