Nuffnang

Pengikut

D'Perbatasan

0
sumber :-

D'Perbatasan


Rocket pula diberi surat tunjuk sebab

Posted: 13 Jul 2010 03:52 AM PDT

Akhbar DAP The Rocket menjadi mangsa terbaru Kementerian Dalam Negeri yang memantau ketat penerbitan parti-parti pembangkang.

Petang tadi, dua pegawai KDN melawat ibupejabat DAP di Petaling Jaya dan menyerahkan surat tunjuk sebab kepada editor Rocket - versi bahasa Cina.

Surat itu menuntut penjelasan mengapa parti itu meneruskan penerbitannya meskipun tempoh permitnya telah berakhir.

Sekiranya penjelasan yang diberikan tidak memuaskan, Rocket besar kemungkinan juga menghadapi tindakan digantung.

Malaysiakini juga difahamkan akhbar DAP versi Inggeris berakhir bulan lalu manakala lesen untuk edisi versi Melayu dan Cina, masing-masing berakhir pada September dan November, tahun lalu.
Sabtu lalu, setiausaha publisiti DAP Tony Pua ketika dihubungi berkata permohonan untuk memperbaharui permit berkenaan telahpun dihantar kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN).

Namun, katanya KDN biasanya lambat memberikan jawapan sehingga memaksa mereka mencetak nombor permit lama pada keluaran baru Roket.

Laporan 'Anwar bayar CNN' palsu

Posted: 13 Jul 2010 03:28 AM PDT

CNN menafikan sekeras-kerasnya dakwaan yang kononnya Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim membuat bayaran agar beliau diwawancara oleh stesen televisyen berita angtarabangsa itu, awal bulan ini.

"Berita CNN menerima bayaran daripada seseorang supaya Anwar muncul di 'Connect the World' adalah palsu dan direka-reka," kata seorang jurucakap CNN yang berpangkalan di Hong Kong di mana ibu pejabat Asia stesen itu beroperasi.

"Adalah membimbangkan kerana tiada usaha dilakukan untuk menghubungi kami dan secara berkecuali mengesahkan dakwaan yang tidak berasas itu sebelum melaporkannya sebagai fakta."

Akhbar harian Utusan Malaysia pada Jumaat lalu mencetuskan kontroversi dengan laporan 9 Julai yang bertajuk "Anwar didakwa bayar CNN'.

Laporan itu merujuk kepada tulisan presiden Trevino Strategies and Media Inc, Joshua Trevino, yang menulis di portal Amerika - The New Ledger yang Anwar mengupah kenalan medianya, khususnya CNN, bagi menyakin para pelobi Yahudi bahawa beliau bukan anti-Israel.

Trevino mendakwa wawancara CNN menerusi 'Connector of the Day' pada 2 Julai lalu adalah 'jinak' berhubung Anwar disoal berhubung retorik anti-Zionis ketua pembangkang itu.

Berikut laporan itu, beberapa pemimpin tertinggi Umno membidas Anwar yang didakwa 'membayar' untuk diwawancara.

"Jika benar Anwar membiayai temu bualnya dengan CNN itu, ia menunjukkan beliau tunduk kepada Amerika Syarikat dan Yahudi...dia akan lakukan apa sahaja untuk mencapai cita-citanya untuk jadi Perdana Menteri," kata naib presiden Umno, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal sehari selepas Utusan menyiarkan laporan berkenaan.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga timbalan presiden Umno berkata laporan itu menunjukkan Anwar adalah terdesak.

Rais Dikecam Gagal Selidik Fakta Sebelum Dakwa Anwar Agen Amerika

Posted: 12 Jul 2010 10:09 PM PDT

Bekas Duta Amerika ke Malaysia, John R Malott mendesak Menteri Penerangan, Komunikasa dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim supaya memohon maaf kepada Ketua Pembangkang, rakyat Malaysia dan pemerintah Amerika Syarikat kerana membuat tuduhan mengaitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai agen agensi perisikan CIA.

Malott yang menjadi Duta Amerika Syarikat di Kuala Lumpur selama tiga tahun darim 1995 hingga 1998 berkata Anwar bukan dan tidak pernah menjadi agen Amerika.

"Saya tegaskan sekali lagi apa yang saya katakan kepada Menteri Luar ketika itu, Abdullah Ahmad Badawi pada 1998," Jika anda mendakwa Anwar

adalah agen Amerika, anda juga membuat rumusan,
secara salah, bahawa Amerika juga masuk campur
dalam hal ehwal politik dalaman Malaysia, dan ini adalah tidak benar.

"Saya pernah menyentuh mengenai perkara ini 10 tahun dahulu ketika saya menulis satu artikel untuk Malaysiakini ('Anwar was never an American spy', Sept 2, 2000) di mana saya menafikan secara khusus bahawa Anwar buka dan tidak pernah menjadi agen kepada Amerika.

"Seperti yang saa tulis dalam artikel tersebut saya memberitahu Abdullah bahawa Anwar bukan agen Amerika. Sekiranya kerajaan Malaysia menangkap Anwar dan mendakwa beliau agen Amerika, kita akan mengeluarkan kenyataan serta merta untuk menafikan sekeras-kerasnya dan akan mencabar kerajaan Malaysia untuk menyediakan bukti.

"Saya juga secara jelas memberitahu Abdullah bahawa kerajaan Malaysia akan dimalukan kerana mereka tidak mampu memberikan bukti untuk menyokong dakwaan tersebut kerana dakwaan ini hanya khayalan yang tidak wujud sama sekali,
" kata belas duta itu dalam satu kenyataan beiau hari ini.

Beliau membidas Rais sebagai menteri yang bertanggungjawab mengenai penerangan dan informasi kerana gagal memeriksa fajta yang maklumat yang betul ketika membuat tuduhan yang melulu tersebut.

"Sudah tentunya rakyat mengharapkan beliau melaksanakan tugas yang diamanahkan dengan baik. Dalam keadaan ini Rais sepatutnya memastikan berita yang beliau terima adalah benar tetapi sebaliknya berlaku.

"Rais gagal menyelidik latarbelakang blogger yang tulisan mengenai Anwar dipetik oleh Utusan Malaysia. Malah tidak siapa pernah mendengar blog ini apatah lagi mengatakan ianya 'terkenal'. Saya yakin Rais juga tidak membaca blog tersebut sebelum beliau membuka mulut. Sebaliknya beliau terus percaya dengan laporan Utusan itu
," jelas beliau.

Malott menambah sekiranya Rais mengambil masa 15 saat untuk melayari google beliau akan ketahui bahawa blogger yang dilabelkan sebagai 'pakar' oleh Utusan sebenarnya berkata beliau pernah disambar petir sebanyak 10 kali ketika berada di dalam rumah beliau dan menuduh Ratu Elizabeth terlibat dalam sindiket wang haram.

"Blogger ini juga berkata beliau tinggal di atas gunung di New York bersama kuda, kucing, anjing dan ayamnya. Bagaiman orang seperti ini tahu mengenai Malaysia dan siapa sebenarnya agen CIA?

"Sebelum Rais menyebarkan berita palsu daripada orang seperti ini, elok beliau periksa fakta dan elakkan dirinya daripapda mendapat malu. Mengapa Rais tidak buat kerjanya dengan betul dan bersungguh-sungguh?

"Ini bukan sahaja mengenai Rais dan Utusan malah saya amat terkejut kerana masih ada golongan di Malaysia yang terus menerus menyebarkan isu karut ini mengatakan Anwar agen Amerika demi kepentingan agenda politik mereka,
" tegas beliau lagi.

Malott menyoal sekiranya beliau berbohong mengenai Anwar 10 tahun dahulu mengapa Dr Mahathir yang menguasai Cawangan Khas (Special Branch) selama 22 tahun tidak menafikannya.

"Mengapa tidak seorang pun tampil untuk membuktikan Anwar agen Amerika tujuh tahun selepas persaraan Dr Mahathir? Mengapa mereka tidak mampu membuktikan sehingga hari ini? Mengapa mengambil coretan dblogger yang membebel yang bukan-bukan yang tinggal di atas gunung di New York? Kenapa Anwar tidak ditangkap atas tuduhan pengintipan?

"Kerajaan Malaysia mungkin mempunyai perbezaan pendapat dengan Anwar tetapi jika ia membuat dakwaan palsu terhadap Amerika Syarikat khususnya menuduh kita mencapuri urusan dalaman Malaysia, kita akan mendedahkan segala dakwaan palsu itu.

"Malah selepas 12 tahun saya bertemu Abdullah, Malaysia gagal memberikan walaupun sekelumit bukti bahawa Anwar adalah agen Amerika,
" kata Malott lagi.

Beliau berkata Rais juga wajib memohon maaf kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak kerana dakwaan beliau tersebut dilihat cuba merosakkan usaha beliau untuk meningkatkan hubungan dua hala dengan Amerika Syarikat

"Mengapa anda (Rais) melemahka usaha Perdana Menteri anda dan mengatakan Amerika Syarikat masuk campur dalam urusan dalaman Malaysia dan menyokong pembangkang?

"Sekiranya Amerika gembira dengan usaha uusaha Najib di mana pula letaknya logik kita menyokong Anwar dan pembangkang?
" tanya Malott kepada Rais.


Oleh Dzulkarnain Taib

OK untuk lompat ke Pakatan

Posted: 12 Jul 2010 09:38 PM PDT

Bekas ketua Umno Jelutong Datuk Abdul Rashid Ismail berkata parti Melayu itu tidak mungkin dapat terus berkuasa jika ia gagal menangani masalah-masalahnya. Beliau juga menasihatkan ahli-ahli bahagian bahawa tidak salah bagi melompat ke parti lain jika tidak berpuas hati.

Bahagian Umno Jelutong yang tercalar akibat pergeseran dalaman mengadakan mesyuarat agung tahunannya di Pulau Pinang, malam semalam dan tanpa menyangka mendapat sokongan daripada bekas pengerusinya yang kini adalah ahli seumumr hidup Umno dan terbabit dengan kerja-kerja NGO sejak persaraanya.

Abdul Rashid adalah ketua bahagian sebelum 2004 dan secara kontroversial digantung atas dakwaan politik wang tetapi menafikan perkara itu yang dikatakannya tidak berasas.

Sesudah digantung, beliau menjalani zaman yang mencabar apabila isterinya, Khatijah Zainuddin dibunuh di Jelutong pada April 2000.


Malam semalam, Abdul Rashid membuat pendedahan bahawa dia sanggup menyokong ahli-ahli seperjuangannya dari belakang.

"Apabila saya mendengar cerita sedih berhubung kepimpinan negeri yang membelakangkan perlembagaan (dengan menutup 17 cawangan Umno Jelutong), saya fikir saya perlu terbabit semula," katanya.

Bagaimanapun, beliau menolak cadangan yang beliau akan memegang jawatan kanan parti itu.

Abdul Rashid menggesa ahli-ahli yang tidak berpuas hati supaya terus memprotes dan berani memperjuangkan hak bagi memastikan cawangan mereka dihidupkan semula.

"Jangan rasa bersalah. Pilihan lain, anda boleh lompat ke parti lain seperti PKR atau PAS - masih ada Pakatan Rakyat. Ia masih boleh diterima kerana anda bukan melompat ke agama lain," katanya kepada kira-kira 60 anggota yang hadir.

Sasaran 60 kerusi Parlimen cerah

Posted: 12 Jul 2010 09:27 PM PDT

Sasaran PAS adalah merampas 37 kerusi Parlimen daripada Umno pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13), selain mempertahankan 23 kerusi yang sedia dikuasai oleh PAS, tegas Ahli Parlimen Jerai, Mohd Firdaus Jaafar.

Menurut beliau, usul 'menguasai 60 Parlimen' itu telahpun dipersetujui dalam Muktamar PAS kali ke-56 pada 12 Jun lalu demi memastikan PAS bersama-sama Pakatan Rakyat berjaya mengambil alih kerajaan Persekutuan dari Umno BN tidak lama lagi.

Sehubungan itu, beliau mewakili jentera pilihan raya pemuda menolak pelawaan Umno untuk kerjasama demi kepentingan parti perkauman itu.

"Sasaran kita yang sebenar adalah 60 Parlimen ke Putrajaya, janganlah main isu lain," tegas beliau petang tadi di Lobi Parlimen.

Baginya, PAS mempunyai harapan yang cerah untuk menguasai kesemua Parlimen sasaran tersebut jika berdasarkan demografi pengundian rakyat pada PRU12 lalu.

"Saya ingat cerah, kalau jentera lebih berkerja keras dari apa yang sedia ada," ujar beliau yang juga Pengarah Jabatan Pilihan raya Pemuda PAS Pusat.

Ini kerana, beliau berkata, sebanyak 16 kerusi Parlimen menyaksikan PAS kalah kurang dari 5 ribu undi.

Manakala, katanya lagi, lapan kerusi parlimen sasaran yang lain menyaksikan PAS kalah kurang dari 10 ribu undi.

13 kerusi berbaki, menurut beliau lagi, menyaksikan PAS kalah 13 ribu undi sahaja.

"Kita kena gandakan fokus dan kerja, kalau nak pujuk rakyat tolak politik zalim dalam pilihanraya depan," tegasnya lagi.

Ditambah dengan mood rakyat yang kian sedar ekoran melihat isu penyerahan tanah KTM di Tanjong Pagar pada Singapura; gadai dua telaga minyak (Blok L dan Blok M) pada Brunei; kes pembunuhan Altantuya; skandal kapal selam Scropene; serta perlantikan Firma Perunding Antarabangsa APCO Worldwide (IAC) yang dikatakan pro Yahudi sebagai syarikat komunikasi kerajaan, beliau berkata, sudah tentu memberi kelebihan pada PAS dan Pakatan Rakyat.

Penegasan '60 Kerusi Parlimen' itu sekaligus menjawab pelawaan Panel Pemikir Jabatan Hal Ehwal Khas, Lokman Nor Adam kononnya PAS lebih mudah melaksanakan Islam sekiranya bekerjasama dengan Umno adalah sandiwara Umno semata-mata.

Menurut beliau, tujuan pelawaan itu demi kepentingan Umno semata-mata, bukannya Islam.

"Kalau Umno ikhlas nak laksana Islam, mereka boleh buktikan sekarang, tak perlu 'main wayang' dengan PAS," ujar beliau sambil menyifatkan kenyataan Lokman itu bertujuan memecahbelah muafakat Pakatan Rakyat.

"Saya tak mahu Negara Islam versi Umno sebab negara kekal dalam kezaliman ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri), mahkamah tidak bebas, rasuah sana sini, sokong judi bola, amalkan politik membenci kaum-kaum lain yang tidak sokong Umno dan banyak lagi sebenarnya."

Sebaliknya, beliau berkata, pendirian PAS bersama-sama DAP dan PKR atas nama Pakatan Rakyat demi memujuk rakyat menolak kezaliman Umno BN; sebagaimana yang pernah dilakukan oleh Rasulullah s.a.w.

"Dalam Perjanjian Fudhul Hudaybiah, sebelum Perang Badar dan waktu memeterai Perjanjian Madinah pun, Nabi sendiri bersama-sama orang Islam dan yang bukan Islam untuk lawan kezaliman, apa masalahnya dengan DAP dan PKR," soal beliau.

Semalam, Utusan Malaysia melaporkan Lokman turut mendakwa DAP anti Islam, manakala PKR pula adalah parti yang memperjuangkan kepentingan peribadi pemimpin utamnya.

Lokman turut mengumpan PAS kononnya boleh melaksanakan Hudud sekiranya parti itu bersedia bekerjasama dengan Umno dalam masa terdekat ini.

Difahamkan, pujukan Lokman itu demi memulihkan semula sokongan masyarakat Melayu pada Umno yang belakangan ini dilihat kian pudar sejak parti perkauman itu menggadai kepentingan agama, negara dan bangsa.

Tukar Tiub

0
sumber :-

Tukar Tiub


PROJEK TIPU MELAYU

Posted: 13 Jul 2010 09:49 AM PDT
NATANG BEWOK - TAK ABIS ABISUMNO SEDIA BERTEMU, JALIN KERJASAMA DENGAN PAS : MUHYIDDIN -melayau

UMNO sedia bertemu dan menjalinkan kerjasama dengan Pas dalam usaha memperkukuh Islam dan kedudukan orang Melayu di negara ini.

Muhyiddin Yassin berkata, walaupun usaha tersebut sering menemui kegagalan, tetapi ia tidak pernah mematahkan semangat UMNO untuk memulakan kerjasama yang diimpikan oleh semua orang Melayu.


PAS TETAP TENTANG UMNO – harakah daily

PAS tetap akan menentang perjuangan Umno dan Barisan Nasional (BN) sehabis mungkin selagi parti itu tidak menerima dasar perjuangan Islam sebenar.

Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, berkata sebagai sebuah parti yang menjadi harapan rakyat pelbagai bangsa di negara ini, khususnya umat Islam, PAS akan tetap menentang dasar Umno dan BN.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis Persidangan Perwakilan Jawatankuasa Kesepakatan Bersama Peneroka (Sepakat) Malaysia.

"Biarpun mereka menuduh PAS mengamalkan ajaran sesat, namun PAS yang tetap berada di landasan yang benar tidak akan menghentikan perjuangannya semata-mata ugutan pihak lawan," ujarnya lagi.

KAH KAH KAH…

woit… ADA 9999 JENIS GILA…. kah kah kah…

kah kah kah….TAPI INI BUKAN GILA TALAK…. kah kah kah..

woit…. INI JADI GILA KERANA KENA TOLAK….. kah kah kah…

kah kah kah…. INI GILA NAK BERPADU PADU….. kah kah kah…

nota:
ini rancangan mulia lagi gila
untuk tipu melayu kah kah kah

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU

Posted: 13 Jul 2010 09:36 AM PDT
TIDAK LAMA LAGI TIKET BAS PUN JATUH DALAM AKTA RAHSIA KERAJAAN

SUARA KEADILAN: KDN CIPTA ALASAN REMEH , BODOH
- mkini

Suara Keadilan mempertikaikan tindakan Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang membuat laporan polis meminta akhbar rasmi PKR itu disiasat bawah akta rahsia rasmi (OSA).

Mempertahankan tindakannya, Ketua Pengarang Suara Keadilan Dzulkarnain Taib berkata pihaknya menyiarkankan semula surat tunjuk sebab daripada KDN dalam akhbar barunya Keadilankerana ia "tidak mempunyai apa-apa rahsia pun".

KAH KAH KAH…

woit… BANGANG INI ADA MACAM MACAM…. kah kah kah..

woit…. BANGANG IALAH PENYAKIT TAK BERKUMAN…. kah kah kah..

woit… TAPI BANGANG INI BOLEH BERJANGIT DAN MEREBAK…. kah kah kah

woit…. KALAU KEPALA DAH BANGANG…. BADAN DAN EKOR MESTI BANGANG….kah kah kah…

kah kah kah….PUNYA BANGANG !! kah kah kah..

kah kah kah....SURAT PENOLAKAN PERMIT DARI KDN PUN JATUH DIBAWAH AKTA RAHSIA…. kah kah kah…

woit... APA LAGI AKTA RAHSIA?... kah kah kah..

kah kah kah.... KOREK TAHI HIDUP.... AKTA RAHSIA TAK?.... kah kah kah...

kah kah kah... RESIT KEDAI BUNDLE... JATUH DALAM AKTA RAHSIA TAK?... kah kah kah

nota:
memang bangang
kalau ini bukan bangang
maka ini adalah natang bewok kah kah kah..


APABILA BISUL MELETUS - AIR NAIK KE KEPALA

Posted: 13 Jul 2010 09:30 AM PDT
BISUL AHLI JIHAD BUKAN SATU TAPI DUA
ZUL NOORDIN: PERMIT SUARA KEADILAN TAK PATUT DI GANTUNG TAPI…
. mSTar

Zulkifli Noordin membidas Kementerian Dalam Negeri (KDN) kerana menggunakan undang-undang untuk menyekat penerbitan Suara Keadilan dengan tidak memperbaharui permit lidah rasmi Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.

Menurut beliau, tindakan menggantung atau membatalkan permit penerbitan akhbar berkenaan merupakan satu penganiayaan kepada golongan pekerja yang mungkin tidak terlibat dalam pembohongan atau penipuan yang berlaku.

KAH KAH KAH…

woit…. APA MAT BISUL INI CAKAP?.... kah kah kah…

kah kah kah… SEMENJAK BISUL MELETUS INI MAT BISUL INI AGAK BISING..kah kah kah…

kah kah kah…. MULA MULA MENGAKUI PAHLAWAN JIHAD…. KEMUDIAN AHLI KEADILAN…. LEPAS ITU AHLI PAS PULAK…. kah kah kah…

kah kah kah…. GILA INI ADA 9999 MACAM… PILIH YANG MANA SATU…. kah kah kah…

woit…. GILA BISUL PUN…. DI ANGGAP GILA…. kah kah kah

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU

Posted: 13 Jul 2010 09:25 AM PDT


JANGAN TEMBAK ANAK KAMI !
AMINULRASYID: KELUARGA SAKSI UTAMA MARAH POLIS – harakah daily

Kaedah siasatan polis ke atas saksi utama kes Aminulrasyid Amzah, Mohd Azamuddin Omar menimbulkan rasa tidak puas hati keluarganya.

Mohd Haafizuddin Omar, 24, abang saksi utama pagi tadi mempersoal tindakan polis mengarahkan adiknya, Azamuddin melakukan kawad cam ke atas beberapa suspek pembunuh Aminulrasyid, 15, Selasa lepas.

"Kita nak tahu, kenapa nak buat kawad cam lagi sedangkan pegawai yang menembak kawan adik saya itu sudah dikenal pasti," soal beliau ketika menghubungi Harakahdaily pagi tadi.

Menurut beliau, sepatutnya pihak berwajib boleh mengenal pasti beberapa pegawai polis lain yang terbabit dengan terus menyiasat suspek terbabit.

"Kenapa tak siasat terus dan polis sudah ada suspek bukan," tegas beliau yang juga kakitangan di Jabatan Perkhidmatan Undang-Undang, TNB.

Tambahnya lagi, kaedah siasatan polis itu turut dipertikai oleh bapa kepada saksi utama sendiri, yang kebetulan seorang pegawai polis.

KAH KAH KAH…

woit…. MACAM MACAM DILAKUKAN…. kah kah kah…

woit…. SEMUA NAK MENIPU MELAYU… kah kah kah…

woit… CUKUP LAH… HENTIKAN LAH PROJEK MEMBODOHKAN MELAYU…. kah kah kah…

woit… TAUBAT LAAA…. DAH RAMAI MELAYU BODOH…. kah kah kah..

TAK ADA BALA CARI BALA

Posted: 13 Jul 2010 09:20 AM PDT
APA JADI DENGAN BEROK SABARUDDIN CHIK INI?
TUAN RUMAH PIALA DUNIA : MALAYSIA BERSEDIA
- melayau

Malaysia bersedia menawarkan diri menjadi tuan rumah bersama untuk kejohanan bola sepak Piala Dunia pada masa akan datang.

Ahmad Shabery Cheek berkata, perkara tersebut bukanlah sesuatu yang mustahil dan kedua-dua negara berkenaan akan berusaha ke arah itu.

KAH KAH KAH…

woit…. YAA AAAMPOOON…. kah kah kah..

woit…. YA TUHANNNNNN….. kah kah kah…

woit…. LAPORAN KEWANGAN SUKOM 98 BELUM DI BENTANG KAN….kah kah kah…

kah kah kah…. NAK BUAT PIALA DUNIA PULAK ?..... kah kah kah…

kah kah kah…. BENTANG KAN LAPORAN KEWANGAN SUKOM 98 DULU…kah kah kah…

kah kah kah…. LEPAS SUKOM 89 …. EKONOMI HANCUR…BANYAK JATUH BANGKRAP…. kah kah kah…

kah kah kah…. KALAU PIALA DUNIA DI ADAKAN…. HABIS NEGARA INI TERGADAI…. kah kah kah…

JAM 5.36 PETANG WAKTU MALAYSIA - PARIS KUL BERAPA?

Posted: 13 Jul 2010 02:39 AM PDT
KALAU TAK MENYELAM - BOLEH BUAT LUKAH TANGKAP UDANGRASUAH KAPAL SELAM : BALA MESYUARAT KALI KE DUA - mkini

Penyiasat persendirian P Balasubramaniam dijadualkan berjumpa untuk kali kedua dengan penyiasat Perancis, hari ini yang cuba membongkar maklumat berhubung dakwaan rasuah dalam penjualan dua kapal selam kepada Malaysia.

Ini berikutan mesyuarat tiga jam semalam dengan peguam Perancis, Joseph Breham yang mengetuai pasukan penyiasat Perancis.

"Balasubramaniam akan bermesyuarat dengan peguam Perancis pada jam 4 petang waktu Malaysia," kata peguam penyiasat persendirian itu, Americk Singh Sidhu.

"Yang menarik, dua nama rakyat Malaysia juga timbul pada mesyuarat semalam."

nota:
bala telah satu jam setengah di dalam balai polis
peranchis. ini kali kedua
ini kes berat ni
apa yang di tanya?
apa yang disoal?
apa yang polis peranchis nak tahu?
kita semua tunggu laporan dari kota paris.

jangan risau kita boleh beli ccn untuk
buat laporan – lagi pun agen agen cia
semua sedang bersedia untuk membantu bala kah kah kah

BERITA KURENG BAIK

Posted: 13 Jul 2010 01:37 AM PDT

NEVER MIND JOHNNNY ROTTEN HERE COMES PORNTHIP
PORNTHIP AKHIRNYA SETUJU KE MALAYSIA
– mkini

Pakar patologi Thailand, Dr Pornthip Rojanasunand akhirnya bersetuju datang ke Malaysia bagi memberi keterangan pada inkues bagi menentukan kematian pegawai khas, exco DAP - Teoh Beng Hock.

Adalah difahamkan bahawa Kementerian Keadilan Thailand telah memberikan lampu hijau kepada kerajaan negeri Selangor bagi membolehkan beliau meneruskan kenyataan berhubung penemuannya.

Malaysiakinidifahamkan Pornthip akan datang seawal minggu pertama Ogos ini.

Ketika cuba menghubungi pakar patologi Thailand itu, seorang pembantunya mengesahkan Pornthip akan hadir tetapi enggan mengulas lanjut.


JENG JENG JENG


nota:
punk rocker akan sampai juga akhirnya
siapa agaknya yang akan tak tidor malam
siasat jangan tak siasat
siasat sampai mati kah kah kah


YANG MANA SATU PILIHAN KALBU

Posted: 13 Jul 2010 01:25 AM PDTINI YANG BER KROK KROK
INI YANG MENYALAKIBRAHIM PULA GESA NAZRI AZIZ DISISIH JIKA UMNO , BN MAHU PULIH –minsider

Ibrahim Ali membidas Nazri Aziz dengan menggesa agar Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu "disisihkan" dari Umno jika parti tersebut dan Barisan Nasional (BN) mahu kembali memperoleh sokongan rakyat dalam pilihan raya umum ke-13.

Ini kali kedua dalam tempoh sebulan ini Nazri dan Ibrahim bertembung pendirian berhubung peranan dan aktiviti Perkasa.

"Perkasa hanya NGO... tidak ada apa yang nak rugi. Jadi ketepikan Nazri jika Umno dan BN mahu dapat kembali sokongan rakyat," kata beliau sambil menegaskan, pihaknya tidak kisah kenyataan Nazri di lobi bangunan Parlimen awal hari ini.

Presiden Perkasa ini menyifatkan kenyataan Nazri sebagai satu "pandangan daripada orang yang hilang waras berfikir dan pendapat peribadi."

"Nazri tak layak dilayan kerana tiada nilai dan buang masa.Saya amat simpati tapi apa boleh buat kenyataan nya membuat umat Melayu lagi membenci pada Ummo.

KAH KAH KAH…

woit…. INI SUDAH BAIK…. kah kah kah..

kah kah kah….IBRAHIM ALI KUTUK NAZRI AZIZ…. kah kah kah…

kah kah kah… MACAM BELANGA KUTUK KUALI BONTOT ITAM… kah kah kah….

kah kah kah…. MACAM LALAT TAIK TUDUH LALAT BANGKAI KOTOR… kah kah kah…..

kah kah kah...INI MACAM KHIR TOYO TUDUH ALI RUSTAM RASUAH... kah kah kah

MARI KITA JADI MATA MATA GELAP

Posted: 12 Jul 2010 09:21 PM PDT
SIAPA PEMBUNUH ALTANTUYA?nota:
kartonis ini jadi cuntfuse laa
cerita altantuya ini tak abis abis
apa laaa nyah... nyah tak tau ke
siapa bunuh altantuya
nak tanya sotong buat apa?

mak ni bukan mata gelap
mana ada kelas mak jadi mata gelap
veri de verilaaa..
mak ni ajen cia

ni mak nak bagi cium bau sikit ini
otek otek maklumat


JENG JENG JENG


nota:

ini bahan bukti
mak cakap senang saje. tengok bra ini. siapa
pakai bra lanjut macam ini dia lah yang
bertanggung jawab bunuh altantuya

bra ni mak jumpa kat situ - ini bahan bukti
bra ini besar sebelah senget sikit

mak nak buat macam cinderella
mak nak bawa bra ni
dan acukan pada orang...
tetek siapa besar sebelah dia lah
pembunuh altantuya ...nyah tak
payah acu kerana nyah pakai bola tennis kah kah kah


CARA KETUANAN MELAYU NIAGA !

Posted: 12 Jul 2010 07:41 PM PDT
SIASAT SAMPAI MATI
HARAKAH TANPA PERMIT DIBERI TEMPOH 7 HARI
- melayau

Kementerian Dalam Negeri (KDN) memberi tempoh seminggu kepada Harakah untuk menjawab surat tunjuk sebab berhubung penerbitan dan pengedaran akhbar itu walaupun permitnya tamat 7 Julai lalu.

Ketua Setiausaha KDN, Mahmood Adam berkata, kegagalan akhbar itu mematuhi arahan tersebut akan menyebabkan ia berdepan dengan tindakan tegas.

"Hari ini Pengerusi Jemaah Pengarah Harakah, Mustafa Ali dan Pengarah UrusanHarakah, Kamaruddin Jaffar telah dipanggil ke KDN untuk memberi penjelasan berhubung perkara itu.

KAH KAH KAH…

woit…. INI LAH CARA KETUANAN MELAYU MENIAGA…. kah kah kah..

woit… BILA CINA BUKA KEDAI BERJAYA…. kah kah kah…

kah kah kah… PANGGIL POLIS SURUH TUTUP…. kah kah kah…

kah kah kah… SAMAN MASALAH LESEN….SAMAN KOTOR….SAMAN BISING…kah kah kah..

kah kah kah… SURAT KHABAR SENDIRI TAK LAKU… kah kah kah..

kah kah kah... PAKSA SEKOLAH ..PEJABAT BELI... kah kah kah..

kah kah kah….BILA TAK BOLEH LAWAN ... TUTUP SURAT KHABAR ORANG PUNYA…. kah kah kah

nota:
harakah tak dapat tunjuk sebab
tapi harakah boleh tujuk sembab kah kah kah

SUARA KEADILAN : KDN BUAT LAPORAN POLIS - melayau

Kementerian Dalam Negeri (KDN) membuat laporan polis berikutan pihak penerbitan Suara Keadilan terus mengeluarkan penerbitannya hari ini walaupun permit mingguan akhbar itu tamat tempoh sah lakunya pada 30 Jun lalu.

Timbalan Ketua Setiausaha KDN, Abdul Rahim Mohd. Radzi berkata, laporan berkenaan telah dibuat pada pukul 8 malam di Ibu Pejabat Polis Daerah Putrajaya.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH


woit… INI BERITA PELIK…. kah kah kah…

woit…INI MACAM SUAMI MINTA KEBENARAN DARI MAK MENTUA UNTUK BUKA COLI ISTERI….kah kah kah..

woit…INI SIAPA DI BAWAH SIAPA?.... kah kah kah…

kah kah kah... BUKAN KAH POLIS ITU DI BAWAH JAGAAN KDN... kah kah kah..

kah kah kah….MACAM MACAM CARA DI BUAT UNTUK MENIPU MELAYU…kah kah kah

woit... MACAM MACAM TERJADI... BILA ILANG AKAL...kah kah kah..

ORANG JAHAT MENYAMAR BAIK

Posted: 12 Jul 2010 07:35 PM PDT

BOLEH CAYA MUKA MACAM INI ?
DUN KUANG DI ARAH KELUAR DEWAN
- melayau

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuang, Abdul Shukor Idros hari ini digantung daripada menghadiri Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) selama sehari kerana enggan berhenti mempersoal mengapa usulnya mengenai isu pasir ditolak seperti yang diarahkan.

TENGOK MUKA DAH KENAL - ORANG JAHAT LAAAA


Arahan itu dikeluarkan Speaker, Teng Chang Khim yang berang dengan tindakan Abdul Shukor daripada Barisan Nasional (BN) yang enggan duduk dan berhenti bercakap walaupun beberapa kali diminta berbuat demikian sehingga berlaku perang mulut antara mereka selama 10 minit.


KAH KAH KAH…


woit… TENGOK MUKA PUN DAH TAHU…. kah kah kah..

kah kah kah… TAK PAYAH GUNA SEMIOTIK…. kah kah kah..

kah kah kah…. SEKALI TENGOK DAH TAHU… MUKA ORANG JAHAT…kah kah kah....

woit... BERKOCAK AIR DI LUBUK ... DAH TAHU IBRAHIM ALI ATAU WEE CHOO KEONG...kah kah kah


GoMalaysian

0
sumber :-

GoMalaysian


Selepas Suara Keadilan, Kemudian Harakah Dan Terbaru DAP Rocket

Posted: 13 Jul 2010 08:39 AM PDT


Selepas Suara Keadilan, kemudian Harakah dan terbaru DAP Rocket...


Malaysia Kini

Rocket pula diberi surat tunjuk sebab

Akhbar DAP The Rocket menjadi mangsa terbaru Kementerian Dalam Negeri yang memantau ketat penerbitan parti-parti pembangkang.

Petang tadi, dua pegawai KDN melawat ibupejabat DAP di Petaling Jaya dan menyerahkan surat tunjuk sebab kepada editor Rocket - versi bahasa Cina.

Surat itu menuntut penjelasan mengapa parti itu meneruskan penerbitannya meskipun tempoh permitnya telah berakhir.

Sekiranya penjelasan yang diberikan tidak memuaskan, Rocket besar kemungkinan juga menghadapi tindakan digantung.

[ADS] Terima Email Dan Dapatkan $$$ Setiap Kali Membacanya !!!
[ADS] Malaysia Online Contest, Promotion & Earning Blog!!!

Malaysiakini juga difahamkan akhbar DAP versi Inggeris berakhir bulan lalu manakala lesen untuk edisi versi Melayu dan Cina, masing-masing berakhir pada September dan November, tahun lalu.

Sabtu lalu, setiausaha publisiti DAP Tony Pua ketika dihubungi berkata permohonan untuk memperbaharui permit berkenaan telahpun dihantar kepada Kementerian Dalam Negeri (KDN).

Namun, katanya KDN biasanya lambat memberikan jawapan sehingga memaksa mereka mencetak nombor permit lama pada keluaran baru Rocket.

Sebelum ini, dua lagi organ parti pembangkang, Suara Keadilan yang dimiliki PKR digantung manakala Harakah yang dimiliki oleh PAS diberi dua surat tunjuk sebab.

Usaha mendapatkan ulasan daripada pemimpin DAP juga tidak berjaya.

"DAP akan membuat kenyataan rasmi berhubung 'surat' daripada KDN, esok," kata Pua dalam Tweeter.

http://www1.malaysiakini.com/news/137215
DUNIACACAMARBA

0
sumber :-

DUNIACACAMARBA


Jika Perancis Kenakan Denda Pakai Burka, Ada Jutawan yang Sanggup MEMBAYARNYA!

Posted: 13 Jul 2010 12:00 AM PDT

Perancis mungkin akan mengharamkan pemakaian burka bermula penghujung September selepas beberapa siri undian yang dijalankan di Parlimen negara itu. Keputusan itu sudah tentu mencetuskan kemarahan warganegara Perancis yang beragama Islam yang kini mencecah 5 juta orang.

Tindakan kerajaan Perancis itu telah mendorong jutawan Perancis menubuhkan tabung/dana untuk membantu wanita Muslim yang dikenakan denda kerana memakai burka jika larangan menutup muka di tempat awam dikuatkuasakan di negara tersebut.

Tokoh perniagaan Muslim, Rachid Nekkaz, berikrar akan menjual hartanya yang berjumlah Euro1 juta di Paris untuk membiayai tabung/dana tersebut. 

Untuk bacaan lanjut sila baca petikan artikel di bawah ini. Saya petik:
[DailyMailuk] France could ban burkhas by the end of September after a series of parliamentary votes was scheduled to begin.


Deputies, or members of the lower house, are tomorrow likely to approve the measure outlawing face-covering veils despite outrage among the country's 5million Muslims.

Now a French tycoon is setting up a fund to help Muslim women pay 'burka fines' for hiding their faces in public.

Muslim businessman Rachid Nekkaz has today pledged to sell off 1million euros (£840,000) worth of property in Paris for the fund.

In an open letter published in national newspapers, he said a burka ban was unconstitutional and any woman fined for hiding her face could come to him for help.

The ban could be ratified in September when Senators are almost certain to approve the ban which has received overwhelming support from voters

There was little resistance among lawmakers today as they debated the bill that proposes to fine wearers £140 and imprison men who force their wives to put on the outfit.


But the ban could be shot down by France's constitutional watchdog or the European Court of Human Rights.

That could dampen efforts under way in other European countries toward banning the veils.

It would also be a humiliation for President Nicolas Sarkozy's conservative government, which has devoted much attention to a bill that would affect only an estimated 1,900 women in France.

The main body representing French Muslims says face-covering veils are not required by Islam and not suitable in France, but it worries that the law will stigmatize Muslims in general.

The niqab and burkha are widely seen in France as a gateway to extremism and an attack on women's rights and secularism, a central value of modern-day France. Critics say a ban is a cynical ploy to attract far-right voters.

The government has struggled - and failed, some legal observers say - to come up with a strong legal basis for a ban.

In March, France's highest administrative body, the Council of State, warned that it could be found unconstitutional. It rejected possible legal justifications one by one, including the French tradition of secularism, equality for women, human dignity and concerns about public security.

In the end, the government's central legal argument is that covering one's face doesn't square with French values.

Life in France is 'carried out with a bare face,' Justice Minister Michele Alliot-Marie said last week, opening debate at the National Assembly.

As legal reasoning, she invoked the notion of public policy doctrine, a country's moral and social rules.

Face-covering veils 'call into question the idea of integration, which is founded on the acceptance of the values of our society,' Alliot-Marie said.

The legislation would forbid face-covering Muslim veils in all public places in France, even in the street.

It calls for £140 fines or citizenship classes, or both.

The bill is also aimed at husbands and fathers who impose such veils on women and girls.

Anyone convicted of forcing someone else to wear the garb risks a year of prison and a £25,000 fine - with both those penalties doubled if the victim is a minor.

Officials have taken pains to craft language that does not single out Muslims. While the proposed legislation is colloquially referred to as the 'anti-burkha law,' it is officially called 'the bill to forbid concealing one's face in public.'...

Laporan "Anwar Bayar CNN" Palsu!

Posted: 12 Jul 2010 10:23 PM PDT

Laporan "Anwar Bayar CNN" yang disiarkan oleh Utusan Malaysia tanpa mendapat pengesahan CNN amat memalukan media Malaysia. Malah, kegopohan dan "semangat melampau" "musuh" pemimpin UMCO memberikan komen tentang hal ini juga sudah jelas membuktikan niat sebenar laporan tersebut.

Namun, ingat peribahasa: "sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua" -"sepandai-pandai UMCO hendak menipu, akhirnya kebenaran terserlah jua".

Saya petik:
[MK] CNN menafikan sekeras-kerasnya dakwaan yang kononnya Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim membuat bayaran agar beliau diwawancara oleh stesen televisyen berita antarabangsa itu, awal bulan ini.


"Berita CNN menerima bayaran daripada seseorang supaya Anwar muncul di 'Connect the World' adalah palsu," kata seorang jurucakap CNN yang berpangkalan di Hong Kong di mana ibu pejabat Asia stesen itu beroperasi.

"Adalah membimbangkan kerana tiada usaha dilakukan untuk menghubungi kami dan secara berkecuali mengesahkan dakwaan yang tidak berasas itu sebelum melaporkannya sebagai fakta."

Akhbar harian Utusan Malaysia pada Jumaat lalu mencetuskan kontroversi dengan laporan 9 Julai yang bertajuk "Anwar didakwa bayar CNN'.

Laporan itu merujuk kepada tulisan presiden Trevino Strategies and Media Inc, Joshua Trevino, yang menulis di portal Amerika - The New Ledger yang Anwar mengupah kenalan medianya, khususnya CNN, bagi menyakin para pelobi Yahudi bahawa beliau bukan anti-Israel.

Trevino mendakwa wawancara CNN menerusi 'Connector of the Day' pada 2 Julai lalu adalah 'jinak' berhubung Anwar disoal berhubung retorik anti-Zionis ketua pembangkang itu.

Berikut laporan itu, beberapa pemimpin tertinggi Umno membidas Anwar yang didakwa 'membayar' untuk diwawancara.

"Jika benar Anwar membiayai temu bualnya dengan CNN itu, ia menunjukkan beliau tunduk kepada Amerika Syarikat dan Yahudi...dia akan lakukan apa sahaja untuk mencapai cita-citanya untuk jadi Perdana Menteri," kata naib presiden Umno, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal sehari selepas Utusan menyiarkan laporan berkenaan.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga timbalan presiden Umno berkata laporan itu menunjukkan Anwar adalah terdesak.

Lelaki PERKOSA Remaja Depan Ibu

Posted: 12 Jul 2010 06:35 PM PDT

Sesetengah orang semakin gila dan tidak terkawal. Saya petik:
Anak dirasuk nafsu iblis
[HM] KUALA LUMPUR: Luluh hati seorang ibu apabila menyaksikan sendiri kekejaman anak lelakinya berusia awal 20-an merogol teman wanitanya yang berusia 16 tahun di rumah mereka sehingga gadis berkenaan mengandung, baru-baru ini.


Lebih menyedihkan apabila jeritan dan rayuan wanita berusia awal 40-an itu yang cuba menghalang tindakan keji anak lelakinya tidak diendahkan.

Malah, tindakannya mengetuk pintu bilik anaknya berkali-kali langsung tidak dihiraukan seolah-olah anak lelakinya dirasuk hantu.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam hujung bulan lalu di sebuah taman perumahan di Setapak Jaya di sini, mangsa yang juga seorang pelajar dikatakan dirogol empat kali dalam bilik berkenaan.

Bagaimanapun, mangsa hanya membuat laporan polis kelmarin selepas lelaki terbabit enggan bertanggungjawab terhadap perbuatannya sehingga dia kini disahkan mengandung.

Menurut sumber, semuanya bermula apabila pelajar terbabit dipelawa ke rumah suspek untuk mengenali ahli keluarganya.

"Mangsa tidak keberatan mengikut suspek ke rumah berkenaan kerana ibu teman lelakinya juga ingin mengenali remaja berkenaan.

"Selepas tiba di rumahnya dan berkenalan dengan ibu suspek, teman lelakinya itu bagaikan dirasuk hantu apabila memaksa remaja terbabit masuk ke biliknya," katanya.

Sumber itu berkata, keengganan mangsa berbuat demikian menyebabkan berlaku pergaduhan sebelum suspek mengheret tangannya masuk ke bilik dan mengunci pintu.

"Ibu suspek yang menyedari perbuatan itu mengetuk pintu, menjerit sambil merayu kepada anak lelakinya supaya tidak melakukan perbuatan buruk ke atas gadis berkenaan.

"Malah, ibu suspek berusaha membuka tingkap di bahagian belakang bilik berkenaan untuk mengintai perbuatan anaknya," katanya.

Menurut sumber itu, sebaik membuka sedikit tingkap bilik berkenaan, dia terkejut sebaik melihat anaknya bergelut untuk merogol teman wanitanya.


"Ibu suspek berlari semula ke pintu bilik berkenaan dan berulang kali mengetuknya, namun anaknya langsung tidak mengendahkan panggilannya," katanya.

Sumber itu berkata, suspek merogol remaja berkenaan empat kali sebelum menghantarnya pulang ke rumah.

"Pada mulanya, mangsa tidak membuat laporan polis kerana suspek mendakwa akan bertanggungjawab terhadap perbuatannya itu dengan mengahwininya," katanya.

Bagaimanapun, katanya lelaki terbabit mungkir janji apabila enggan bertanggungjawab atas perbuatannya selepas remaja berkenaan disahkan mengandung.


"Remaja terbabit memaklumkan kejadian itu kepada keluarganya, namun suspek berkeras enggan bertanggungjawab walaupun rundingan secara baik dilakukan keluarga mangsa," katanya.

Berikutan itu, mangsa bersama ahli keluarganya membuat laporan di Balai Polis Wangsa Maju di sini, kelmarin, untuk siasatan dan tindakan lanjut.

Difahamkan, lelaki terbabit sudah ditahan di rumahnya semalam bagi membantu siasatan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian berkenaan dan memberitahu kes terbabit sudah dirujukkan kepada Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur, untuk siasatan dan tindakan lanjut. - Mohd Firdaus Ibrahim

Wow, Utusan Siarkan Berita Ini!

Posted: 12 Jul 2010 05:41 PM PDT

Penyiaran berita ini mungkin untuk mengaitkan/mengesahkan pembabitan PKR dalam isu penajaan  Bala dan RPK di luar negara. Namun secara tidak langsung berita ini sebenarnya membuatkan pakcik-pakcik, mak cik-makcik, penyokong tegar UMCO berfikir sejenak tentang sebab polis Perancis mahu menyiasat tentang pembelian kapal selam pertama yang penuh dengan kontroversi.

Berita ini turut memerihalkan masalah yang dihadapi oleh kapal selam negara yang sebelum ini menjadi tajuk utama akhbar & portal berita alternatif, blog, laman sesawang, dan forum di internet.

Berita ini juga menimbulkan persoalan dan bagi yang mahu berfikir mereka sudah tentu akan bertanya: Mengapa polis Perancis menyiasat dakwaan penyelewengan pembelian kapal selam itu, sedangkan polis dan SPRM yang terkenal dengan keagresifannya menyiasat salah laku pemimpin pembakang tidak berbuat demikian?

Sudah tentu, kita mengharapkan UM akan terus menyiarkan perkembangan kes ini dari semasa ke semasa agar masyarakat di kampung dan di pedalaman dapat maklumat tentang kes ini.

Saya petik:
Bala disiasat polis Perancis
[UM] KUALA LUMPUR 12 Julai - Selepas didakwa menaja kehidupan penyiasat persendirian, P. Balasubramaniam di London, Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini seolah-olah mengesahkan lagi dakwaan tersebut.

Jika sebelum ini, Pengerusi PKR Wilayah Persekutuan, Datuk Zaid Ibrahim bertemu dengan Balasubramaniam di London, hari ini Pengarah Strategi parti itu, Tian Chua pula memberitahu, penyiasat persendirian tersebut akan disoal siasat oleh polis Perancis hari ini berhubung isu pembelian kapal selam pertama negara, KD Tunku Abdul Rahman.

Katanya, Balasubramaniam akan menjadi saksi pertama dari negara ini berhubung pembelian kapal selam dari Perancis pada 2002 itu.

Dakwanya, beliau telah menerima maklumat mengenai perkara itu daripada peguam Balasubramaniam, Manjeet Singh Dhillon yang akan mengiringi penyiasat persendirian tersebut ke Perancis.

"Balasubramaniam bersetuju untuk diambil keterangan oleh polis Perancis pada pukul 2 petang hari ini waktu Perancis atau 8 malam waktu Malaysia di Direction Centrale de la Police (DNIF), Nanterre Prefecture," katanya pada sidang akhbar di lobi Parlimen di sini hari ini.

Balasubramaniam dipanggil oleh polis Perancis selepas didakwa mempunyai maklumat berhubung dakwaan berlakunya penyelewengan dalam pembelian kapal selam pertama negara dari Perancis itu.

Sementara itu, Tian Chua menggesa kerajaan menubuhkan Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat kegagalan KD Tunku Abdul Rahman untuk mengawal keselamatan negara kerana didakwa sering mengalami kerosakan. -Mohd Shofi Mat Isa


BLOG - BLOG PAKATAN RAKYAT